Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח רכב - מה חשוב לכלול

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

טויוטה היברידית 2021

נהגת יחידה

הרכב הולך להיות מטופל במוסך מוסמך שקיבלתי המלצות עליו.

מה חשוב לכלול בביטוח?

כמו כן, קיבלתי הצעה שבה "במדה והרכב לא יתוקן באחד ממוסכי ההסד לא ישולמו תגמולי ביטוח".
אני נוטה לביטוח שבו אוכל לתקן את הרכב במקום שעליו אני סומכת, גם אם זה אומר השתתפות עצמית.

האם אני טועה?

תודה!

פורסם

בעיקרון פוליסת הביטוח די אחידה. ובכל זאת יש הבדלים - למשל בבחירת מוסכים או בהיקף כיסוי צד ג׳

אם יש מוסך פחחות שעליו את סומכת שאלי בו עם איזה חברות ביטוח יש לו הסדר.

ודאי שכיסוי צד ג׳ הוא לפחות 2 מיליון ש״ח.

המתיני לעוד המלצות שיגיעו בהמשך השרשור.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, VicZ כתב:

קיבלתי הצעה שבה "במדה והרכב לא יתוקן באחד ממוסכי ההסד לא ישולמו תגמולי ביטוח".

לא הייתי מבטח שם. למרות שלדעתי זה תנאי מקפח ברמה כזאת שיתכן שהוא בטל מעיקרו.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא מסלול חובה, אבל אני מעריך שבחירה במסלול כזה מוזילה את הפוליסה. אישית - לא בטוח שהייתי בוחר במסלול כזה, גם אם ההנחה היא משמעותית.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני תמיד מגדיל את השווי כפי שהוצע לעיל, ל2 מליון.

לאחרונה הוספתי סעיף של 7 אלף שקל מעל המחירון.

ביטול השתתפות עצמית.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 6 שעות, VicZ כתב:

"במדה והרכב לא יתוקן באחד ממוסכי ההסד לא ישולמו תגמולי ביטוח".

זה כבר על גבול המופרע או עבר אותו. גם אם זו הצעה זולה יחסית לא הייתי לוקח אותה. 

Just now, avizaz כתב:

לאחרונה הוספתי סעיף של 7 אלף שקל מעל המחירון.

לא ידעתי שזה אפשרי! איזו חברה? 

כשהסיביק הלכה לי טוטל לוס להלכה (נכנסו בי מהצד, לנהג שלום) קיבלתי עליה מחירון בהפחתה כלשהי, שהגיע בדיוק לחצי מהסכום שהייתי זקוק לו כדי להחליף אותה ברכב שנתן לי אותו דבר (מהיר, ידני, אמין). פשוט כי הרכב היה מתוקתק ברמות. בדיוק סעיף כזה הייתי צריך אז.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, VicZ כתב:

כמו כן, קיבלתי הצעה שבה "במדה והרכב לא יתוקן באחד ממוסכי ההסד לא ישולמו תגמולי ביטוח".

אני הייתי שואל אם ניתן לתקן במוסך שאת בוחרת, ומה זה כולל.

כי אני אישית, מעדיף לתקן במוסך יבואן, אבל אז הביטוח מנסה לא לשלם הרבה..

וכיסויים כמו גרירה, או רכב חליפי (אם זה חשוב לך).

ביטוח שמשות כמובן (כמה שאפשר שמשות מקוריות ולא תחליפיות).

אז תבררי מולם.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כמעט כל חברת ביטוח עובדת עם מוסכי ההסדר שלה, ואם בוחרים לתקן מחוץ להסדר אז בדרך כלל יש השתתפות עצמית גבוהה יותר, זה לא משהו חדש או חריג. היתרון בהפניקס הוא שלרוב השירות יותר מסודר ולא מעבירים אותך מספק לספק במקרה של תביעה. כן חשוב לוודא מראש מה גובה ההשתתפות העצמית, ובאיזה מסלול או הסדר אפשר לבחור כדי להגיע לפתרון שהכי מתאים לך ולמוסך שאת סומכת עליו.

פורסם
בתאריך 29.1.2026 בשעה 15:14, FROGIE כתב:

במסלול הנ"ל של הפניקס יש פטור מהשתתפות עצמית.

43252346374578686468.png

נכון, וזה בדיוק היתרון. במסלול הזה של הפניקס יש פטור מהשתתפות עצמית, וזה שקט נפשי אמיתי. בעיניי זו בחירה מצוינת, במיוחד כשמשלבים גם שירות מסודר ולא טרטורים במקרה של תביעה.

פורסם

אני צריך לחדש ביטוח השבוע ובדקתי את רשימת מוסכי ההסדר באיזור שלי - אף אחד לא היה מוכר לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 28.1.2026 בשעה 16:15, Jack457 כתב:

זה כבר על גבול המופרע או עבר אותו. גם אם זו הצעה זולה יחסית לא הייתי לוקח אותה. 

לא ידעתי שזה אפשרי! איזו חברה? 

כשהסיביק הלכה לי טוטל לוס להלכה (נכנסו בי מהצד, לנהג שלום) קיבלתי עליה מחירון בהפחתה כלשהי, שהגיע בדיוק לחצי מהסכום שהייתי זקוק לו כדי להחליף אותה ברכב שנתן לי אותו דבר (מהיר, ידני, אמין). פשוט כי הרכב היה מתוקתק ברמות. בדיוק סעיף כזה הייתי צריך אז.  

ליברה

אני חושב שהם נותנים עד 10 אלף מעל המחירון אם אני זוכר נכון, ניסיתי להגיע איתו כמה שיותר גבוה אבל שעדיין יהיה הגיוני, אולי גם מעל 10.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 4 שעות, האסף כתב:

נכון, וזה בדיוק היתרון. במסלול הזה של הפניקס יש פטור מהשתתפות עצמית, וזה שקט נפשי אמיתי. בעיניי זו בחירה מצוינת, במיוחד כשמשלבים גם שירות מסודר ולא טרטורים במקרה של תביעה.

תיתן לנו איזה גילוי נאות? או שבמקרה הצטרפת לפורום יום למחרת השרשור הזה ובמקרה שתי ההודעות היחידות שלך הן פרגון לפניקס? 

לפותחת השרשור שימי לב להבדל בין עלות גבוהה יותר בתיקון מוסך שלא בהסדר לבין אין כיסוי בכלל, שספק אם לא מדובר בסעיף מקפח. מהניסוח בסעיף הזה בלבד לא ברור במה מדובר. 

אני לא הייתי סוגר בשום חברה עם סעיף כזה במידה ומדובר באופציה ב'. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
בתאריך 29.1.2026 בשעה 09:46, האסף כתב:

זה לא משהו חדש או חריג. היתרון בהפניקס הוא שלרוב השירות יותר מסודר ו

לפני 17 שעות, האסף כתב:

בעיניי זו בחירה מצוינת, במיוחד כשמשלבים גם שירות מסודר ולא טרטורים במקרה של תביעה.

ברוך הבא לפורום.

שואל בשביל חבר מובטל: קופירייטר כתב את זה?

הבעיה שאתה מפרסם כאן בפורום רכב של נודניקים יודעי קרוא. 

הרמת להנחתה. 

במדד השירות של רשות שוק ההון 2024 (העדכני ביותר) שמודד דברים כמו שיעור תשלום תביעות וטיפול בלקוחות, בקטגוריה "תביעות רכב - רכוש", שזה מה שמדובר כאן, הפניקס במקום הכולל 6, יחד עם שלמה וכלל. הפניקס מגיעה אחרי ליברה, ישיר, ביטוח חקלאי, איילון, מגדל. 

זה עדיין במחצית העליונה של הדרוג בקטגוריה הזו ומעל חברות כמו הכשרה, ווישור ומנורה אבל לא בדיוק מיקום לנפנף בו. 

מקור: https://www.gov.il/BlobFolder/news/press_0081/he/מדד השירות לשנת 2024.pdf

מגיעים דרך: https://www.gov.il/he/pages/press_0081

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...