Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חכה שתראה לחימה בסדרות שלהם.

צוות יממ מגיע חמוש ומוכן למלחמה, אבל מי שיפרוץ ראשון יהיה בלש שבקושי נושא שכפץ.

גם הקטע שהם עומדים עם הגב לקיר ונשק מכוון למעלה לפני שנכנסים זה משהו שלא באמת באמת עושים.

הוליווד.

• מצחיק 1
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם צוחקים מאמריקאים 😊 אמנם כיום קיים במתקן אדם מדור פריצות וקבלנים מרוויחים מכך כמה גרושים, אך בעבר כך בדיוק היו מלמדים גם אותנו. אפילו גרוע יותר, ביתה עם הרגל בזמן שנשענים עם הגב לקיר.

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

צוות יממ מגיע חמוש ומוכן למלחמה, אבל מי שיפרוץ ראשון יהיה בלש שבקושי נושא שכפץ.

בסרט The gorge - שיש את שני הצלפים.... האמריקאי מכוון וצולף באמצעות כוונת הולוגרפית של Eotech .... הבעיה היחידה - אין בה הגדלה .... 

בכלליות - להסתמך על סרטים וסדרות כאיזשהו משהו ריאלי עם אנלוגיה למציאות זה קצת מצחיק מראש :)

(ובמקרה רוב המדריכים שאני עושה איתם כיתות במטווח הם יוצאי יחידות משטרה וימ״מ מיוחדות ... הם יודעים דבר או שניים על ירי ...)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 10.7.2025 בשעה 15:24, Fazer כתב:

אצלי בבית בעיטה בפלדלת לא תעשה לה כלום, ואני לא בטוח שבעיטה בדלת פנים תעיף אותה מהצירים, אבל אולי דלתות באמריקה שונות? אולי זה משהו שכן מייצג את המציאות?

בלת״ק - אכן.

אין כאן פלדלת.

זוכר שכשעברתי תהיתי - איך זה יתכן, כסף על הרצפה! למה אנשים לא מייבאים את זה!?

ואז קלטתי שכל הבית שלי חלונות, ושאין כאן את הקונספט של סורגי. אם לא שוברים את הדלת בבעיטה אפשר לשבור את החלון עם אבן...

מנגד, יש אצלי בגינה ציוד בשווי אלפי דולרים, סתם ככה יושב. כל ברנש יכול לבוא לקחת את הגריל, 0-turn, עגלה, אופניים (...). 

אבל אין אצלנו פשע.

ואם מישהו יחליט שהוא פורץ אלי הביתה, אז מקווה שיש לו חתיכת שכפץ, ראש קנטצ׳יק, ושלא לקח שיעורי ריצה מריקון סטארק 🤷‍♂️

קיצר הדלתות פה מקרטון וזה לא משנה יותר מדי.

אני עדיין קצת תוהה איך אין פלדלת לאזורי פשע / מבני בטון וכו׳. כנראה ביקוש והיצע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 שעות, mikyl כתב:

אתם צוחקים מאמריקאים 😊 אמנם כיום קיים במתקן אדם מדור פריצות וקבלנים מרוויחים מכך כמה גרושים, אך בעבר כך בדיוק היו מלמדים גם אותנו. אפילו גרוע יותר, ביתה עם הרגל בזמן שנשענים עם הגב לקיר.

מה שלימדו לפני 40 שנה לא מעניין.

בדיוק כמו שאני לא שופט סרט משנת 1980 על אפקטים שיש בסרטים היום.

התקדמנו.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

מה שלימדו לפני 40 שנה לא מעניין.

בדיוק כמו שאני לא שופט סרט משנת 1980 על אפקטים שיש בסרטים היום.

התקדמנו.

נכון, הרבה פעמים האפקטים בשנות ה-80 טובים יותר מהיום. זה מבאס, אבל קוראים לזה ״פרוגרס״…

ולגבי ההבדלי בניה בין ארצות הברית לאירופה - זוכר לפני הרבה שנים סדרה אמריקאית בשם ג׳רזי שור, על חבורה של ערסים איטלקים אמריקאים. היה שם בחור אחד שהיה נוהג לדפוק את הראש שלו בקיר כשלא הסכים עם משהו (או היה על קוק, לא משנה). בקיצור, באחת העונות הם היו באיטליה - במולדת הישנה - והוא ניסה לעשות את אותו הדבר. סיים בבית חולים עם זעזוע מוח. דלביוב…

עריכה:

מצאתי את הקטע!

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • מצחיק 3
פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

ואז קלטתי שכל הבית שלי חלונות, ושאין כאן את הקונספט של סורגי. אם לא שוברים את הדלת בבעיטה אפשר לשבור את החלון עם אבן...

לפני שנים התארחתי ב-Wheaton, עיר מרוחקת כ-40 קילומטרים משיקגו. הבית שבו שהיתי, כמו גם כל הבתים בסביבה, היה כולו מעץ וזכוכית, לא הייתה שום בעיה להעיף את הדלת בבעיטה.

לפני שעה, garicho כתב:

נכון, הרבה פעמים האפקטים בשנות ה-80 טובים יותר מהיום. זה מבאס, אבל קוראים לזה ״פרוגרס״…

צפיתי אתמול ב"הסנדק" וזה הזכיר לי איך פעם עשו סרטים.

פורסם

לא זוכר באיזה סרט זה היה. 

הגיבור, מרגל למיטב זכרוני, היה צריך להיכנס לחדר מאובטח היטב- והוא הסביר למישהי את סידורי האבטחה של הדלת: דלת משוריינת, מנעול עם קוד שמשתנה כל 5 דקות, וזה אחרי מנגנון ביומטרי, לא זוכר כבר איזה שכלולים והמצאות. 

האישה שואלת, אז איך אתה מתכוון להיכנס לשם?

התשובה: 

הקיר, הוא קיר גבס... [בום], משתחל דרך החור.

• מצחיק 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2025 בשעה 01:15, Derish כתב:

שבשאר העולם נחשבת לטכנולוגיה של כספות וחדרים נקיים

אני לא יודע - הייתי בכל מיני Airbnb מאתונה ועד פאריז, ובהחלת היו שם דלתות פלדה. לא מספיק מבין בזה כדי להגיד אם הן יותר טובות מדלתות הפלדה שיש בארץ, אבל הן בהחלט לא היו דלתות עץ פשוטות.

בתאריך 11.7.2025 בשעה 06:48, Ron Poh כתב:

ועוד משהו שכל פעם מצחיק אותי. הולכים שניים מכוחות הבטחון, יכול להיות NYPD או FBI  רואים את המבוקש ממרחק של 50 או אפילו 100 מטר ובמקום להמשיך להתקרב ולעצור אותו מקרוב, צועקים לו מרחוק ”עצור FBI” כאילו שהוא יעצור כמו טעטלע, וכמובן שהוא מתחיל לברוח.

יכול להיות שהם אוהבים לרוץ?

😄 זה תמיד הצחיק גם אותי - בנוסף לזה שגם כשהם במעקב "סמוי" הם הולכים עם שפכ"ץ שכתוב עליו FBI.

בתאריך 12.7.2025 בשעה 04:11, oryo כתב:

קיצר הדלתות פה מקרטון וזה לא משנה יותר מדי.

אני עדיין קצת תוהה איך אין פלדלת לאזורי פשע / מבני בטון וכו׳. כנראה ביקוש והיצע.

אני מניח שזה חלק מההסבר לאיך הם פורצים את הדלתות בכזו קלות. לגבי אזורי פשע... כנראה שזה force of habit.

שיקחו את הגריל, אבל אני רק מקווה שהאטום קשורה טוב טוב :-) 

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 56 דקות, Fazer כתב:

אבל אני רק מקווה שהאטום קשורה טוב טוב :-)

אין צורך

יש לה גיר ידני...

🤣

• מצחיק 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 11.7.2025 בשעה 06:48, Ron Poh כתב:

”עצור FBI” כאילו שהוא יעצור כמו טעטלע, וכמובן שהוא מתחיל לברוח.

יכול להיות שהם אוהבים לרוץ?

כי בסרט/טלויזה יותר מעניין לראות מרדף מאשר סתם מעצר. 

וחוץ מזה איך אפשר בלי הדיאלוג תוך כדי מרדף "למה אתה בורח?" - "כי אתה רודף אחרי!"

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

אין צורך

יש לה גיר ידני...

🤣

נכון.

כשאני מגיע לחניה עם Valet או אפילו לטיפול ברכב - תמיד בא הראשון הצעיר - מסתכל פנימה - עושה אחורה פנה ומחפש את המבוגר האחראי.

מזכיר לי שהייתי בInspection שבוע שעבר - אפילו הייתי צריך לפנות למסלול מסוים (1 מ6) שרק הוא עשה את הרכבים הידניים. (זה כמו טסט אבל בכאילו :)  פעם בשנתיים , או אחרי 5 שנים לרכב חדש - חינם , לוקח 3 דקות ובודקים בערך רק שאין לך קודי תקלה במנוע. הגעתי לשם גם עם המיאטה למסלול בזמנו - משופרת מפינה לפינה - עברה כמו גדולה)

אגב כמו שכתבתי ומשום מה @oryo כנראה פספס - בשכונות פחות טובות פה - במיוחד בדירות - חד וחלק יש את המקבילות המקומיות לפלדלת. אנחנו פשוט לא גרים בהן.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur @oryo ולמה אתם חושבים שזה לא המצב בארץ...?

במוסכים, מכוני רישוי ומקומות כאלו עוד יש מספיק "זקנים" שמכירים ידני, תנו לזה 5 שנים וגם שם כבר יהיה רוב לכאלו שמעולם לא ישבו מאחורי ההגה של רכב כזה.

דיברתי עם חבר לא מזמן, כשאנחנו הוצאנו רישיון, מי שהוציא על אוטומאט היו המוגבלים-מאוד-מוטורית, והם גם שילמו יותר וגם היו צריכים לחפש במיוחד מורה. היום זה ההפך, על ידני משלמים יותר, וצריכים לחפש במיוחד מורה שמלמד על כזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, Fazer כתב:

למה אתם חושבים שזה לא המצב בארץ...?

אין לי ספק שזה מתקרב - אבל עדיין כמות הידניות שנמכרות פה - אני משוכנע לחלוטין - על גבול האקזוטית.

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur אני לא יודע אם הצ'אט מחרטט כהרגלו, אבל נראה שדווקא בשוק רכבי הספורט (שהוא אנקדוטאלי בפני עצמו בהשוואה לרכבי לחם ומרגרינה), יש עדיין צ'אנק נראה של רכבים ידניים, אפילו בארה"ב חובבת האוטומאטיות.

image.thumb.png.02c8ce76696b3afff1a63a013da6fd70.png

חייב להודות שאותי זה הפתיע.

• תוכן חדש...