Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חושב שהרשימה נכונה, לדוגמא לאטראז אין חגורה טיימינג אלא שרשרת.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, Shaike.Zam כתב:

לא חושב שהרשימה נכונה, לדוגמא לאטראז אין חגורה טיימינג אלא שרשרת.

צודק, אכן רשום במה ש @yulianx שיתף בפוסט הישן.

תודה, אני אוריד את זה מהרשימה (:

בכל אופן אשמח לקבל עוד הערות על הרשימה שעשיתי, כי יש מצב שפיספסתי משהו או כתבתי לא נכון, ככה שלא אצטרך להוציא סתם כסף על דברים שלא צריך להחליף. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לגבי הפילטר דלק אין לי מושג.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה רכב סטודנטים/צעירים קלאסי - לדעתי, אין מה לצבוע ואני די בטוח שהרכב יימכר די מהר בלי יותר מדי בעיות (הוא די מחליף את היונדאי גטס בקטגוריית הסטודנט העני).

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, DAHUJI כתב:

מעניין... 

אז למה כשה- PureTech הצרפתי והמושמץ מתחיל גם הוא לאכול שמן (קראתי פה כמה פעמים כמה וכמה אזהרות חריפות - בגלל הרינגים), אף אחד לא מפרגן לו ככה בהבנה מפליגה?

איפה ואיפה.

התחיל לאכול שמן בגיל 8, עכשיו הגיל 11 ואין שום בעיה.

בפיורטק אכילת השמן יכולה להתרחש בשנה השלישית לרכב

והגברת תכיפות מילוי השמן לא פותרת את הבעיה ולא מושכת לך שום זמן,

סתם מונעת נזק מיידי עד שאתה מחליף מה שצריך.

יחי ההבדל הקטן.

בלי קשר, תמצא לי פיורטק אחד שהגיע ל-200,000 ק״מ, עם או בלי תיקונים בדרך...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 שעות, DAHUJI כתב:

מעניין... 

אז למה כשה- PureTech הצרפתי והמושמץ מתחיל גם הוא לאכול שמן (קראתי פה כמה פעמים כמה וכמה אזהרות חריפות - בגלל הרינגים), אף אחד לא מפרגן לו ככה בהבנה מפליגה?

איפה ואיפה.

ברצינות השווית עכשיו לרכב שאחרי 11 שנה ו 200,000 התחיל לאכול קצת שמן (יש רכבים שאפילו כשהם חדשים יחסית הבעלים רגילים להוסיף להם קצת שמן כל מה אלפי קילומטרים וזה נחשב תקין על ידי היצרן) לפיור טראש הזה שמתפגר בהמוניו על מספר דו ספרתי של קילומטרים ולאחר שנים בודדות מאוד? ברצינות כאילו? 

• רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
בתאריך 22.4.2025 בשעה 21:11, DAHUJI כתב:

מעניין... 

איפה ואיפה.

פשוט מאוד.

בכל מערכת מכנית יש שחיקה ובלאי. 

במיצובישי הגורם לאכילת השמן היא שחיקה שמתחילה בקילומטרז' מקובל, מעל 150 אלף קילומטר. 

בפיורטק אכילת השמן נובעת מסיבות של כשל תכנוני והנדסי. תכנון לא נכון של טבעות בוכנה (רינגים), בשילוב מערכת טיימינג שמתפוררת וחוסמת מעברי שמן כך שהשחיקה מואצת עקב חוסר שימון עד לרמה של כשל מוחלט למנוע. זה קורה גם במנועים שנסעו מעט מאוד.

רק להשוואה - גם בהונדה מנוע 1 ליטר יש כשל תכנוני בטבעות הבוכנה, ואף אחד לא מפרגן ולא סולח. הרכבים נשחטים במחירון ובפורום. ההבדל הוא שבהונדה הכמויות שנמכרו מזעריות ביחס לפיורדרעק.

ופיסת היסטוריה - לטויוטה הייתה סדרת מנועים עם כשל ייצורי/תכנוני, שבשילוב עם שמן לא מתאים הוביל לבוצה במנוע וכשל מוחלט שלו.

היבואן/יצרן החליפו המון מנועים. המון. ואחרי האחריות. זה כי השם של היצרן מזוהה עם אמינות וזו תקלה בלתי מתקבלת.

איפה זה ואיפה ההתנהלות של פיז'ו במנועים (1.2, 1.5 דיזל) ובמערכות האוראה המתפגרות של היום?! כותב לך משתמש מטעם היבואן, ספונסר פורום "דיסאינפורמציה". 

בושה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 4
פורסם

@yulianx בשרשור אחזקה של הספייס סטאר שלך כתבת:

"לגיר הרציף יתרון בכביש מישורי, הסל"ד הנמוך תורם לשקט מהמנוע, וגם מאפשר נסיעה במהירות גבוהה ללא בעיה בניגוד לקליאו שלי, לכן לנסיעות ארוכות אני מעדיף לקחת את הספייס"

מעניין אותי לדעת, עד עכשיו היה לי ספארק ידנית מנוע 1.2 ובנסיעה מישורית אחרי שעברתי את ה100 קמ"ש הטורים כבר עברו את ה3k (הילוך חמישי כמובן), עכשיו יש לי מיקרה אוטומט שהיא גם עם גיר רציף כמו הספייס סטאר, ובשיוט אפילו על 120 קמ"ש הטורים לא עוברים את ה3 בסל"ד, האם השינוי הוא בגלל הגיר, שברציף יש יחס העברה יותר גבוה (הילוך יותר גבוה) מאשר הילוך חמישי?

פורסם

לרציף אין יחסי העברה, כי אין שם הילוכים, זה שני קונוסים עם רצועה בניהם, למרות שיש גירים רציפים שמדמים כאילו יש הילוכים, מה שתורם לשקט.

ככה זה הגיר רציף פשוט. 

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, רק ידני כתב:

האם השינוי הוא בגלל הגיר, שברציף יש יחס העברה יותר גבוה (הילוך יותר גבוה) מאשר הילוך חמישי?

בהחלט השינוי בגלל הגיר. 

דוגמא מספירת שיהיה קל יותר להבין:

בידני 5 הילוכים יש 5 יחסי העברה.

הילוך ראשון נגיד 1:3.5. זאת אומרת 3.5 סיבובים בכניסה לגיר הופכים לסיבוב אחד ביציאה מהגיר.

הילוך שני נגיד 1:2.5. 2.5 סיבובים בכניסה שווים לסיבוב אחד ביציאה. 

הילוך 3 - 1:1.5

הילוך 4 - 1:1. סיבוב אחד בכניסה, אותו דבר ביציאה. 

הילוך 5-  1:0.7

זאת אומרת פה זה כבר לא יחס הפחתה אלא הפוך, 0.7 סיבובים בכניסה הופכים לסיבוב אחד ביציאה.

נגיד בהילוך זה האוטו נוסע ב 100 קמ"ש ב 3000 סל"ד

בגיר רציף אין יחסי העברה קבועים אבל יש לו טווח יחסי העברה כאשר הנמוך יהיה יותר נמוך מהילוך הראשון, לא 1:3.5 אלא נגיד 1:4, האוטו מזנק יותר בקלות. והגבוה לא יהיה 1:0.7 אלא נגיד 1:0.5. 

במהירות שיוט בעומס נמוך מחשב גיר תמיד ישאף לעלות ליחס העברה הכי גבוה בשביל לחסוך דלק  (והוא יכול לעלות יותר מאשר גיר ידני כי יש לו טווח שינוי רחב יותר) והאוטו יסע ב 2000 סל"ד ב 100 קמ"ש. 

• אהבתי 8

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הבוקר הספייס עברה טסט,

נכשלה על מנורת בלם. מעבר לזה עברה ללא בעיות.

עלות הטסט 966 שקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• חודש מאוחר יותר...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יכול להיות שכל נושא צריכת השמן הוא תוצאה של בלאי מוגבר בגלל מרווח הטיפולים הדי מפליג של 20K שקבעה מיצובישי? זה נשמע מרווח גדול מידי בשביל מנוע בנזין ובמיוחד מנוע בנזין קטן. נוטה לחשוב, ואולי זה רלוונטי לבעלים נוכחיים של הרכב, שהחלפת שמן ופילטר כל 10K( לפני כמובן שהתחילה בעיית צריכת השמן) אולי יכולה למנוע את העניין.

פורסם

לא יודע להגיד לך, לא שמעתי על בעיות צריכת שמן במנועים הללו.

בשני מוסכים אמרו שזה בסדר ורק לעקוב, ואכן לא היו בעיות בטסט והרכב לא מעשן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שאלה קטנה

המנוע שלה 1000? או  1200?

האם אתה מרגיש שהיא סוחבת למרות המנוע וה3 צילינדר?

מבחינת נתונים לא היה עדיף אטראז'?

אני חושב על לקנות רכב קטן ובעיקר שמתי דגש על מנוע וכו והכיוון היה(ספארק או I20)

אחרי השרשור הנ''ל על אמינות אני תוהה אם אני צריך לעשות פניה חדה לספייס סטאר

דגשים?

עריכה אחרונה על ידי דרדס אבא

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...