Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע

habore

פוסטים מומלצים

קודם כל שמח בשבילך. 

דבר שני שמעתי את הסרטון, הוא קצר מדי וקשה להבין ממנו, אבל לי נשמע שהסטרטר פשוט חלש ומתקשה לסובב את המנוע.

לגביי מה שאמר המוסך זה לא מסתדר לי. רוצה להאמין שהוא מכונאי ישר ולא רוצה להטיל בו דופי.

אבל אם הרינגים היו תפוסים מכווצים, כל הנוזל היה מחלחל די מהר ולא היה לזה אפקט.

אם הרינגים היו "תפוסים" פתוח יחד עם הבוכנה על הצילינדר, אבל יש סטרטר, לא הייתה אמורה להיות בעיית הנעה כי יש קומפרסיה.

אם הבוכנות עקב חלודה היו תפוסות לא היה לך סטרטר כי כל המנוע היה תפוס.

העיקר שכרגע זה עובד ובוא נקווה שיחיה עוד הרבה זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, habore כתב:

אלמנט?

כמובן שמומלץ לשמוע מההתחלה :)

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, נירו72 כתב:

קודם כל שמח בשבילך. 

דבר שני שמעתי את הסרטון, הוא קצר מדי וקשה להבין ממנו, אבל לי נשמע שהסטרטר פשוט חלש ומתקשה לסובב את המנוע.

לגביי מה שאמר המוסך זה לא מסתדר לי. רוצה להאמין שהוא מכונאי ישר ולא רוצה להטיל בו דופי.

אבל אם הרינגים היו תפוסים מכווצים, כל הנוזל היה מחלחל די מהר ולא היה לזה אפקט.

אם הרינגים היו "תפוסים" פתוח יחד עם הבוכנה על הצילינדר, אבל יש סטרטר, לא הייתה אמורה להיות בעיית הנעה כי יש קומפרסיה.

אם הבוכנות עקב חלודה היו תפוסות לא היה לך סטרטר כי כל המנוע היה תפוס.

העיקר שכרגע זה עובד ובוא נקווה שיחיה עוד הרבה זמן.

זה לא היה עקב חלודה. 

הוא אמר שבגלל שכבר לא היה מנוע זמין, אז הוא ניסה אולי בכל זאת משהו יעבוד ושפך שמן ישירות לתוך הבוכנות ואז באמת הוא אמר שהוא שם ממיס חלודה לכל הלילה. 

בוא נצא מנקודת הנחה שהוא רימה אותי (אני ממש חושב שזה לא המצב). אני כן יכול להגיד לך שהוא שם רדיאטור חדש (היתה נזילת מים וגם אם זה לא היה רדיאטור, אני בחיים לא הייתי יכול להתווכח על זה). הוא אמר שהחלפת הרדיאטור ברכב הזה, זה הרבה עבודה, כי צריך לפרק הרבה כדי להגיע אליו (הוא שלח לי גם תמונות, כדי להראות, אבל לי זה לא נראה כמו סיפור גדול, לא שזה רלוונטי מה נראה לי), אז רוב הכסף של הטיפול הזה היה העבודה, שהמחיר שלה נראה לי קצת מוגזם, אבל בהתחשב בכמה שזה היה אמור לעלות מראש (8500) לעומת כמה שזה עלה בסוף (3000), אני מבסוט. 

מעבר לזה, אני לא יכול להתעלם מהעובדה שהרכב הגיע דבר ראשון למוסך שאמרתי לו שכנראה מדובר ברדיאטור והוא לא היה מוכן לגעת ברכב בגלל שזה מנוע. 

בנוגע לעניין הסטארטר, אחרי שדפקתי פעם אחת סטארטר בגלל שניסיתי להניע יותר מדי (מישהו שרצה לעזור לי עם הנעה, אמר לי שזה בסדר להמשיך עוד ועוד ועוד, למרות שאמרתי לו שלפי מיטב ידיעתי אסור, אבל הוא טען שהבן שלו מכונאי ושזה בסדר), אז לא רציתי לעשות את זה בסרטון שצילמתי. מה שכן, אני יכול להגיד לך שזה לא נשמע כמו בטריה חלשה. זה רעש הרבה יותר סטטי, גם אם זה לא נשמע ככה בסרטון. 

וזהו… החפירה הסתיימה :)

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לוקח זמן עבודה ורווח נקי בין החלפת רדיאטור להחלפת מנוע, הרבה יותר משתלם יצא לו להחליף רדיאטור במחיר הזה. זה לא רדיאטור של אאודי R8. העיקר שהרכב בסדר, ונקווה שגם המנוע ויחיה אצלך עד 120 (שנים, לא ק"מ ;))

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמן או מסיר חלודה עוזרים לשחרר מנוע שנתפס בגלל חלודה

נפוץ מאוד ברכבים שעומדים שנים

אבל איך נתפס המנוע שלך?

הרי אם אין בעיה בראש מנוע. לא אמור להגיע נוזל קירור לבוכנות = אין נוזל שיעודד יצירת חלודה

לא אומר שהמוסך שקרן.

פשוט זה נשמע מקרה מעניין (בלי ציניות) שחלק גדול מהקוראים כאן ישמח להבין את פתרונו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא אמר שהוא נתפס עקב התחממות. אני לא מבין בזה כלום, אז לא היה לי מה לתשאל אותו. 

בסופו של דבר, מבחינת מה שהוא רשם שהוא לקח עליו כסף, זה רדיאטור, נוזל קירור ועבודה, כשאני לא יודע כמה בדרך כלל אמורים לקחת על עבודה, אבל פה זה היה רכיב מאוד משמעותי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, habore כתב:

הוא אמר שהוא נתפס עקב התחממות

אם היה נתפס עקב התחממות לא היית שומע כלום כשנותן סטרטר כי המנוע תפוס. אז איך תהיה תנועה? היית פשוט שומע מעין תיקתוק קטן מהסטרטר לחלקיק שניה וזהו. חרטא ברטא. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ונגיד שהיינו מדברים נטו על טיפול של החלפת רדיאטור, מה היתה אמורה להיות העלות?

כי גם אם רימה אותי, כמה הוא כבר הרוויח על זה? 500₪?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, habore כתב:

זה די פתוח למשא ומתן. עבודה שווה כסף, וגם אבחנת הבעיה שווה כסף.

אני באופן אישי מאוד לא אוהב שעושים לי עבודה ואחר כך אומרים כמה היא שווה, מצד שני, תמיד אני נופל בזה בפועל...

הפלאגים לא אמורים להיות קשורים לנושא, לכן נזכרתי באלמנט. אני לא חושב שאתה צריך להרגיש מרומה. בסוף הרכב שלך עובד, תתפלל שימשיך כך.

(רק לא הבנתי למה לפני כן הוא לא התניע)

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, habore כתב:

קח תראה לבד כמה הרוויח פה.

להערכתי לקח לפחות 2,000 ש"ח עבודה אם לא יותר.

לדעתי הרכב עמד כמה ימים, הוא סתם בא להניע לבדוק ופתאום הניע לו, ראה הזדמנות חירטט סיפור ודפק מחיר עושק כי אמר לעצמו הלקוח יהיה כ"כ מרוצה שחסכתי לו מנוע לא משנה איזה מחיר אתן הוא עוד יודה לי.

https://www.auto365.co.il/cat/202?manid=25&model=לנסר&srsltid=AfmBOorJHtrtvsq6iGvxRk2GMyDZw2MtNClliM_pRHmPdPOkMtpgYlLF

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, אלעדית כתב:

זה די פתוח למשא ומתן. עבודה שווה כסף, וגם אבחנת הבעיה שווה כסף.

אני באופן אישי מאוד לא אוהב שעושים לי עבודה ואחר כך אומרים כמה היא שווה, מצד שני, תמיד אני נופל בזה בפועל...

הפלאגים לא אמורים להיות קשורים לנושא, לכן נזכרתי באלמנט. אני לא חושב שאתה צריך להרגיש מרומה. בסוף הרכב שלך עובד, תתפלל שימשיך כך.

(רק לא הבנתי למה לפני כן הוא לא התניע)

גם אני לא הבנתי למה לא הניע

לפני 9 דקות, נירו72 כתב:

קח תראה לבד כמה הרוויח פה.

להערכתי לקח לפחות 2,000 ש"ח עבודה אם לא יותר.

לדעתי הרכב עמד כמה ימים, הוא סתם בא להניע לבדוק ופתאום הניע לו, ראה הזדמנות חירטט סיפור ודפק מחיר עושק כי אמר לעצמו הלקוח יהיה כ"כ מרוצה שחסכתי לו מנוע לא משנה איזה מחיר אתן הוא עוד יודה לי.

https://www.auto365.co.il/cat/202?manid=25&model=לנסר&srsltid=AfmBOorJHtrtvsq6iGvxRk2GMyDZw2MtNClliM_pRHmPdPOkMtpgYlLF

יכול מאוד להיות שאתה צודק. 

רק לא מובן לי איך קרה השינוי. 

בכל מקרה, אני שיערתי שרדיאטור יעלה בסביבות ה-1000 והוא אמר לי 1150, אחרי זה היה נוזל קירור ועבודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, habore כתב:

יכול מאוד להיות שאתה צודק. 

רק לא מובן לי איך קרה השינוי. 

בכל מקרה, אני שיערתי שרדיאטור יעלה בסביבות ה-1000 והוא אמר לי 1150, אחרי זה היה נוזל קירור ועבודה

שלחתי לך מחירי רדיאטור מיצובישי כולל מע"מ. תאמין לי שלמוסך זה עוד עולה פחות.

הוא ביקש 1150, הרוויח גם על זה וזה מקובל כולם עושים את זה. אף אחד לא מוכר במחיר עלות שלו, אבל הרווח גם על הרדיאטור גם על העבודה בחשבון הסופי כולל פלגים ונוזל קירור זה סביב ה-2,000 ש"ח להערכתי. וזה כבר לא תקין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, נירו72 כתב:

שלחתי לך מחירי רדיאטור מיצובישי כולל מע"מ. תאמין לי שלמוסך זה עוד עולה פחות.

הוא ביקש 1150, הרוויח גם על זה וזה מקובל כולם עושים את זה. אף אחד לא מוכר במחיר עלות שלו, אבל הרווח גם על הרדיאטור גם על העבודה בחשבון הסופי כולל פלגים ונוזל קירור זה סביב ה-2,000 ש"ח להערכתי. וזה כבר לא תקין.

ראיתי עכשיו ששלחת מחירי רדיאטור (לא הבנתי מה זה הלינק בהתחלה, אז לא טרחתי להיכנס). 

מסכים איתך שזה מוגזם כמה שלקח. כנראה שבאמת עשה עלי קופה וגם צדק בעניין זה שאני יצא י מבסוט שלא צריך להחליף מנוע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, habore כתב:

וגם צדק בעניין זה שאני יצא י מבסוט שלא צריך להחליף מנוע

אחלה שיטה למוסך לעשות כסף. קודם עושים שחור בעיניים של הלקוח, "הלך מנוע גיר שלדה ומיקרוגל 5G בתוך הרגולטור של הרדיאטור", ואז "מצילים" אותו ולוקחים על צינור מים 3,000 ש"ח והוא באופוריה, כבר לא אכפת לו. זה היה יכול להיות מצחיק או ציני אם לא הייתי יודע שזו אשכרה שיטה שמשתמשים בה לא מעט אנשי מקצוע והלקוח עוד מרוצה שהצילו אותו ואסיר תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...