Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זאת ספקולציה, שוק יד שניה של חשמליות עדיין לא בשל.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

מאבדים אבל זה לא שאחרי 15 שנה אי אפשר להשתמש ברכב. מנועים וגירים בטיפול נכון מחזיקים המון ולא מרגישים שינוי משמעותי. יש לי רכב בן 9 עם 170 אלף ק"מ, צריכת הדלק שלו באזור ק"מ 11 לליטר. כשהיה חדש עשה 12 ק"מ לליטר לפי כתבות. היה לי רכב בן 25, החלפתי לו גיר ב 350 אלף ק"מ.

ברור שלא מתים אבל פחות יעילים.

ברכב בעירה פנימית 10% יותר בצריכת הדלק לא משמעותית לשימוש אבל בחשמלית פחות 50 קילומטר בטווח זה מורגש.

לפני 14 דקות, sperial כתב:

@EvGriga @Night Driver אתם מחשבים את ירידת הערך יחסית למחיר הרכישה או יחסית למחיר רכב חדש היום? אלה דברים שונים. לדידי צריך להשוות למחיר הרכב החדש דהיום, שמשקלל את השינויים בשוק ואת השינויים בכלכלה הישראלית.

המחירים דומים.

הזמנתי עכשיו ספורטאז ב 165.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, EvGriga כתב:

גם מחיר של טויוטה קורולה בגיל 10 עולה רבע ממחיר קורולה חדשה (ז"א 75% ירידת ערך ב 10 שנים).

אין מה לעשות "depreciation is a bitch"

כן, אבל בקורולה בת 10 ומעלה אין לך את החשש שתצטרך להחליף מנוע או גיר בעלות של עשרות אלפי שקלים. כמובן שזה רק תיאוריה ונהיה חכמים יותר בעוד 5 שנים פחות או יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יצרני הסוללות לרכב חשמלי מצהירים שהסוללות שלהם יחזיקו 12 - 15 שנים במצב הכי טוב.

אבל יש בלוגרים ש-"יודעים" יותר טוב מהיצרנים אצמם כמה זמן הסוללות שלהם יכולות לעבוד.

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

אבל בקורולה בת 10 ומעלה אין לך את החשש שתצטרך להחליף מנוע או גיר בעלות של עשרות אלפי שקלים

באמת?!

מה עם כל טויוטות חדשות בארה"ב שהלך להן מנוע אחרי 10-30 אלף ק"מ. יש ריקולים מפה עד הודעה חדשה. אבל לא לקורולה, למען האמת. קורולה זה לעולם.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקורולה בת 10 לא, בפיג'ו אולי כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

הזמנתי עכשיו ספורטאז ב 165.

ב-2020 קניתי ארונה סטייל ב-110,000 ש״ח.

ב-2024 הבן שלי קנה ארונה בכ-127,000 ש״ח.

המחירון הרשמי היום כ-33,000 ש״ח.

זה שינוי משמעותי, כ-20% (כל המחירים בחודש אפריל) .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

והיעילות הזו יורדת.

אם בגלל פיח בשסתומים, אם בלאי חיישנים/מזרקים או סתם איטום פחות טוב.

לגבי גיר פלנטרי זה בלאי של ממיר המומנט.

רק במקרה של הזנחה. רכב מטופל טוב היא נשארת באותה רמה למעט אולי שינוי זניח. לזה בדיוק נועדו כמה חיישנים ובעיקר  חיישן החמצן. שבלי קשר למצב המנוע התערובת תהיה תמיד כפי שהיצרן הכתיב ומחשב הרכב עושה שינויים בזמן אמת, ובמפות הדלק בהתאם (STFT,LTFT) . ברכב שיש לי מסוג פורד מונדיאו אחרי  230,000 ק"מ ו-18 שנה צריחת (טעות מכוונת) הדלק  כפי שיצא מהמפעל.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, EvGriga כתב:

תעשה חשבון עוד פעם.

15 אלף בשנה כפול 8 שנים זה 120 אלף ק"מ.

רכב בנזין קטן נוסע 15 ק"מ/ל, ס"כ 8,000 ליטר =~ 64 אלף שקל

רכב חשמלי קטן 16 kWh/100km, ס"כ 19,200 kWh, שווה בערך 14 אלף שקל (לפי 70 אג' לקוואט-שעה)

ההפרש לפחות 50 אלף שקל. לרכב גדול ההפרש יהיה עוד יותר גדול.

יש מעט רכבים קטנים שמגיעים ל 1:15, אני נוסע באטו 3 שהמקביל שלו בבנזין צורך 1:10.

ואני עושה כל שנה 25000 קמ.

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

להשוות טסלה לרכבים סינים זה כמו להשוות שמן למים כי שניהם נוזלים. 

טסלה זה מותג על מבחינת שמירת ערך. זכות ראשונים, יצרן אמריקאי ידוע עם גב (אילון מאסק), מוניטין טוב, שירות אפטר סייל שיצרנים סינים יכולים רק לחלום ועוד. וגם היא עוד לא הגיעה ל-7 שנים. להערכתי הרכב היחיד שעוד יחזיק שוק זה טסלה, כל השאר ובמיוחד הסינים יאבדו ערך הרבה יותר גבוה. לדעתי לא מופרך לגלות רכב סיני שעלה 200,000 אחרי 7 שנים נמכר בסביבות 40,000 30,000 ש"ח.

הסוללה של טסלה מודל Y היא סינית של byd.

טסלה כבר לא הרכב החשמלי הכי נימכר בעולם, byd עברה אותם.

טסלה לא תצליח להישאר מובילה, הסינים לוקחים את ההובלה, טסלה תהיה חברה בשוליים יחד עם האירופאיות והיפניות.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 9 דקות, levy כתב:

יש מעט רכבים קטנים שמגיעים ל 1:15, אני נוסע באטו 3 שהמקביל שלו בבנזין צורך 1:10.

ואני עושה כל שנה 25000 קמ.

ה xc40 שלי על ממוצע של 13.5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 40 דקות, levy כתב:

הסוללה של טסלה מודל Y היא סינית של byd

מה שיפה לדעתי בטסלה שזה פשוט בלתי גניב, הכל מקודד ליצרן אונליין.

אם פעם יהיה לי תקציב לרכב חדש, לא ארכוש ראב 4 אלא מודל Y.

אשמח לשמוע אם גם ל BYD יש הגנה משופרת כמו טסלה.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 6 שעות, PASHUT כתב:

מה שיפה לדעתי בטסלה שזה פשוט בלתי גניב, הכל מקודד ליצרן אונליין.

אם פעם יהיה לי תקציב לרכב חדש, לא ארכוש ראב 4 אלא מודל Y.

אשמח לשמוע אם גם ל BYD יש הגנה משופרת כמו טסלה.

גם באטו 3 הכניסו קודן במולטימדיה בדומה לטסלה והגניבות פסקו.

פורסם

@levy אתה יכול לחשב מחדש עם המיסוי שאושר אתמול (ביטול הטבת מס קניה והוספת מס נסועה)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, levy כתב:

הסוללה של טסלה מודל Y היא סינית של byd.

טסלה כבר לא הרכב החשמלי הכי נימכר בעולם, byd עברה אותם.

טסלה לא תצליח להישאר מובילה, הסינים לוקחים את ההובלה, טסלה תהיה חברה בשוליים יחד עם האירופאיות והיפניות.

אין לי מידע מקיף על הנושא, אבל לא הייתי ממהר עם תחזיות כאלו, כי די קשה להשוות יצרן מערבי, כמו טסלה, שהוא שחקן עצמאי בשוק לחברה כמו BYD, שנסמכת הרבה על תמיכה ממשלתית ופועלת בעיקר בשוק הביתי, בו, בנוסף לתמרוץ ליצרניות, הממשלה מהווה שחקן פעיל ומתערבת בשוק.

כרגע ל-BYD, ושאר היצרנים המקומיים, יש בעיה עם עודף היצע וירידת מחירים, בייחוד בשוק הסיני. הדבר נובע גם מכך ש-BYD לא התנהלה במהלך הגדילה שלה כמו חברה עצמאית ונסמכה רבות על תמיכה של מיליארדים מהממשלה הסינית. חלק מהתמיכה לא נועדו לתמרץ פיתוח אלא גם, למשל, מימון טרייד-אין ללקוחות . הכסף הזה לא הולך לחברה, אבל הוא יוצר ביקוש מלאכותי במימון המדינה. 

בהתחשב בזה שהשוק הסיני, גם אם תעמוד ביעדיה, עדיין יהווה 70% ממכירות BYD ב-26', זו בעיה.

מכירות זה נחמד, אבל רווח יותר חשוב ואיתנות פיננסית גם. 

קשה אומנם לקבוע מהי איתנות פיננסית לחברה סינית, שכאמור הממשלה היא שותפה פעילה גם בהשקעה וגם בשוק, אבל כרגע רזרבות המזומנים של טסלה גדולות יותר ואלו של BYD בירידה, כאשר חלק גדול מהן מושקע בפיתוח. 

אבל פיתוח אחר לגמרי...

אם נבדוק השקעה בפיתוח, BYD משקיעה יותר, אבל בפיתוח טכנולוגיית הנעה והשתלטות על שרשרת האספקה (בניגוד לכל מה שלמדנו בעבר על איך צריכה יצרנית רכב להיבנות). כ-80% מכלל הייצור של BYD הוא in-house והיא לוקחת בעלות על שרשרת האספקה עד רמת חומרי הגלם. זו אסטרטגיה מעניינת. יש לה יתרונות מבחינת עלות ומהירות פיתוח רכב חדש (חוסכים את רווח הספקים), אבל במקביל נוצר גוף ענק, מרובה פעילויות שונות, עובדים, וקשה לניהול.

מצד שני, טסלה מסתכלת מעבר לאופק ומשקיעה בעיקר ברובוטיקה, Ai וכל הקשור לרכב אוטונומי. היא כבר לא רואה את עצמה רק כיצרנית רכב.

לסיכום, מדובר בחברות מאוד מאוד שונות מבחינת השוק, המבנה, המימון וכו', וההתייחסות למכירות רכב בפועל אינה דרך נכונה להשוות ביניהן.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 שעות, levy כתב:

אי אפשר להגיד את זה היום, ואין דרך לחזות את העתיד, נחכה עשור ונראה מה קורה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...