Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

לגבי השמנים - מחקרים אפידמיולוגיים הראו של-80-90% מבעלי משקל יתר או השמנה יש הפרעות מטבוליות (סוכר, שומנים, יתר לחץ דם) הפרעות בתפקודי הכליה, או טרשת עורקים.

כן, זה בא יד ביד לא ככה?

ולכן ההמלצה היא לרדת למשקל תקין... 

אשמח אם תלך ותבדוק איזה יופי של תפריט שבועי ה LLM הקרוב לביתך יכול להוציא לך כדי לסגור את הסיפור הזה.

לפני 24 דקות, גולדן191 כתב:

תהיה בטוח שהפורומים של IF ושל fasting ברדיט לא היו מאושרים לכתיבה לכל אחד.

אתה לא מפסיק לציין לטובה את רדיט ואני חושב שאתה חי בסרט קשה בנושא. 

רדיט זה בטוח לא מקור אמין להכול, בטח שלא ברמה שהייתי כותב משהו עם אותיות גדולות בבולד על בסיסו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, David32 כתב:

אתה לא מפסיק לציין לטובה את רדיט ואני חושב שאתה חי בסרט קשה בנושא. 

רדיט זה בטוח לא מקור אמין להכול, בטח שלא ברמה שהייתי כותב משהו עם אותיות גדולות בבולד על בסיסו.

בגלל הנסיון הרחב שיש לי, אני יודע לאבחן איזה הודעה שם היא חרטא ואיזה הודעה סבבה.

לי יצא לראות המון הודעות איכותיות בפורומים שם.

אם מישהו מפרסם תמונה לפני ואחרי, אני לא באמת יודע לפי תאריכים האם זה חרטא או לא. או משקלים. לא נכנס לזה.

אני מדבר נטו על מלל. יש לי נסיון של 20 שנה. קשה לחרטט אותי מבחינת מלל בפורומים שם, וראיתי המון מידע איכותי.

כמו כן, אם מישהו טוען שהוא צם 7 ימים, אני לא יודע אם זה חרטא או לא. לא נכנס לזה.

הרבה כתבו שעשו 72 שעות עם אלקטרוליטים והרבה מים, וזה יותר אמין.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

או שיתקן אותו או שלא. אתה יודע שלחצי מהאנשים עם התקף לב לא ידועים גורמי סיכון? טוב, אלה נתונים לפי קריטריונים ישנים, ולכן היום הקריטריונים לטיפול ביתר לחץ דם, ביתר שומני הדם ובסכרת הרבה יותר קשוחים.

יש בשנים האחרונות שינוי תפיסה גדול מאוד לגבי טיפולים מונעים - והשינוי הוא שצריך להתייחס לגורמי הסיכון לא רק לפי חומרה אלא גם לפי משך חשיפה. לכן מתחילים לטפל בהם בגיל יותר צעיר, עם חישוב סיכון לטווח יותר ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

בדיקת דם אחרונה לפני שנה:

ALT 58

מקסימום 37

להבנתי זה לא הפרש רציני

AST 25 תקין

טריגליצירדים 177 , קצת מעל המקסימום

LDL 123 תקין

HDL 43 כמעט תקין

Non HDL 158 תקין

כולסטרול 201 המקסימום זה 200 - לא תקין - אבל כמעט תקין

גלוקוז 104 כמעט תקין - מקסימום 100 לתקין

HbA1C 4.9 תקין

ויטמין D - 18, לא תקין עובד על זה

כל השאר תקין

מאז ביצעתי כ 30 ימים של IF בתצורה של 18:6 או 20:4 , צריך לעשות עוד בדיקה

מבחינת עיכול מרגיש הבדל משמעותי לטובה בזכות ה IF

גם בהיקפים

אני לא רופא (וטוב שכך) אבל עם יחס כולסטרול של כמעט אחד לארבע בין "הרע" "לטוב" הייתי קצת מודאג.

פורסם (נערך)

היחס לא מעניין אלא הערכים האבסולוטיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר עשרות שנים לא מתיחסים ליחס כולסטרול ל-HDL אלא רק לערכים האבסולוטיים של שומני הדם, וכיום לעוד כמה משתנים שבעבר לא היו מוכרים.

• מעניין 1

פורסם

מילה לגבי הצאטים אני עובד די הרבה עם בינה מלאכותית גם כתחביב טכנולוגי

תמיד מזהירים אותנו כאנשי מיסים שאנחנו נהיה מיותרים תוך שנה שנתיים, שאני רואה את ההזיות שהצאטים מערבבים במיסוי שזה יחסית פשוט כללים קבועים ןחישוב, אני מבין שיש עןד זמן.....

בכללית כל הקסמים של גורואים של בינה מלאכותית על בניית אפליקציה ב15 דקות זה חרטא בפיתה ואפילו לא קרוב לשם.

פורסם

אני לא יודע אם צום כזה ארוך בריא או לא. אבל מבחינה התנהגותית הוא בסבירות גבוהה לא יביא אותך למקום שאתה רוצה להיות בו: להוריד משקל וגם לשמור עליו לאורך שנים.

שיטות קסם וקיצורי דרך אולי יעזרו לך להוריד משקל לתקופה קצרה, אבל בסוף אין ברירה אלא לאמץ הרגלים שונים. כאלו שאפשר להתמיד בהם כל החיים ולא רק לתקופה קצרה ורק בסופי השבוע.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אני לא יודע אם צום כזה ארוך בריא או לא

בריא לעיכול חד משמעית. אני מרגיש את זה.

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אבל מבחינה התנהגותית הוא בסבירות גבוהה לא יביא אותך למקום שאתה רוצה להיות בו: להוריד משקל וגם לשמור עליו לאורך שנים.

שום דבר שהשגתי בחיים שלי, בעצמי, הגיע מעבודה קלה או מפרק זמן קצר מדי. 

ההתמדה האמיתית היא מה שאני עושה ביום יום, מקפיד על אכילת חלבון מספקת, ירקות כל יום, ולהימנע מכמות גבוהה של ממתקים או חטיפים.

פחמימה איכותית, פירות, לא יותר מדי. 

כנראה קראת את ההודעה הארוכה שלי בפוסט פה, עם התמונות, הייתי 140 ק"ג והיום אני יותר קרוב ל 120 ק"ג.

ז"א שלא עליתי במשקל אלא ירדתי במהלך ה 4.5 שנים האחרונות. שזה בדיוק ההפך ממה שאני יכול לספר שקרה מ 2017 עד 2021, אני חושב שעליתי אז 20+ ק"ג.

ההרגלים האמיתיים קיימים אצלי, אני מחפש גרעון קלורי בסופ"ש, ומאד אוהב את העניין שזה טוב למערכת העיכול.

אני לא חושב שלאכול 3 מעדני דנונה פרו או יופלה גו הם בריאים מדי, ביום חול, אבל אני כן אוכל אותם. אחפש תחליפים טובים יותר לחלבון.

אני אוכל גם טונה וביצים, וצריך להתחיל לחזור להכין חזה עוף.

אני לא יכול להגיד שהתזונה שלי 100% מושלמת במהלך השבוע, ואפשר לשפר. אבל IF בסופ"ש עושה לי טוב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

תגיד, מזון מהצומח אתה אוכל?

פורסם

הארוחה מפסקת הכילה פיתה כוסמין + רוטב קלמטה כזה קצת + גבנצ 9% שלוש פרוסות

4 מלפפונים חתוכים עם כ-20 גרם בייגלה

וקינוח קטן - שלגון קטן של מגנום

אז כן, 4 מלפפונים נחשב?

פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

בגלל הנסיון הרחב שיש לי, אני יודע לאבחן איזה הודעה שם היא חרטא ואיזה הודעה סבבה.

אני לא ממש רוצה להיכנס לתוך הדיון הזה, אבל יש לי פה משהו להגיד.

כשהייתי עצמאי, לפני עשור, אחת הבעיות הקשות שנתקלתי בהן הייתה ה"מידע" הזמין ברשת. 

כמעט הכל! היה "מטעם". דיסאנפורמציה, חלקי מידע, שקרים מתועבים, שקרים קלים, שקרים לבנים, חארטה, תוכן שיווקי נטו, כמעט נטו שיט שלא שווה כלום. 

בעידן ה AI, המצב הזה לדעתי רק הרבה יותר חמור- גם בגלל ההזיות של הבוט. 

אני הגעתי לכל ה"מאמרים" והפוסטים וכו עם בסיס ידע- ועדיין היה לי קשה לסנן מה נכון ומה מחורטט.

רוצה לאמור- גם העובדה שאני חשבתי שאני יודע לאבחן מה חרטא ומה לא, גיליתי שלא תמיד ידעתי לאבחן. קח את זה בחשבון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

צאטים

שאני רואה

חרטא בפיתה

ןחישוב, אני מבין שיש עןד זמן

צ'אטים, עם גרש.

כשאני רואה, עם 'כ' בהתחלה.

לגבי הפיתה, זו שפה מליצית שנשגבת מבינתי אבל נשמעת קצת לא במקום.

להקיש נ' סופית במקום ו' זו טעות נפוצה שכולנו עושים, אבל אנחנו לא מתפרנסים מתשומת לב לפרטים. 

בקיצור, אם גם את העבודה שלך בתחום המיסים אתה עושה באותה רהיטות כמו את הכתיבה בפורום, אז יש לי חדשות רעות...

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

אני הגעתי לכל ה"מאמרים" והפוסטים וכו עם בסיס ידע- ועדיין היה לי קשה לסנן מה נכון ומה מחורטט.

רוצה לאמור- גם העובדה שאני חשבתי שאני יודע לאבחן מה חרטא ומה לא, גיליתי שלא תמיד ידעתי לאבחן. קח את זה בחשבון. 

בתחום ה IF Diet יש כמה דברים חשובים שהם שתיית מים מרובה, אלקטרוליטים לא חובה אך עוזר (חובה רק אם מדובר בצום מים מעל 24 שעות), מסטיקים בכמות מסוימת נחשבים סבבה, לא יותר מדי, לא יותר מדי סוכרזית, ולא יותר מדי קפאין. לא יותר מ-6 מנות אספרסו קפסולה חוזק 8 למשל, ביממה. למשקל שלי.

רוב האנשים יוכלו לעמוד ב-24 שעות, מאד קשה להירדם בצום. אני לא הצלחתי עד כה, ולא בטוח אעשה (36 שעות למשל)

מה שמשחק ב IF הוא להבין שאתה קצת סובל ולא נעים לך למען מטרה מסוימת, ויש hunger pangs - יכול להיות שתהיה מאד רעב אחרי 10 שעות צום או 12, ותרגיש יותר טוב אחרי 18. אלה דברים שנאמרו ברדיט והם נכונים. יכולתי כנראה להמשיך לצום גם אחרי 19 שעות היום.

דבר אחר שנאמר, שלמשקל כמו שלי, אפשר לשתות עד 8 ליטר מים ביום.

בעבר עשיתי IF Diet 14:10 ללא אלקטרוליטים.

יש כל מיני דברים ברדיט שאני יודע לסנן, כי יכול להיות שהם עובדים למישהו ולי לא בא לעשות אותם, לדוגמא:

כשמישהו אומר לי ברדיט שהוא ממליץ לעשות הליכה של 2-3 ק"מ אחרי כ-12 שעות בצום, אני לא מקבל את זה ולא פועל כך. אני עושה כל מיני דברים בבית, וגם קורא על כל מיני דברים, אבל ממש לא בא לי להתחיל להיות מתוזז 3 ק"מ. כן התקנתי קובונטו בצום והתעסקתי, כן תיקנתי איזה משהו, כן סידרתי, אבל לא הליכות בחוץ.

אני לא יודע כמה נסיון יש לך, יש לי נסיון מבחינת ידע של 20 שנה, ככה שאני יודע מה מתאים לי וגם מה נכון ומה לא.

אני עדיין לא בוטח בעצמי 100%, ולכן אני בודק את עצמי גם כן. אם יהיה מצב שאצטרך ייעוץ של רופא, אעשה את זה. אני יכול לשלוח לרופאה שלי הודעה והיא תגיב תוך כ-2 ימי עסקים או פחות.

• תוכן חדש...