Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לאחרונה האמנתי שיש עדיפות כלכלית ברכב ישן ואמין למרות הוצאות התיקונים, מאשר רכב חדש עם ירידת ערך ומשכנתא לבנק (הרי אף אחד לא משלם תיקונים 2000 שקל בחודש ברכב ישן)

בשנים האחרונות התווספה למשוואה הוצאות הדלק ביחס לחשמלי.

כיום אפשר לקנות רכב חשמלי בליסינג תפעולי באזור 2500 שח בחודש, רק לבחור צבע, נוחות, משאז בכסאות או בלי וליסוע, לא מעניין ירידת ערך ולא מעניין אמינות.

אם אני מפחית הוצאות דלק. אגרת רישוי וביטוחים יוצא שבכמה מאות שקלים אני מקבל רכב חדש.

השאלה היא מה קורה אם אני רוצה לחסוך עוד יותר ולקנות רכב חשמלי יד שניה, חוץ מהבטריה וכל מה שקשור לסרן הקדמי והמתלים מה מצפה לנו בעתיד מבחינת תחזוקה ברכב עם מנועים של מאורר ללא אלטנטור וללא חיישן קראנק חיישני חמצן טיימינג כוהלים סטרטר וכל שאר מרעין בישין.

אשמח לתגובת צופי העתיד.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממסרות חשמליות, בטריות שמתעייפות [נניח הטווח קטן יותר] משאבות קירור מים לבטריות [היו כמה טסלות שנרפו עקב תקלה במערכת זו]

בלאי כללי של מתלים, צמיגים, וקושי במציאת חלפים אחרי תאונה

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם

ברכבי דור ראשון היו טענות בדבר בלאי של מיסבי המנוע החשמלי. 

למשל כמו בסרטון הזה על רנו זואי -

או זה

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ההיתכנות הכלכלית של מה שאתה מציע תלויה מאד ברמת הכישורים והנסיון של מי שטיפל ברכב עד כה ומי שהולך לטפל בו בשבילך. אפילו הרכב החשמלי הכי פשוט בנוי כיום הרבה מעבר למערך הכישורים הטיפוסים של המוסכניק הישראלי המצוי, כך שכל תקלה קטנה עלולה להפוך להחלפת מכלול בעלות גבוהה, וזאת בהנחה האופטימית שהנ"ל בכלל יהיה במלאי. 

אם יש בקרבתך מוסך מקצועי עם אנשי אוטוטרוניקה ודיאגנוסטיקה מנוסים, או אם לך יש את הכישורים הנ"ל ואנגלית או רוסית טובה מספיק כדי להיוועץ באינטרנט ואז ללכלך קצת את הידיים - זה עשוי לעבוד. אחרת, במקרה הטוב, זה לא יהיה זול יותר מלהחזיק טויוטה/הונדה משומשת, ובמקרה הגרוע זה יהיה יקר יותר ועם זמן השבתה ארוך יותר על כל תקלה אקראית שהמוסכניק שלך יפגוש בפעם הראשונה.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סקירת 9 שנים עם ניסאן ליף:

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש 2 חסרונות מהותיים שאני צופה:

1. יהיה קשה למצוא בעלי מקצוע כלליים שיכולים לתת שירות. אתה תלוי לחלוטין ביבואן ואספקת החלפים והידע שלו, בהנחה האופטימית שהיצרן והיבואן עדיין יהיו קיימים ומספקים חלפים לדגמים שמתיישנים מהר.

2. וזה מביא אותנו לקושי השני: הטכנולוגיה מתפתחת כל כך מהר שאף אחד לא יהיה מעוניין ברכבים החשמליים הישנים יותר. כלומר ערך הרכב יהיה אפסי ולא יהיה כלכלי או ניתן לתקן אותו עם תקלה בינונית ומעלה.

תוסיף לזה את מדיניות המיסוי הלא עקבית של המדינה, והמסקנה היא שהרכישה כדאית במתווה נסיעה  שיחזיר את ההשקעה תוך תקופה קצרה של שנתיים-שלוש. לאחר מכן אתה מגשש בערפל.

• אהבתי 7
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם אני התלבטתי. גר בצפון ועד עכשיו בקושי מתנייד מחוץ ליישוב אבל עבודה חדשה יותר מפי שלוש תגדיל לי את הנסועה. 

לקחת בליסינג ל 36 חודש רכב בגודל סביר זה 100,000 פלוס מינוס לתקופה.

תיקנה רכב יד 2 בן x תמכור כשיהיה בן x+3 לא ירד סכום כזה גם כשתשקלל עלויות אחזקה כל הדרך

ההבדל הוא שבליסינג תיסע ברכב חדש לגמרי, מה שלי לא במיוחד חשוב. 

לכן אני עומד לפני קניית איוניק 2020 בקצת פחות מ-60 או 2021 בסיביבות 64 עוד לא החלטתי. המוכר של ה 2020 מדווח שהסוללה ירדה בביצועים אבל עדיין נותנת 260 ק"מ, זה בסדר מבחינתי אפשר לטעון בעבודה החדשה. 

גם אם עוד 3-4 שנים הרכב ילך לפח זה לא 100,000. ואני מניח דמשהו אפשר יהיה לקבל עליו אבל אפילו בתסריט שלא. 

פורסם
לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

1. יהיה קשה למצוא בעלי מקצוע כלליים שיכולים לתת שירות. אתה תלוי לחלוטין ביבואן ואספקת החלפים והידע שלו, בהנחה האופטימית שהיצרן והיבואן עדיין יהיו קיימים ומספקים חלפים לדגמים שמתיישנים מהר.

אני דווקא צופה ההפך.

יהיו יותר חשמליות שיהיו מחוץ לאחריות, יותר ביקוש למכונאים ובעלי מקצוע מחוץ למורשה של היבואן (אם הוא קיים כמו שאתה אומר) -> יותר בעלי מקצוע שייתנו מענה.

מה שכן, סביר להניח כמובן שהם יהיו יותר מקצועיים בדגמים מוכרים שנמכרו בכמות טובה בארץ ופחות בדגמים איזוטריים.

לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

2. וזה מביא אותנו לקושי השני: הטכנולוגיה מתפתחת כל כך מהר שאף אחד לא יהיה מעוניין ברכבים החשמליים הישנים יותר. כלומר ערך הרכב יהיה אפסי ולא יהיה כלכלי או ניתן לתקן אותו עם תקלה בינונית ומעלה.

בנתיים לא עושה רושם שמתפתחת כזה מהר.

לפחות לא אצל היצרנים המוכרים.

למשל, אני לא רואה שבשנתיים וחצי האחרונות מאז שאני מחזיק בטסלה מודל 3 עשו איזו קפיצת מדרגה בטווח.

ב-LR הנעה אחורית הגדילו טווח בזכות סוללה קלה יותר ושל יצרן אחר (כמדומני LG) וגם ב-SR הגדילו קצת ממש (בכמה ק"מ בודדים). להגיד שזו קפיצת מדרגה? לא ממש, רחוק מזה אפילו.

לפני 20 דקות, אבנר גם כן כתב:

לכן אני עומד לפני קניית איוניק 2020 בקצת פחות מ-60 או 2021 בסיביבות 64 עוד לא החלטתי. המוכר של ה 2020 מדווח שהסוללה ירדה בביצועים אבל עדיין נותנת 260 ק"מ, זה בסדר מבחינתי אפשר לטעון בעבודה החדשה. 

תיקח בחשבון שרוב הסיכויים שבאיוניק החשמלית, כמו ברוב היונדאי החשמליות, צריך להחליף נוזל קירור לסוללה כל 4 שנים או 60 אלף ק"מ וזה עסק די יקר במורשה של היבואן. מחוץ למורשה של היבואן פחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אולי בטסלה אין התקדמות משמעותית, אבל כבר די ברור שהדור בא של החשמליות יהיה מבוסס 800V.

וכשזה יהיה הסטנדרט, אני צופה צניחה בביקוש לחשמליות של היום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 29 דקות, dorsht כתב:
לפני 47 דקות, אבנר גם כן כתב:

תיקח בחשבון שרוב הסיכויים שבאיוניק החשמלית, כמו ברוב היונדאי החשמליות, צריך להחליף נוזל קירור לסוללה כל 4 שנים או 60 אלף ק"מ וזה עסק די יקר במורשה של היבואן. מחוץ למורשה של היבואן פחות.

תודה לא ידעתי אבדוק את זה

זוכר מה העלות? 

הרכב עם 110 ק"מ אז זה יהיה במשמרת שלי.

עדיין אני צופה הוצאה הרבה יותר נמוכה מאשר בליסינג פרטי ל 3 שנים

פורסם

באיוניק EV זה לא נורא, סוללה קטנה יותר והרבה פחות נוזל, בערך 1000 שקל לפי המחירון האלוטרה יקר של כלמוביל (בחו"ל זול כמובן משמעותית יותר). 

פורסם

אני מאמין שרכב כמו byd ato 3 יהיו חלפים מפירוקיות כמו זבל, לגבי הטווח זה לא בדיוק מפריע לי, אני צריך 100 ק"מ ליום.

האם יש כבר מידע על מחלות  ברכב הנ"ל.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

ולמי תמכור אותה כשתסיים לחסוך ולהנות? אני לא מכיר הרבה ישראלים שיסכימו לקנות מוצר מיושן שהפונקציונליות שלו ירדה משמעותית עם הזמן. 

מה גם שאם מסתכלים על מכוניות חשמליות כמו על סמארטפונים, אז התמיכה באלה בד"כ מפסיקה אחרי שנתיים-שלוש ומשאבי הפיתוח מופנים למוצרים חדשים ומתקדמים יותר. זה אומר שחלק גדול מהבאגים בתוכנה ששולטת על כל האוטו (בהיעדר כפתורים פיזיים כנהוג היום) לעולם לא יקבל פתרון.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

מה גם שאם מסתכלים על מכוניות חשמליות כמו על סמארטפונים, אז התמיכה באלה בד"כ מפסיקה אחרי שנתיים-שלוש ומשאבי הפיתוח מופנים למוצרים חדשים ומתקדמים יותר. זה אומר שחלק גדול מהבאגים בתוכנה ששולטת על כל האוטו (בהיעדר כפתורים פיזיים כנהוג היום) לעולם לא יקבל פתרון.

גם זה תלוי יצרן. (גם בטלפונים האמת)

אפל מספקת עדכונים כמה שנים טובות קדימה, הרבה יותר משנתיים או שלוש. גם סמסונג כבר מספקת יותר עדכונים מפעם, בייחוד במכשירי דגל.

באופן דומה, טסלה למשל ממשיכה לספק עדכונים גם לדגמים הישנים יותר.

אז אי אפשר להכליל על כולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...