Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מיצובישי לאנסר ספורטבק שנת 2012. 

לפני יומיים האוטו התריע שהוא מתחמם, עצרנו בצד, חיכינו שיתקרר והוספנו מים, לא דרך המיכל, אלא ישירות לפקק של הרדיאטור (או מה שזה לא יהיה שפותחים באמצע), כי במיכל היו מספיק מים, אבל באמצע יכולתי להוסיף איזה ליטר וחצי. 

המשכנו לנסוע והרכב לא התחמם כלל, עד שהגענו ליעד ואז בעצירה הטמפרטורה התחילה לעלות, אז כיביתי את המנוע. 

לאחר כחצי שעה ירדתי למטה וראיתי שלולית מים מתחת למנוע. 

בבוקר התקשרתי לגרר וכיוון שהייתי מעל ל-30 ק״מ, האוטו נועד להיות באחסנה ולהילקח רק ביום למחרת (היום) למוסך. 

הגרר הגיע אחרי יותר מ-5 שעות, למרות שזה הזמן המקסימלי שהדרכים מתחייבים אליו ביום ראשון, אבל זה לא רלוונטי לעניין. 

הרכב הונע כדי להעלות אותו לגרר ונשלח לאחסנה בכפר קאסם. 

היום הרכב הגיע למוסך והוא לא מניע. במוסך אומרים שהוא התחמם יותר מדי ושהלך ראש מונע. 

האם זה הגיוני שהרכב התחמם יותר מדי, הניע רק כדי לעלות על גרר ואז הפסיק להניע יום אחרי מבלי שלקחו אותו באחסנה לסיבוב דאווין?

יש לי תחושה שהרכב לא היה רק באחסנה שם. 

עריכה אחרונה על ידי habore
פורסם (נערך)

היית צריך לתעד את הק״מ בלוח השעונים בטרם העלאת אותו על הגרר וככה היית יכול לדעת אם נסעו עם הרכב לפני שהגיע למוסך 

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 6
פורסם

בדיעבד גם אני הבנתי את זה. 

השאלה היא אם זה אפשרי שמה שקרה יקרה, מבלי שנסעו בו

לפני שעה, Camaro 92 כתב:

היית צריך לתעד את הק״מ

פורסם
לפני 6 שעות, Camaro 92 כתב:

זה מוסך שאתה מכיר היטב וסומך עליו?ראית בעיניים שלך שהרכב לא מתניע בהגיעו למוסך?

מה שקאמרו אמר. ובכל מקרה כל עוד אין לך איך להוכיח, עדיף שתתמקד בפתרון למצב. גש למוסך תשאל שאלות, תבקש שיסבירו לך ועל הדרך יניעו כדי לראות. אז תוכל לקבל החלטה יותר מושכלת. בנוסף רכב בן 13 שעבר אובדן מים, התחממות פעמיים בנסיעה אחת, ונסיעה לא קצרה עם כנראה נזילה לפי מה שאתה מתאר, זה בהחלט סביר שילך פאקונג ראש. על הרבה פחות מזה הולך ראש לרכבים בני 13.

לעשות לרכב ישן ראש אף אחד לא ייתן אחריות ולא מומלץ, ולכן זה רק אוברול או החלפת מנוע מיבוא. שזה לפחות 5 ספרות תיקון. קח בחשבון ותדע לקראת מה הולך ואיפה עומד בכדי שתקבל החלטה מושכלת

• אהבתי 2
פורסם

המוסך הראשון שבו נאמר שהרכב לא מניע, אמר שהוא לא מתעסק עם מנועים, כי אין לו כוח אדם לזה. 

הרכב עבר למוסך אחר, שאמר את אותו הדבר. 

עלות החלפת מנוע בערך 7200 לפני מע״מ וראש מנוע שהוא לא ממליץ 4500 לפני מע״מ. 

יש דבר אחד שאני מנסה להבין. איך זה יכול להיות שהגרר הצליח להניע, כדי להעלות את הרכב לגרר ויום אחרי הרכב לא מניע. 

פורסם (נערך)

ממש מבאס הסיפור, כל הסימנים מצביעים על חברת הגרירה שעשתה את הנזק ואין לך איך להוכיח.  

בעבר כשקרה לי משהו דומה לא נתתי את הקוד לגרר אמרתי לו הרכב לא מניע.. שיסתדר..  

עריכה אחרונה על ידי ELI001
גוגל...
פורסם (נערך)

אתה עצמך ניסית להניע? לדבריך העברת אותו בין מוסכים אז הייתה לך הזדמנות. תנסה להניע גם עם כמה סטרטרים ותראה מה קורה. גם מעניין אותי איך הגיעו למסקנה שהלך ראש מנוע. איזו סוג בדיקה נעשתה. רכב לא מניע לא אומר בהכרח ראש מנוע ואולי על סמך הסיפור קפצו מהר מדי למסקנה. בנוסף נדלקה מנורה כלשהי בלוח שעונים?

מעלה השערה נוספת שהם ניסו להניע במצב של הרכב וללא מילוי נוזל קירור שנזל כולו. וללא הנוזל חיישן טמפ' נוזל קירור לא יעבוד כמו שצריך כי משמש כמעין צ'וק ממוחשב והרכב לא יניע או יניע קשה. תבדוק שיש נוזל קירור כלשהו לפני שמניע, ואם אין תמלא, ותנסה להניע.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

הרכב הניע בקלות בלי גמגום ושום דבר.

הגרריסט נסע פחות מ-25 מטר (הוא נהג ברכב) וכיבה אותו, ככה שאני די בטוח שזה לא קשור אליו, אלא לזמן שהיה באחסנה.  

שני המוסכים אמרו אחד לאחד את אותו הדבר ״אין קומפרסיה״. אין לי מושג מה זה אומר (משער שקשור לבוכנות), אבל שניהם אמרו שזה מנוע. למוסך הראשון לא היה אינטרס, כי הוא בכלל לא רוצה לטפל ברכב שצריך טיפול במנוע. 

האם במקרה שאין מים, תהיה קומפרסיה או ששווה לשים מים ולבדוק?

פורסם

אין קומפרסיה - כלומר כשהבוכנה דוחסת את תערובת האוויר והדלק, לתערובת יש לאן לברוח. היא לא מגיעה לרמת הדחיסה הדרושה, וכשמצת (הפלאג) מנסה להצית אותה, אין פיצוץ חזק דיו כדי לדחוף את הבוכנה הלאה. אם זה בצילינדר בודד, המנוע יעבוד גרוע וחלש. אם זה בשני צילינדרים או יותר, אז המנוע פשוט לא יצליח להמשיך לעבוד וייכבה מיד.

היעדר קומפרסיה לא קשור באופן ישיר למחסור בנוזל קירור (כלומר, אם חסר נוזל קירור - לא תייצר קומפרסיה ע"י מילוי נוזל קירור). היעדר קומפרסיה מצביע על נזק שכבר קרה, ודרוש תיקון. מכיוון שהייתה התחממות, ככה"נ הנזק הוא עיוות בראש המנוע (כלומר, הראש לא צמוד יותר באופן אטום לבלוק, ותערובת אוויר-דלק כעת בורחת דרך האזורים הלא צמודים בעת דחיסה).

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...