Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי ידית מומנט - קיבלתי ולא מבין משהו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י daniel.asu,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כיוונתי ל 110 nm

פתחתי גוזון עם מפתח רטיטה

סגרתי עם המומנט ל 110

מעולה - מצליח לפתוח גם עם מפתח חצי רגיל!!

אבל מה הקטע שאומרים להקשיב לתקתוקים?

להפסיק תקתוק 2?

התקתוקים הם לצד השני של הסגירה

הסגירה מתבצעת ללא תקתוקים כלל

לא?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הקליקים לצד הסגירה. 

שמעת קליק אחד, זה המומנט שכיוונת. עצור את ההידוק בנקודה זו.

לפני 33 דקות, גולדן191 כתב:

התקתוקים הם לצד השני של הסגירה

איך? תוכל להסביר? זה לא הגיוני.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ידידי, אי אפשר להדק שום דבר אם הכפתור הזה לא מכוון למצב סגירה.

אם הוא נמצא על מצב פתיחה, לא תוכל להבריג את הבורג יותר ממה שהברגת בכוח היד.

באמת שלא ממש הבנתי על מה אתה מדבר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

ידידי, אי אפשר להדק שום דבר אם הכפתור הזה לא מכוון למצב סגירה.

אם הוא נמצא על מצב פתיחה, לא תוכל להבריג את הבורג יותר ממה שהברגת בכוח היד.

באמת שלא ממש הבנתי על מה אתה מדבר.

בדקתי את עצמי, ראיתי סרטונים, בדקתי שהמומנט נעול על 110 ואז על 120

אין לי קליקים בכיוון הנכון, לא יודע למה, יייבדק בהמשך ואעדכן במידת הצורך

• חברי המעגל הראשון
  • פיתרון
פורסם (נערך)

אני לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף, אז פשוט אכתוב הכל.

הקליקים של הידית מומנט שאתה מחפש לשמוע זה לא כמו הקליקים של ראצ'ט רגיל.

110 ניוטון-מטר זה לא מעט. אני מציע שכדי להבין איך להשתמש בפעם הראשונה בכלי, וגם כדי לוודא שהוא תקין, תכוון אותו על ערך הרבה יותר נמוך. לא המינימום של הכלי, אלא קצת מעל (נניח אם הטווח הוא 50-200, כוון ל60-70).

אחרי שכיוונת, תתחיל לסגור את הבורג המיועד. בשלב הראשון זה די דומה לראצ'ט, אתה לא אמור לשמוע שום קליק כשאתה מתחיל לסובב. אם אתה שומע קליקים רציפים (לא 1-2, אלא המוט מסתובב חופשי לאחד הכיוונים ותוך כדי יש הרבה קליקים כמו של ראצט), כוון אותו לכיוון ההפוך. אם אין בכלל קליקים, תמשיך לסובב. אתה יודע שהגעת לסגירה שכיוונת אליה, כאשר הראש של הכלי לא מסתובב אבל הידית עצמה נותנת עוד קצת תנועה (ממש קצת. הרי המוט מחובר לראש).  כשהתנועה הזו קורית, אתה אמור לשמוע קליק אחד די קטן, ולראות שהמוט זז אבל הראש לא ממש. כשאתה מרפה, אתה שומע עוד קליק (שזה בעצם המוט חוזר למקום יחסית לראש). אני רואה שיש שם שני מוטות, אז כדי להבין מה אתה מחפש מבחינת הקליקים, תתחיל עם זה שיש לו סגירה יותר חלשה, כוון אותו נמוך, ואחרי שהבנת מה אתה שומע ורואה - עובר לסגירה בכוח הרצוי.

שים לב שידית מומנט לא תגביל את הסגירה שלך. אם עברת את הקליק הקטן הזה שאומר שהגעת לסגירה הרצויה - הידית עדיין יכולה להמשיך לסגור בכוח גבוה ממה שהיא מכוונת אליו.

אם זה לא היה ברור או שלא עובד לך משהו, אני מציע שתנסה להעלות סרטון קצר של מה אתה עושה ומה לא עובד, ואז יהיה הרבה יותר קל להבין מה הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, daniel.asu כתב:

אני לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף, אז פשוט אכתוב הכל.

הקליקים של הידית מומנט שאתה מחפש לשמוע זה לא כמו הקליקים של ראצ'ט רגיל.

110 ניוטון-מטר זה לא מעט. אני מציע שכדי להבין איך להשתמש בפעם הראשונה בכלי, וגם כדי לוודא שהוא תקין, תכוון אותו על ערך הרבה יותר נמוך. לא המינימום של הכלי, אלא קצת מעל (נניח אם הטווח הוא 50-200, כוון ל60-70).

זה הפתרון, אש, תודה רבה! (בוקי תודה גם לך על העזרה, כנראה שפשוט קצת חששתי להפעיל כוח כדי להגיע עד ל110 כדי לשמוע קליק)

עובד, יש קליק. קודם התנסיתי ב70 ואז ב110. ככה שצברתי בטחון ואז העליתי ל110.

לפני 39 דקות, daniel.asu כתב:

אני רואה שיש שם שני מוטות, אז כדי להבין מה אתה מחפש מבחינת הקליקים, תתחיל עם זה שיש לו סגירה יותר חלשה, כוון אותו נמוך, ואחרי שהבנת מה אתה שומע ורואה - עובר לסגירה בכוח הרצוי.

המוט הקצר זה מוט ללא שליטה על מומנט כלל, לא ידעתי בכלל שיש מוט עם מומנט לפני שהצטרפתי לפורום. לא בטוח כמה אשתמש בו בעתיד, טוב שיהיה אני מניח, כי אין לי שימוש בו יותר בעצם - אני אשתמש במוט מומנט גם לפתיחה וסגירת בית פילטר השמן וכו'.

פורסם
לפני 45 דקות, גולדן191 כתב:

זה הפתרון, אש, תודה רבה! (בוקי תודה גם לך על העזרה, כנראה שפשוט קצת חששתי להפעיל כוח כדי להגיע עד ל110 כדי לשמוע קליק)

עובד, יש קליק. קודם התנסיתי ב70 ואז ב110. ככה שצברתי בטחון ואז העליתי ל110.

המוט הקצר זה מוט ללא שליטה על מומנט כלל, לא ידעתי בכלל שיש מוט עם מומנט לפני שהצטרפתי לפורום. לא בטוח כמה אשתמש בו בעתיד, טוב שיהיה אני מניח, כי אין לי שימוש בו יותר בעצם - אני אשתמש במוט מומנט גם לפתיחה וסגירת בית פילטר השמן וכו'.

עדיף שלא תשתמש בו לפתיחה וסגירה של פילטר שמן, תפתח עם הידיים או כלי יעודי ותסגור עם הידיים. 

הכלי נועד לסגירה במומנט מסויים, לפתוח, כדאי שתפתח עם ראצט רגיל אחרת אתה עלול להרוס את מנגנון המומנט שבו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, Moshe c כתב:

עדיף שלא תשתמש בו לפתיחה וסגירה של פילטר שמן, תפתח עם הידיים או כלי יעודי ותסגור עם הידיים. 

הכלי נועד לסגירה במומנט מסויים, לפתוח, כדאי שתפתח עם ראצט רגיל אחרת אתה עלול להרוס את מנגנון המומנט שבו. 

אצלו מחליפים "קרב מסנן" זאת אומרת את הנייר הפנימי. יש מכסה פלסטיק עליו עם פיטינג לבוקסה 27, אי אפשר לפתות או לסגור את זה עם היידנים בשום מצב.

מהדקים את מכסה בית המסנן אכן ל 25Nm. זה מומנט קטן ולא יקרה לידית מומנט שום דבר גם אם יפתו את המכסה איתה. 

• אהבתי 1

פורסם

אם אפשר להדק נגיד עד 200Nm מקסימום עם הידית הזו אז גם אפשר לפתוח ברגים שסגורים ב 200Nn בלי בעיה.

לא מומלץ להשתמש בה כידית כוח איפה שנדרש כוח גדול מאוד כי המבנה שלה חלש יותר מאשר ידית רגילה (כמו והשניה שקנית) והיא תשבר ביתר קלות. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

הדעה הכללית/פופלרית היא:

שימוש תכוף בידית המומנט לצורך פתיחה, יפגע לבסוף במידת הדיוק של הסגירה. שעבור היא נקנתה. (יפגע בכיול).

לא יודע אם זה נכון, מעולם לא ניסיתי.

תמיד היה ברור לי שידית מונמט, זה סוג של מכשיר מעבדה יוקרתי, שמוציאים אותו פעם בשנה. (כמו אתרוג).

לעבודה השחורה השגרתית, עובדים עם הכלים הרגילים. (כמו הכלי השני שמופיע בתמונה שצירפת להודעת הפתיחה)

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם

לפתיחה שדורשת כוח רב לא משתמשים בידית מומנט/ראצר'ט.

יש ידית כוח לפתיחה הראשונית הקשה. אחרי חצי סיבוב אפשר להמשיך עם הידית מומנט/ראצר'ט 

• אהבתי 1

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...