Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, קורן בן אשר כתב:

שוק החשמל באירופה שונה לחלוטין ממה שמכירים בארץ. קודם כל הרשתות מחוברות בין מדינות. שנית, אין תעריפים קבועים, יש בורסת חשמל וחשמל נסחר בחוזים עתידיים ל-24 שעות עם תעריפים משתנים במשך היום. זו סחורה לכל דבר, עם מאות שחקנים, יצרני חשמל וספקי חשמל שמוכרים וקונים חשמל בהתאם להיצע וביקוש.

נכון שיש הרבה יצרני חשמל פרטיים אבל רשת יש אחת של מפעיל אחד - REE.
זה שלא נפלה תחנת כוח ספציפית או תחנת משנה ספציפית אלא כל המערכת קרסה מייד - זה מרמז שהתקלה הייתה ברמת מערכת הניהול - וכך גם שמעתי שמועות. וזה לא מבשר טובות. אגב להבנתי מערכת הניהול של REE נחשבת סופר מתוחכמת ומתקדמת.

גם בארץ יש מפעיל GRID אחד נגה ניהול מערכת חשמל. והבורסה של תעריפים, אבל כמובן שהשוק לא מפותח כמו באירופה.

מבחינת חשמל ישראל היא אי, לפחות עד שיתממש חזון האינוסיס (ישראל<->קפריסין<->יוון).

מה שקרה הוא שהייתה תחנה סולרית(?) שהתנתקה מה שגרם תוך כמה שניות(!) להתנתקות הגנתית של תחנות נוספות ולקשר עם צרפת.

שני ה"חשודים"הם

1. הסתמכות בעיקר על מקורות מתחדשים (שמש ורוח) שהם מטבעם פחות יציבים מתחנות יצור קונבנציונאליות, ככה שהאספקה עדיין לא הייתה מוכנה להתמודד עם התנודתיות שנוצרה.

2. ניסוי כלים מוצלח מדי למרות ש REE מכחישה את זה, היו גם אנומליות ברשתות של צפון אנגליה ודנמרק, אבל שם מערכות האספקה התגברו עליהן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מישהו מהקולגות שלכם גר בכלל במרכז מדריד או ברצלונה?

התחושה שלי מחברים לעבודה מאברופה, זה שכולם גרים בפרברים ובמרכזי הערים יש רק תיירים, הומלסים וקצת אוליגרכים.

זה די מדוייק, פלוס הרבה בומרים שיושבים על האוצר הקטן שלהם כמו תושבי הצפון הישן בת"א. אלו מאיתנו שהם דור ראשון פה ועדיין עובדים לפרנסתם בד"כ מקבלים יחס עלות-תועלת הרבה יותר גבוה בפרבר מקושר היטב מאשר בעיר הגדולה. המקומיים, כולל אלו שנולדו וגדלו בברצלונה, כבר מזמן לא יכולים להרשות לעצמם לגור שם כי התיירים והאוליגרכים הקפיצו את המחירים.

במרכז גרים בעיקר הקולגות הצעירים (בדירות שותפים עם בעל בית נצלן) וכמה חברי הנהלה בכירה שכבר לא סופרים את המשכורת אלא חיים מתיק ההשקעות שלהם.

לפני 7 דקות, borsood כתב:

התנתקות הגנתית

למה הכוונה? ובאיזה רדיוס כבר צריך להתגונן כדי להשבית שטח כ"כ נרחב?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, Derish כתב:

, במיוחד כשאין איזו מצוקת  מקווה שלפחות החניות שלכם מרווחות מספיק ולא בגודל של קלמר עפרונות כמו אצלנו.

אהההה זוועה.

גם אצלי בבניין הקבלן שכח את המטר בבית. חניות שכל גיפון רנדומלי שמחנה באמצע עומד בדיוק צמוד לקווים. 

ביחד עם יכולות החניה של הישראלי המצוי + החיבה לרכבים גדולים (היי גם לאשתי) זה יוצר מצב מאוד מתסכל. ניחא הדלתות שלי על זה כבר ויתרתי, אבל לא יכול להכניס את הילדה לרכב בלי קודם להוציא אותו מהחניה ולעשות את זה באמצע החניון. 

סיפור מעניין,

ביום של הפסקת החשמל הייתי אמור להיות על טיסה למדריד שנדחתה כ-48 שעות לפני ההמראה מסיבות כאלו ואחרות. 

מעניין אם זה בגלל משהו שאני עשיתי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

למה הכוונה? ובאיזה רדיוס כבר צריך להתגונן כדי להשבית שטח כ"כ נרחב?

התחנה מתנתקת מהגריד כדי להגן על עצמה ולא לקבל נזק מהגריד שלא "יכול" לקבל את החשמל המיוצר.

ההתנתקות הזו לפי התיאוריה גרמה לתגובת שרשרת של תחנות שמתנתקות (ומכבות?) את עצמן והפעם עם סיבה ברורה עד שדברים יצאו מכלל משליטה.

אבל REE לא הסבירה קצת מה קרה מעבר ל"אנחנו בודקים את הנסיבות"?

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

מישהו מהקולגות שלכם גר בכלל במרכז מדריד או ברצלונה?

התחושה שלי מחברים לעבודה מאברופה, זה שכולם גרים בפרברים ובמרכזי הערים יש רק תיירים, הומלסים וקצת אוליגרכים.

כשאני חושב על זה, באמת כל מי שאני מכיר שגר ב"ברצלונה" למעשה גר בכלל בסנט קוגט. אז יש בזה משהו. 

לגבי מדריד, לא שאני מומחוי גדול לעיר הזו, אבל ככל שהתרשמתי, מעבר לכך שמדריד פרופר הרבה יותר גדולה מתל אביב פרופר, היא גם הרבה יותר "שטוחה", במובן הזה, שבעוד שבתל אביב אם אתה יוצא קצת החוצה אתה כבר בסוג של פתח תקווה כזה או אחר, במדריד יש אזורים גדולים מאוד שהם העיר לכל דבר ובני תמותה יכולים לגור שם (כמובן לצד זה יש גם פתח תקווה ובת ים וחולון). אני יודע כי בליל הפסקת החשמל כל מי שחזר לו החשמל הודיע בוואטסאפ "בשכונה x יש חשמל" וככה יכולתי לראות בגדול איפה אנשים גרים. 

מה שאתה מציין כנראה נכון לצנטרום התיירותי ממש של העיר - האזור של גראן ויה ואיפה שכל הטוריסטים מסתובבים - שם באמת כנראה התיאור מדוייק מאוד. אני גם לא מגיע לשם בשגרה בכלל, הייתי שם כמה פעמים רק כי סניף הבנק שלי שם. 

לפני 6 שעות, borsood כתב:

גם בארץ יש מפעיל GRID אחד נגה ניהול מערכת חשמל. והבורסה של תעריפים, אבל כמובן שהשוק לא מפותח כמו באירופה.

מבחינת חשמל ישראל היא אי, לפחות עד שיתממש חזון האינוסיס (ישראל<->קפריסין<->יוון).

מה שקרה הוא שהייתה תחנה סולרית(?) שהתנתקה מה שגרם תוך כמה שניות(!) להתנתקות הגנתית של תחנות נוספות ולקשר עם צרפת.

שני ה"חשודים"הם

1. הסתמכות בעיקר על מקורות מתחדשים (שמש ורוח) שהם מטבעם פחות יציבים מתחנות יצור קונבנציונאליות, ככה שהאספקה עדיין לא הייתה מוכנה להתמודד עם התנודתיות שנוצרה.

2. ניסוי כלים מוצלח מדי למרות ש REE מכחישה את זה, היו גם אנומליות ברשתות של צפון אנגליה ודנמרק, אבל שם מערכות האספקה התגברו עליהן.

אני הייתי נמנע משפעקולציות בשלב זה. הלינקדאין מלא בכל מיני חבר'ה שמנסים את כוחם בניתוחים מלומדים עם בטחון עצמי מופרז, חלקם בכלל לא מה"סביבה" ובלי שום הכרות עם המערכת פה. קל וחומר עיתונאים שאתה יודע מה הקשר בין מה שהם כותבים לאמת. 

כפי שכתבתי, הנושא מאוד קרוב לתחום עיסוקי, אם כי אני בכלל לא מהצד של החשמלציה אז היכרותי עם אספקטים אלה מוגבלת. אבל הנושא נמצא בפוקוס גבוה אצלנו בעבודה ואני מניח שבקרוב אדע יותר. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 40 דקות, קורן בן אשר כתב:

מה שאתה מציין כנראה נכון לצנטרום התיירותי ממש של העיר - האזור של גראן ויה ואיפה שכל הטוריסטים מסתובבים - שם באמת כנראה התיאור מדוייק מאוד. אני גם לא מגיע לשם בשגרה בכלל, הייתי שם כמה פעמים רק כי סניף הבנק שלי שם. 

מעניין, היינו במדריד באיזה 2022 נראה לי, וכמו בכל עיר מכובדת תהיתי אם נוכל לגור במרכז אם נחליט להגר פתאום. גראן ויה בכלל לא שקלתי, אבל נניח איזור סלמנקה או צ'מברי, למרות שגם זה די מתוייר. דווקא ראינו שם לא מעט משפחות וילדים. אבל אולי זה גם כמו הצפון הישן - אנשים שגרים בדירות שההורים קנו לפני 100 שנה, או הייטקיסטים לפני שמגרשים אותו לרמת גן וגבעתיים של מדריד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

כשאני חושב על זה, באמת כל מי שאני מכיר שגר ב"ברצלונה" למעשה גר בכלל בסנט קוגט. אז יש בזה משהו. 

סנט קוגט זה לא בדיוק פרבר מייצג. זה סוג של סביון/ארסוף קצת יותר גדול ומגוון שהמחירים בו דומים ולעתים גבוהים יותר מהשכונות הנחמדות של ברצלונה, אבל יש שם הרבה אקספאטים ובמיוחד ישראלים כי זה קרוב למשרד של HP ולביה"ס היהודי 'התקווה'. לצרכנים נבונים יותר, כולל אלו שעובדים ב-HP והילדים שלהם לומדים שם, יש לא מעט אופציות הרבה יותר משתלמות מסביב. אבל הן דורשות להיטמע בקהילה וללמוד ספרדית, וזה לא המיינדסט שרוב האקספאטים פה מגיעים איתו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

סנט קוגט זה לא בדיוק פרבר מייצג. זה סוג של סביון/ארסוף קצת יותר גדול ומגוון שהמחירים בו דומים ולעתים גבוהים יותר מהשכונות הנחמדות של ברצלונה, אבל יש שם הרבה אקספאטים ובמיוחד ישראלים כי זה קרוב למשרד של HP ולביה"ס היהודי 'התקווה'. לצרכנים נבונים יותר, כולל אלו שעובדים ב-HP והילדים שלהם לומדים שם, יש לא מעט אופציות הרבה יותר משתלמות מסביב. אבל הן דורשות להיטמע בקהילה וללמוד ספרדית, וזה לא המיינדסט שרוב האקספאטים פה מגיעים איתו.

תסביר לי את זה - למה מגורים באיזה שכונה בעיר דורשים להטמע בקהילה? מה הקטע הזה?

זה לא ככה פה בפולניה. ואם אתה תדבר עם השכנים באנגלית (ותתנהג בסדר) כולם יחייכו והכל יהיה סבבה. 

פורסם
לפני 9 דקות, garicho כתב:

זה לא ככה פה בפולניה. ואם אתה תדבר עם השכנים באנגלית (ותתנהג בסדר) כולם יחייכו והכל יהיה סבבה. 

אחרי כמה שנים טובות בהולנד, שגם כן, דוברי אנגלית וזה. מי לא דובר אנגלית אני לא יודע. - יש נקודות זכות אם אתה מדבר בשפה המקומית. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

אחרי כמה שנים טובות בהולנד, שגם כן, דוברי אנגלית וזה. מי לא דובר אנגלית אני לא יודע. - יש נקודות זכות אם אתה מדבר בשפה המקומית. 

ברור, גם פה. ואחרי כמה שנים אתה כבר מדבר - לפחות חלקית. אבל מעניין אם מה שדריש מתאר זה כמו גרמניה, שם בהחלט שמעתי סיפורים ממקור ראשון על בעיות אם לא יודעים את השפה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, garicho כתב:

תסביר לי את זה - למה מגורים באיזה שכונה בעיר דורשים להטמע בקהילה? מה הקטע הזה?

לא הייתי משליך מהמצב בוורשה או בקרקוב על כל פולניה. שמעתי מספיק עדויות מקולגות אוקראינים, שגם כשהיו מאד מנומסים אחרי תקופה לשכנים נמאס מהם והתחילה בריונות סטייל אמצע המאה הקודמת. אלו היו אנשים צעירים שעבדו, שילמו שכ"ד, לא ביקשו נדבות או קצבאות... ואמנם קיבלו אותם בזרועות פתוחות בהתחלה אבל אחרי שנה כבר הרעילו את חיות המחמד שלהם, החרימו את ילדיהם בביה"ס, וגרמו להם להרגיש כ"כ לא רצויים שהם העדיפו לחזור לעיר המופצצת שלהם במקום לבלות שם עוד יום. מסתבר שמחוץ לערים הגדולות אצלכם זו לא איזו אנקדוטה מבודדת של משפחה אחת אלא דפוס התנהגות נפוץ למדי. 

לעניין ספרד - מדובר במדינה שיצאה מדיקטטורה לדמוקרטיה רק לפני כמה עשורים ואפילו כשרק הגעתי לפה ב-2008 עוד פחדה מדוברי אנגלית למיניהם. המצב משתפר עם כל שנה והדור של היום גדל עם נטפליקס ויוטיוב, אבל אזור ברצלונה הוא עדיין קטלוני ברובו והספרדית היא בכלל שפה שניה פה. אנשים שגרים במגדלי שן מטאפוריים כמו סן קוגט או מרכז העיר הגדולה, שולחים את ילדיהם לבתי ספר מיוחדים בלי לנסות אפילו את מערכת החינוך המקומית, וחיים בגדול בבועה העשירה והאקספאטית שלהם, משדרים התנשאות ועליונות ולכן נתפסים פה (בצדק או שלא) כתופעה שלילית. ההשקפה המקומית אומרת שאם באת לגור בספרד אתה אמור לקחת את הטוב עם הרע ולחיות כמו מקומי, שזו פילוסופיה שכל מהגר מציב לה את גבולות הגזרה שלו.

תחשוב על אדם צעיר יחסית שגר בארץ אבל לא שירת בצבא, עושה את הקניות שלו רק בטיב טעם, שולח את ילדיו לבי"ס בינלאומי, לא נוסע באוטובוס אלא מתעקש לנהוג לכל מקום, לא עומד בצפירה ואוכל חמץ בפסח, אפילו לא משתתף בישיבות ועד בית, ובאופן כללי מתנהג כאילו אף היבט שלילי של החיים בישראל לא נוגע לו - הוא חי כמו אורח שבא לשם רק בשביל השמש והאוכל הטעים. איך נראה לך שהיו מתייחסים אליו מחוץ לת"א או ירושלים? וזה עוד באומת הסטארט-אפ, שכולם בה מדברים אנגלית ונוסעים לחו"ל פעמיים בשנה... אז בספרד מי שרוצה לחיות ככה מוזמן לשלם בהתאם, אבל מי שמוכן לפתוח קצת את הראש ולאמץ את מנהגי המקום (לפחות באופן חלקי) יכול לזכות באורח חיים הרבה יותר מחובר לסביבה ומשתלם כלכלית. 

גם עם כל העבר הבעייתי והפחד מזרים, יש פה קהילות גדולות של יוצאי מרוקו, אלג'יר, הודו, פקיסטן, סין, ואפילו סנגאל שהמקומיים למדו לקבל ולהתקיים איתן בהרמוניה. המפתח לכך הוא שחבריהן מתחילים מלמטה ועובדים באותם מפעלים, אתרי בניה, שירותים עירוניים וכו' כמו הספרדים עצמם ולא באיזה בניין משרדים נוצץ מחוץ לעיר. הקהילה הסינית למשל התחילה כאן מלעבוד בבארים ומסעדות בשכר מינימום - היום 95% מהבארים בפרברים כבר בבעלותם, הם מעסיקים קטלונים צעירים בשכר ובתנאים מכובדים, והאוכלוסייה המקומית שמחה לשבת אצלם כל יום לבירה. כנ"ל עם המרוקאים, שהתחילו כעובדי תברואה והיום כבר יש להם חברות פינוי אשפה ניקיון ומיחזור שעובדות מעולה וזוכות להערכה מכל תושבי האזור. האנשים האלה מתלבשים קצת שונה ומדברים ערבית/סינית/הודית, אבל הילדים שלהם הולכים לאותם בתי ספר והם משלמים את אותם מיסים ולא מתחבאים מאחורי 'חוק בקהם' ושאר קומבינות, מה שגם מאפשר למקומיים להכיר אותם יותר טוב ולהפסיק לפחד. הם לוקחים את הטוב עם הרע, מוצאים את מקומם בקהילה, וקוצרים את הפירות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

באופן כללי הציפיה הבסיסית ממהגרים להטמע היא מאוד הגיונית, לא?

אולי לא מי שבא לכמה שנים לרילוקיישן לתפקיד מסויים, אבל את זה גם לא הייתי מגדיר כמהגר

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

לא הייתי משליך מהמצב בוורשה או בקרקוב על כל פולניה. שמעתי מספיק עדויות מקולגות אוקראינים, שגם כשהיו מאד מנומסים אחרי תקופה לשכנים נמאס מהם והתחילה בריונות סטייל אמצע המאה הקודמת. אלו היו אנשים צעירים שעבדו, שילמו שכ"ד, לא ביקשו נדבות או קצבאות... ואמנם קיבלו אותם בזרועות פתוחות בהתחלה אבל אחרי שנה כבר הרעילו את חיות המחמד שלהם, החרימו את ילדיהם בביה"ס, וגרמו להם להרגיש כ"כ לא רצויים שהם העדיפו לחזור לעיר המופצצת שלהם במקום לבלות שם עוד יום. מסתבר שמחוץ לערים הגדולות אצלכם זו לא איזו אנקדוטה מבודדת של משפחה אחת אלא דפוס התנהגות נפוץ למדי.

לא שמעתי על דברים כאלה מהאוקראינים שאני מכיר. ואני מכיר פה הרבה כאלה. גם מי שהגיעו לפני המלחמה וגם אחרי. מאמין שדברים כאלה קורים, אבל שוב, לא שמעתי על מצבים כאלה.

בהחלט מסכים שהחיים באיזה חור שונים לחלוטין מוורשה או קרקוב, אבל בגלל זה כמהגר תמיד יותר נוח לעבור לעיר גדולה מאשר לאיזה חור בטיז.

לפני 7 שעות, Derish כתב:

לעניין ספרד - מדובר במדינה שיצאה מדיקטטורה לדמוקרטיה רק לפני כמה עשורים ואפילו כשרק הגעתי לפה ב-2008 עוד פחדה מדוברי אנגלית למיניהם.

50 שנה זה לא מעט זמן. 

בכלל, מעניין כל מה שאתה כותב על ספרד וספרדים. מהיכרותי עם כמה מהם פה בפולין, הם מתנהגים בידיוק כמו מהגרים אחרים כאן.

לפני 8 שעות, Derish כתב:

תחשוב על אדם צעיר יחסית שגר בארץ אבל לא שירת בצבא, עושה את הקניות שלו רק בטיב טעם, שולח את ילדיו לבי"ס בינלאומי, לא נוסע באוטובוס אלא מתעקש לנהוג לכל מקום, לא עומד בצפירה ואוכל חמץ בפסח, אפילו לא משתתף בישיבות ועד בית, ובאופן כללי מתנהג כאילו אף היבט שלילי של החיים בישראל לא נוגע לו

אפילו לא משתתף בישיבות ועד הבית?!? עוד מעט תגיד לי שנבלה כמוהו גם החליט לצאת מהוואטסאפ של הבניין…

אבל ברצינות, מה שתיארת כרגע זה אוליגרך רוסי/אוקראיני ששולח את הילדים שלו לאבן יהודה. מדובר בפרומיל בודד של מהגרים.

רוב המהגרים שאני מכיר משתלבים בצורה כזאת או אחרת בסביבה המקומית. זה לוקח כמה שנים ובמידות שונות אבל בסוף אתה שם.

מצד שני, אם יש לך את הכסף לא להשתלב - בכיף. החלטה שלך. 

פורסם
בתאריך 29.4.2025 בשעה 18:22, Derish כתב:

החשמל התחיל לחזור בהדרגה החל מ-18:00, תחילה בעיר ובהמשך גם אצלנו. לקראת 21:00 חלק מהשכונות אצלי בעיירה כבר חזרו לשגרה אבל אצלי בבית זה לקח עד חמש בבוקר. סה"כ היה יום די אבוד, אבל ללא נפגעים חוץ מהגלידה בפריזר.

עכשיו נראה אותך עובר את זה עם אישה טריפוליטאית ושלושה ילדים בגילאים 2, 4, 6.

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

מה שתיארת כרגע זה אוליגרך רוסי/אוקראיני ששולח את הילדים שלו לאבן יהודה. מדובר בפרומיל בודד של מהגרים.

רוב המהגרים שאני מכיר משתלבים בצורה כזאת או אחרת בסביבה המקומית. זה לוקח כמה שנים ובמידות שונות אבל בסוף אתה שם.

לצערי הרבה מישראלים בספרד חיים ככה, במיוחד אלו שהגיעו ברילוקיישן ולא מתוך החלטה ספציפית להגר לכאן. זה לא נעשה בכוונת זדון אלא פשוט נובע מפרובינציאליות מסויימת, היעדר רגישות תרבותית (שאף אחד לא מלמד בביה"ס),  וראייה אתנוצנטרית שמחשיבה את ישראל למרכז העולם. מהגרים ממדינות אחרות באירופה ולמעשה מכל מקום אחר למעט ארה"ב נוטים להתנהג בצורה הרבה יותר מכבדת, פחות בדלנית, ועם תפיסה מציאותית יותר של עד כמה הם לא מיוחדים בקונטקסט הבינלאומי.

ציטוט

מצד שני, אם יש לך את הכסף לא להשתלב - בכיף. החלטה שלך. 

זה נכון אולי בארה"ב או בהולנד, מקומות שפתוחים תרבותית לזרים ושהתנהגות כזאת לא מציקה להם. אבל במדינות כמו ספרד, צרפת, איטליה וכו' זה לא עובר היטב וכשבוחרים לאן להגר זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

• תוכן חדש...