Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פה יותר מדי אנשים שמרגישים בנוח להסיק מסקנות מאוד רחבות על סמך מעט מאוד מידע. ‘רכב חשמלי’ הוא לא קטגוריה אחידה, בדיוק כמו ש‘רכב בנזין’ הוא לא קטגוריה אחידה. יש שונות גדולה בין יצרנים, בין יבואנים, ובין דגמים. לכן כל הניסיונות לדבר על ‘מה נפגוש בחשמליות בעוד 7 שנים’ כאילו מדובר במוצר אחד, הם לכל היותר תרגיל ספרותי. מי שרוצה לדון ברצינות, שידבר על יצרן, דגם, יבואן ותנאי שימוש. כל השאר זה בעיקר הכללות.

• אהבתי 4

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 16.3.2026 בשעה 11:09, amosbmw כתב:

כלומר ערך הרכב יהיה אפסי

אז בקניה של רכב יד שניה כזה אתה מחזיר את השקעה שלך תוך כמה חודשים, רק מחסכון על הדלק של 500 ש"ח בחודש?

אם הרכב התקלקל, חו"ח, נגיד אחרי חצי שנה, אתה מוסר אותו לגריטה וקונה אחר, אותו דבר, גם בהוצאה אפסית.

נשמע טוב, או שבכל זאת ערך הרכב לא יהיה אפסי? אפילו על גרוטאות רוצים אלפיים-שלושת אלפים ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

לא העלו פה כמה בעיות מהותיות בקניית רכב חשמלי יד 2 בן 7.

בדיקת קניה - מי בודק, איך יבדוק, וכמה ניתן לסמוך על הבדיקה.

איך ברכב שרוב המערכות חשמליות ניתן לבדוק מצבן? בדיקת ראיה לא נותנת כלום. בדיקת סוללה זו רק מערכת אחת מני רבות. ורובן או יקרות להחלפה, או לא זמינות. בגדול אתה קונה ביצת הפתעה ממונעת. או שעשית עסקת חייך, או שנפלת חזק. זה נופל לקטגוריית הימור יותר מקטגוריית קניית רכב אמין עם מינימום הוצאות. מניח שבעתיד יוכלו לבדוק רכב אצל יבואנים בחיבור למחשב שסורק את כל המערכות ובודק מצבן. אולי כבר קיים, לא מת על רכב חשמלי כרגע, ולכן פחות מבין בהן. זה הדבר שיותר מכל ירחיק קונים של יד 2. אותי זה בטוח.

חלפים - החוק מחייב מהיצרנים להחזיק מלאי חלפים ל 7 שנים, וגם זה לא מבוצע. לאחר 7 שנים להשיג חלפים יכול להיות עסק מורכב מאוד. במיוחד מסין למישהו שאינו מתגורר בסין.

חברי פורום נותנים דוגמאות לרכב חדש ומטופל שהם לא מוציאים לו את הנשמה. לא מעיד על כלום או על איזו אמינות מיוחדת. נדיר שרכבים בני עד 3 שנים עושים בעיות שאינן סדרתיות. לא מעיד על אמינות רכב בן 7 שהוציאו לו את הנשמה ו/או תוחזק רע. ומה עם רכב שחנה קרוב לים או לים המלח? לא רוצה לדמיין מה כמות התקלות שיכולה לצוץ. 

• אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וברכב בן 7 היברידי או אפילו בנזין, הבדיקה חושפת הכול?

אתה יודע את המצב של כל המכלולים ב-100%? 

בעל הרכב מילא שמן, מאיפה אתה יודע אם האוטו שותה שמן? אולי הוא ממלא כל 1000 ק"מ ליטר שמן?

אתה יודע שכל המערכות החשמליות פיקס?

גם לא. וגם בדיקה לא תחשוף לך את זה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

וברכב בן 7 היברידי או אפילו בנזין, הבדיקה חושפת הכול?

אתה יודע את המצב של כל המכלולים ב-100%? 

בעל הרכב מילא שמן, מאיפה אתה יודע אם האוטו שותה שמן? אולי הוא ממלא כל 1000 ק"מ ליטר שמן?

אתה יודע שכל המערכות החשמליות פיקס?

גם לא. וגם בדיקה לא תחשוף לך את זה.

אתה טועה. בדיקה מקצועית תחשוף כמעט הכל, כולל מצב מנוע. בשביל לבדוק צריכת שמן ומצב מנוע לא צריך אפילו להניע או מכון בדיקה, מספיק לפרק פלגים ולדעת מה מצבו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עושים מזה יותר מדי עניין, בסוף המוצר אותו מוצר רק עם שיטת הנעה אחרת.

אני בטוח שאפשר לדעת מצב של מנוע חשמלי, הרי זה בסך הכל מכונה. זה לא עובד על אבקת קסמים. אפשר לדעת מצב של סוללה, אפשר לבדוק בלמים ומצב השלדה בדיוק כמו ברכב בנזין.

מי שדואג מהמותגים הסיניים החדשים שלא בטוח ימשיכו להתקיים בעוד x שנים, יקנה רכב חשמלי ממותג וותיק ובזה תיפתר הבעיה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

עושים מזה יותר מדי עניין, בסוף המוצר אותו מוצר רק עם שיטת הנעה אחרת.

אני בטוח שאפשר לדעת מצב של מנוע חשמלי, הרי זה בסך הכל מכונה. זה לא עובד על אבקת קסמים. אפשר לדעת מצב של סוללה, אפשר לבדוק בלמים ומצב השלדה בדיוק כמו ברכב בנזין.

מי שדואג מהמותגים הסיניים החדשים שלא בטוח ימשיכו להתקיים בעוד x שנים, יקנה רכב חשמלי ממותג וותיק ובזה תיפתר הבעיה. 

אותה הנעה אבל מה עם תשלום על הדלק היקר? אני עם רכב חשמלי 3 שנים ויש לי חיסכון של 45000 שקל, איפה החיסכון בטיפולים שרכב בנזין חייב לפגוש החלפת שמן מנוע כל 10000 קמ ?

פורסם

איזה פרמיה שילמת בקניה? אתה צריך לקזז מהחסכון שציינת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2026 בשעה 12:40, sperial כתב:

איזה פרמיה? רכב חשמלי עולה היום בערך אותו דבר כמו רכב בנזין מקביל.

גם עלות התחזוקה, לפי ניסיוני, בערך אותו דבר, למרות הטענות שנשמעו בתחילת שיווק של רכבים חשמליים.

לרכב חשמלי יש היום ירידת ערך יותר גדולה, אז אם כבר פרמיה\הפסד אז לא בקניה אלה במכירה. אבל כל עוד לא מכרתה - כל הרווח על הדלק שלך.

זה לא טוב לחברות השכרה, כי הם מוכרים אחרי 3 שנים ולא מרוויחים מחסכון על הדלק, אבל ללקוח פרטי החשבון אחר לגמרי.

אם מכרתה אחרי 7-8 שנים הפרשי ירידת ערך כבר הרבה יותר נמוכים מחסכון מצטבר על הדלק.

דרך אגב, זה מאוד קל לבדוק מצב הסוללה של רכב חשמלי - יש יחידת בקרה של הסוללה - מתחברים עם סורק ומקבלים את כל המידע.

אצלי יש אפילו אפליקציה רישמית של היצרן מותקנת בטלפון ומדוות אחוז הנותר של קיבולת הסוללה ועוד הרבה דברים על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 20.4.2026 בשעה 12:40, sperial כתב:

הירידה בערך הרכב היא טיפה יותר מרכסים יפנים.

אבל לעומת רכבים צרפתיים ואמריקאים לדעתי פחות והמצב טוב יותר.

זה תענוג גדול מאוד לא לראות תחנת דלק ואני מאלה שמחזיקים רכב לאורך זמן ולא מעניין אותי מירידת ערך. ושאמכור מחיר הרכב יהיה נמוך אבל ירידת הערך בשקלים לא תהיה גדולה מול בנזין ולכן לא תהיה לזה משמעות.

פורסם
לפני 26 דקות, levy כתב:

הירידה בערך הרכב היא טיפה יותר מרכסים יפנים.

במקום לדמיין דברים, תיכנס ליד 2 ותיראה אם הירידת ערך היא טיפה או לא. 

לפני 27 דקות, levy כתב:

אני מאלה שמחזיקים רכב לאורך זמן ולא מעניין אותי מירידת ערך. ו

הכול שאלה של מה יקרה עם הרכבים הללו בשניה שהאחריות נגמרת.

הרכיבים שיש שם זה לא חיישן חמצן או אלטרנטור, אלא ממירים , ורכיבי ניהול מתח שכרגע עולים סכומים של 5 ספרות, כשהראשונה היא לא בהכרח 1. 

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

ומה עלויות החשמל ביחס לדלק?

נמוכות משמעותית בהנחה שאתה מטעין רוב הזמן בבית.

מול רכב היברידי אני יכול להגיד שהפערים אצלי עומדים על פי 4-5. מול רכב דלקי רגיל כנראה שגם יותר מזה (פי 5-6 מול רכב סטנדרטי).

אתמול נסעתי מבאר שבע למרכז וחזרה, מעל 200 ק"מ, הטענתי 32 קילו וואט שזה בערך 20₪. הקורולה הייתה עושה קצת פחות מ-1:20 (19.2), אבל אפילו נניח 20 ק"מ לליטר, יוצא 11 ליטר דלק, במחיר של הדלק היום זה בערך 90₪. רכב בנזין סטנדרטי היה עושה 1:15-1:17 במקרה הטוב. מה שמעלה את הפער עוד יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

במקום לדמיין דברים, תיכנס ליד 2 ותיראה אם הירידת ערך היא טיפה או לא. 

הכול שאלה של מה יקרה עם הרכבים הללו בשניה שהאחריות נגמרת.

הרכיבים שיש שם זה לא חיישן חמצן או אלטרנטור, אלא ממירים , ורכיבי ניהול מתח שכרגע עולים סכומים של 5 ספרות, כשהראשונה היא לא בהכרח 1. 

תמשיך להגיע למוסך כל 10000 קמ להחליף שמן ועל הדרך ימצאו לך עוד כמה דברים ברוך השם לא חסר ואני אגיע כל 30000 קמ והרבה אין להם מה לעשות.

לגבי האחריות, רכבי לגאסי 3 שנים אצלי 6 שנים ועל הסוללה 8 שנים, עוד הוצאות אחרי 3 שנים של האחריות ולא חסר תקלות בייחוד באירופאיות.

שתיקנה חשמלית תבין.

עריכה אחרונה על ידי levy

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...