Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

GPT לא רע בכלל אך כפי שכתבו, אל תחליף חלקים לפי הצ'אט אלא תעבור על רשימת הבדיקות שהוא מספק כדי לאבחן את הבעיה ותבדוק אם זה הגיוני. מכיוון שאין לי גישה לשרטוטי מעגלים של היצרן, אז הצא'ט די עזר לי להבין מה אני אמור לקבל מכל חיבור חשמלי ולמדוד את זה בעצמי, זה סייע לי מאוד לאבחן תקלה שהסורק כיוון אותי למקום אחד שהיה נכון אמנם אבל לא המקור לבעיה אלא רק נקודת קצה ממנה והלאה נמצאת התקלה. אז במקרה זה הוא עזר לי מאוד, במקרה אחר, מכאני, כפי שכתבו הוא היה כל כך בטוח בעצמו לגבי הפירוש של התסמינים שספקתי לו, ממש ברמה שהוא כבר "קרא לי מטומטם :-) ", אבל בסוף הוא טעה ומה שאני חשבתי אכן היה המקור לבעיה. 

זה מזכיר לי שלפני מספר ימים שאלתי את הסייען (של גוגל) לגבי איזה משהו, הוא ענה תשובה שאומרת שהגוף הציבורי הזה הוא כלל לא מה ששאלתי. מסתבר שהגוף הזה היה מודע לשאלה הזו ובאתר שלו כתב בדיוק "הכחשה לנושא"  ומשם הסייען של גוגל לקח את כל המידע. אז כן, אפשר בהחלט להעזר אבל גם צריך להפעיל את הראש. 

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק, זה כלי עזר טוב אבל חייב להבין את התשובות ולא לבצע על עייור, יש הרבה אי דיוקים וטעיות, כמו שכתבי בהתחלה, הוא יכול חנסיח הייטב תשובה לא נכונה ואם אתה מבקש הסבר הוא גם יביא הסבר שנשמע מאוד הגיוני. 

אפשר להיעזר בזה אם פחות או יותר מבינים את הנושא ויודעים להחזר מביצוע דברים שיכולים להיות לא נכונים. 

סתם דוגמא, בדיק שבוע שעבר שאלתי את GPT אם רכב שעלה לכביש ב 2023 צריך לבצע טסט פעם ראשונה ב 2026 או ב 2027.

והוא עונה - יש פטור ל 3 שנים. פטור ראשון ב 2024, שני ב 2025, שלישי ב 2026, אז תיגש לטסט ב 2027.

שאלית כמה פעמים אם הוא בטוח, ביקשתי סימוכין, מביא כל מיני קישורים וחוזר על אותה תשובה. 

וזה לא נכון! 

צריך טסט ב 2026. 

אז אם הייתי סמוך עליו הייתי נוסע שנה בלי טסט.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

סתם דוגמא, בדיק שבוע שעבר שאלתי את GPT אם רכב שעלה לכביש ב 2023 צריך לבצע טסט פעם ראשונה ב 2026 או ב 2027.

והוא עונה - יש פטור ל 3 שנים. פטור ראשון ב 2024, שני ב 2025, שלישי ב 2026, אז תיגש לטסט ב 2027.

שאלית כמה פעמים אם הוא בטוח, ביקשתי סימוכין, מביא כל מיני קישורים וחוזר על אותה תשובה. 

וזה לא נכון! 

צריך טסט ב 2026. 

רק בשביל הבדיקה, שאלתי עכשיו את perplexity את אותה השאלה, בלי שום תוספות ("רכב שעלה על הכביש ב2023, מתי צריך לעשות טסט בפעם הראשונה?"). התשובה הראשונה שלו היתה שצריך לבצע טסט ראשון ב2026. 

היתרון של פרפלקסיטי זה שהוא בהגדרה מחפש באינטרנט בכל שאלה ששואלים אותו, ולכן אחוז ההזיות אצלו נמוך בהרבה מאשר אצל כל האחרים. 

• אהבתי 3

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 9 דקות, שחר 1 כתב:

רק בשביל הבדיקה, שאלתי עכשיו את perplexity את אותה השאלה, בלי שום תוספות ("רכב שעלה על הכביש ב2023, מתי צריך לעשות טסט בפעם הראשונה?"). התשובה הראשונה שלו היתה שצריך לבצע טסט ראשון ב2026. 

גם חבר בדק והכניס אפילו את אותו מלל בדיוק וזה נתן לו את התשובה הנכונה. ולי נתן תשובה שגויה. 

הנה בבקשה צילמתי את זה.

IMG_20251222_104210.thumb.jpg.b07724fb2675c9c51ceab61fed274d00.jpg

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, שחר 1 כתב:

היתרון של פרפלקסיטי זה שהוא בהגדרה מחפש באינטרנט בכל שאלה ששואלים אותו, ולכן אחוז ההזיות אצלו נמוך בהרבה מאשר אצל כל האחרים. 

מצטרף להמלצות על perplexity, היה מבצע של שנה בחינם בחיבור לפייפל, לגרסת פרו, ובפייפל מבטלים את החיוב העתידי שיהיה מהשנה השנייה, אחלה AI

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

אני שאלתי אותו שאלה ששאלתי כאן בקבוצה (איתו דייקתי בפרטי פרטים):

"רכב יונדאי I10 שנת 2010 עם אורות איתות ,שנדלקים ולא מהבהבים . אלה הפעולות הבאות ,עם התקלה.

1. לוחץ על ידית וינקר לצד ימין, נדלקים 3 אורות קבוע בצד ימין ,וכך גם כשהידית נלחצת שמאלה, ללא סאונד התקתוק האופיני.

2. בפנים הרכב בפנל הקדמי מול הנהג נדלקת נורת חץ איתות ,בהתאם לצד שבחרתי ,דולקת קבוע וללא רעש איתות.

3. כשלוחץ על לחצן חירום כל 6 האורות בחוץ דולקים קבוע. ובפנל מולי נדלקים 2 נורות החיצים באופן קבוע וללא רעש של איתות.

4. לפעמים התקלה נעלמת אך מרבית הזמן 99% מהזמן מתקיימת."

והייתה לו תשובה שנשמעת לי טובה .

"התיאור שלך מאוד ברור, והוא מתאים לתקלה קלאסית במנגנון ההבהוב (פלשר) – לא בנורות עצמן.

אבחון לפי הסימפטומים שתיארת

• נורות איתות נדלקות קבוע ולא מהבהבות

• אין קליק-קליק בלוח השעונים

• אותו הדבר גם באיתות רגיל וגם באיתות חירום

• התקלה לעיתים נעלמת וחוזרת (אופייני לרכיב אלקטרוני גוסס)

👉 כל זה מצביע כמעט בוודאות על פלשר תקול.

מה זה הפלשר ביונדאי i10 2010?

בדגם הזה ברוב המקרים:

• הפלשר משולב בתוך מתג אורות החירום (Hazard Switch)

• אין ממסר נפרד כמו ברכבים ישנים

כלומר:
🔴 הכפתור האדום של אורות החירום עצמו מכיל את רכיב ההבהוב

למה זה קורה?

עם השנים:

• רכיב אלקטרוני בפלשר מתחמם ומתעייף

• מגעים פנימיים נסדקים

• לכן לפעמים עובד ולפעמים לא
    (99% תקול = סוף חיים)

מה לא הבעיה

כמעט בוודאות לא:

• נורה שרופה

• נתיך (פיוז)

• ידית וינקר

• חיבורי מנורות

אם נורה הייתה הבעיה – היה שינוי בקצב, לא אור קבוע.

בדיקות מהירות (אם אתה רוצה לוודא)

1. לחץ חזק / נענע מעט את כפתור החירום
    אם פתאום מתחיל להבהב – זה אישור סופי.

2. נסה כשהרכב קר לעומת חם – לפעמים עובד רק בקור (עוד סימן לפלשר).

פתרון

החלפת מתג אורות חירום (פלשר)

• פעולה פשוטה (קליפסים בלבד)

• זמן עבודה: 5–10 דקות

• אין צורך בקידוד או מחשב"

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי URSH
  • מעניין 1
פורסם

מנועי LLM (מכונים גם AI) לא טובים עדיין לצרכים האלה. הם משקרים ומטעים בל להנד עפעף (כי אין להם עפעפיים).

למי שמרגיש הוא חייב לעבוד איתם הני ממליץ לבחור 3 מנועים שונים ולהזין את התוצאות של מנוע אחד לאחר.

ובדוגמה במנוע LLM השני "רכב יונדאי I10..." האם זו תקלה במנגנון ההבהוב?" "צריף להחליף את המתג או שיש בדיקות נוספות שכדאי לעשות קודם?" ואת התשובות להזין למנוע השלישי...
כיוון שהמנועים בנוים לחרטט לא הייתי מקבל את העצות שלהם, אולי רק להבין את המושגים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בעקבות השאלה שלכם קראתי את התשובה הארוכה שלו ושם הוא כתב לי ..

"מה זה הפלשר ביונדאי i10 2010?

בדגם הזה ברוב המקרים: הפלשר משולב בתוך מתג אורות החירום (Hazard Switch) אין ממסר נפרד כמו ברכבים ישנים כלומר: 🔴 הכפתור האדום של אורות החירום עצמו מכיל את רכיב ההבהוב"

ואני שאלתי אותו 

"עד כמה שאני יודע יש ליונדאי שלי בלוח הפיוזים והממסרים ,ממסר של אורות חירום , האם זה משנה את התמונה?"

והוא ענה לי ,ואין לי מושג אם הוא מחטט אותי..

"

שאלה מצוינת 👍 — והיא במקום.
התשובה הקצרה: לא, זה לא משנה את התמונה ולא סותר את האבחון.
התשובה המלאה למטה, עם הסבר ברור בלי “מיתוסים”.

איך זה עובד ביונדאי i10 שלך (2010) באמת

ביונדאי i10 דור ראשון יש שני רכיבים שונים שאנשים נוטים לבלבל ביניהם:

1️⃣ ממסר / פיוז בלוח הפיוזים

✔ קיים
✔ תפקידו:

• הגנה חשמלית

• חלוקת מתח

• לפעמים “ממסר כוח” (ON/OFF)

הוא לא מייצר את ההבהוב
הוא רק מעביר מתח כשהמערכת מבקשת

2️⃣ הפלשר (Flasher) – זה שיוצר את ההבהוב

🔴 בדגם שלך הפלשר הוא אלקטרוני ומשולב בתוך מתג החירום

כלומר:

• כפתור החירום לא רק כפתור

• יש בו:

• מעגל אלקטרוני

• טיימר הבהוב

• דרייבר לנורות

• וגם הבאזזר (“קליק-קליק”)

אז למה יש ממסר בלוח הפיוזים?

כי יונדאי (וכמעט כל יצרן מודרני):

• מפריד בין:

• בקרה אלקטרונית (במתג)

• העברת זרם (ממסר)

זה נעשה כדי:

• להקטין עומס על המתג

• להגן על חיווט

• לשפר אמינות

אבל:

⚠️ הממסר לא קובע קצב,
⚠️ לא מייצר קליקים,
⚠️ ולא “מהבהב”.

ההוכחה הכי חזקה – הסימפטומים שלך

אם הממסר היה הבעיה:

• או שלא היה נדלק כלום

• או שהיה ניתוק מלא / ריצוד

• או פיוז קופץ

אבל אצלך:
✔ כל הנורות נדלקות
✔ בעוצמה מלאה
✔ בצד הנכון
רק אין הבהוב ואין קליק

זה 100% פלשר אלקטרוני ולא ממסר כוח.

למה התקלה לפעמים נעלמת?

זה מאפיין קלאסי של:

• קבל אלקטרוליטי מתייבש

• הלחמה סדוקה

• רכיב חצי-מת

בדיוק מה שיש בתוך מתג החירום שלך.

וגם הוכחה פיזית מהחלק שצילמת

על החלק שלך כתוב:

• HAZARD

• מספר חלק ייעודי

• לוגו Hyundai / YURA

אם זה היה “כפתור בלבד”:

• לא היה לו מספר אלקטרוני עצמאי

• והוא לא היה עולה מאות שקלים חדש

סיכום חד וברור

🟢 כן – יש ממסר בלוח
🟢 לא – הוא לא אחראי על ההבהוב
🟢 הפלשר בדגם שלך משולב בתוך מתג החירום
🟢 החלפת המתג פותרת את התקלה

ואתה כבר עשית חצי עבודה – פירקת והוצאת 👍

אם תרצה:

• אסביר איך לבדוק את הממסר כדי להיות רגוע

• או למה לא שווה לפתוח ולתקן את המתג (אפשר, אבל לא מומלץ)

• או נבדוק שוב את האלטרנטיבה הכי זולה לרכישה"

• מעניין 1
פורסם

אני לא מבין. 

כבר שרשור שלישי שלך באותו נידון. 

בתמונות שהעלת כאן, האם זה לא מתוך הרכב שלך? אם זה כן, זה סותר באופן מוחלט את מה שה-AI כתב לך. 

החלפת אותו כבר או לא? בשלושת השרשורים שלך לא ענית על זה. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מבין אנשים שמבנים במכוניות ואיפה יש חומר נכון לגבי הרכבים ועדיין מנסים למצא קיצורי דרך, בכלל הAI שמוציאים חצי משפטים ומפרשים דברים בצורה כזאת מוחלטת. יש מדריכים, סכמות ,מוסכים ואפילו ערוצי יוטויוב אינפורמטיביים ומדוייקים.   

• אהבתי 1
פורסם

מנסיון שלי הכי טוב ללמד את GPT את הספרות לדגם שלך אבל עדיין הוא לא משהו או שאני לא הצלחתי,

עשיתי לפני שנה לא זוכר איך אבל בצאט GPT בתשלום אפשר להכין בוט פרטי ולתת לו קבצי PDF של הדגם שלך ובפרומפט להגיד לו שיענה רק מהקבצים המצורפים וגם ירשום מאיזה קובץ ואיזה עמוד כדי שלא ימציא שטויות

נתתי לו 4-5 מדריכים של אלפי עמודים כל אחד והוא נתן תשובות מהמדריכים אבל אולי בגלל שהגבלתי אותו רק למדריכים הוא לא ממש עזר רק הפנה לעמודים שצריך, אולי עם פרומפט יותר טוב זה יעבוד, היופי שהוא יכול לקרוא אלפי עמודים בשפות שונות ולתרגם תוך שניות

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...