Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופציות לרכב משומש אמין

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ניסיתי להבין מה הדגמים שיכולים להתאים לי אבל הלכתי קצת לאיבוד.

אנחנו זוג בלי ילדים ומחפשים רכב שבשאיפה יתאים גם לשלב יותר מאוחר עם 2 ילדים.

חשבתי בגלל זה על משהו באזור של או סופרמיני עם תא מטען גדול או כבר משפחתית.

אנחנו נוסעים לא יותר מ10,000 ק"מ בשנה - כרגע אפילו באזור ה5,000.

התקציב הוא די גמיש כי יש עוד עלויות חוץ מהעלות הראשונית שאני לא יודע לכמת. הסף העליון זה 80,000 אבל הייתי שמח להשאר סביב ה60,000.

חייב רכב אוטומט ואמין - ממש ממש חשוב שיהיה אמין ומעט זמן במוסך.

אשמח להמלצות על דגמים רלוונטיים :)

פורסם

אני באמת לא בטוח לגבי אמינות, אבל השורה על סופרמיני עם תא מטען גדול גורמת לי לחשוב על גרסת הסטיישן של סיאט איביזה (FLOW) או סקודה פאביה (SPACE) שהן אותה מכונית בעצם ואולי על סקודה סקאלה.

הייתה לי טויוטה יאריס 2015 ששירתה אותנו 11 שנים עם אפס תקלות פרט לטיפולים שוטפים (ותאונה אחת). תא המטען לא גדול והמכונית לא מאובזרת אבל מנסיוני כן מאוד אמינה

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בין זוג לבין זוג עם 2 ילדים בדרך כלל עוברים כמה שנים (, אלא אם כן זה תאומים)

עבור ילד אחד סופר מיני בהחלט מספיק

אפשרי גם עם 2 ילדים בתנאי שהראשון כבר לא צריך עגלה.

אתה יכול לקנות מראש משפחתית

לדעתי מיותר וחבל על הדלק

קח סופרמיני שמורה מדגם אמין.

עוד כמה שנים שתצטרך תשתדרג

• רעיון טוב! 2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

לחזק את דברי om2: בתקציב 60 אש״ח תרכוש רכב בן 5-8 שנים. עד שיהיו לך 2 ילדים (אלא אם יהיו תאומים) הרכב יהיה בן 10-12, סביר שתרצה להחליפו.

מבחינת ניסיון עדכני - שני בנים שלי, כל אחד עם ילדה אחת, בחרו בסופרמיני מוגדלת: האחד בסיאט ארונה, האחר בסקודה סקאלה. הדגמים ממלאים היטב את הצרכים. הכוכבית היא תיבת ה-dsg שמצריכה התרגלות קלה - חפש בפורום, נכתב על כך הרבה. אבל העקרון של רכב מהצד הגבוה של קבוצת הסופרמיני מתאים לצרכיך. סופרמיני סטנדרטית (הדוגמה במשפחה שלי היא יונדאי i20) תהיה גבולית, כלומר תוכל להסתדר איתה, אבל יהיה צפוף ולפעמים תצטרך קצת ג׳אגלינג בסידור תא המטען.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אין לך בעיית חניה, עזוב אותך מסופר מיני.

אתה לא נוסע מספיק בשביל שהדלק יהיה שיקול.

מאזדה|6|2016. - סטיישן https://www.yad2.co.il/s/c/zjxtrtrn

מאזדה|6|2016 - זו סדאן שלפי הכתוב טופלה כל 8,000 ק״מ 
https://www.yad2.co.il/s/c/3ravtpdx

הק״מ טיפה גבוה, אבל אם טופלו כמו שצריך ועם הנסועה הנמוכה שלך יכולות לשרת אותך היטב.

פורסם

תודה רבה על העזרה!

אז אחרי שקראתי את התגובות החלטתי כרגע ללכת על רכב סופרמיני. מאמין ששנתון 2019 והלאה עם לכל היותר 100,000 ק"מ לא אמור לחצות את ה60,000 שקל.

בכל זאת, במסגרת הקטגוריה אני מחפש רכבים עם תא מטען קצת יותר גדול. האופציות שהעליתי הן:

יונדאי i20

הונדה ג'אז

סיאט איביזה

סקודה פאביה

סוזוקי baleno

אשמח לשמוע על הדגמים האלה איזה מהרכבים מספיק אמין (יש מה לפחד מהגיר של האיביזה והסקודה למשל?) וגם שלא התבלבלתי והתא מטען באמת יחסית גדול לקטגוריה.

או אם יש לכם דגם אחר להמליץ אשמח לשמוע.

פורסם
לפני 15 דקות, ziv1 כתב:

יונדאי i20

הקוריאניות אמינות מאוד, אבל תיבת ההילוכים הרובוטית (=ידנית בעצם) הדו-מצמדית שלהן דורשת החלפת מצמדים יקרה (שניים מהם ואולי גם מכטרוניק שזה ה"מוח" של הגיר הרובוטי) לאחר סביבות ה- 100,000~ ק"מ בהערכה מאוד גסה וכוללנית... סיפור של סביבות ה- 8,000~ ש"ח.

לא נעים, אבל גם לא כזה סוף העולם.

דובר על זה רבות בפורום.

לקרוא בפורום הטכני.

לפני 16 דקות, ziv1 כתב:

הונדה ג'אז

עצלה קצת, אבל מוצלחת מאוד. אמינה מאוד.

מחירון שחיטה.

לפני 16 דקות, ziv1 כתב:

סיאט איביזה

סקודה פאביה

לפני 16 דקות, ziv1 כתב:

יש מה לפחד מהגיר של האיביזה והסקודה למשל?

לפחד? לא... ממש לא. ממש ממש לא.

לקרוא וללמוד בעצמך ולהשקיע שעה מהחיים למה כן ואיך לנהוג בו כמו שצריך - כן.

הכל כתוב. באמת שרק מאמץ מצידך לקרוא ולהתעניין.

לפני 17 דקות, ziv1 כתב:

סוזוקי baleno

נאמר בפורום שמאוד אמינה ומצלחת.

יש איזו בעיה שחוזרת על עצמה משהו עם ההגה אם אני לא טועה (לא זוכר בדיוק מה).

ממליץ לך מאוד לשבת ולקרוא שירשורי בקשה להמלצות קודמים.

יש עשרות כאלו בחודש האחרון ועשרות כאלו בחודש שלפניו, וכל יום כמעט עולה פוסט כמו שלך עם אותו המלל שחוזר על עצמו בלולאה אינסופית, ויש המון מה ללמוד מהם עוד הרבה לפני שמתבלבלים ומאבדים את הדרך.

פשוט לקרוא.

https://carsforum.co.il/forum/6-ייעוץ-ברכישת-רכב/

פורסם

רכב זה לא דירה, אפשר לקנות ולמכור יחסית בקלות. קנה יפני, רצוי היברידי ותהנה מאמינות ומסחירות. קנה יד 1 עם היסטורית טיפולים מתועדת, אל תוותר על בדיקה. ממליץ לך לחפש בטויוטה סלקט או בטרייד של הונדה. הונדה ג'אז היברידית תהיה אמינה וסחירה, כנ"ל גם טויוטה יאריס היברידית. אלה רכבים כמעט בלי תא מטען אבל מאוד אמינים. יש דגמי טויוטה יותר גדולים- אבל ככל שתעלה בגודל כך תצטרך לרדת בשנתון כדי להשאר בתקציב שלך.

לסיכום, היום אתם זוג קנה יאריס היברידית או ג'אז היברידית. כשיבואו הילדים תתקדם.

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@DAHUJI ליונדאי i20 עד סביבות 2020 (לא זוכר במדוייק) תיבה פלנטרית. החסרון הוא תא מטען יחסית קטן, הגבול התחתון של מה שיספק משפחה עם תינוק.

@Michazzz אם יש תוכנית לילדים בטווח הנראה לעין הייתי מקפיד לרכוש רכב בתחום העליון של הסופרמיני או מה שקרוי "משפחתית קטנה". ורצוי גבוהה, שתיתן גישה נוחה למושב האחורי. הייתי מציע אפילו רכב משפחתי קצר בגודל של גולף או סוזוקי קרוסאובר (מומלץ גירסת טורבו), שיתנו לך מרחב להתפתחות המשפחה

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 41 דקות, sperial כתב:

ליונדאי i20 עד סביבות 2020 (לא זוכר במדוייק) תיבה פלנטרית

אין בעיה, אבל לא דיברתי עליה...

התיבה הרובוטית (=ידנית) ה"אוטומאטית" הדו-מצמדית של הקוריאניות (קיה/יונדאי) ממה שהבנתי מבעלי הניסיון בפורום - בעייתית קצת.

לא הבנתי שהיא גרועה, כלומר לא שהיא "לא אמינה", אלא רק שבהמשך הדרך, ומוקדם יחסית (יחסית זה 100,000 ק"מ? לדעתי זה כן מוקדם), מצופה החלפה כואבת של 2 מצמדים ואפילו המכטרוניק (המוח של הרובוט?).

רשמתי איפשהוא שאפילו אצלי בעבודה בחור עם i20 החליף ממש לאחרונה את 2 המצמדים (בוודאות) ונדמה לי שגם את המכטרוניק (אבל לא בטוח לגבי זה) וזה עלה לו 8,000~ ש"ח מאוד כואבים.

הרכב עשה בסביבות ה- 100,000 ק"מ.

בגיר ידני אני יודע שמצמד יכול להחזיק בכיף 150,000-200,000 ק"מ אם נוהגים ברכב בצורה נאותה.

פורסם

@sperial הונדה ג'אז תענה על דרישותיו כעת. רכב מאוד מבוקש וכשיגיע ילד שניים או ארבעה יוכל להחליף בלי נזק גדול מדי למה שיצטרך באותו זמן. אני עומד בהמלצתי ג'אז או יאריס היברידיות בתור התחלה.

וכמובן שללכת לראות קודם ביד 2 רכב מהסוג שהמלצתי - לראות אם זה נוח לכם בכלל

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...