Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לחשוב מה המצב כאן בשוודיה. יש הרבה טענות על זרים שסגורים בקהילות שלהם אבל לרוב מדובר באנשים מסוג מסוים מאד- פליטים (או "פליטים"), לרוב מוסלמים שהמדינה זרקה לגרסא המקומית של עיירות פיתוח.

לא מעט מהגרי עבודה נוטים לא לנסות ללמוד שוודית ולדעת על החברה רק את המינימום שדרוש כדי להסתדר וזה לא תמיד כולל לימוד שוודית, הם גם ייטו לשלוח את הילדים לבית ספר בינלאומי, לקנות בחנות שמוכרת מוצרים מהמדינה שממנה הגיעו, הם לא נוצרים או לא מאותו זרם ולכן לא יחגגו עם כולם, וכמובן לא ישתתפו בישיבות ועד הבית כי שם ידברו בשוודית.

אני מניח שהטענות כלפי זרים לא מתייחסות אליהם, הם משלמים מיסים שומרי חוק ותורמים לחברה, ואף פעם לא בדקתי מה קורה למישהו כזה כשהוא מקרב לגיל פנסייה.יש פה  לא מעט עובדי הייטק הודים למשל שעובדים שנים ארוכות, אבל לא זכור לי פנסיונר הודי.
אבל HAVING SAID THAT החברה פתוחה לזרים, גם מחוץ לערים הגדולות, ותמיד ישמחו לעזור גם אם אתה לא דובר שוודית.

• אהבתי 1
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעניין השפה, לפני הכל פה זה פשוט עניין של צורך מעשי, כדאי מאוד להשתלט על השפה (ואני עוד לא שם) אחרת די קשה להסתדר פה. מעבר לבועות מאוד מצומצמות, הספרדים לא יודעים אנגלית בשיט (ואין לי טענות אליהם, הם חלק מאקו-סיסטם של כמעט 500 מיליון דוברי ספרדית כשפת אם). ייאמר לזכותם שבגדול הם מסבירי פנים וגם אם הם יודעים רק שתי מילים הם ייצאו מגדרם כדי לעזור, כולל נפנופי ידיים ושירבוטים על מפית אם צריך (בניגוד לשכניהם אוכלי הצפרדעים מצפון-מזרח).

לגבי נושא ההטמעות מול בדלנות.

בתאריך 1.5.2025 בשעה 00:33, Derish כתב:

לחיות כמו מקומי, שזו פילוסופיה שכל מהגר מציב לה את גבולות הגזרה שלו.

זה משפט המפתח. גבולות הגזרה שלו.

בין "בדלנות אתנוצנטרית" לבין הטמעות מוחלטת יש מנעד רחב מאוד. לכל אחד, יחיד או משפחה, יש נסיבות אישיות ושיקולים משלו. בחירת בי"ס, למשל, זו סוגיה מהותית מאוד. לשלוח את הילדים לבי"ס פרטי בינלאומי זו בחירה לגיטימית ויש שיקולים שלא קשורים בכלל לבדלנות, התנשאות או אליטיזם אמיתיים או מדומים. זו סוגיה מאוד סובטילית ואני חושב שכדאי להיות פחות שיפוטי בעניין זה.

לי נראה שמי שמראה ניסיון כלשהו ללמוד את השפה (ולא להשאר רק בבועה שלו לאורך שנים), לא כופה את עצמו והנורמות שלו על הסביבה בחיי היומיום אלא פותח עיניים ואוזניים ומנסה ברמה הפרקטית להתאים את עצמו, משלם מיסים כחוק ולא מתחמק מחובות חוקיות בסיסיות, ובמקרה של ספרד - יש לו אוסף שקי מרקדונה ירוקים בבית, יצא ידי חובתו.     

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

המהדרין אצלנו תולים את שקי המרקדונה יחד עם דגל קטלוניה העצמאית על המרפסת, ובהתאם לשכונה מוסיפים גם את דגל פלסטין החופשית ואוקראינה. חוץ מזה, תמיד משעשע לראות את התגובות של אנשים פה כשהם מדברים איתי ולא מצליחים לפענח מאיפה לעזאזל הגעתי. (עם מבטא לא ברור, שם רוסי/צרפתי, נוהג באוטו עם הגה ימני וכותב בוואטסאפ ממספר בריטי.)

לגבי בתי הספר אני לא שופט, פשוט מעביר מילה במילה את הביקורות ששמעתי אפילו מהקולגות הכי ליברליים וקוסמופוליטיים שלי. משום מה הקטע הזה ממש פוגע להם ברגשות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הסבר למקרה.

אין לי מושג כמה מדוייק, אך נשמע הגיוני למדי 

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...