Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, Buki כתב:

אני הבנתי את ההסבר שלך רק שזה עדיין לא חד משמעי, הרי הוא יכול לטעון שכעת הוא הגיע לארץ בשביל להישאר ומרכז החיים שלו כאן. 

ועדיין יכול לשנות את ההחלטה מתי שירצה. 

במקרה דומה שטיפלתי בו לאחרונה, מרכז החיים נקבע על פי מה שהיה עד לרגע בו הנהג נתפס נוהג עם רשיון זר תקף.

מדובר על אזרח ישראלי ( בעל ת.ז ישראלית), אבל רוב הזמן מתגורר בחול. ברשותו רשיון ישראלי פג תוקף, אז פחות רלוונטי במקרה שלך. ו

בכל אופן נשפט על נהיגה עם רשיון פג תוקף. קיבל 3500 שח קנס ושלילה על תנאי.

• מעניין 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא יודע בוודאות, סביר להניח שהייתה לו אזרחות זרה כי רשיון זר הונפק אחרי שעלה לארץ.

לא הייתי במשפט, התובעת עדכנה אותי בפרטים.

חפש בפסקדין, בית משפט תעבורה, פסקי דין מחודשיים אחרונים. 

פורסם (נערך)

@fatboy1340 לצערי לא מצאתי (אולי אני לא יודע לחפש טוב)

אם הבנתי נכון אתה כתבת את הדוח - אשמח לדעת על מה הסתמכת? האם היו לכם הנחיות על זה בע"פ או בכתב?

ואם לא קשה לך למצוא את מספר התיק (או את הפס"ד) אשמח מאוד.

בכל מקרה יש קצת הבדל כי במקרה של פות"ש הוא אזרח מדינה זרה במקור שיש לו "גם" אזרחות ישראלית, במקרה שלך הוא אזרח ישראל במקור שיש לו "גם" אזרחות זרה, כך שיש יותר מקום לומר שהוא "נמצא בישראל כאזרח ישראלי".

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 5 דקות, אלעדית כתב:

הוא אזרח ישראל במקור

לפי מה שכתוב גם הבחור שנשפט לא ישראלי במקור, "הרישון הזר הונפק אחרי שעלה לארץ". 

מניח שמדובר בעולה חדש בעברו עם אזרחות כפולה שחי בשתי מדינות אבל יותר זמן בחו"ל, משהו יחסית לא נדיר. 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Buki כתב:

לפי מה שכתוב גם הבחור שנשפט לא ישראלי במקור, "הרישון הזר הונפק אחרי שעלה לארץ". 

מניח שמדובר בעולה חדש בעברו עם אזרחות כפולה שחי בשתי מדינות אבל יותר זמן בחו"ל, משהו יחסית לא נדיר. 

מצד שני, הישראלי פג תוקף, כך שהוא היה ותיק יותר...

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

הרשיון הישראלי הונפק לשנתיים, לכן פג יחסית מהר יחסית למישהו בעל רשיון נהיגה ישראלי רגיל שניתן ל5 או 10 או יותר שנים.

מבחינת רישום דוח: מסתמכים על תרשים זרימה בחנא, כפי שכבר ציינתי.

אם יש ספקות, מתייעצים אונליין עם בוחן או רכז תנועה.

פורסם

למה? לפי חנ"א יש רק שני סטטוסים:

או תושב או תייר.

אין התייחסות לתושב אזרח או תושב שאינו אזרח. 

פורסם

בחוק- "תושב" – מי שנמצא בישראל כאזרח ישראלי או על פי אשרת עולה או תעודת עולה, או על פי רשיון לישיבת קבע

להבנתי תושבי מזרח י-ם הם ממש כמו אזרחים לעניין זה

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

לכן אני חושב שמה שרשם נפוליון, לא נכון.

המסקנה שלו נכונה- הם לא יוכלו לנהוג עם רישיון חו"ל אחרי יציאה ל-3 חודשים, בדיוק כמו אזרח ישראלי. את הרישא שלו לא הבנתי.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...