Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בזה שאחרי שנים רבות בפורום הזה, סיגלתי לעצמי רוטינה קבועה של שטיפה: התזת מים עם גרניק לפיזור האבק הראשוני, שטיפה עם ONR בצבע ירוק, ייבוש עם BSD.

במקרה נתקלתי בסירטון של איש חביב (מקצוען אמיתי) מהצפון שהדגים מקציף כפול, שאפשר להשתמש בו גם לג'נטים וגם לרכב, ואהבתי את המוצר:

מקציף כפול

אהבתי במיוחד שהוא הקציף את הג'נט, ואחר כך נגע בו והוא היה נקי. נראה טוב. אז הזמנתי את המוצר, הוא הגיע ומסתבר שהוא לא התאים לגרניק הישן והזול שלי, אז קניתי גרניק חדש ועוצמתי (250 בר) שיש לו את כל החיבורים הדרושים, וגם צינור 20 מטר מובנה.

אחרי שהקצפתי את הג'נטים (וזה באמת היה נראה טיל כמו בסרטון שראיתי), מסתבר שלא דובים ולא יער, הלכלוך נשאר בדיוק אותו דבר. אז שפשפתי עם מברשת. חשבתי שבשבוע הבא ההקצפה לבד תעשה את העבודה, אבל לא. אותו דבר בול, בלי מברשת נשאר לכלוך על הג'נט.

אותו סיפור עם הרכב, ההקצפה היתה ממש מרשימה, כל הרכב לבן, אבל בתכלס? לא ברור מה השגתי בהקצפה הזאת. כששטפתי את הרכב אחרי ההקצפה, הוא עדיין היה מלוכלך ודרש שטיפה. 

מישהו יכול לספר לי מה בעצם משיגים בהקצפה הזאת, חוץ מזה שזה כיף?

• מעניין 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

קודם כל, זה ממש יפה לראות שהרכב מכוסה בלבן כמו "שלג".

שנית, הקצף מרכך את שכבת הלכלוך החיצונית.
חלק גדול מהלכלוך כבר מתנתק עם שטיפה עם גרניק.

אחרי זה, אתה שוב פעם מכסה את הרכב עם קצף, ומתחיל לשטוף עם כפפה.

זה מאפשר לגשת לשטיפה תוך מזעור מקסימלי של שריטות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שרשמו מעליי, זה אותו סיבה שאתה משרה סיר מלוכלך עם מים וסבון, נותן לכלוך להתפרק ואז מתחיל בתהליך השטיפה.

יש המון סרטונים בYT שמראים 50\50 על רכבים בשטיפה עם PreWash ובלי.

פורסם

לא מבין למה להקציף באמת, ה ONR אמור לסגור פינה בכל מקרה. אני לא שואף לנקיון של 100% מדוקדק אלא ל 90% נניח, שיהיה פשוט נקי. לא מושלם. משתמש רק ב ONR. שיטת 2 הדליים או עם שפריצר שהכנופיה המליץ עליו מעליאקספרס.

פורסם

ONR הוא לשימוש ללא מים, ולזה אני שומר אותו, בעיקרון אתה יכול לעשות עם ONR הכל ויש יחס דילול נכון לכל מקרה (QD, PreWash, ClayLub, Wash וכו'),

אני אישית שומר אותו למקרי חירום שאני ללא מים, בשטיפה עם מים אני משתמש בשמפו מיוחד ל-PreWash בדלילול הנכון, אבל העיקר לבצע את הפריי וואש.

פורסם (נערך)

אין ספק שקצף עושה תחושת וואוו.

היתרון העיקרי זה שעם גרניק אתה חוסך עבודת ידיים וגם יכול להיות בטוח שכיסית את כל השטחים.

החסרון הוא שזה בזבזני מאוד מבחינת חומר - כנראה חלק גדול מהקידום שלו מגיע ממחלקות השיווק.

לגבי גלגלים - הלכלוך שם מאוד עקשן ודורש חומר יעודי. על פי רוב לאחריו הגרניק ישלים את העבודה.

גרניק 250 בר נשמע קצת מפחיד - הייתי נזהר על הצבע והגומיות ואולי אפילו על הצמיגים. בעצם, באופן כללי...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

לגבי גלגלים - הלכלוך שם מאוד עקשן ודורש חומר יעודי. על פי רוב לאחריו הגרניק ישלים את העבודה.

זהו, שלא. ואני לתומי חשבתי שאחרי פעם אחת עם מברשת, החומר יעשה את העבודה ללא מגע יד אדם. מסתבר שאין חיה כזו...

בתאריך 21.11.2025 בשעה 00:28, rsm130d כתב:

חלק גדול מהלכלוך כבר מתנתק עם שטיפה עם גרניק.

אחרי זה, אתה שוב פעם מכסה את הרכב עם קצף, ומתחיל לשטוף עם כפפה.

וואו, הקצפה שניה זה כבר מוגזם...

לפני 6 שעות, מיץ פטל כתב:

גרניק 250 בר נשמע קצת מפחיד - הייתי נזהר על הצבע והגומיות ואולי אפילו על הצמיגים. בעצם, באופן כללי...

זה מגיע עם דיזות, פיזור שונה של המים. 250 בר מגיע עם הדיזה ששולחת סילון ממוקד.

פורסם
בתאריך 21.11.2025 בשעה 11:39, DC10 כתב:

יש המון סרטונים בYT שמראים 50\50 על רכבים בשטיפה עם PreWash ובלי.

מאוד מעניין לראות.

בתאריך 22.11.2025 בשעה 09:01, DC10 כתב:

ONR הוא לשימוש ללא מים, ולזה אני שומר אותו, בעיקרון אתה יכול לעשות עם ONR הכל ויש יחס דילול נכון לכל מקרה (QD, PreWash, ClayLub, Wash וכו'),

מאז שגיליתי לעם ישראל את החומר הזה (לפני 13 שנים) אני שוטף את הרכב רק עם זה, שני פקקים על דלי של 10 ליטר, 3/4 מלא. 

פורסם
לפני 18 דקות, outlander כתב:

מאז שגיליתי לעם ישראל את החומר הזה (לפני 13 שנים) אני שוטף את הרכב רק עם זה, שני פקקים על דלי של 10 ליטר, 3/4 מלא. 

אני שוטף רק עם זה כבר שנה וחצי, באמת שאחלה דבר

אתה שם גם במיכל של ניקוי החלונות ברכב 10 מ"ל?

פורסם
בתאריך 20.11.2025 בשעה 20:14, outlander כתב:

אותו סיפור עם הרכב, ההקצפה היתה ממש מרשימה, כל הרכב לבן, אבל בתכלס? לא ברור מה השגתי בהקצפה הזאת. כששטפתי את הרכב אחרי ההקצפה, הוא עדיין היה מלוכלך ודרש שטיפה. 

אתה מחפש תוצאה של "שמפו ללא מגע" בעוד אתה משתמש כנראה בחומר שעיקר התפקיד שלו (בהקצפה) הוא פיזור טוב והצימדות לרכב (שלא ירד\ינזל מייד לרצפה).

אני משתמש בשמפו ללא מגע של סנונית כבר שנתיים - ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה סיבנתי את האוטו.... יופי של מוצר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 שעות, outlander כתב:

זהו, שלא. ואני לתומי חשבתי שאחרי פעם אחת עם מברשת, החומר יעשה את העבודה ללא מגע יד אדם. מסתבר שאין חיה כזו...

זה תלוי במספר משתנים - סוג הרפידות, הג'אנט, אופי הנסיעה והמרחק בין השטיפות.

אם הלכלוך אפוי היטב, גם חומר ייעודי מעולה רק יקל על הורדה בהברשה/ניגוב שלו.

עדיין לא ברור אם השתמשת בחומר ייעודי.

באחד הרכבים במשפחתי, לא צריך שום חומר - רק ריסוס עם הגרניק. באחרים זה משתנה.

לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

אני משתמש בשמפו ללא מגע של סנונית כבר שנתיים - ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה סיבנתי את האוטו.... יופי של מוצר.

איך הוא עם וקס או אוטם? הם שורדים אותו?

פורסם
לפני 1 דקה, מיץ פטל כתב:

איך הוא עם וקס או אוטם? הם שורדים אותו?

אני משתמש רק בתרסיס ווקס קרמי של מגוויירס ולפחות לפי ההתרשמות שלי - שורד אותו ללא שום בעיה.

איציק

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 24.11.2025 בשעה 17:03, גולדן191 כתב:

אני שוטף רק עם זה כבר שנה וחצי, באמת שאחלה דבר

אתה שם גם במיכל של ניקוי החלונות ברכב 10 מ"ל?

לא, לא חשבתי על זה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...