Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המקורות שמצאתי מדברים על כך שהדחת אסלות מהווה 35-40% מצריכת המים, רחצה 30-35%.

כמובן שיש מי שמתקלח 3 דקות ויש מי שמתקלח 10 דקות. וגם תדירות הביקור בשירותים משתנה מאוד בין אדם לאדם.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

כנראה שאתה צודק.

תצטרך להמשיך להרחיב את הבדיקה שלך לכל פריט שעלול להעלות את לחץ המים בדירה באופן קיצוני (ובלי קשר לזה -  קודם כל לוודא שיש לך אל-חוזר תקין צמוד לשעון מים. משם לבדוק את השסתום פורק לחץ של הדוד [שסתום לא תקין עלול לגרום לעליה קיצונית של הלחץ בדירה. לא כל המנגנונים בנויים לעבודה בלחצים גבוהים]).
הייתי מנסה לסגור את הברז ניל של אותו מיכל הדחה ולבדוק אם לאורך זמן (ללא שימוש במיכל\אסלה) יש איזשהו שינוי במפלס המים.
כרגע לא נראה לי שהלחץ הזנה לדירה גבוה מידי, אתה בעצם אומר שדיירים מתלוננים שהלחץ נמוך או לא יציב (מה שיכול להסביר את זה שצריכת המים שלך גבוהה מאוד כי ייתכן ואין לך שסתום אל-חוזר והמונה מים שלך לא יודע לזכות על מים שזורמים חזרה).

יש אל חוזר אחד אחרי השעון, אני יודע שיש כאלה שמוספים גם לפני השעון.

סגרתי כבר ברז ניל, במקרה כזה מפלס נשאר יציב.

כרגע אני בניסיון לגבי משהו, יש לי מסנן בכניסה לדירה, הוצאתי את הסנן. עד עכשיו במשך 18 שעות לא הייתה כניסת מיים לניאגרה. מעניין איך ימשיך?

פורסם

אגב נגעת במערכת השקיה.

נתקלתי במקרה שבו מערכת השקיה של בנין מורידה לחץ לכל הבנין. 

אולי פות"ש יבדוק אם יש כזו והאם היא עובדת עם שעון - ויש קשר בטיימינג לפיקים.

פורסם

אין לנו בניין גינה ו/או מערכת השקייה אוטמטית או ידנית כלשהי.

לפני 7 שעות, Ron Poh כתב:

כרגע אני בניסיון לגבי משהו, יש לי מסנן בכניסה לדירה, הוצאתי את הסנן. עד עכשיו במשך 18 שעות לא הייתה כניסת מיים לניאגרה. מעניין איך ימשיך?

לאחר שהיה יציב 18 שעות ואולי גם יותר, חזר לסורו.

פורסם

שני המצופים שהתקנת מאותו יצרן?

אצלי פעם הייתה בעיה עם מצופים תוצרת חברת ספאדיני, לאחר שהמיכל הדחה היה מתמלא המצוף היה עוצר את המים אבל ממשיך להשמיע רעש מעצבן, כמו יציאת אוויר, בערך דקה, זה היה מעצבן מאוד! 

אצלי בדירה זה היה מתרחש רק בחדר רחצה אחד, אצל ההורים שלי התקנתי שתיים כאלה, שניהם לא עשו אף פעם בעיות.

בחנות החליפו לי אותו לחדש שגם עשה את אותו דבר.

הלכתי לחנות אחרת וקניתי מצוף פלסאון בצבע כחול כמו שהמלצתי, הבעיה נפתרה מיד.

ממליץ לנסות מצוף פלסאון כחול או להתקין מקטין לחץ בכניסה לדירה שימנע את הקפיצות לחץ שיכול להיות שמתרחשות אצלך.

• אהבתי 1
פורסם

התקנתי מצוף של פלסאון (רשום עליו תוצרת גרמניה), אני עכשיו אחרי יותר מעשרים וארבע שעות אחרי ההתקנה, נראה מושלם, טיפת מים לא נכנסה אחרי שהמצוף מגיע לגובה והשסתום נסגר.

• אהבתי 2
פורסם

שמח שנפתרה הבעייה. 

אז- לסיכום, 

או שהצלחת ליפול על 2 מוצרים חדשים מהאריזה שהם תקולים (סיכוי קיים, אם כי נמוך ביותר); או שהמוצרים שרכשת היו באיכות נמוכה יחסית והם לא היו בנויים כמו שצריך ולא מסוגלים להתמודד עם הפרשי לחצים מוזרים שיש לכם בצנרת.

או, כשחושבים על זה לעומק, 

אני נשארתי עם שאלות- ציינת שבאסלה אחרת זה לא קורה, א) יש מרחק רב בין האסלות ו-ב) יש שוני בגודל החיבורים של הצנרת. איפה החיבור הגדול יותר? בזו עם הבעייה או הרחוקה? 

זה אומר גם (בסבירות גבוהה) שאיפה שהוא בדירה יש מעבר של קוטר בצנרת (או שאני טועה?), אם יש הפרשי לחץ הדבר יכול להוסיף להם?

נשארתי סקרן...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא מאמין ששני המוצרים תקולים, סביר להניח שאיכות הבנייה בתוצרת גרמניה יותר טובה, לעומת התוצרת השניה שהיא תוצרת ישראל.

האסלה שבה הייתה את הבעיה היא במרחק של כ 4 מטר מהשעון,  האסלה השנייה היא במרחק של כ 6 מטר מהאסלה הראשונה.

אין לי כמובן שמץ של מושג אם ירדו בקוטר הצינור לאורך הדרך, אני יודע שזאת אפשרות, לא מכיר את הכללים לגבי האפשריות ומה עדיף, מהיכרותי עם הקבלן יש אפשרות שהוא לא נצמד לכללים/חוקים.

יש שוני בהזנה בין ברז הניל לניאגרה, אך לזה אני חושב אין השפעה.

בניאגרה שבה הייתה את הבעיה, ההזנה של המצוף היא ½.

בניאגרה התקינה, ההזנה של המצוף היא ⅜.

לגבי לחצים ו/או ספיקה שמשתנים לאורך היום, זה חד משמעי קורה. לפי תלונות דיירים זה ממש מאפס למאה, כמובן לא תוך שנייה-שתיים, אך לאורך כל היום כולו. וזאת עדיין נראת לי הסיבה לצרות שהיו.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • מעניין 1
פורסם

אם כך תתקין מגביל לחץ על צינור המים הראשי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...