Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 12:13, ברווז כתב:

שלומות. 

אתחיל מהסוף- אני לא מעוניין "לקבל גוף לחוף". זו לא המטרה. 

אני בערך 20 ק"ג מעל המשקל שאני אמור להיות בו. הרוב זה שומן ביטני, המסוכן יותר. 

תזונה בלבד, לא ממש מצליחה לי. 

א. אני לא רופא.

ב. קשה לענות מבלי להכיר את כל הפרמטרים בתיק שלך.

ג. הדיעה שלי: כל עוד היתרונות של הטיפול עולים על החסרונות שלו, הטיפול שווה. מסקנה: אם זה יוריד לך כבד שומני, ישפר לך גם את המשקל ובכלל "יאזן" אותך גם ביתר הפרמטרים (כל עוד תקופה ההסתגלות תעבור ותמצא את המינון והזריקה שיושבים לך טוב) - הרווחת את העתיד שלך טוב יותר.

ד. בשנים האחרונות נפוצה יותר ויותר הדרך לקבל תמונת מצב על הגוף באמצעות הצמדת מד סוכר לגוף למשך שבועיים (לרוב מדובר בליברה 2+). יש דיאטניות קליניות שזו השיטת עבודה שלהן (ויש תוצאות מוכחות).
החיישן הזה יכול לספר לך דברים שהגוף מגיב אליהם והם שונים לחלוטין ממה שקראת על איך הגוף שלך אמור להגיב. הגוף שלך מגיב כמו שהוא מגיב כי...ככה זה, אומנם המערכת המטאבולית שלך היא של בני אדם אבל גם לה יש פיין טיונינג שיכול להיות קצת יותר ייחודי *לך*. ידוע שככל שהגוף מתבגר ועובר חיים יותר "מורכבים" מבחינת מזון לא בריא ומטען גנטי אישי לא להיט, העמידות לאינסולין מתחזקת ובעצם הגוף הופך להיות אדיש לאינסולין.

מה אני למדתי מזה ?

1. שמתי חיישן לשבועיים וגיליתי שהגוף ממש לא אוהב פחמימות בערב. הסוכר בדם מטפס מעלה (לא לטווחים מסוכנים - אלא על 140-150) אבל לוקח לו שעות ארוכות לרדת, לפעמים כל הלילה. לא בריא בכלל ובגלל זה אני משתדל לא לגעת בפחמימה בערב.

2. הליכה עושה פלאים. גם "הליכת קניון". תוקע 2 מאפים, עוד אייס וניל בארומה, משוטט בין חנויות - והסוכר ? בקושי מטפס...120/130 ממש בקטנה. אפשר לומר - זה הפתיע אותי ברמות.

3. סדר האכילה קובע. גם כאן תוכל למצוא (אם תרצה, אשלח לך לינקים בפרטי) מספר אנשים פרטיים במרשתת שעושים ניסויים באמצעות מדידת סוכר ע"י חיישן - בכל הנושא שקשור לסדר אכילה והשפעתו על רמות הסוכר בדם וכד'.

חלבונים ואחכ פחמימות = תגובה מאוד מאוד מתונה בעליית הסוכר. פחמימות נטו = טרמפולינה מטורפת. השיפור במדדים הוא, ברוב המקרים, מוחשי מאוד.

זה מדהים לראות את זה ויזואלית ולקבל פרופורציות על מה ואיך לאכול, מבלי להימנע לחלוטין ממה שאתה אוהב - ועדיין לשפר מדדים. כן, לפעמים צריך תרופה\זריקה בשביל לשפר מדדים חריגים ואין ברירה כי לכל אחד יש המטען הגנטי שלו.

בתזונה נכונה צריך למתן כמויות אבל לא צריך להתנזר לחלוטין ממה שאתה אוהב.

איציק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תגובה מדהימה איציק, תודה. 

שאלה נוספת שעלתה לי בראש, הזריקות האלו משפיעות גם על המטבוליזם? אם כן, איך? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה כוונתך ב״מטבוליזם״? בסופו של דבר הזריקות האלה מחקות הורמונים, בתוך מערכת בקרה סבוכה ביותר. אז, כן, הן משפיעות על המטבוליזם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, sperial כתב:

למה כוונתך ב״מטבוליזם״? 

קצב חילוף החומרים בגוף. עולה? יורד? נשאר אותו דבר? אני אתחיל לפתח פוטוסינתזה ולהיות אלים? אה, עלים? ומה יקרה לי לגיבעול???

עריכה. 

בדיוק נתקלתי בכתבה מעניינת על הנושא של הזריקות. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

״חילוף חומרים״ זה עניין הרבה יותר מורכב מאשר כמה חלבון הופך לסוכר וכמה סוכר הופך למים ו-CO2. המערכת ההורמונלית המווסתת את התיאבון, את העיכול ואת מה שאתה מכנה ״חילוף חומרים״ מורכבת ביותר. אני לא מתיימר לזכור את הפרטים, אבל מדובר בענייןנדינמי מאוד.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי מה אתה אומר, תודה. 

פורסם (נערך)

אני אתן לך את השנקל שלי.

לפני שנה בערך עשיתי בדיקות סקר לגיל 40 דרך העבודה מגיע לנו פעם ב5 שנים.

נמצא שיש לי לחץ דם גבוה ואני בעודף משקל שהיה ברור לי (190ס"מ/110ק"ג) הלכתי לרופא משפחה כשסיימתי את כל הבדיקות הוא אמר לי הפתרון שלך זה לרדת 20 קילו.

שאלתי את הרופא משפחה על זריקות הרזיה כי ניסיתי מלא פעמים לרדת במשקל לא הצלחתי אמר לי שאני לא במשקל קיצוני שהוא ממליץ על זה.

בין הסיבות העיקריות שמנה זה מקטין את מסת השריר ביחד עם הירידה בשומן ומחליש את הגוף ובד"כ מי שלוקח את זה ומפסיק חוזר לעלות במשקל ומהר בנוסף החוסר רעב גורם לך לא לאכול ויוצא שאתה מחסיר דברים מזינים שהגוף צריך.

הוא ממש התעקש איתי על שינוי תזונה ושילוב של יותר ספורט. נתן לי הפניה לדיאטנית, עוד סדרת בדיקות, כדורים ללחץ דם ואמר לי לבוא עוד 3 חודשים והוא רוצה לראות ירידה במשקל.

זה כנראה השפיע עליי ובאמת מאז ירדתי 16 קילו לאט ובטוח (נשאר לי עוד 4-5 קילו ליעד).

בגדול התחלתי הליכות מהירות 4 פעמים בשבוע של שעה בערב צמצמתי סוכרים, פחמימות ומשקאות מסוכרים, הפסקתי לאכול מאוחר בלילה וכאלה. עדיין אם בא לי המבורגר או לאפה שווארמה בצהריים אני אוכל אבל יודע לקזז אחכ את הקלוריות אז נגיד לארוחת ערב אוכל סלט ומרשה לעצמי פעמיים בשבוע גם דברים טעימים כמו גלידה או עוגות. בקיצור אני חי עם "הדיאטה" בסבבה ולא סובל ממנה ונלחם במשקל. לא הלכתי לקיצונית. כרגע המינון של הכדור לחץ דם ירד לחצי כדור ביום וכשאגיע למשקל יעד אעשה שוב בדיקות וכנראה אפטר מהכדור.

בסוף הכל מתחיל בראש אתה צריך לעשות שינוי מחשבתי ותפיסתי עם עצמך וצא לדרך. אם אתה לא יכול לבד יש מספיק אנשי מקצוע שיעזרו.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 3

פורסם

ניסיתי דיאטניות ועם סגנון החיים שלי זה לא עבד (לא אוכל מסודר. יש ימים שאני בחוץ ויכול לאכות שקית בוטנים במשך היום ורק בערב לאכול ארוחה מלאה ויש ימים שאני חוטף משהו תוך כדי).

@ברווז תפנים שאתה חולה. עודף משקל בכל גיל אבל במיוחד בגילאים היותר מבוגרים זו מחלה שממשיכה כל הזמן לפגוע בגוף. אם אתה לא מבריא או מרסן אותה בכוחות עצמך אז צריך עזרה חיצונית ולוקחים תרופות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

תפנים שאתה חולה. עודף משקל בכל גיל אבל במיוחד בגילאים היותר מבוגרים זו מחלה שממשיכה כל הזמן לפגוע בגוף. אם אתה לא מבריא או מרסן אותה בכוחות עצמך אז צריך עזרה חיצונית ולוקחים תרופות.

זו בדיוק הייתה הנקודה שגרמה לי לגשת לשאול את הרופאה בהתחלה, והסיבה למה החלטתי כן ללכת על זה בסוף. 

התופעות לוואי, נעימות או לא נעימות ככל שיהיו, עדיפות על הנזק של המצב הקיים שאני לא מצליח לטפל בו בצורה אחרת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אם כבר זורקים פה שנקלים, גם לי יש אחד לזרוק. לא יתאים לברווז אבל אולי למישהו פה.

עשיתי סריקת DEXA לכיף. על הדרך מקבלים אחוז שומן וצפיפות עצם ודברים, וגם מספר של בסיס צריכה מטבולית יותר מדוייק מהמחשבונים אונליין. וגיליתי שיש פער ניכר. 

אם תשתמשו במספר הזה כבסיס לצריכת קלוריות שלכם, אולי תתפלאו לגלות כמה אתם באמת צריכים לצרוך.

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לא קראתי את כל התגובות, אבל מגיב מנסיוני:

ניסיתי בעבר את אוזמפיק שהוביל לתופעות לוואי קשות אז עצרתי את הטיפול.

כשיצא הוויגובי החלטתי לנסות שוב, וירדתי בשנה וחצי 18 ק"ג ללא השתדלות כלשהי (ספורט/תזונה). אני במינון הגבוה ביותר ושוקל לרדת חזרה למינון אחד נמוך יותר.

כמו כן צריך לזכור שזה טיפול לכל החיים, שטומן בחובו עלויות משמעותיות, ואם אין לך ביטוח פרטי זה לא תמיד משתלם.

עריכה אחרונה על ידי bnsagi

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
בתאריך 18.2.2026 בשעה 14:06, Night Driver כתב:

ניסיתי דיאטניות ועם סגנון החיים שלי זה לא עבד (לא אוכל מסודר. יש ימים שאני בחוץ ויכול לאכות שקית בוטנים במשך היום ורק בערב לאכול ארוחה מלאה ויש ימים שאני חוטף משהו תוך כדי).

:mm_yeah:

רוצה להגיב לנהג לילה וגם ל @ברווז שיראה וילמד;

1. בריאות\תחזוקת הגוף זה גם לתדלק אותו בזמן, בדיוק כמו אוטו.

כיום, יש לנו את כל האפשרויות לשמור על שגרת אוכל בריאה.
אוכל זה דבר בסיסי ולא לאכול כל היום זה רק דרך טובה יותר לקבל אולקוס בהמשך הדרך.

אני רכשתי לפני שנתיים וחצי מקרר 20 ל' לרכב וזה אחד הדברים הטובים שעשיתי. לרוב אישתי מכינה לי בערב את הארוחת בוקר שלי (לא משהו מסובך: טונה, יוגורט, ביצה קשה\מקושקשת, ירקות [עגבניות שרי \ מלפפון] ) ועם זה אני יוצא בבוקר ושומר על שגרת בוקר *בריאה*.
הדבר הזה פשוט מונע ממני לאכול בורקסים או לחמניות (או שטויות) ולשתות שוקו מהסופר ליד. זה לא אומר שאני לא עושה את זה אחת לכמה זמן בשביל הכיף (מעידה של אחת ל.... לא הורסת לך את העבודה) אבל זה מכניס אותך למשטר אחר.

2. לאוהבי האוכל החם, יש לאנצ'-בוקס שמתחבר ל 12V ברכב ו-220V בבית\בעבודה. (הנה לינק)

לא משנה איפה אתה עובד, תשים לעצמך בלאנצ'בוקס את האוכל והכמויות שאתה צריך, ותחבר לחשמל 30-45 דק לפני ויש לך ארוחה חמה. גם אם אתה מחוץ למפעל (בשטח\באוטו).

3. דיאטניות זה כמו מכוניות, לכל אחת יש סגנון משלה. במקרה הזה אני מציע (בדיוק כמו שברווז רוצה) להתמקד קצת יותר במדדים ובפחות בקוטר הכרס. כמה בדיקות דם וכיול מחדש לסגנון הארוחות (כמות + מתי) יכול לחולל פלאים.

חוזר ומדגיש שלפחות עבורי ועוד רבים אחרים, נושא החיישן סוכר שינה המון תודעתית כי יש כאן אלמנט ויזואלי ואתה מקבל פידבקים אונליין לכל פעולה שאתה עושה. אין כאן ניחושים יש כאן מספרים ברורים. זה גם מדרבן אותך להצליח וגם מראה לך שלפעמים (גם אם מעדת) השד לא כזה נורא.
כולסטרול, סוכר, ויטמינים ושאר מרעין בישין זה משהו שלא רואים אותו (בדיוק כמו נזקי עישון) וכאשר מרגישים אותו זה לרוב מאוחר - כמעט לכולנו יש מחסור בויטמין D ולחלק יש גם מחסור ב B12 וכו'. מומלץ לבדוק.

אני הצלחתי באמצעות דיאטנית ושינוי תזונה בלבד (ואני אוכל *הכל* אבל למדתי להקפיד לא לבלבל את הגוף עם פחמימה כל שעתיים) להוריד את ה HB1AC מ 6.04% (שזה בעצם טרום סוכרתי) לטווח תקין לחלוטין של 5.45% רק על בסיס תזונה ותיזמון נכון של פחמימות-חלבונים. במהלך השנה הזו ירדתי 11 קילו ועליתי 3 אבל המדדים רק במגמת שיפור (גם לאחר העליה הקטנה - לציין שהיא נשמרת ולא זזה).

יש דברים שאין לי יכולת להתמודד איתם כי זה גנטיקה אבל לשמחתי הם לא קיצוניים אלא יחסית דיי "בקטנה" ואני חי איתם בשלום למרות שעל הנייר הדיאטנית מאוד היתה רוצה שאקח כמה כדורים בשביל הכיף (להוריד קצת כולסטרול).

ואסור לשכוח דבר מאוד מאוד חשוב: הרגלים של 30, 40 שנה - הם משהו שהגוף מתקשה לעכל תוך חודש, חודשיים או שנה. זה כמו לבקש מהלינקולן\פורד של טראמפ לבצע פרסה עם הגבלת קוטר של 15 מטר....
לא להתאכזב אם לא רואים שינוי מהיר, לפעמים זה לוקח זמן.

בעניין סוכר והשפעתו על הגוף @ברווז אני ממליץ לעקוב אחרי:
1. ג'סטין ריצ'רד:  https://www.facebook.com/share/1CChwUbqWf/
2. נועה אברהם דיאטנית קלינית: https://www.facebook.com/share/1AwdjZnL8G/ 
3. חוויאר אלפיסי: https://www.facebook.com/share/18ARkzNuTk/

בהצלחה

איציק

• אהבתי 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

1. בריאות\תחזוקת הגוף זה גם לתדלק אותו בזמן, בדיוק כמו אוטו.

לגמרי. 

התקופה שהגוף שלי יכל איכשהוא להתמודד עם ארוחה אחת ביום, היה ועבר מן העולם בשעה טובה. 

כעצמאי לא ממש היו לי ברירות... מכל כיוון אפשרי. נעזוב את זה.

3. דיאטניות זה כמו מכוניות, לכל אחת יש סגנון משלה. במקרה הזה אני מציע (בדיוק כמו שברווז רוצה) להתמקד קצת יותר במדדים ובפחות בקוטר הכרס.

בגדול, כל השנים המשקל שלי לא ממש עניין אותי כ"משקל". מבחינתי כדי לשמור על משקל נמוך הייתי מניח אותו על הרצפה. 

הבעייה זה הבעיות הנוספות, והמסביב, שמגיעות יחד עם זה. גם הזריקות האלו- אני רוצה יותר לטפל במשהו אחד ספציפי שנחשב בכלל ל"תופעת לוואי" וזה מה שגרם לי לחשוב בכיוון בכלל.

כמעט לכולנו יש מחסור בויטמין D ולחלק יש גם מחסור ב B12 וכו'. מומלץ לבדוק.

חשוב! זה.

בעניין סוכר והשפעתו על הגוף @ברווז אני ממליץ לעקוב אחרי:
1. ג'סטין ריצ'רד:  https://www.facebook.com/share/1CChwUbqWf/
2. נועה אברהם דיאטנית קלינית: https://www.facebook.com/share/1AwdjZnL8G/ 
3. חוויאר אלפיסי: https://www.facebook.com/share/18ARkzNuTk/

תודה על ההמלצה. אני מבין די הצורך לצערי מהיכרות עם מספר חולי סכרת, גם זו דרך ללמוד.

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

תודה על ההמלצה. אני מבין די הצורך לצערי מהיכרות עם מספר חולי סכרת, גם זו דרך ללמוד.

מעבר לענייני סכרת - זה אורך חיים בריא.
מה שנועה, ג'סטין ו-חוויאר מדברים עליו זה לא תוכן לחולי סכרת, זה תוכן לכולם שהמדדים שלו באים לידי ביטוי באמצעות חיישן סוכר תת עורי (ליברה 2+ בד"כ).
זה פשוט להבין איך בדיוק הגוף מתרגם את האוכל לדלק חיוני ולדלק פחות חיוני שעוד גורם לך להרגיש חסר כח ועייף מאוד (אפילו בשעות הראשונות של הבוקר). אתה תלמד שילובי אוכל שיכולים לעבוד (שוב, לא עובדים כאן על להתנזר מהאוכל שאתה אוהב, אלא איך לתרגם אותו לכזה שאפשר ובכמות מתאימה לך).
הבעיה של כולנו זה כמובן ספורט, רובנו היינו נראים אחרת רק אם היינו הולכים 15-30 דקות אחרי ארוחה כבדה... אבל בסירטונים של נועה (מהלינק למעלה) אתה תראה שאפילו הליכה בבית או ביצוע מטלות שגרתיות משנה את המפה.

פעם הייתי מגיע לעבודה, השעה 7:00 ואני מרגיש שאני לא יכול לקום מהכסא, אין לי כח. כאילו משהו במשקל 200 קילו יושב עליי ואני לא יכול לקום.

מסתבר שהעוגיה\שתיים המסכנות שהייתי אוכל בבוקר עם הקפה, היו מקפיצות לי את הסוכר - ואז באה הנפילה\התרסקות.

מהיום שהפסקתי עם זה, אני מגיע לעבודה אנגרטי כמו שלא הייתי בחיים.

דברים קטנים שעושים הבדלים מטורפים. תנסה ותראה.

בעניין ויטמין D - עבדתי עד לפני כמה חודשים עם הטיפות, אבל קניתי ב IHERB את הקפסולות ג'ל הקטנות (מאוד) של 1000 יחב"ל וזה יותר נוח לי. הצלחתי לשפר את המדד מ-20 (שהוא נמוך \ לא מספיק) ל 31  (בין 30 ל 50 זה האופטימלי) באמצעות התוסף (לקח שנה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@איציק נ. שאלה טכנית: מי הציע לך את מד הסוכר וכיצד אושר לך?

• תוכן חדש...