Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לנדקרוזר 2019.
הרכב מגיע עם מצבר 70 אמפר, כן זה המצבר הנכון גם אני חשבתי שזו טעות.
יש מקום להוסיף מצבר נוסף של 95A.
הרכב מגיע עם שקע מאחור. אין לי מושג מה הוא יכול להחזיק בתצורה הנוכחית עם המצבר 70A.

אני רוצה להוסיף מקרר, לא מבין בזה כלום.
אנחנו לא עושים לילות במדבר, לכל היותר לילה אחד אם בכלל. מאמין שנלון בעיקר במקומות מסודרים עם חשמל, אבל טוב שיש מקרר שבמהלך היום ישמור על הדברים קרים. מה נפח מומלץ למקרר בתנאים האלה? 4 נפשות.
האם כדאי להוסיף מצבר נוסף? האם אפשר להסתדר בלי?
יש לי כבר מתקין בראש שחשבתי עליו למלאכת התקנת מצבר נוסף, אבל אין לי מושג איזה הוראות לתת לו, מה כדאי לבקש שיעשה/יוסיף? אפשר גם להציע דברים נוספים פרט לעניין המקרר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

למטרות שלך נהוג ללכת על מקרר 40 ליטר בממוצע.

לא מכיר את הצרכים שלכם כמשפחה אבל יכול לומר לך שהסתדרתי גם עם מקרר של 20 ליטר בטיול של כמה ימים אבל לא בשטח, זה פשוט שימוש אותנו לאמצע היום ופחות לזמן לינה כי היינו במקום מסודר (זה מעולה לאיחסון של קרטון חלב, גבינות, קצת שתיה וכו'). ברור שאם בונים גם על בקבוקי מים בנוסף, זה אומר שכדאי ללכת על 40 ליטר כמו שאמרתי אבל הכל תלוי בצרכים שלכם, זה לא שאי אפשר להסתדר גם עם פחות מ 40 ליטר.
(בדומה לזה: https://carsforum.co.il/topic/746613-מקרר-42-ליטר-לרכב/#comment-6837253)

מבחינת חשמל מדובר במכשיר מאוד חסכוני. אני עובד על שקע מצת (שעבר הסבה לחשמל קבוע) אבל @discoTD5 ממליץ על חיבור אנדרסון (זה חיבור עמיד לתצורות של עשרות אמפרים ויותר). בשוטף מדובר במכשיר שצורך בין 3 ל 4.5 אמפר (אפילו מקרר גדול כמו הנ"ל - לפחות לפי המפרט שאני מוצא ברשת כמו זה למשל ) ולכן אני חושב ששקע מצת עדיין ייתן מענה (וכן, אם יש לך אפשרות לשקע אנדרסון הכי קטן שיש [עד 50A] - זה אחלה שדרוג).

לא ציינת איזה סוג מצבר יש לך ברכב - ולכן ההמלצה שלי אליך מתחלקת לכמה וכמה סעיפים:

1. אם מדובר במצבר רגיל, שווה להשקיע במצבר גדול יותר ובעל יכולות פריקה טובות יותר - קרי, מצבר EFB או (עדיף) AGM.

2. לא מכיר את סגנון הטיולים ולכן אינני יודע אם הרכב רוב היום במצב מונע או שנוסעים רוב היום ומגיעים בלילה לנקודת עצירה+שינה של 12-15 שעות ואז ממשיכים הלאה.

מכן ואילך ההמלצה שלי מתחלקת לעוד סעיפים:

א. אם רוב היום זה טיול והעצירה היא ל 12-15 שעות, לדעתי האישית מצבר גדול יותר (95 במקום 70) מסוג EFB יתן מענה, ו AGM יהיה אוברקיל אבל עדיף אוברקיל אם יש אפשרות.

ב. הייתי שוקל להמליץ, במקום כל הכאב ראש והתעסקות עם האוטו, פשוט לקנות "תחנת כח ניידת" (בדומה לזו) שתיתן לך מענה *רק* לשעות החניה\שינה של הרכב ושלכם - וכל זה בא במקום להשכיב 1500-1600 שקל או יותר על מצבר 95A AGM.

תחנת כח תהיה השקעה של כ-2000 שקל, אבל היא תיתן לך ורסטיליות משופרת: גם הטענה למכשירים נייידים (סלולרי, מחשב וכו'), גם 2 שקעי AC שלרוב נותנים 500-700W, גם שקע מצית (לרוב עד 10A, שזה מספיק לך) - וכמובן הוספה בתשלום של פאנל סולארי לטעינה, במידה ואתה משתקע באותו מקום לכמה ימים (בהנחה ויש לך את אנרגיית השמש זמינה).

3. ניסיון של קולגות לתחום. נסה לברר למי יש מקרר, האם הוא פועל על המצבר של הרכב ואיך זה בדיוק בפועל.

הניסיון שלי מסתכם בניסיון האישי שלי - מקרר 20 ליטר שמחובר לרכב מהבוקר עד אחה"צ (8 שעות עמידה במקום) בלי שום בעיה של התנעה לאחר מכן (מצבר 70A EFB)

4. יש גם מקררים עם סוללות נטענות, אולי שווה לבדוק.

5. יכול להיות שהוספה של מצבר נוסף קטן (כמו למשל 60A) AGM, רק למקרר, יתן לך מענה טוב (60A כפול 12V הם 720W. מקרר שצורך 55W לשעת עבודה יוכל לעבוד על כזה מצבר בקלות 12 שעות מאחר וזמן העבודה של מקרר כזה הוא לא רצוף אלא עם הפסקות רבות).

ברור לי שהוספה של מצבר נוסף היא סרט.

זה חיווט, זה מיתוג (ניתוק וחיבור של המצבר מהרכב עצמו, כי כל הרעיון הוא שהמצבר יעבוד סולו מול המקרר כשצריך) וברור שיש כאן גם השקעה כספית וגם תקווה גדולה שיש מקום להוסיף עוד מצבר במקום יחסית מאוורר עד כמה שניתן.

מצבר גדול יותר זה החלק הכי קל והכי פשוט וזול לביצוע.

תחנת כח היא הפתרון העוד-יותר-קל.

מקרר עם סוללות זה הפתרון הכי קל שיש אבל לא בהכרח הכי מוצלח שיש מבחינת VFM וגם מבחינת זמן עבודה של המכשיר מחוץ למערכת החשמל של הרכב.

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אישית אני עם צידנית טובה.

מחזיקה בכיף 36-48 שעות מזון קר.

מכניסים מראש 4-5 בקבוקים קפואים + בשרים קפואים וזה מחזיק הרבה זמן. 

זה לא מקרר. אבל לנו זה מספיק בהחלט.

אז אולי לא חייב להשכיב כמה אלפים למקרר

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)

היי. תודה על התגובות.
יש לי אחלה צידניות בבית, כרגע אני מסתדר עם זה אבל יש קסם ויתרונות למקרר.
למרות מסע רכישות הרכבים האחרון שלי, כפי שאני רואה את זה כרגע הרכב ישאר איתי המון זמן. אין כוונה להחליף אותו ב-5-6 שנים הקרובות לפחות, ואין לי בעיה להשקיע בפתרון כזה.

איציק לגבי מקום למצבר נוסף, יש בתא המנוע מקום יעודי, ממה שאני מבין אפשר לדחוף שם מצבר 95A וכן אם מה שיתן הכי הרבה גמישות בעתיד לשלל תרחישי טיולים/עוד צרכנים הוא AGM אז כנראה שנילך על AGM.
מצרף תמונה לא של הרכב שלי, ניתן לראות בצד שמאל את המקום הפנוי.

Used Car Toyota LAND CRUISER PRADO 2019 For Sale | Jaftim

הבעיה שלי עם תחנת כוח ניידת שהיא תופסת מקום במטען... אומנם מדובר בתא מטען לא קטן, אבל כשמתחילים להעמיס אותו בציוד+מקרר מבינים שהוא גם לא מאוד גדול, לכן כרגע אני מעדיף לנצל את המקום בתא המנוע ולעבוד עם מצבר.
יש בתא המטען כבר שקע רגיל. מניח שאפשר לחבר אותו למצבר הצרכנים במקום ל"מצבר ההתנעה". לא יודע כבר אמפר הוא יכול לתת.
לגבי שקע אנדרסון, לא מכיר. השאלה איך הוא משפיע על עלויות, אם אני כבר מוסיף מצבר צרכנים ומעביר חיווט אחורה מה הוא דורש?
הנה תמונה מהרשת של השקע, ונראה שהוא הוסיף מעל שקע אנדרסון
RICHARDS AUTO LC300 DC OUTLET FOR BOOT – VX, SAHARA, SARAHA ZX & GRS -  Richards Auto Electrical

לפני 19 שעות, איציק נ. כתב:

ברור לי שהוספה של מצבר נוסף היא סרט.

זה חיווט, זה מיתוג (ניתוק וחיבור של המצבר מהרכב עצמו, כי כל הרעיון הוא שהמצבר יעבוד סולו מול המקרר כשצריך) וברור שיש כאן גם השקעה כספית וגם תקווה גדולה שיש מקום להוסיף עוד מצבר במקום יחסית מאוורר עד כמה שניתן.

תוכל להרחיב על החלק הזה? ברמה הטכנית של התקנת התשתית לא כל כך ברור לי מה אני צריך לשים לב שהמתקין עושה/מוסיף. אני כנראה אעשה את זה אצל מתקין מוכר מאוד בפורום, בתחום מערכות האודיו אומנם, אבל כבר קיבלתי ממנו OK גם לביצוע עבודה כזו.
בגדול אני סומך עליו ב-100%, אבל אני אוהב להחזיק בידע לפחות מינימלי כשאני משנה דברים ברכב, וזה כולל כאשר אני מבקש ממישהו לשנות דברים ברכב.
ממה שאני מבין המצבר צריך להתחבר לאלטרנטור כדי שהוא יוכל להיטען גם, אבל פה פחות או יותר נגמרת ההבנה שלי.

פורסם

אם אתה רוצה עוד מצבר אתה צריך בגדול 3 דברים:

1. מערכת ניהול מצברים, שתדע לטעון את המצבר (מהאלטרנאטר, עד שאשר הוא מלא) ולאפשר פריקה שלו בלי נגיעה במצבר הנעה. 

2. מצבר. עדיף כזה שבנוי לפריקה עמוקה 

3. חיווט אחורה (בין אם אתה שם את המצבר קדימה או אחורה) ההמלצה שאם כבר מושכים חיווט אחורה, לקחת חיווט קצת יותר עבה כדי שתוכל להוסיף עוד צרכנים בהמשך.

.

פורסם

כמה דברים:

1. גם אם המצבר החדש יחובר במקביל לקיים, שזה בעצם אותו הדבר כמו לחבר את החדש ישירות לאלטרנטור, לדעתי אין בעיה עם איזה חיבור תבחר - אבל אם כבר עושים חיבורים, עדיף שהם יהיו נגישים. לדעתי - החוט בין האלטרנטור למצבר הקיים בכל מקרה מיועד להעביר את מקסימום ההספק של האלטרנטור לצרכנים ברכב, כך שאם מדובר באלטרנטור של (סתם, כדוגמא) 150A, גם אם תוסיף עוד מצבר ש"יקח כח טעינה" מהקו הזה, אתה בצד הבטוח. אם יש ספק והכבל מאוד דק, צריך לעבות אותו.

בנוגע לניתוק המצבר החדש - יש דבר כזה סוייץ' מכאני - אפשר למצוא אפילו באליאקספרס. אתה מתקין אותו על המצבר החדש ובעצם מנתק אותו מטעינה (מהרכב בכלל) מתי שאתה רוצה. חוט אחד נשאר מחובר קבוע (ועליו כמובן פיוז מתאים).

2. תחנת כח זה דבר מאוד קטן. 20X25X30 ס"מ, משהו כזה. יכול לשבת בתוך האוטו (ליד רגלי הנוסע מקדימה) או בין הנוסעים מאחורה על הרצפה, ממש ממש קומפקטי.

3. מבחינת חיבורים אין כאן משהו מיוחד. נעלי כבל סטנדרטיות למצבר החדש - ובין המצברים כבל עבה עם סופיות חוט עגולות. 

בחיבור שיוצא מהמצבר הקיים לחדש צריך לשים פיוז מקסי או AGU (בית שקוף עם פיוז בפנים, נהוג לשימוש גם במערכת סטראו. מוגן מים). חובה להגן על הכבל היטב (שרשור שחור) ולתפוס אותו למקומות נכונים על גבי המשטח שהוא עובר (מבלי שתישקף סכנה שהחוט ייקרע מתזוזות או ויברציות). 

בנוגע להגנות אקסטרה;

באופן אישי אני לא מתמחה בחיבור של מצברים במקביל עם מרחק בינהם, אבל ההיגיון שלי אומר שכנראה צריך לשים פיוז בערך זהה בשני צידי הקו שמחבר את המצברים ביניהם (אני מדבר על חיבור הקוטב החיובי [+] ). משמע: אם יש קצר, זה בסדר שהמצבר הראשי מוגן - אבל המצבר המשני עדיין מחובר ועלול להתפוצץ או להתלקח או לשרוף את הקו ואח"כ את האוטו.
כנראה שעם פיוז בכל יציאה של [+] מהמצברים - תהיה הגנה מושלמת ל-2 המצברים. 
חיפשתי בגוגל ומצאתי שירטוט של מישהו שעשה משהו דומה (מסתבר שאני לא היחיד שחשב על זה) - מצרף אותו כאן למטה.

(חשוב לציין ש: כאשר המצברים צמודים אחד לשני, אין ממש צורך בהגנות מהסוג הזה - מכמה סיבות שכרגע אין צורך לפרט עליהן כי הן אינן רלוונטיות).

בנוגע לגודל המקרר, אולי כדאי לראות אחד כזה בעיניים או פשוט להכין קופסא בגודל המתאים ולהבין את הפרופורציות במציאות. אולי אתה לא צריך 40 ליטר אלא 30 ? זה יכול לפנות לך מקום חשוב בתא המטען.

איציק

images.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

התחלתי לראות עכשיו את הסרטון הזה. אני עוד בהתחלה, אבל הוא מפרט שם את הדברים החשובים.
הוא מיד מתאר את הסכמת חיבור שתיארת, הוא קנה מה שנראה לי כמו ממיר BCDC, אבל הוא טוען שזה מיותר אם הבטריה השניה היא לא ליתיום, ואפשר פשוט לחבר את המצברים כפי שתיארת. אם זה באמת מיותר למה אנשים קונים כאלה במאות דולרים ומתקינים אותם?
לגבי מפסק מכאני, הוא הציע להשתמש במשהו קצת יותר מתוחכם, נקרא לו סוויץ מכאני חכם (smart solenoid), בעצם סוויץ' שברגע שהוא מזהה שהמתח יורד מתחת לסף מסויים מנתק את הזרם. ככה לא צריך לזכור לנתק את המצבר הראשי...
כמובן שהייתי מוסיף גם סוויץ' ידני למקרה שלא תרצה להטעין את המצבר הנוסף מסיבה מסויימת למשל או למקרה שהסוויץ' החכם לא יעשה את עבודתו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מקרר זה שידרוג בטיולים וממליץ לך ללכת על 40 לא 30 כי עם האוכל בא התאבון. לי יש 30 שבהתחלה הספיק לגמרי וכעת אני שוקל לרכוש 50. 

מצבר צרכנים זה אחלה. מלבד מקרר הוא מאפשר לך תאורה (אני נגד גרלנדות וזיהום אור אבל העם אוהב), הטענת מכשירי קשר+טלפונים וכו' וכו'.

רק להגיד, שבתוואי הטיולים שאתה מתאר -- טיולי יום, לילה אחד -- מצבר שני הוא שדרוג ולא הכרח. אני מטייל גם 2 לילות ויותר בלי מצבר צרכנים יעודי כי בטרופר ממילא יש 2 מצברים מחוברים במקביל ואין מקום בתא המנוע לנוסף + אמונה טפלה של "עומס" על האלטרנטור (סה"כ 1920Wh בשתי הקופסאות האלה). 

הטריק זה קרחום במקרר שאוגר קור ביום ומשחרר בלילה. ולדאוג לאיטום חזק (הצידניות אוטמות טוב יותר מהמקרר כשהוא סטוק).

אבל יש לך מקום יעודי וחיווט, אז קשה לראות למה לא... זה גם מצבר חירום למקרה שהראשי קורס. 

והערה אחרונה כי אנחנו ב-2025: מקרר עם סוללה פוטר אותך מכל ההתעסקות הזו

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...