Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כפכפים - המלצות?

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ההצדקה היחידה לעלות הגבוהה של בירקנשטוק ושות' זה כי אנשים קונים.

כל השאר לא רלוונטי כי גם המוצר שלהם הופך לבלתי שמיש אחרי שנה, במיוחד אם נגעו בו מים. אין סנדל/כפכף מהסוג הזה שמחזיק לנצח. מוכרים לך את זה כפיצ'ר של ירוק וטבעי ולא מזהם ומתכלה.

יש בישראל כל מיני מקומות להשיג חיקויים ברמה סבירה כמו טרמינל x. יש גם את הפרימיום המקומי של טבע נאות שעולה בערך חצי מבירקנשטוק אבל לא התנסתי בו.

סנדלים ב100 דולר, אולי באמת יהיו איכותיים יותר ויחזיקו יותר שנים בלי להתפרק אבל לא הייתי חש בנח להשאיר סנדלים כאלה ליד המגבת בחוף או ליד הבריכה כמו שלא הייתי משאיר ככה שעון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כמה שנתיים בערך קניתי בירקנשטוק במבצע ב-43 דולר(155 שקל). זה היה מהדגמים הזולים שלהם והם פשוט מעולים. 

לא חייב לקנות הדגמים היקרים שלהם, ולא חייב לקנות ב-400 שקל בארץ רק כי החלטת "להשקיע". 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איפה מצאת? אין בפחות מ100$. גם בארץ זה לא עולה 400 אלא יותר באזור ה600. לדגם הבסיסי (נדמה לי אריזונה קוראים לזה)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אמת, אבל אם כפכפים מהסוג הפשוט עולים 40 שקל בשוק או בסופרמרקט, אז אלו עם הסוליה שמיועדים להחליף נעליים במשרה מלאה אמורים לעלות 100-150 שקל, לא 80-100 דולר

מאיפה הגעת לתמחיר הזה? 

אין לו שום בסיס. אתה לא משווה מצרים שהם דומים בהרכבם, להוציא השם

לפני שעה, Derish כתב:

אין שום הצדקה שזוג כפכפים יעלה אותו דבר כמו זוג נעלי ספורט איכותיות, שכולל הרבה יותר חומר גלם ודורש יותר עיבוד/זמן עבודה

נעלי ספורט איכותיות עולות הרבה יותר מתשעים דולר.

לפני שעה, Derish כתב:

אני לא יודע אם רשת Deichmann כבר הגיעה לארץ, זה סוג של מחסן נעליים עם כמה מותגי לואו-קוסט תוצרת סין, הודו ומזרח אירופה שמציע מוצרים דומים מאד למה שעלה פה בשרשור אבל במחיר הרבה יותר הגיוני (25-55 יורו) ובאיכות מעולה. אותו רעיון קיים גם בדקטלון

הסיבה למחיר הנמוך ב דקטלון קשור לאופן ההפצה, המכירה והמיתוג, לא לעלות הייצור. 

וגם בדקטלון יש איכות משתנה עם מחירים שונים. 

אני מאוד אוהב לקנות בדקטלון, אבל שוב, אתה לא משווה נכון

לפני שעה, Derish כתב:

אולי זה פשוט הסטנדרטים של הקהילה שנשחקו עם השנים, כי אם פעם היית שואל פה על סנדלים והיו אומרים לך לחכות למכירת סוף העונה בחנות המפעל של שורש בטירת הכרמל, אז היום פשוט אומרים 'לך תקנה את סנדלי השורש האלה ב-400 שקל

זה הסטנדרט שלך למצוא בעיה בסטנדרטים, לא בקהילה. האבחון הזה שלך מדומיין

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 36 דקות, falou כתב:

נעלי ספורט איכותיות עולות הרבה יותר מתשעים דולר.

הבירקנשטוק שלי לכאורה עולות 150 יורו בלי מבצע. 

וכרגע את הנעלי ריצה שלי (אלטרה אסקלנטה) אפשר לקנות ב 100-130 תלוי צבע (במקום 140).

תודה לכם על זה שגרמתם לי לקנות עוד זוג. 

מה שכן, לא כזה אוהב את הבירקנשטוק שלי. משתמש בהן אך ורק בביניין/להוציא זבל/ללכת לסופר הקרוב. לא הייתי משלם עליהן 150 ועכשיו גם לא 100.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 41 דקות, davemustaine87 כתב:

לפני כמה שנתיים בערך קניתי בירקנשטוק במבצע ב-43 דולר(155 שקל). זה היה מהדגמים הזולים שלהם והם פשוט מעולים. 

לא חייב לקנות הדגמים היקרים שלהם, ולא חייב לקנות ב-400 שקל בארץ רק כי החלטת "להשקיע". 

בירקנשטוק נקנו לפני 4 שנים על ידי בית השקעות שקשור לLVMH והם יצאו להנפקה לפני שנתיים. משפחת בירקנשטוק (החברה הייתה בבעלות משפחתית מאז שנוסדה לפני יותר מ-200 שנה) מכרה את החברה. כחלק מהתהליך הם העלו מחירים בכל העולם וממתגים את עצמם כמותג פרימיום. בקיצור, חולבים את הפרה. אז מחירים של לפני שנתיים-שלוש לא רלוונטיים להיום.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

אמת, אבל אם כפכפים מהסוג הפשוט עולים 40 שקל בשוק או בסופרמרקט, אז אלו עם הסוליה שמיועדים להחליף נעליים במשרה מלאה אמורים לעלות 100-150 שקל, לא 80-100 דולר.

60-70 דולר לא במבצע , אפשר כאמור לרוב למצוא אותם סביב ה50-60 דולר דיי בקלות

לפני 5 שעות, Derish כתב:

אזי אין שום הצדקה שזוג כפכפים יעלה אותו דבר כמו זוג נעלי ספורט איכותיות

נעל ספורט איכותית זה סביב ה100 דולר. אז צודק - הן לא עולות אותו הדבר.

לפני 6 שעות, Derish כתב:

אבל במחיר הרבה יותר הגיוני (25-55 יורו)

55 יורו = בערך 65 דולר.... הנקודה שלך הולכת ונאבדת...

ההמלצה שלי כאמור היא לא גנרית - היא מניסיון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כאשר פתחתי את הקישורים שלך זה הראה לי 80-100 דולר, כנראה משום שזיהה שאני מחוץ לארה"ב. 50-60 דולר זה באמת מחיר הגיוני.

ב'המלצה גנרית' התכוונתי למשהו שברור שהוא איכותי ואולי אפילו מניסיון, אבל לא ממש לוקח בחשבון את הקונטקסט של קהל היעד. באנלוגיה לתחום הרכב, זה כמו לענות לכל שרשור בפורום יעוץ ברכישה שאתה ממליץ על לקסוס ES - שהוא אובייקטיבית אוטו מעולה מכל בחינה אפשרית אבל כנראה יהיה יקר מדי לקבוצה אחת, גדול מדי לקבוצה שניה, נוצץ מדי לקבוצה שלישית וכו', גם אם בעולם שלך זה no-brainer.

כאמור, בטווח המחירים שציינת זה כבר סיפור אחר - יותר טויוטה מאובזרת מלקסוס, אבל בהחלט יש לך נטיה להמליץ על מוצרי פרימיום שמעטים מהכותבים פה יכולים להרשות לעצמם (במיוחד במחירי ישראל). 

פורסם

יש הבדל. 

אדם מהישוב שבא להתייעץ על רכב עממי לא יכול לרכוש רכב ב500000 שח.

כמעט כל אחד יכול להחליט לפנק עצמו בזוג כפכפים ב500 שח אם זה חשוב לו, מקסימום על חשבון משהו אחר שפחות חשוב לו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בישראל נראה שכל אחד גם יכול לפנק את עצמו בדירה שעולה מיליוני שקלים ורכב חדש מהניילונים כל שנתיים, למרות שלא ברור מאיפה הכסף (יש לזה כמה שרשורים נפרדים). אבל בד"כ מי שבא להתייעץ פה חי באופן שלא מאפשר לו לבחור מוצרים מקטגוריה נתונה רק על סמך האיכות או המוניטין שלהם, ולכן מחפש יחס עלות-תועלת הגיוני בשילוב עם נסיון אישי חיובי. מוצרי פרמיום ממותגים שמשקיעים מדי שנה תל"ג של מדינה קטנה בפרסום עונים לעתים רחוקות מאד לקריטריון הזה.

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

@Derish אם אתה מארגן טיול לבית ולחניה של @Liviur סטייל הטיולי נהיגה בפורשה של "החיים הטובים" - אני בפנים

לליביו בחניה יש כאמור מאזדה 3 (2.5 ליטר ידנית) וBRZ :)

(מה שכן - יש גם כמה אופנועים נחמדים).

בכל אופן אוקולי זה לא מוצר פרימיום שחיי על מיתוג ואיכות ממוצעת. זה סה״כ כפכפים בצד הגבוהה אבל המקביל לכפכפים איכותיים בסקאלה. (האלו שעולים 90+ דגם חורף נחשב ״נעליים״ , אבל הכפכפים בין 50-65 דולר רוב הזמן - לדעתי שילמתי 55 כשקניתי) ובנתיים - 4-5 שנים נותנים עבודה ונראים עדיין מעולה.

במיוחד אם מסתכלים על דברים כמו בירקנשטוק (שיקרים יותר) או ריף (אותה רמת מחירים אולי אפילו טיפה יותר יקרים כתלות בדגם) - לגמרי שווה לשקול אותם וזה על בסיס ניסיון והמלצות.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

אגב דוגמא של ״רק היום רק היום״ - 50 דולר בנורדסטרום שחנות זולה היא לא...

(כרגע בשאר החנויות הדגם הזה ב70 בערך - אבל אנחנו אחרי סדרת סיילים של 4th of July ואמזון פריים דיי ככה שהמחירים לכמה שבועות גבוהים ואז ירדו שוב)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

וכרגע את הנעלי ריצה שלי (אלטרה אסקלנטה) אפשר לקנות ב 100-130 תלוי צבע (במקום 140).

יש לי חבר שרץ מרתונים עם נעליים מדקטלון...

אני לא מבין כלום בנעלי ריצה, אז אין לי דעה, אבל יש שעולות כפול.

הנקודה היא אותה נקודה, כפכפים של הוויאנס (לדעתי נמכרות במחיר מופרז בעליל, בהתחשב ממה הן מורכבות), וכפכפים של בירקנשטוק (כל פעם שבדקתי, כל מה שמוכרים בארץ ב-Original's נמכר במחיר מופקע, להוציא מבצעים, שאז זה סתם יקר) - אינם מוצרים ברי השוואה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 21 שעות, SlowRide כתב:

איפה מצאת? אין בפחות מ100$. גם בארץ זה לא עולה 400 אלא יותר באזור ה600. לדגם הבסיסי (נדמה לי אריזונה קוראים לזה)

כן 45 דולר זה באמת היה מחיר זנות, ואם אני לא טועה היה רק את המידה שלי בלבד, קיצר, דברים מאוד הסתדרו, 

אבל עדיין, גם אם אין בירקנשטוק את יש את ריפ שששמעתי עליה דברים טובים, או את החברה שליביו המליץ עליה שכן אפשר לקנות ב-50-60 דולר. לשלם 200 שקל על כפכפים שהם לא פח, לא נשמע לי יקר מדי. 

400-600 באמת אין מה לשלם על אותו מוצר שנמכר באתרים בחול ב-200 שקל. ואם אתה שואל אותי אז גם באופן כללי, במיוחד בביגוד. 

בגדים ונעליים לדעתי זה ממש תחום שבו הפער האיכות בין מוצר זול למוצר במחיר בינוני הוא עצום, בעוד שבין בינוני ליקר ההבדלים קטנים הרבה יותר. 

• תוכן חדש...