Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

זה נשמע לי הכי הגיוני - כתבת שאתה מטפל באוטו בצורה ממש טובה ומקפיד, זה מוסיף לדעתי. 

הייתי גם בודק פה, באתר של גיל מלמד. יש התייחסות לתקלות סדרתיות. 

באופן כללי, אני הייתי בודק אפשרות למזער נזקים כלכליים - ואולי למכור את האוטו כפי שהוא. לי אישית אין כוחות נפשיים ואנרגיות להתמודד עם משהו ארוך טווח שאין לי מושג מה יקרה. 

שוב, הפתרון תלוי במה שאתה רוצה - ומה שמתאים לך ולאישיות שלך. גם, השאלה כמה כסף/זמן/כוחות עומדים לרשותך. 

בהצלחה!

גם רעיון מצוין. 

הסיבה שהייתי מעדיף לתקן היא בגלל שקשה לי להאמין שאצליח למצוא רכב שהוא מטופל כמו אצלי.

יחסית אין הרבה דגמים, וגם מה שעולה מידי פעם ביד 2 לרוב כבר קשה לדעת את מצב כי עבר לא מעט ק"מ.

בעיקר אם אתקן במקום שאני מכיר, אני כנראה לא ארצה למכור כי אני מכיר וסומך על המקום.

בכל מקרה אני כנראה אדע כמה שווה לתקן רק אחרי שיפתחו מנוע ויראו את הנזקים.

לפני שעתיים, madmaxx כתב:

ההסבר הוא שיש סיכוי טוב שאותו מוסך לא באמת ביצע את הריקול ולא החליף את הרצועה, אחרת אין הסבר לכך שהיא כשלה בשלב כל כך מוקדם למעט, אולי, שימוש בשמן שלא בתקן?

השאלה האם יש דרך להוכיח זאת ללא ספק?

הרי הריקול אצלי ברכב כולל 2 שלבים - השלב הראשון כבר עבר בהצלחה לפני כמה שנים- אני נוטה להאמין שהמקט זהה ב2 ההחלפות

לפני שעה, Buki כתב:

בדיזל אין קשר בין שמן לרצועת טיימינג, זו רצועה חיצונית רגילה כמו ברוב המנועים האחרים שלא משומנת בשמן מנוע.

דרך אגב, עוד סיבה טובה לחשוש ללכת להליך משפטי היא הסיבה שמאז שאני קניתי את הרכב, אני זה שמטפל בו - לא מוסך מורשה.

אני יודע שהחלפתי שמן בזמן, לפי התקן, והתקנתי רק חלקים מקוריים - יש לי גם תיעוד של חשבוניות החלפים ותיעוד ק"מ שאני עושה בעצמי במהלך השנים - השאלה היא כמה זה "תופס" בבית משפט והאם זה משנה בכלל לאור העובדה שהרצועה לא טבולה בשמן.

• אהבתי 1
פורסם

אני מנסה להבין, מדובר פה בטיפול יזום שלא בריקול?

והוא בוצע במוסך יבואן או מורשה מטעם היבואן? או שסתם מוסך רגיל?

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם
לפני 21 דקות, יגיל כתב:

אני מנסה להבין, מדובר פה בטיפול יזום שלא בריקול?

והוא בוצע במוסך יבואן או מורשה מטעם היבואן? או שסתם מוסך רגיל?

זה ריקול על מערכת תזמון למנוע דיזל 1.6.

אתה מקבל הביתה זימון להגיע לאחד ממרכזי השרות לבדיקת תקלה אפשרית במערכת התזמן. 

מגיע ואז מחליפים סט טיימניג - רצועה מותחן וגלגלת וגם פולי קרנק, פולי קאמשאפט ופולי משאבת הזרקה.

זה שלב ראשון של הריקול, אחרי 4 שנים או 60 אלף ק"מ מחליפים שוב פעם סט טיימניג (רצועה, מותחן וגלגלת) אבל בלי הפוליס'.

היצרן משלם על הריקול (חלקים ועבודה) אז כמובן רק במוסך מורשה יבואן עושים את זה. 

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

זה ריקול על מערכת תזמון למנוע דיזל 1.6.

אתה מקבל הביתה זימון להגיע לאחד ממרכזי השרות לבדיקת תקלה אפשרית במערכת התזמן. 

מגיע ואז מחליפים סט טיימניג - רצועה מותחן וגלגלת וגם פולי קרנק, פולי קאמשאפט ופולי משאבת הזרקה.

זה שלב ראשון של הריקול, אחרי 4 שנים או 60 אלף ק"מ מחליפים שוב פעם סט טיימניג (רצועה, מותחן וגלגלת) אבל בלי הפוליס'.

היצרן משלם על הריקול (חלקים ועבודה) אז כמובן רק במוסך מורשה יבואן עושים את זה. 

אמת.

רק שאני לא קבלתי מכתב הביתה, אבל ידעתי שצריך לעשות, יצרתי קשר עם היבואן ואמרו לי באיזה ק"מ לתאם את הריקול.

אולי זה בגלל שאת השלב הראשון עשה היד שהיה לפני?

בברכה,

רועי

פורסם
לפני 2 דקות, Roy142 כתב:

אולי זה בגלל שאת השלב הראשון עשה היד שהיה לפני?

כנראה.

לא שמעתי על מישהו שקיבל זימון לשלב השני. רק לראשון. 

• אהבתי 1

פורסם

אני גם מחזיק ב208 דיזל בחורף 2021 עשיתי ריקול של הטיימינג , עברו 4 שנים מאז ואף יותר, האם עלי לחזור למוסך להשלמת ריקול ? לא אמרו לי דבר כזה. 

הרכב כרגע עם 122 אלף ק''מ. 

פורסם

מקרה מאוד מצער, כנראה שלעולם לא נדע מה גרם לכשל (אני לא סומך עליהם שיאבחנו ויגידו את האמת - כי במילים אחרות זה להפליל מוסך מורשה אחר ברשת).

כשל כזה אחרי 15000 קמ זה או כשל ביצור של אחד החלקים או כשל בעבודה - מישהו שכח לסגור איזה בורג או שסגר חזק מידי וזה נגזר עכשיו.

תחליף מנוע.

זה מנוע מאוד נפוץ, אמין, ולא תהיה לך בעיה למצוא כזה בפירוקיות.

עדיף לקחת מנוע סגור מהיצרן (מפירוק) ולא מנוע שעבדו עליו - כמו שאתה רואה בעצמך, איפה שהם נוגעים - לא צומח עשב אח"כ.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 21 דקות, Ishay Atia כתב:

אני גם מחזיק ב208 דיזל בחורף 2021 עשיתי ריקול של הטיימינג , עברו 4 שנים מאז ואף יותר, האם עלי לחזור למוסך להשלמת ריקול ? לא אמרו לי דבר כזה. 

בוודאי

תתקשר לכל מוסך מורשה יבואן ותתאם לפי מספר רכב זה יופיע להם

פורסם (נערך)
בתאריך 1.8.2025 בשעה 12:16, Ishay Atia כתב:

אני לא בטוח לגבי מתי אתה צריך לעשות את הטיפול.

אני רק יכול להמליץ לך להתעקש שיעשו את הטיפול כשאתה נמצא במוסך - כלומר לא להסכים להשאיר להם את הרכב ובדיעבד אין לך מושג מה איך ואם בכלל נעשה.

ולדעתי גם כדאי לבקש מהם שיביאו לך את החלקים שפרקו מהרכב שלך.

אם תרצה המלצה (ובעיקר דיס המלצה תפנה אלי בפרטי).

בתאריך 1.8.2025 בשעה 12:33, איציק נ. כתב:

מקרה מאוד מצער, כנראה שלעולם לא נדע מה גרם לכשל (אני לא סומך עליהם שיאבחנו ויגידו את האמת - כי במילים אחרות זה להפליל מוסך מורשה אחר ברשת).

כשל כזה אחרי 15000 קמ זה או כשל ביצור של אחד החלקים או כשל בעבודה - מישהו שכח לסגור איזה בורג או שסגר חזק מידי וזה נגזר עכשיו.

תחליף מנוע.

זה מנוע מאוד נפוץ, אמין, ולא תהיה לך בעיה למצוא כזה בפירוקיות.

עדיף לקחת מנוע סגור מהיצרן (מפירוק) ולא מנוע שעבדו עליו - כמו שאתה רואה בעצמך, איפה שהם נוגעים - לא צומח עשב אח"כ.

איציק

אני גם חושב ככה.

מצד שני, האם הם לא חייבים לי בכלל דין וחשבון? לתת איזה תשובה של מה גרם לרצועת טיימינג חדשה להיקרע אחרי 15 אק"מ?

בכל אופן שלחתי מיילים גם ללובינסקי וגם ליצרן בשביל לנסות לקבל מהם סיוע בנושא.

בקשר לתיקון, במידה ולא אקבל אחריות חשבתי לתקן את המנוע שלי במוסך שאני יודע שמתנהל בצורה מאוד מקצועית ויש לו לא מעט ניסיון עם תיקונים כאלה.

אני אעדיף לתקן את שלי בעיקר בגלל שאני יודע איך המנוע של הרכב שלי מטופל - לעומת מנוע מפירוק\ייבוא שאני בכלל לא יודע מה וכמה עבר עליו.

וכדרך אגב, כשלוקחים מנוע מפירוק, יש בכלל דרך לוודא מה הוא עבר? או שפשוט מאמינים כשאומרים לך "מדובר במנוע של רופא שעשה חמישים אלף וירד בעקבות תאונה"?

בברכה,

רועי

עריכה אחרונה על ידי Roy142
פורסם

הי חברים,

היום הלכתי למוסך שהרכב נמצא שם כרגע ודברתי עם מנהל המוסך.

הוא הסביר לי שהגלגלת של הטיימינג התעוותה (אולי מחום) והשתחררה - כתוצאה מכך הרצועה התעוותה ויצאה מהמקום - מצורפים תמונות של הגלגלת ושל הרצועה.

בנוסף ראו שנדנד אחד נשבר אך כל הנדנדים ידרשו החלפה.

הוא גם ציין שהשסתומים נפגעו.

המצב כרגע הוא שגם הוא, וגם לובינסקי, לא מעוניינים לקחת אחריות על המקרה - הם אומרים שאם אני חושב שהמוסך שהרכיב הטיימינג אשם - כדאי לי לגרור את הרכב למוסך הזה ולנסות "להסתדר" איתו.

בכל אופן לפני שהיו לי את הממצאים האלה - דברתי עם המוסך שביצע את הטיימינג - הם פשוט התנערו, אמרו שאין מצב שהם עשו שום טעות, ונפנפו לי בתנאי האחריות שלהם (נשמע שהם מאוד מנוסים מהתחמקויות כאלה).

בנוסף,  אחרי מה שקרה לרכב שלי - הדבר האחרון שאני מעוניין יהיה לגרור את הרכב שלי למוסך ההוא.

כרגע אני פשוט חושב לקחת חוות דעת מאיש מקצוע וללכת לעורך דין שיכין לי מכתב התרעה לפני תביעה למוסך - שבמידה ולא ייענה, אני אתקן את הרכב שלי במוסך מורשה (לא יבואן) ויתבע את הנזקים מהמוסך.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי איך כדאי להתקדם.

בנוסף, אשמח מאוד להמלצות על מהנדס רכב שיתן לי חוות דעת מקצועית + עורך דין שמתמחה בדברים כאלו ויוכל לנסח לי כתב טענות ומכתב התרעה לפני תביעה.

20250803_135921.thumb.jpg.0fa255c908b825ac939ac293f5101474.jpg20250803_135848.thumb.jpg.b543769ca8f7c1b37e8ab2193bc97e69.jpg20250803_135844.thumb.jpg.096df9d4ac996b6d11b91ea1f3b3d3ae.jpg20250803_135927.thumb.jpg.46d7fe70620d255d44c2562f449c1fc5.jpg20250803_135940.thumb.jpg.505a297a3c2fdf8542a36edff0a43e3a.jpg20250803_135924.thumb.jpg.1ae6487823b4cb4ffff99c2df3856ab1.jpg20250803_135832.thumb.jpg.d8cacde5033d674d8e14806d554ceec0.jpg20250803_135838.thumb.jpg.99a6f98e75dbc51e107c999a3d6aff6c.jpg

בברכה,

רועי

• מבאס 2
  • מעניין 1
  • חודשיים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...