Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, orankohn כתב:

הנ"ל באדיבות AI

אני חושב ש AI ככלל נוטה להחמיר ובכל הקשור לתחזוקת הרכב הוא מתבלבל הרבה, מהפעמים שבקשתי מקורות זה היה מכתבות ולא מאתרים רשמיים 

לרכב עם טורבו הייתי מייחס חשיבות רבה יותר לפיטר מקורי או באיכות גבוהה, מאשר לרכב רגיל

ודאי שלפני ששוללים רכב, שווה לתת מבט על הפילטר לראות את מצבו ולא להסתמך על ההיסטוריה בלבד

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, shlomiko כתב:

לא להסתמך על ההיסטוריה בלבד

טוב לבדוק את המצב בזמן נתון כדי להחליט מה לעשות מאותה נקודה. אבל זה לא יעיד על המצב הפנימי במנוע.

לפני שעתיים, shlomiko כתב:

אני חושב ש AI ככלל נוטה להחמיר ובכל הקשור לתחזוקת הרכב הוא מתבלבל הרבה, מהפעמים שבקשתי מקורות זה היה מכתבות ולא מאתרים רשמיים 

אכן.

אמנם תודה לאנשים שטורחים לייצר תשובות בסגנון, אבל איכות התוכן של הכלים האלה מפוקפקת.

ובעיקר, לא זו המטרה בפורום אנושי. :) זה אפילו לא מידע בווב וקישורים למקורות אמיתיים.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כל עוד הפילטר הוא איכותי ומהדגם הנכון, אין חשש. אם לא החליפו אותו בזמן תהיה ירידה בביצועי המנוע, אבל לא נזק. תשים חדש והכל טוב.

לגבי שגרת תחזוקה - ממליץ להחזיק תמיד מסנן חדש בבית. בכל טיפול לפתוח את בית הפילטר, לראות בעין מה מצבו ולהחליף אם הוא נראה "מלא". אם נסעת מעט, אין צורך. אבל בארצנו מלאת האבק, אחת ל30000 ק"מ נראה לי סביר. לא לשכוח שהמלצות היצרן ל60000 ק"מ מתייחסות לתנאים "רגילים" שלא הרבה נוסעים בהם. רוב האנשים נוסעים במה שנקרא "תנאים קשים".

ברכבי שטח, לעיתים צריך להחליף מסנן אויר אחרי טיול מלא אבק יחיד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש הבדל בין פילטר שסיים דרכו, לפילטר מלוכלך אבל תקין. ההבדל הוא שפילטר תקין שיש עליו אבק (דבר שקורה 2 דקות אחרי החלפתו בנסיעה הראשונה) ניתן לנקות בלחץ אוויר וחוזר כמעט למצבו החדש. דבר שאני עושה מקסימום אחת לחצי שנה בגלל שהאבק והאובך בישראל גבוהים ואנחנו מדינה חצי מדברית. ואילו פילטר שסיים דרכו מתחיל להתפורר בו הנייר שישאב למנוע דבר שעלול להוביל לנזק מצטבר, או ששחור וסתום ברמה שגם ניקוי לחץ אוויר לא יעזור. אישית לא הגעתי למצב הזה אף פעם, אבל ראיתי הרבה מכוניות שכן. אולי כי הקשיבו ליצרן הישר שהמליץ על החלפה לאחר 60,000 ק"מ וכמובן שאין לו אינטרס שיהיה ללקוח תקלות ויקנה חלקים יותר יקרים מפילטר אוויר.

לפי אתרים מקצועיים ומאמרים שקראתי הטענה היא שכל פילטר יכול לאפשר למנוע לעבוד סביר לגמרי וללא נזק עד 40% חסימה וזה דבר שנלקח בחשבון בתכנון. אחרת היו צריכים להחליף/לנקות פילטר כל שבוע. המחשב יזהה ירידה בספיקת האוויר ע"י חיישן MAP או MAF וכן ע"י חיישני למדה ויכול לפצות במנוע עם בית מצערת אלקטרוני ע"י שליטה בו, וכן בהזרקה או במערכת VVT ע"י קידום איחור לפי הצורך. כך שלא תורגש ירידה משמעותית בביצועים או עלייה משמעותית בצריכת הדלק, אבל כן מורגש מרמה מסוימת של חסימה למי שרגיש ומבין קצת פחות "תגובתיות" מהמנוע ו/או מהדוושה. אבל זה רק לרגישים. ירידה של משהו כמו  4 כו"ס במנוע ממוצע זה לא משהו שכל אחד יבחין. בכדי לגרום נזק משמעותי למנוע צריך פילטר סתום ברמה קשה בשילוב עם מאמץ רב למנוע ולאורך זמן די ארוך. התסמינים שידרשו ביקור במוסך יתחילו עוד לפני זה כמו רכב מקרטע בסל"ד סרק, לא סוחב, צריכת דלק גבוהה ועוד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...