Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי ידית מומנט - קיבלתי ולא מבין משהו

מעבר לפיתרון נפתר ע"י daniel.asu,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, om2 כתב:

לפתיחה שדורשת כוח רב לא משתמשים בידית מומנט/ראצר'ט.

יש ידית כוח לפתיחה הראשונית הקשה. אחרי חצי סיבוב אפשר להמשיך עם הידית מומנט/ראצר'ט 

יש לי כבר מפתח רטיטה מעליאקספרס

אני מקווה שאני לא צריך גם ידית כוח

זה יתחיל להרגיש בזבוזי יתר

• לא הבנתי... 1
פורסם

גוז'נים זה לא הכל בחיים.

יש גם ברגים אחרים, במקומות אחרים ברכב ובכלל.

רשמת: "אני מקווה שאני לא צריך גם ידית כוח, זה יתחיל להרגיש בזבוזי יתר"

אני דווקא הייתי מנסח ההיפך.

מפתח רטיטה זה למתקדמים. (או למי שחשוב לו להחליף גלגל מהר, כאשר מישהו אחר מודד לו זמנים).

ידית כח זה אלף-בית בכל ארגז כלים. (והיא גם אמורה להיות זולה וזמינה יותר מ מפתח רטיטה).

ביחד עם סט מפתחות ברגים במגוון מידות (רינג/פתוח)

אתה עם המפתח רטיטה הזה קופץ ישר ל י"ב.

אין בעיה, שיהיה בכיף.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, IsraCar כתב:

ידית כח זה אלף-בית בכל ארגז כלים. (והיא גם אמורה להיות זולה וזמינה יותר מ מפתח רטיטה).

ביחד עם סט מפתחות ברגים במגוון מידות (רינג/פתוח)

אתה עם המפתח רטיטה הזה קופץ ישר ל י"ב.

אין בעיה, שיהיה בכיף.

החשיבה הייתה כזו - אם תלך לי האימפקט - הרטיטה תהיה גיבוי לזה אם אצטרך להבריג בעץ. אבל וואלה לא בטוח שאצטרך בכלל. או שלא בטוח שהאופציה היותר נורמלית זה לקנות סוללה ל Greenworks Impact ושלום על ישראל (הסוללות 24V של הגרינוורקס כבר בנות 3+)

אבל, אתה אומר שידית כח 60 ס"מ בוודאות תפתח גם את הסגירה הכי חזקה של מפתח רטיטה בפנצ'ריה? יש מצב שאקנה, לא יקר בכלל במחשבה שנייה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תמיד עדיף פתיחה ראשונה לעשות עם ידית כוח. ורק אחרי זה להביא את הראצ'ט.

ידית 60 ס*מ תפתח לך ברגים שסגרו חזק מידי בפנצ'ריה, אבל יש ברגים אחרים (פולי מנוע, ציריות למשל) שלא. כאן נכנס השימוש במפתח רטיטה אבל הוא לא נכנס פיזית לכל מקום. יש המון סוגים של בעיות והמון סוגים של פתרונות.

אני מאוד אוהב לעבוד עם הידית כוח, היא נותנת לך להפעיל הרבה כוח אבל עם רגש. 

לכן אחרי עבודה עם הידית 1/2" 60 ס"מ הוספתי גם ידית כח 3/8" ואפילו אחת זעירה 1/4". מאוד מוצלח.

הידיות מומנט זה לסיבוב האחרון של הסגירה בלבד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 19 דקות, amosbmw כתב:

אבל יש ברגים אחרים (פולי מנוע, ציריות למשל) שלא

בספק רב שאטפל בדברים כאלה. אלא אם כן המחיר יהיה מטורף במוסך ויהיו מספיק סרטונים טובים ביוטיוב, אבל תודה!

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

בספק רב שאטפל בדברים כאלה. אלא אם כן המחיר יהיה מטורף במוסך ויהיו מספיק סרטונים טובים ביוטיוב, אבל תודה!

איו סיבה לקנות עם ההתחלה את כל הכלים, אתה בונה לך סט כלים בהתאם להתקדמות שלך (אם תרצה בכלל להתקדם בתחום הזה). 

יש פה אנשים שעשרת שנים מטפלים לבד במכוניות ועם אוסף כלים רציני שנצבר במשך אותן עשרות שנים. לא הכל נקנה ביום אחד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ידית מומנט לא נועדה לפתיחה, אלא לסגירה. זה כיוון העבודה שלה. סגירה במומנט מוגדר מראש. 

אם זה פוגע בידית? לאורך זמן, בהחלט יכול להיות. אין ממש טעם בלהשתמש בכלי שמיועד לסגירה מדוייקת עבור פתיחה, ובמיוחד כשמומנט של פתיחה לפעמים גבוה יותר ממומנט של סגירה. עדיף להשתמש בכלי למטרה שלשמה הוא נועד. 

לא לשכוח לאפס את הסקאלה בסוף השימוש. כשהידית נשארת על טורק, זה משאיר את הקפיץ שלה מתוח מה שגורם לידית לצאת מאיפוס והיא מתחילה לזייף. 

יש ידיות שבנויות אחרת (היקרות יותר...), ושם זה לא קריטי אבל זה עדיין מומלץ לביצוע. 

לעבוד עם ידית כח, במיוחד לפתיחה, זה הדבר הנכון. רצ'ט זה נחמד, אבל גם רגיש יותר. גלגלי השיניים שלו לא יעמדו בעומסים קיצוניים לאורך זמן ופתיחה ראשונית זה עומס קיצוני בחלק מהמקרים. רצ'ט יעיל ביותר במקומות עם גישה מוגבלת, וגם אז עדיף לא להשתמש בו לסגירה סופית או פתיחה ראשונית. 

אני מסוגל להבין איך לא הגעת בהתחלה לקליק. 110 זה בהחלט כח לא מבוטל. 

בשביל לסבר את האוזן, את הגוף של המכונות דימות (לפחות זו שאני מכיר) - זה עם המגנטים הענקיים שמסתובבים- סוגרים על "רק" 80 ניוטון מטר. אני יודע איך זה מרגיש ביד. 110 עוד לא ניסיתי בעצמי אבל זה בהחלט יכול להיות מרתיע... סוג של "לא הגיוני כל כך הרבה כח ועוד אין קליק" כזה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

לעבוד עם ידית כח, במיוחד לפתיחה, זה הדבר הנכון. רצ'ט זה נחמד,

לפני חודשיים לפני שידעתי על זה

סגרתי עם מפתח חצי אינץ את פילטר השמן כנראה קצת יותר ממה שצריך אולי 50 ניוטון מטר במקום 25

האם המפתח הרגיל יוכל לפתוח את זה עוד כשנה? 

פורסם

אמור, אם אפשר לסגור אפשר גם לפתוח... 

אבל עדיף עם ידית כח. לפחות לפתיחה הראשונית- אם יש מקום להכניס אותה.

ממה שאני זוכר, לפילטרי שמן מסויימים יש פטנט מיוחד, לא זהה בכולם ושלא נועד לבוקסא רגילה. 

פה אני כבר ממש לא מומחה. רק זוכר במעומעם משהו. 

• אהבתי 1

פורסם

רד מהמתארך.

זה מחליש את המבנה. 

לך על הידית 60.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

רד מהמתארך.

זה מחליש את המבנה. 

לך על הידית 60.

תודה.

אני בכל מקרה מחבר לידית מאריך באורך של כ-10 ס"מ כדי להגיע לבית של פילטר השמן, ככה שזה יחליש את המבנה, אבל כנראה עדיף להצטייד בידית כוח בכל מקרה. גם לכל מיני טיפולים אחרים ולא רק לפילטר שמן הזה.

Screenshot 2025-11-30 162539.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 40 דקות, גולדן191 כתב:

לפני חודשיים לפני שידעתי על זה

סגרתי עם מפתח חצי אינץ את פילטר השמן כנראה קצת יותר ממה שצריך אולי 50 ניוטון מטר במקום 25

האם המפתח הרגיל יוכל לפתוח את זה עוד כשנה? 

כל מפתח יכול לפתוח את זה, גם ראצ'ט וגם ידית מומנט. זה מכסה פלסטיק, הוא ישבר הרבה לפני שכלי עבודה ישבר. 

מה ששובר כלים זה מומנטים הרבה יותר רציניים של מאות Nm או ברגים תפוסים.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 6 דקות, Buki כתב:

כל מפתח יכול לפתוח את זה, גם ראצ'ט וגם ידית מומנט. זה מכסה פלסטיק, הוא ישבר הרבה לפני שכלי עבודה ישבר. 

מה ששובר כלים זה מומנטים הרבה יותר רציניים של מאות Nm או ברגים תפוסים.

תודה

חסכת לי כמה עשרות שקלים על ידית כוח, אולי בהמשך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...