Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

אשמח אם תוכלו לקרוא את הסיפור שלי ולתת לי עצות מה כדאי לעשות מכאן.

פיג'ו 208 דיזל ידני שנת 2016.

אתמול כשבאתי להניע את הרכב, הוא הניע לבערך 3 שניות ונכבה - מאז לא מניע.

-יש מתח תקין למצבר

-בדקתי פיוזים

-החשמל ברכה מתנהג רגיל

-יש רעש של המנוע כשמנסים להניע אבל הרכב לא מניע

היום בבוקר הזמנתי גרר שייקח את הרכב למוסך יבואן של פיג'ו בכרמיאל לדיאגנוסטיקה, וקבלתי בשורה מרה:

רצועת הטיימינג נקרעה, ונגרם נזק לראש מנוע, צריך לפתוח את המנוע ולהחליף שסתומים, קאמשאפט ועוד איזה משהו שאני כבר לא בטוח איך קוראים לו - סדר גודל של בערך 15-16 אש"ח.

כרגע הציעו לי או להמשיך ולפרק את המנוע, או פשוט להחליף מנוע.

העניין הוא, שעל הרכב שלי יש ריקול על רצועת הטיימינג הזו - וביצעתי אותו ב180 אלף ק"מ כפי שנאמר לי ע"י מוסך היבואן בחיפה (זה לא אותו המוסך שאליו גררתי כרגע את הרכב)

הריקול על הטיימינג שלי בוצע בנובמבר שנה שעברה - לפני 15 אלף ק"מ.

על הקבלה של המוסך בחיפה כתוב שהאחריות היא עד 3 חודשים או 6000 ק"מ - כך שבעצם כבר אין לי אחריות מהמוסך שביצע את הטיימינג.

אני באמת נוטה להאמין שמשהו היה דפוק כשהחליפו את הטיימינג - אחרת איזה הסבר יש לכך שהרצועה נקרעת אחרי פחות משנה ו15 אלף ק"מ.

האם אני בכלל יכול להוכיח את זה, והאם זה בכלל יעניין את המוסך מספיק בשביל להגיע איתי לאיזה הסדר בנושא?

מבחינה אישית, אני מאוד מרוצה מהרכב, לא הייתי רוצה להיפרד ממנו והוא מתאים לצרכים שלי ב-100 אחוז.

מבחינה מכאנית, קניתי רכב שטופל כל 10 אלף ק"מ במוסך יבואן ואחרי שקניתי טפלתי בעצמי במרווחי טיפולים צפופים ורק בחלקים מקוריים - זה באמת מאוד מאכזב שעם תחזוקה כזו הגעתי למצב הזה.

השאלה היא מה בעצם כדאי לי לעשות מפה?

כרגע עוד לא פניתי למוסך שביצע את הטיימינג כי אני לא בדיוק יודע איך לגשת, מרגיש לי שפשוט יגידו לי שהרכב לא באחריות וזה מה שיש - כנראה שאחרי שעצות כאן אני אפנה ואנסה לקבל מהם איזה התייחסות (אני גם לא מטפל במוסכי יבואן אז קשה לי להאמין שיעשו לי הנחה בשל "רצון טוב")

אשמח לעזרתכם.

• מבאס 6
פורסם

הי.

דברתי עם המוסך שביצע את התיקון.

מההתחלה הוא טען שלמוסך אין כל קשר למה שקרה.

ההצעה הכי טובה שלו הייתה להתחיל לפרק את ראש המנוע בשלבים, ובכל שלב לפנות ליצרן הרכב עם תמונות ולבקש אישור אחריות שהתיקון יהיה על חשבון היצרן - במידה והיצרן מסרב, כמובן שאני צריך לשאת בהוצאות.

הבעיה שלא באמת ניתנה לי תשובה כמה כסף אצטרך לשלם בשביל שאדע האם יש אפשרות לתקן באחריות או לא.

בקיצור, מריחה אחת גדולה.

וגם בעל השיחה הוא ניסה לשכנע אותי שבגלל שהרכב כבר נגרר למוסך בכרמיאל - עדיף לי להתנהל מולם כי אצלו יש המון עבודה והרכב יכול לשבת זמן לא מוגבל עד שמישהו בכלל ייגש לבדוק את הרכב.

אני אנסח איזה מכתב קצר, אסביר את המקרה ואשלח ללובינסקי.

קשה לי להאמין שהם באמת יטפלו אז אני רוצה כבר עכשיו לפנות ליצרן - הבעיה שלא מצאתי איך עושים את זה.

אשמח אם תוכלו לכוון אותי איך אני בכלל מגיע ליצרן.

פורסם

שקול פניה למהנדס רכב (למשל דוד נמרי) שיבחן את הנזק ויוציא חוות דעת על מידת הנזק והגורם לו. דו"ח המהנדס יהווה עבורך תחמושת למאבק מול הטריו של המוסך/יבואן/יצרן.

אותו מהנדס יכול גם להמליץ לך אם להיכנס למלחמה הזו או אם כדאי לוותר.

לבדיקת המהנדס יש עלות, אבל אפשר לדרוש אותה בחזרה מהגורמים בצד שכנגד, אם בדרישה ישירה, שתיענה או שלא תיענה, או בתביעה משפטית.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

סיפור מרגיז.

המוסך שהמכונית נמצאת בו כרגע הוא מוסך יבואן?

אם במוסך אחר יהיה אפשר להוריד נניח שליש, ולהגיע לאזור 10,000 ₪, אולי אפשר לחיות עם זה.

ואז לנסות לראות מה לגבי ההמשך.

אם יש לך זמן, כנראה אפשר לחסוך עוד ע"י קניית חלקים מחו"ל.

לפני שעה, ALX כתב:

שקול פניה למהנדס רכב

מה תפקיד מהנדס רכב ברגיל?

ומה סדר הגודל של עלות חו"ד?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

הסיפור הזה קצת שונה מסיפורים רגילים על תיקון שכשל. 

הלקוח הגיע לביצוע ריקול יזום על ידי היצרן.

זו לא תיקון ולא פעולת תחזוקה שגרתית אלא החלפת חלקים שהיצרן הגדיר פגומים והוציא ריקול שמחייב את כל בעלי המכוניות הרלוונטיות. 

ביוזמות היצרן בוצע התיקון, שכשל בפרק זמן לא סביר.

מהות הריקול היא בדיוק למנוע את הכשל הזה. 

לכן בהחלט רצוי שמישהו בלתי תלוי יתן חוות דעת שמאשרת שהכשל הוא בחלקים שנציג היצרן הרכיב ביוזמות היצרן בריקול ועם זה לנסות להשיג משהו. 

• אהבתי 3

פורסם
לפני 4 שעות, ALX כתב:

שקול פניה למהנדס רכב (למשל דוד נמרי) שיבחן את הנזק ויוציא חוות דעת על מידת הנזק והגורם לו. דו"ח המהנדס יהווה עבורך תחמושת למאבק מול הטריו של המוסך/יבואן/יצרן.

אותו מהנדס יכול גם להמליץ לך אם להיכנס למלחמה הזו או אם כדאי לוותר.

לבדיקת המהנדס יש עלות, אבל אפשר לדרוש אותה בחזרה מהגורמים בצד שכנגד, אם בדרישה ישירה, שתיענה או שלא תיענה, או בתביעה משפטית.

דברתי עם דוד נמרי וסיפרתי לו את כל הסיפור.

הוא טען שבגדול המוסך אמור לטפל בי, אחרי שאמרתי לו מה שהמוסך אמר, הוא אמר לי לשלוח לו בוואצאפ פירוט של המקרה והוא יעביר ליצרן.

הוא לא ביקש תשלום והוא אמר לי מראש שהוא לא מבטיח שום דבר.

לפני שעתיים, elera כתב:

סיפור מרגיז.

המוסך שהמכונית נמצאת בו כרגע הוא מוסך יבואן?

אם במוסך אחר יהיה אפשר להוריד נניח שליש, ולהגיע לאזור 10,000 ₪, אולי אפשר לחיות עם זה.

ואז לנסות לראות מה לגבי ההמשך.

אם יש לך זמן, כנראה אפשר לחסוך עוד ע"י קניית חלקים מחו"ל.

מה תפקיד מהנדס רכב ברגיל?

ומה סדר הגודל של עלות חו"ד?

הרכב כרגע במוסך יבואן - אך לא אותו אחד שהחליף את הטיימינג.

לפני שעתיים, Buki כתב:

הסיפור הזה קצת שונה מסיפורים רגילים על תיקון שכשל. 

הלקוח הגיע לביצוע ריקול יזום על ידי היצרן.

זו לא תיקון ולא פעולת תחזוקה שגרתית אלא החלפת חלקים שהיצרן הגדיר פגומים והוציא ריקול שמחייב את כל בעלי המכוניות הרלוונטיות. 

ביוזמות היצרן בוצע התיקון, שכשל בפרק זמן לא סביר.

מהות הריקול היא בדיוק למנוע את הכשל הזה. 

לכן בהחלט רצוי שמישהו בלתי תלוי יתן חוות דעת שמאשרת שהכשל הוא בחלקים שנציג היצרן הרכיב ביוזמות היצרן בריקול ועם זה לנסות להשיג משהו. 

אני מבין מה שאתה אומר, אבל אני לא חושב שיש הבדל אם זה ריקול או סתם טיפול טיימינג שנעשה בזמן הנכון לפי שגרת הטיפולים.

הבעיה היא, שאני לא יודע איך אפשר ממש להוכיח שהמוסך התרשל, מבחינתו יש טווח אחריות ואני חורג ממנה - מהנקודה הזו, מבחינתו, אולי אני פגעתי ברצועה בעצמי בצורה כלשהיא.

ולפי מה שאני מבין, ניסיון לגבש חוות דעת בעזרת מומחה שיחקור את הרכב ובניית תיק מול המוסך\יבואן\יצרן כנראה יעלה לי הרבה כסף (מצד שני לא מספיק בשביל שעורך דין יתעסק איתו - דברתי עם כמה) בלי שום מושג על סיכויי הזכייה שלי במשפט מול המוסך\יבואן\יצרן.

מבחינת המוסך שהרכב שם כרגע, אין לו בעיה לפתוח מנוע ולהתחיל לתקן, או להחליף בחדש - אך הכל על חשבוני.

בגדול, אני כן מעוניין לעשות דיאגנוסטיקה למנוע ולהבין איזה חלקים הלכו - אך לא אעשה את זה במוסך יבואן כל עוד לא עושים לי את זה תחת אחריות - במיוחד אחרי שהבנתי שמוסך יבואן ממש לא מבטיח מקצועיות יותר מכל מוסך מדרכה אחר.

במידה ולא אקבל אחריות ממוסכי היבואן אקח את הרכב למוסך אחר - שם אגב אני סמוך ובטוח שהעבודה נעשית כמו שצריך, מנהל המוסך אדם מקצועי מאוד - ומפקח מקרוב אחרי עבודה שכזו.

כרגע אני מחכה לתשובה מדוד נמרי ומלובינסקי - אך אני תוהה מתי לוותר על "קבלת אחריות" ופשוט לגרור את הרכב למוסך שהזכרתי בשביל לפחות לקבל דיאגנוסטיקה על מצב המנוע ולראות איך אני מתחיל לפתור את הנושא הזה (תיקון או החלפת מנוע).

בכל אופן תודה על כל התגובות, זה עוזר לי מאוד ואשמח אם יש לכם מה להוסיף :).

בברכה,

רועי

פורסם
לפני 8 דקות, Roy142 כתב:

אבל אני לא חושב שיש הבדל אם זה ריקול או סתם טיפול טיימינג שנעשה בזמן הנכון לפי שגרת הטיפולים.

הריקול הזה בדיוק נועד למנוע כשל בטיימניג. 

היצרן הוציא חלק פגום, פרסם ריקול, אתה הגעת על חשבון הזמן הפרטי שלך לא במסגרת טיפול שגרתי למוסך והשארת שם את הרכב. הוחלפו החלקים הפגומים שהיו שם מהייצור בחלקים משופרים שאמורים למנוע בעיות עתידיות. וזה כשל הרבה מאוד זמן לפני מועד ההחלפה הבאה  ובסוף אתה צריך לשלם?

• אהבתי 2

פורסם
לפני 14 דקות, Roy142 כתב:

ניסיון לגבש חוות דעת בעזרת מומחה שיחקור את הרכב ובניית תיק מול המוסך\יבואן\יצרן כנראה יעלה לי הרבה כסף (מצד שני לא מספיק בשביל שעורך דין יתעסק איתו - דברתי עם כמה) בלי שום מושג על סיכויי הזכייה שלי במשפט מול המוסך\יבואן\יצרן.

עלות המהנדס היא שאלה פתוחה.

אבל לשלב הבא לא צריך עו"ד אלא תביעה קטנה, שהיא עד בערך 40 אלף ש"ח.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

הריקול הזה בדיוק נועד למנוע כשל בטיימניג. 

היצרן הוציא חלק פגום, פרסם ריקול, אתה הגעת על חשבון הזמן הפרטי שלך לא במסגרת טיפול שגרתי למוסך והשארת שם את הרכב. הוחלפו החלקים הפגומים שהיו שם מהייצור בחלקים משופרים שאמורים למנוע בעיות עתידיות. וזה כשל הרבה מאוד זמן לפני מועד ההחלפה הבאה  ובסוף אתה צריך לשלם?

אני חושב שאתה צודק - אבל את המוסך זה לא מעניין, גם אם אישית הוא חושב שאני צודק, הוא בחיים לא יודה בזה ויגיד הכל כדי להכחיש - לפי השיחה איתו כבר הבנתי שהוא ממש מנוסה בלנער לקוחות כמוני.

ומצד שני אם אלך על תביעה משפטית - אני לא באמת יודע מה סיכויי הזכייה שלי, זה ממש כמו הימור - אך בטוח הנזק הכספי יעלה כי אצטרך חוות דעת של מומחים, אולי תהיה עדיפות לעשות את התיקון במוסך יבואן.

לפני 1 דקה, elera כתב:

עלות המהנדס היא שאלה פתוחה.

אבל לשלב הבא לא צריך עו"ד אלא תביעה קטנה, שהיא עד בערך 40 אלף ש"ח.

השאלה היא על מה התביעה שלי מסתמכת? 

לכל הפחות אני צריך לבדוק מה קרה למנוע ולהציג חשבונית לתשלום - שאגב, אני לא יודע כמה יתייחסו אליה ברגע שאני לא עושה את העבודה במוסך היבואן.

האם אתה בעצם מציע לתקן את הרכב שלי איפה שאני חושב שנכון (שזה לא מוסך יבואן), לשלם לו, ופשוט לשלוח דרישת תשלום למוסך? 

בנוסף לזאת, אצטרך להביא מומחה מאיפהשהו שאין לי מושג איך מוצאים שיגיע למוסך ובעצם יחקור מה בדיוק הכשיל את הטיימינג?

בברכה,

רועי

פורסם (נערך)

אבל כבר דיברת עם מהנדס.

אם המסקנה שלו תהיה כשל של המוסך או של החלק שהוחלף, וגם קשר לשאר הנזק, אני מניח שהוא יוכל לתת חו"ד רשמית.

ואז לנסות לדבר עם המוסך, היבואן, ואולי היצרן.

דאג לתעד הכל, בכתב, או בהקלטת שיחות.

אם אין תוצאה, תקן איפה שתרצה, ותבע את המוסך שטיפל + היבואן (ואולי גם את היצרן).

הדבר העיקרי שאני תוהה לגביו הוא ה-15 אלף ק"מ. שזה לא מעט.

השאלה אם יכולים להגיד שזה מנתק את הקשר הסיבתי.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
בתאריך 29.7.2025 בשעה 14:21, Roy142 כתב:

מבחינה אישית, אני מאוד מרוצה מהרכב, לא הייתי רוצה להיפרד ממנו והוא מתאים לצרכים שלי ב-100 אחוז.

מאוד מבין אותך. סיאט איביזה שרכשתי בתחילת 2024 הלכה לעולמה בתאונה שמישהי נכנסה לי באוטו במהירות כשהוא בכלל בחניה. אז יש מצב שתצטרך להיפרד ממנו.. לצערי.

בתאריך 29.7.2025 בשעה 14:21, Roy142 כתב:

השאלה היא מה בעצם כדאי לי לעשות מפה?

מה האפשרויות שלך? אני אקרא תכף את שאר ההודעות שכתבו לך. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 40 דקות, elera כתב:

אבל כבר דיברת עם מהנדס.

אם המסקנה שלו תהיה כשל של המוסך או של החלק שהוחלף, וגם קשר לשאר הנזק, אני מניח שהוא יוכל לתת חו"ד רשמית.

ואז לנסות לדבר עם המוסך, היבואן, ואולי היצרן.

אם אין תוצאה, תקן איפה שתרצה, ותבע את המוסך שטיפל + היבואן (ואולי גם את היצרן).

הדבר העיקרי שאני תוהה לגביו הוא ה-15 אלף ק"מ. שזה לא מעט.

השאלה אם יכולים להגיד שזה מנתק את הקשר הסיבתי.

כרגע רק העברתי לו פרטים והוא אמר שישלח ליצרן, לא דברתי איתו על חקירה.

אני אתקשר אליו שוב לפני שיפתחו את הראש בשביל לשמוע הצעת מחיר לדבר כזה?

לפני 27 דקות, saar5555 כתב:

מאוד מבין אותך. סיאט איביזה שרכשתי בתחילת 2024 הלכה לעולמה בתאונה שמישהי נכנסה לי באוטו במהירות כשהוא בכלל בחניה. אז יש מצב שתצטרך להיפרד ממנו.. לצערי.

מה האפשרויות שלך? אני אקרא תכף את שאר ההודעות שכתבו לך. 

או לבקש אחריות מלובינסקי והיצרן.

או לתקן במוסך לא יבואן שאני מכיר ולנסות לתבוע פיצוי (כרגע אני סקפטי בעניין הפיצוי אבל בכל מקרה אני מעוניין לבדוק ולנסות לתקן)

פורסם
לפני 1 דקה, Roy142 כתב:

או לבקש אחריות מלובינסקי והיצרן.

זה נשמע לי הכי הגיוני - כתבת שאתה מטפל באוטו בצורה ממש טובה ומקפיד, זה מוסיף לדעתי. 

הייתי גם בודק פה, באתר של גיל מלמד. יש התייחסות לתקלות סדרתיות. 

באופן כללי, אני הייתי בודק אפשרות למזער נזקים כלכליים - ואולי למכור את האוטו כפי שהוא. לי אישית אין כוחות נפשיים ואנרגיות להתמודד עם משהו ארוך טווח שאין לי מושג מה יקרה. 

שוב, הפתרון תלוי במה שאתה רוצה - ומה שמתאים לך ולאישיות שלך. גם, השאלה כמה כסף/זמן/כוחות עומדים לרשותך. 

בהצלחה!

לפני 51 דקות, elera כתב:

גם רעיון מצוין. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ההסבר הוא שיש סיכוי טוב שאותו מוסך לא באמת ביצע את הריקול ולא החליף את הרצועה, אחרת אין הסבר לכך שהיא כשלה בשלב כל כך מוקדם למעט, אולי, שימוש בשמן שלא בתקן?

פורסם
לפני 16 דקות, madmaxx כתב:

אולי, שימוש בשמן שלא בתקן?

בדיזל אין קשר בין שמן לרצועת טיימינג, זו רצועה חיצונית רגילה כמו ברוב המנועים האחרים שלא משומנת בשמן מנוע.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...