Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחור באספקת סלון

פוסטים מומלצים

פורסם

בכמה מילים :

אתה בישראל, כל החנויות אותו דבר וכולם מאחרים.

גם כשאני רכשתי סלון לא זול מיבואן לא קטן, היה למיטב זכרוני עיכוב של כמה שבועות.

בקיצור כל התעסקות שתהיה לך עם זה רק תביא לך כאב ראש, עם כל העצבים והכאב שבדבר, אתה תפסיד יותר בלהלחם מאשר לקבל את הגזרה.

• אהבתי 3
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לאמא שלי קרה מקרה דומה ממש לאחרונה, אצלה לא היה לחץ והיא הניחה מראש שלא יעמדו בזמן. להגנתם, כולל המלממה עם איראן איחרו בחודש וקצת. פיצו אותה בזיכוי עלות ההובלה והמנוף. סדר גודל של 1000-1500 ש"ח. העובדים היו נחמדים, קיבלו טיפ ובתמורה הורידו את הסלון הישן, מה שלמיטב הבנתי לא היו מחוייבים לעשות. נסה בהידברות, אולי יש מי שישמע בצד השני. ואם לא, תוכל לתבוע במידה ותצליח להוכיח נזק, אם לא נגרם נזק שתוכל לכמת, ככה"נ שלא תקבל פיצוי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התגובות שלכם. 

אני חושב שהמקרה שלי קצת שונה, כי:

1. המוצר מוכן וזמין אצלם בחנות. אין בעיה של ייצור או מלאי.  זה רק כשל תפעולי. 

2. המועד קריטי. מדובר בחג. היה להם מספיק זמן מראש כדי לקלוע לטווח של בין 1.10 ל 4.10. שהם התחייבו אליו.

3. הפיצוי הוא לא רק על עוגמת נפש (שבאמת קשה לכמת), אלא:

אם אני מבטל את העסקה עכשיו, רוכש סלון חלופי יקר יותר (נניח באיקאה) ואני תובע על הפרש המחיר (זה הנזק הממשי) ועל עוגמת הנפש (הרס החג), נוצר נזק ממשי ומדיד ולכן קל להוכחה בבית משפט. אתם לא חושבים? 

לגבי סעיף של ״זמן אספקה משוער״ - בית המשפט מתייחס לזה כ״אפשרי בכל זמן שנוח לנו״? איחור של ימים בודדים (2-4 ימים) נחשב סביר? מה לגבי איחור של יותר מ 10 ימים שלא נגרם מכוח עליון? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

לא יודע אם שמת לב , אבל 1.10 ערב כיפור, 2.10 - כיפור, 3.10 -יום שישי, 4.10 -שבת.

אין למעשה אף יום עבודה בטווח הזה.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 3 דקות, fatboy1340 כתב:

אין למעשה אף יום עבודה בטווח הזה

פחות רלוונטי במקרה שלו, יכלו לספק אתמול. החנות מודה שהבעיה היא שאין להם ״קו חלוקה״ לאיזור שלו. כנראה לא שווה להם לשלוח נהג בשביל לקוח אחד. זה משהו שהם ידעו מראש, בלי קשר לאיזה יום זה נופל. (שלא לדבר על זה שכשמדברים על זמני אספקה, רצוי לפתוח לוח שנה ולבדוק חגים).

הכל פתיר בכסף. 

פורסם

העובדה שהחנות קבעה טווח אספקה עד ה 4.10 (שבת) כשהיא יודעת שאין ימי עבודה רגילים, לא היו אמורים ליצור קשר מראש כדי לעדכן על העיכוב הצפוי? לא ניסו למצוא פתרון חלופי ב-5.10 או ב-6.10 כאשר החג נכנס, ובמקום זאת הם פשוט דחו אותי עד ה 15.10 והציעו לי לבטל את ההזמנה. 

האם התנהלות כזאת, של חוסר מאמץ מינימלי במועד קריטי, לא מחייבת ביטול מיידי וזכות מלאה לפיצוי על הנזק שנגרם לי?

העובדה שהסלון מוכן וזמין והבעיה היא רק "קו חלוקה" (כלומר, לא שווה להם לשלוח נהג בשבילי כמו שנאמר על ידי @Be roo) - מוכיחה חוסר תום לב במועד קריטי.

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

בהנחה שהסלון מצא חן בעיניכם  בלע את  הלקרדה קבל את הסלון ואז תבקש פיצוי מן החנות בצורת רהיט קטן כמו הדום לרגליים עגלת תה או וזה יפה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם הבנתי נכון, אתה מדבר על איחור של 10 ימים קלנדריים , שהם 1-2 ימי עבודה בלחץ. כמו שכבר ציינו פה, לא ברור מה אתה מנסה להשיג. פיצוי, רק אם תגיע לעמק השווה עם החנות. סלון, כנראה יסופק לך אחרי החג. לא רואה סיכוי לזכייה בתביעה קטנה, שכן על פניו לא נגרם נזק ממוני ( החלטתך לרכוש סלון יקר יותר לא נכנס תחת קטגוריה זו) 

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני כשעה, doesnotmatter כתב:

3. הפיצוי הוא לא רק על עוגמת נפש (שבאמת קשה לכמת), אלא:

אם אני מבטל את העסקה עכשיו, רוכש סלון חלופי יקר יותר (נניח באיקאה) ואני תובע על הפרש המחיר (זה הנזק הממשי) ועל עוגמת הנפש (הרס החג), נוצר נזק ממשי ומדיד ולכן קל להוכחה בבית משפט. אתם לא חושבים? 

לגבי סעיף של ״זמן אספקה משוער״ - בית המשפט מתייחס לזה כ״אפשרי בכל זמן שנוח לנו״? איחור של ימים בודדים (2-4 ימים) נחשב סביר? מה לגבי איחור של יותר מ 10 ימים שלא נגרם מכוח עליון? 

זה ספה כן, אנחנו לא מדברים על לבלב שהגיע באיחור להשתלה... הפיצוי שתקבל הוא רק על עוגמת נפש, ובאיחור של סלון ו-10 ימים זה יהיה 200 ש"ח במידה והשופט לא יזרוק אותך מכל המדרגות.

אף אחד לא יפצה אותך על סלון יקר יותר שתזמין או ספה שתשכור ל-10 ימים.

שחרר, תביא כמה כיסאות כתר מהשכן ובקבוק וויסקי בשביל לפצות על עוגמת הנפש.

• אהבתי 8
פורסם

אני כבר מדמיין את האורחים כותבים בספר זכרונותיהם, על ערש דווי אי שם ב-2090,

״הוי, איך אוכל לשכוח את הטרגדיה הבלתי נסלחת של סוכות תשפ״ו - עת הושבתי את עכוזי על כיסאות כתר ולא על ספה -

אלף שנות דור לא יוכלו למחול על פשע בלתי נסלח שכזה.״

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, doesnotmatter כתב:

לא

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, doesnotmatter כתב:

חוסר תום לב

אתה מערבב מושגים. אין פה חוסר תום לב, הם לא תכננו מראש לאחר באספקה כדי להונות אותך. 

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

10 ימים קלנדריים , שהם 1-2 ימי עבודה

לדעתי, כשסופרים איחור, צריך לספור ימים קלנדרים, לא ימי עבודה. ספירת ימי עבודה רלוונטית לביצוע העבודה והאספקה. אבל כשמאחרים ללקוח, זה לא משנה שלא עובדים בסופ"ש או בחג, הוא ללא המוצר בימים שציפה שיהיה. לא הצלחתי למצוא איך זה מוגדר בחוק, או איך פוסקים בתי המשפט, אבל זה טיעון לגיטימי.

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

שכן על פניו לא נגרם נזק ממוני

במקרים מסויימים הזכות לפיצוי על פי חוק הגנת הצרכן היא ללא הוכחת נזק, על עצם הפרת החוזה.

לפני שעתיים, GTאי כתב:

ף אחד לא יפצה אותך על סלון יקר יותר שתזמין או ספה שתשכור ל-10 ימים

על פי מה קבעת את זה?

זה ממש לא בטוח. אם אדם צריך להשתמש במוצר שלא קיבל ונאלץ למצוא פתרון חלופי שעולה לו כסף, בהחלט יתכן שיקבל פיצוי על ההוצאות שנגרמו לו.

מה שכן, מוטלת עליו חובה לצמצם את הנזק, הוא לא יכול להזמין סלון יקר פי 10 ולצפות לפיצוי.

זה גם לא אומר שהוא יקבל פיצוי מלא על ההפרש, אם הוא הזמין יקר יותר, הוא גם קיבל ויהנה ממוצר יקר יותר.

מצד שני, לא ניתן לצפות ממנו "להתכלב" עם מחצלות וכסאות פלסטיק.

@doesnotmatter נראה שאתה רוצה בכח ללכת לתביעה כי אתה חושב שתקבל איזה פיצוי שווה. כאמור, הפיצוי הקבוע בחוק הוא 5% מעלות המוצר על כל שבוע איחור. אם תקנה סלון יקר יתר, אולי יתנו לך קצת יותר (וגם זה לא בטוח). אתה תתעסק עם תביעות ומסמכים והופעות בבית משפט בשביל סכום לא גדול.

האם ניסית לדבר איתם כמו שהצעתי? לראות אם בתוספת כסף הם יכולים למצוא נהג? אם יסכימו, זה הפתרון הכי פשוט וכולם מנצחים. למה לא לבדוק?

ביטול עסקה וקנית סלון אחר יעלו לך בסופו של דבר. גם אם תקבל חלק חזרה. לא חבל?

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

ה ממש לא בטוח. אם אדם צריך להשתמש במוצר שלא קיבל ונאלץ למצוא פתרון חלופי שעולה לו כסף, בהחלט יתכן שיקבל פיצוי על ההוצאות שנגרמו לו.

בן אדם שמאוד קריטי וחשוב לו לארח על ספה, מזמין מספיק זמן מראש, בטח במדינה מלאת בלתמים ובתקופת חגים. לא רואה שופט שנותן לו שקל פיצוי על פתרון חלופי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

בטח במדינה מלאת בלתמים ובתקופת חגים.

ספק מקצועי שנותן זמן אספקה צריך להביא בחשבון תקופת חגים, ואם הוא לא בטוח שיוכל לספק בתאריך מסויים, שיציין זאת במפורש.

פות"ש אכן היה תמים, אולי חסר נסיון, אבל לספק יש נסיון והוא זה שצריך לתת זמן אספקה סביר, שלוקח בחשבון דברים צפויים וידועים מראש כמו חגים.

אין לי מושג מה יפסוק שופט, אבל לקובע חד משמעית שלא יתן פיצוי או כן יתן, זה קצת מוגזם לפורום לא מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי Be roo

• תוכן חדש...