Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף שבוע שעבר קיבלתי מיסרון מחברת המים שלי, שהתגלתה צריכת מים חריגה בבית שלי ואם לא ידוע לי סיבה לכך, מומלץ לבדוק מאיפה הנזילה.

בדקתי ואכן גילתי שבניאגרה המים ממשיכים להכנס לאיטם ויוצאים מצינור העודפים. בדקתי וגומיית האטימה בפנים נראתה לי בסדר,  ניקיתי קצת והחזרתי, הנזילה המשיכה.

קניתי מצוף חדש והרכבתי, עקבתי אחרי השעון מים כל הלילה והשעון לא זז, וגם בניאגרה רואים שהמים לא עולים עד למעלה.

היום בבוקר גם הכל נראה תקין, אני יוצא מהבית בשעה 07:00 חוזר בשעה 08:15 מסתכל פנימה בניאגרה ורואה ששוב המים עלו עד למעלה. להזכיר אחרי כעשר שעות שאני עוקב והכל תקין.

אז טוב הישן היה ישן, לא ממש ישן בן שנתיים, אבל נניח שכבר התעייף. אבל, החדש יצא מאריזה אוטם טוב, ופתאום לא, למה?

שכנים בבניין מתלוננים שיש להם זרימת מים ממש חלשה,  אז האם לחץ מים אולי משפיע?

יש תבונות איך זה שפתאום נכנסים מים ללא הפסקה לניאגרה?

20250728_082034.jpg

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי, לחץ מים נמוך יותר טוב למצוף מאשר לחץ גבוה.

לחץ גבוה יכול לגרום לרעשים בזמן הסגירה של המצוף.

תנסה לכוון שהמצוף יהיה יותר נמוך ממה שהוא עכשיו. המצוף צריך לעצור לפחות 2סמ מתחת לצינור עודפים. הוא לא תמיד עוצר בדיוק בנקודה שכיוונת, אז עדיף שיהיה מרווח ביטחון.

לפי דעתי, המצופים הכי מוצלחים הם תוצרת פלסאון.

https://www.niagara.co.il/חנות/פלסאון-plasson/מצוף-לניאגרה-סמויה-פלסאון-plasson/

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם (נערך)

זה מצוף פלסאון, גם הישן שפורק וגם החדש.

ובהתחלה הוא היה מכוון לכשלושה ס”מ מתחת לצינור העודפים, עכשיו הוא מכוון לשישה ס”מ מתחת לצינור העודפים.

לא משנה הגובה, במשך שעות זה תקין, ואז פתאום משהו משתבש.

לגבי לחץ המים, סביר להניח שהוא משתנה, דיירים מתלוננים על ממש ספיקה חלשה שלא מאפשרת לרחוץ כלים וכדו’, אבל זה לא תמיד. כך שיכול להיות להיות שבלילה סביר להניח שאין צריכת מים גבוהה בבניין שהרי אנשים יושנים, ובבוקר אנשים קמים לעמל יומם, נכנסים למקלחת, מדיחים ניאגרות, שוטפים כלים ועוד. ואז משתנה לחץ המים בדירה.

אני גר ברב קומות בקומה גבוהה יחסית שמקבלת מים ממאגר עליון.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

רשמת שבדקת את גומיית האטימה -

האם זאת גומיית ה"פעמון" בתחתית?

אם לא הוחלף , נראה לי שווה להשקיע כמה שקלים ולהחליף אותה.

יכול לפתור את הבעיה.

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

לא קשור לגומיית פעמון.

נכון שאם הגומיה לא תקינה, תמיד יכנסו מים לניאגרה, אבל הם לא יעברו את הגובה שנקבע על ידי המצוף.

אצלי המים ממשיכים להכנס לניאגרה עד שהם יוצאים מצינור העודפים.

פורסם

מקרה מאוד מוזר...

אולי באמת יש קפיצות לחץ מאוד חזקות שגורמות למצוף לפרוץ.

תנסה לסגור את ברז הניל עד הסוף ואחרי זה תפתח אותו רק עד הנקודה שבה לחץ המים מתייצב. לא עד הסוף.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לאחר שבמשך יום כאשר היה פתוח עד הסוף פחות סיבוב חזרה, ולא עזר.

אז אתמול (שלישי) בשעה 13:00 פתחתי את הברז רק כדי ¾ סיבוב. והיום בבוקר (רביעי) 07:00 רציתי כבר לעדכן שזה עזר. ואז  שבדקתי שוב בשעה 08:00 ראיתי ששוב המים עלו קצת.

כרגע בשעה 12:00 אין עליה נוספת.

ממש לא מובן, אחרי כ 18 שעות לא נכנסו מים לניאגרה, ואז במשך כשעה נכנסו מים כ ס”מ גובה (לא עשיתי חישוב כמה זה בקו”ב או חלקי קו”ב), ומאז במשך 4 שעות שוב לא נכנסו מים.

אני לא מכיר גומיה שפעם אוטמת ופעם לא, הרעיון היחידי שיש לי זה שיש מכת לחץ של מים שמצליחה מדיי פעם להתגבר על המצוף שסוגר את שסתום המים.

פורסם

נשמע כמו בעיית צנרת כללית בבניין. הייתי מדבר עם הועד שיביאו אינסטלטור לבדיקה של המערכת. נשמע כמו תקלה מערכתית.

פורסם

לפני 1 דקה, garicho כתב:

נשמע כמו בעיית צנרת כללית בבניין. הייתי מדבר עם הועד שיביאו אינסטלטור לבדיקה של המערכת. נשמע כמו תקלה מערכתית.

דיירים בבניין מתלוננים כבר שבועות על שמדיי פעם אין להם זרם מים עד כדי כך שאי אפשר להתקלח, מפנים אותם לבדוק את הסנן ליד השיבר הראשי או את הסנן בברז עצמו, כאילו יש סתימה כזאת שממש מונעת ממים לעבור, עושים צחוק מהם.

לפני 4 דקות, אלעדית כתב:

צריך לטפל בזה, אבל אני לא חושב שנזילה של ליטר(?) מים פעם בכמה שעות היא משמעותית.

תבדוק אם יש נזילה אמיתית

גם ליטר בכמה שעות בסוף מצטבר, ובבדיקות אחרות שעשיתי לעיתים זה משמעותית יותר. אם לא הייתי יודע, אז לא הייתי יודע, מכיון שאני יודע אני רוצה לטפל בזה.

בוודאות אין נזילה אחרת, בשלב מסויים גם סגרתי לחלוטין את ברז הניאגרה, ולא נצפתה על פני שעות אפילו שינוי קטן במונה המים.

אני גר בבניין רב קומות, אז יש לנו מערכת מים מורכבת. קומות נמוכות בבניין מקבלות מים מהמערכת העירונית, אבל עד כמה שאני יודע גם להם משאבות שמעלות לחץ.

אני גר בקומה גבוהה שבוודאות אני מקבל מים ממאגר שנמצא על גג הבניין ובוודאות יש משאבות, אינני יודע באיזה תנאים הן עובדות, יש לוח בקרה ומצופים.

לאחרונה הוועד החליף את החברה שדואגת לניהול המשאבות, טיפול במאגרים וכו’, מאז תלונות של דיירים שהוועד כאמור מנפנף אותם.

פורסם
לפני 7 דקות, Ron Poh כתב:

בוודאות אין נזילה אחרת, בשלב מסויים גם סגרתי לחלוטין את ברז הניאגרה, ולא נצפתה על פני שעות אפילו שינוי קטן במונה המים.

אז לא בטוח שבכלל יש חריגה. יתכן שהמערכת זיהתה משהו חד פעמי והתריעה עליו (1 מ"ק = 1000 ליטר, גם 10 ליטר ביום לא מגיעים למ"ק בתקופת חשבון אחת)

חשבון המים שלך קבוע פחות-או-יותר? בדוק את החשבון הבא.

וסליחה על הבורות: מה זה צינור העודפים? תוכל להעלות תמונה להמחשה?

פורסם

האם הבעייה קיימת גם אצל השכנים שלך או רק אצלך? שכנים שמקבלים מים מאותו המאגר שעל הגג? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...