Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, רק שבמקרה הזה באמת הוחלף רדיאטור (ראיתי את החדש) ובאמת שהיה נראה שצריך להחליף מנוע (האוטו הגיע קודם כל למוסך שאני סומך עליו והוא לא הסכים לטפל, כי הוא לא מתעסק עם מנועים)

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, habore כתב:

כן, רק שבמקרה הזה באמת הוחלף רדיאטור (ראיתי את החדש) ובאמת שהיה נראה שצריך להחליף מנוע (האוטו הגיע קודם כל למוסך שאני סומך עליו והוא לא הסכים לטפל, כי הוא לא מתעסק עם מנועים)

הייתה כנראה בעיה מסוימת שמנעה ממנו להניע, אבל לא סביר שהלך מנוע ונבדק לעומק כדי לקבוע את זה. אתה לא מגיע למוסך עם רכב לא מניע ומחליפים לך מנוע בגלל זה, ואתה גם לא מגיע עם מנוע גמור ותפוס אחרי נזילה של דקה וחצי  ועושים הוקוס פוקוס  והוא חוזר לעצמו כמו שהיה. אלה דברים שלא קורים במציאות. משהו היה שמנע ממנו להניע, זה יודעים. אבל הדרך של האבחון שתארת מההתחלה ושל הטיפול יחד עם  הפתרון שנטען פשוט לא מסתדרים מקצועית. שום דבר שם לא נשמע לי נכון. מההתחלה ועד הסוף. הדבר היחיד שהיה ויודעים זו נזילה שטופלה. להערכתי בכלל לא הייתה בעיה במנוע והאבחנה הייתה שגויה מראש, ולכן הצליחו לפתור.

אתה זוכר שאמרו שבדקו קומפרסיה? איך אפשר לבדוק קומפרסיה למנוע תפוס? מנוע תפוס כשמו כן הוא, תפוס. בוכנות לא זזות. אין סטרטר ואין צורך לבדוק קומפרסיה כי המנוע תפוס ומכונאי מתחיל יומיים בעבודה יבין את זה. ואם הייתה בעיה בראש מנוע או באטם, היא נעלמה מעצמה? סיפורי אלף לילה ולילה היו פה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 9 דקות, yairw כתב:

אם הרכב הוכנס למוסך הזה עקב התחממות וזה הטיפול שהוא קיבל,

אני מוכן להמר שהרכב יתחמם שוב בטווח הקרוב

לא מחייב. אם הייתה לו נזילה מהרדיאטור שסודרה  וזה הגיוני בשנתון של הרכב, לא אמורה להיות בעיה נוספת. אם היה מנוע תפוס או חוסר בקומפרסיה (שזה דבר והיפוכו ועוד לא שמעתי איך מחוסר קומפרסיה מנוע עובר למצב תפוס, אלא אם כן תכננו אותו באזור 51) יכול להיות שהייתה פגיעה כלשהי במנוע. אבל כל הטיפול ברכב הזה היה כ"כ חאפרי ומופרך עם דברים שנשמעים כסיפורי אלף לילה ולילה שקשה לדעת מה באמת הייתה הבעיה. הוא יגלה אחרי תקופה. אם רימו אותו ולא הייתה בעיה, שילם יקר אבל הרוויח מנוע טוב. אם הייתה בעיה במנוע שלא סודרה, הוא כבר יגלה בהמשך לפי כמות הנוזל קירור, הסחיבה, הרעש, או צריכת השמן.

פורסם
לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

מנוע תפוס כשמו כן הוא, תפוס.

אם המנוע באמת תפוס, הסטרטר ישרוף את עצמו בניסיון עקר להתניע,

ולא יעשה קולות של "אני מנסה אבל לא הולך לי..", לא?

מצד שני, קרה לי פעמיים בעבר שנתפס לי מנוע באמצע נסיעה (עם קטנוע וספה 2 פעימות יש לציין)

אבל אחרי כמה עשרות מטרים של כמעט התקף לב, השתחרר והמשיך לנסוע עוד הרבה ק"מ.

בכל מקרה, כך או אחרת, זה לא מסתדר עם מהלך האירועים המתואר.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, BoazB11 כתב:

אם המנוע באמת תפוס, הסטרטר ישרוף את עצמו בניסיון עקר להתניע,

ולא יעשה קולות של "אני מנסה אבל לא הולך לי..", לא?

אם מנוע תפוס או שלא ישמעו כלום, או תיקתוק קטן כשהגלגל בראש של הסטרטר יזוז חצי מילימטר וייתקע. אבל הוא לא ישרוף את עצמו כ"כ מהר. בגדול נשווה את זה למברגה. מנוע מסובב ציר שמסובב משהו אחר (גלגל התנופה) . אם היא נתקעת בבורג שלא זז המנוע נשרף? מעריך שצריך להחזיק סטרטר די הרבה זמן בשביל לשרוף לו את המנוע. לא ממש יודע, לא ניסיתי אף פעם להחזיק סוויטץ' למנוע תפוס ולראות כמה זמן ייקח לסטרטר להשרף.  מישהו רוצה לתרום את הרכב שלו לצורך הניסוי?  🙃

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 13.5.2025 בשעה 14:47, נירו72 כתב:

אתה זוכר שאמרו שבדקו קומפרסיה? איך אפשר לבדוק קומפרסיה למנוע תפוס? מנוע תפוס כשמו כן הוא, תפוס. בוכנות לא זזות. אין סטרטר ואין צורך לבדוק קומפרסיה כי המנוע תפוס ומכונאי מתחיל יומיים בעבודה יבין את זה. ואם הייתה בעיה בראש מנוע או באטם, היא נעלמה מעצמה? סיפורי אלף לילה ולילה היו פה. 

לא אמרתי שבדקו קומפרסיה, אלא שניסו להניע, לא הניע ומהצורה שלא הניע הסיקו שאין קומפרסיה. 

שני מוסכים שונים היו עם אותו האבחון. 

היה פה מישהו שכתב שהמנוע שלו היה תפוס והשתחרר מעצמו ואני משער שזה מה שקרה פה. 

וכמו שמישהו אחר כתב פה, המוסכניק רכב על הגל שהמנוע פתאום מניע, המציא סיפורים כדי לקחת הרבה כסף ובסוף רק החליף רדיאטור, כי זה הדבר היחיד שהיה צריך לעשות

פורסם
לפני 5 שעות, habore כתב:

לא אמרתי שבדקו קומפרסיה, אלא שניסו להניע, לא הניע ומהצורה שלא הניע הסיקו שאין קומפרסיה. 

שני מוסכים שונים היו עם אותו האבחון. 

היה פה מישהו שכתב שהמנוע שלו היה תפוס והשתחרר מעצמו ואני משער שזה מה שקרה פה. 

מנוע תפוס זה לא חוסר קומפרסיה. אין סטרטר בכלל  כי הקראנק והמנוע לא מסתובבים. כשאין קומפרסיה זה הפוך. אין התנגדות בצילינדרים לבוכנות וישנה בריחת קומפרסיה ולכן הן רצות מהר והסטרטר נשמע מהיר מהרגיל כמו על מהירות 1.5. כך שזה ממש לא מה שהיה ולא קשור בכלל לאבחנה. מנוע שאין לו קומפרסיה ברמה שלא מניע לא מתקן את עצמו, לפחות לא עד שיהיה עשוי מננו-בוטים קטנים שמתקנים אותו. כל מה שאמרו היה בולשיט אחד גדול. תקרא כל מה שכתבתי בשרשור זה כמעט בוודאות מה שקרה במציאות. 

וההוכחה הכי טובה שלא הייתה כלל בעיה, מהמר על כך שהמנוע נוסע כמו שנסע לפני, צריכת השמן לא עלתה, הסחיבה לא ירדה והרכב לא מתחמם. צודק או לא? עבר מספיק זמן, תעדכן בבקשה מצב הרכב.

• אהבתי 1
פורסם

אולי הסחיבה ירדה, אבל כל השאר נכון. 

אז את המסקנה היחידה מה גרם לזה שלא תהיה בעיה, אתה לא רוצה לדעת :)

אבל בודאות לא היתה קומפרסיה 

פורסם
לפני 6 שעות, habore כתב:

אולי הסחיבה ירדה, אבל כל השאר נכון. 

אז את המסקנה היחידה מה גרם לזה שלא תהיה בעיה, אתה לא רוצה לדעת :)

אבל בודאות לא היתה קומפרסיה 

אז מה הייתה הבעיה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

עוד סיבה להתקין מצלמת דרך

שמעתי פעם סיפור של מישהו שקנה רכב יד 2 מחברה, התקין מצלמת דרך, לאחר מספר ימים החברה ממנה קנה את הרכב לקחה את הרכב לטסט (כך סוכם בקניה) הקונה גילה דרך המצלמת רכב שהחברה החליפה את הצמיגים בשביל הטסט ואחר כך החזירה את הישנים.

• מבאס 2

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

לפעמים מספיק לראות את הסביבה, לראות את העובדים שמסביב לרכב, ולשמוע את השיחה של היושבים ברכב בשביל לדעת מה עובר על הרכב.

תתפלא לשמוע שיש כאלו עם ראש על הכתפיים שמספיקה להם מצלמת רכב פשוטה בשביל להבין מה הולך מסביב

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 5 דקות, GREEN. כתב:

תתפלא לשמוע שיש כאלו עם ראש על הכתפיים שמספיקה להם מצלמת רכב פשוטה בשביל להבין מה הולך מסביב

מה!? לא יכול להיות! אין מצב... :)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...