Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחח מקצועי בזול - מכירים ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, zvit כתב:

היא באה לביטוח ואומרת שנכנס בה מישהו ללא ביטוח ולכן היא תובעת את הפוליסה של עצמה

אם היא תעשה את זה והביטוח יאמר לה אנחנו נשלם ונוותר לו, אז ודאי שאין פה הונאה

אני מדבר על המצב שאומרים שנכנסתי בקיר או שנכנס בי חזיר בר ותכל'ס זה היה הפיקנטו של הבת, שזה נקרא הונאת ביטוח

קשה לי להאמין שהביטוח יוותר - הרי הביטוח לא מחלק מתנות חינם, ויש לכל חברת ביטוח (ובכללי לכמעט כל חברה בע"מ) עורכי דין שהיא מעסיקה בשוטף אז אין לחברה הוצאות על התביעה, למעט רווח עקיף של הוצאות משפט חוץ מתשלום הנזק.

אגב לגבי הגזל הוא דיבר על עצמו שהוא לא מוכן לגזול, זה שאולי המוסך יגנוב ויחפף בחלפים זה עניין של המוסכניק 

פורסם

חברת הביטוח עושה חשבון של עלות מול תועלת היא בודקת את סיכויי התביעה מול הנתבע טרם הגשת התביעה, ואם נראה שסיכויי הגביה אינם גדולים אז מוותרים.

הוא לא מוכן לגזול? אין לך גזל גדול מזה של נסיעה בלי ביטוח. כל הסיטואציה נוצרה בשל היעדר הביטוח. הרי אם "מישהו" יפגע "מישהו" יצטרך לשאת בנזקים. במקרה הספציפי הזה מדובר בסכום שעוד איכשהוא אפשר לעמוד בו. ואם הוא היה נכנס במרצדס או גורם לפציעה של אדם אחר (או הוא עצמו) נראה לך שלא היו נותנים טיפול רפואי? ומי היה משלם את זה?  כל שאר המבוטחים - לא סתם גזל, אלא גזל ציבור שהוא חמור בהרבה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דעתנו לא משנה.

רק דעת בעלת הרכב הנפגע קובעת.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נשמע לי פיתיון.

לגברת רכב חדש ורוצה לתקן אותו כאילו היה בן 20. לא מבינה שההתחשבות הזו תעלה לה ביוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לנצל את התמימות של בעלת הרכב שלא מבינה ולהשתמש בקלף של אין לי כסף ובגלל זה נסעתי בלי צד ג' זה גזל.

הפוגע רוצה לצאת מזה בסדר? אז שיגיד לבעלת הרכב שתלך למוסך לבחירתה - מורשה, ההצעה הראשונה, וואטאבר - ושהפוגע ישלם את החשבון, יהיה מה שיהיה, שיקח הלוואה אם צריך.

על טעויות משלמים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעה, Deutz912 כתב:

קיבלתי הצעת מחיר מפחח בחולון 2,000 ש"ח (לדברי הפחח - אם זה נגמר בצבע ופחחות ולא נשבר כלום), מה דעתכם ?

אתה מזכיר לי סיפור מלפני שנים. גרתי בדירה של עמידר שהייתי אמור לעזוב ולעבור לדירה גדולה יותר. על פי החוזה הדייר צריך להחזיר את הדירה כפי שקיבל אותה, ואני עשיתי חור בקיר כדי להתקין מזגן חלון. הייתי צריך לפרק את המזגן ולסתום את החור בקיר. שכן שבדיוק בנה את ביתו אמר לי שממילא יש לו בלוקים טיח וזמן, וחבל שאזמין קבלן שיפוצים מקצועי כדי לסגור את החור. שהמהנדס של עמידר ראה את העבודה הוא אמר  "קודם זה היה צריך לעלות 250 ש"ח, ועכשיו זה יעלה 500 ש"ח כי צריך גם לפרק את ה'תיקון' שעשית"

בגדול - זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. כמו שכבר אמרו חז"ל - לא לחינם המילה זול מתחילה באות ז'...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

דעתנו לא משנה.

רק דעת בעלת הרכב הנפגע קובעת.

ברור שדעת בעלת הרכב קובעת וכנראה שזה מה שהפוגע סוגר עם המוסך בראשון לציון.

התכוונתי האם באמת נראה שהתיקון יהיה איכותי ?

לצורך העניין - בא נגיד שסתם אני רוצה לצבוע 2 חלקים וקיבלתי הצעת מחיר השאלה היא האם במחיר הזה התיקון יהיה איכותי ?

לפני שעה, sperial כתב:

נשמע לי פיתיון.

לגברת רכב חדש ורוצה לתקן אותו כאילו היה בן 20. לא מבינה שההתחשבות הזו תעלה לה ביוקר.

פתיון למי ?

זה מוסך בחולון שמצא הפוגע, עד כדי כך המחיר זול ?

לפני 55 דקות, GKME כתב:

לנצל את התמימות של בעלת הרכב שלא מבינה ולהשתמש בקלף של אין לי כסף ובגלל זה נסעתי בלי צד ג' זה גזל.

הפוגע רוצה לצאת מזה בסדר? אז שיגיד לבעלת הרכב שתלך למוסך לבחירתה - מורשה, ההצעה הראשונה, וואטאבר - ושהפוגע ישלם את החשבון, יהיה מה שיהיה, שיקח הלוואה אם צריך.

על טעויות משלמים.

תמימות ? אתה חושב שאם התיקון לא יהיה 100% היא לא תבקש לסדר את זה ? מי אמר שהפוגע השתמש בקלף של אין לי כסף, ומי אמר שלא ביטח את הרכב צד ג' כי "אין כסף" ?

זה מה שהפוגע כנראה בוחר לעשות כעת לעשות מה שבעלת הרכב בוחרת.

אל תתבטא חריף בדברים לא נכונים "לנצל את התמימות של בעלת הרכב" ולחתום ב"על טעויות משלמים" 

זה בטעות יכול לקרות גם לך, אם לא בזה אז במשהו אחר אל תהיה בטוח כ"כ בעצמך

לפני 37 דקות, zvit כתב:

בגדול - זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. כמו שכבר אמרו חז"ל - לא לחינם המילה זול מתחילה באות ז'...

אני לא יודע מי החז"ל שלך

פורסם
לפני כשעה, Deutz912 כתב:

התכוונתי האם באמת נראה שהתיקון יהיה איכותי ?

לא מכיר את המוסך ולא יודע מה מלוא הנזק...

לגופו של עניין: מתמונות הנזק נראה שיש מכה אבל הנזק לצבע שולי - לכן מציע לבדוק תיקון בעזרת PDR. נראה לי שתיקון כזה יהיה זול יחסית, ויתן את התוצאות הטובות ביותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• אחראי פורום
פורסם

מציע לך להרגיע את התגובות התוקפניות.

עשיתם טעות מטומטמת, תתמודד עם הביקורת.

מי שנוסע בלי ביטוחים לא רק מנסה לחסוך אלא רשלן ועבריין ממדרגה ראשונה.

אין פה לאף אחד מושג מי המוסך שהוצע, מה רמת העבודות שלו, מה היקף העבודה והאם 2000 ש''ח הם עלות סבירה.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

פיתיון - הכוונה לגרום לבעלת הרכב להגיע אליו ואז ״לבדוק״ את הרכב שוב ולהקפיץ את המחיר פי 5.

בעלת הרכב הזו מתנהגת כפתיה. היא צריכה לדאוג לעצמה. להכניס את הרכב למוסך, לדווח לביטוח שלה (בשלב זה ללא תביעה), לזמן שמאי ולתקן את הרכב כראוי לרכב חדש. ואז להגיש את החשבון לפוגע, ואם הוא מסרב לשלם לפתוח בהליכים משפטיים.

החריג היחיד הוא אם מדובר בעבריין אלים, אז אין ברירה אלא לבלוע הצפרדע ולשלם מכיסה או לתבוע את הביטוח של עצמה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Deutz912 כתב:

מי אמר שהפוגע השתמש בקלף של אין לי כסף, ומי אמר שלא ביטח את הרכב צד ג' כי "אין כסף" ?

אתה...

ציטוט
בתאריך 7.4.2025 בשעה 23:10, Deutz912 כתב:

הוא פגע ברכב קיה פיקנטו GT 2024 , אין לו כסף

פות"ש - אתה מדבר על גזל באיזו מין הצטדקות של אדם מוסרי כביכול,

ומצד שני אתה/ם מנצלים תמימות וטוב לב של אדם שנפגע ממכם,

ומחפשים בנרות כל דרך שלא לשלם על המחדל שלכם את מחירו המלא, על חשבון הנפגעת.

מה עם "לא תשים מכשול בפני עיוור"?

הנפגעת עיוורת לעובדה שהיא תישאר עם רכב שעבר תיקון זול,

וכשהיא תרצה למכור את הרכב עוד כמה שנים יורידו לה במחיר על זה.

זה לא סוג של גזל?

אם אתה (או החבר, נניח...) מחשיב את עצמך כאדם הגון ומוסרי שעשה טעות,

תכבד את עצמך ואת מי שנפגע ממך, ותחפש מי שיעשה את העבודה של התיקון הכי טוב, ולא הכי זול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, itaysamurai כתב:

מציע לך להרגיע את התגובות התוקפניות.

עשיתם טעות מטומטמת, תתמודד עם הביקורת.

מי שנוסע בלי ביטוחים לא רק מנסה לחסוך אלא רשלן ועבריין ממדרגה ראשונה.

אין פה לאף אחד מושג מי המוסך שהוצע, מה רמת העבודות שלו, מה היקף העבודה והאם 2000 ש''ח הם עלות סבירה.

תוקפניות ? עדיף שתשתוק.

"עשיתם" "תתמודד עם הביקורת" ? זה לא אני ולא מי מטעמי. איתי עד עכשיו לא היית בשרשור רצוי שלא תגיב. תן מוסר בפרטי לאלה שמציעים להונות את חברת הביטוח.

יש סדר גודל של תיקון ובמחיר מסויים זה כבר הונאה כך שהשאלה הייתה אם זה זול אז זה תיקון גרוע. 

לפני שעה, sperial כתב:

פיתיון - הכוונה לגרום לבעלת הרכב להגיע אליו ואז ״לבדוק״ את הרכב שוב ולהקפיץ את המחיר פי 5.

בעלת הרכב הזו מתנהגת כפתיה. היא צריכה לדאוג לעצמה. להכניס את הרכב למוסך, לדווח לביטוח שלה (בשלב זה ללא תביעה), לזמן שמאי ולתקן את הרכב כראוי לרכב חדש. ואז להגיש את החשבון לפוגע, ואם הוא מסרב לשלם לפתוח בהליכים משפטיים.

החריג היחיד הוא אם מדובר בעבריין אלים, אז אין ברירה אלא לבלוע הצפרדע ולשלם מכיסה או לתבוע את הביטוח של עצמה.

כן כך חשבתי שזה מה שיקרה שהיא תבוא לבדוק והם יכפילו וישלשו את המחיר

יכול להיות שהיא מתנהגת כפתיה, אבל אם היא לא תקבל תיקון כראוי וודאי שהיא תתלונן ותעשה את מה שאמרת.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אתה...

פות"ש - אתה מדבר על גזל באיזו מין הצטדקות של אדם מוסרי כביכול,

ומצד שני אתה/ם מנצלים תמימות וטוב לב של אדם שנפגע ממכם,

ומחפשים בנרות כל דרך שלא לשלם על המחדל שלכם את מחירו המלא, על חשבון הנפגעת.

מה עם "לא תשים מכשול בפני עיוור"?

הנפגעת עיוורת לעובדה שהיא תישאר עם רכב שעבר תיקון זול,

וכשהיא תרצה למכור את הרכב עוד כמה שנים יורידו לה במחיר על זה.

זה לא סוג של גזל?

אם אתה (או החבר, נניח...) מחשיב את עצמך כאדם הגון ומוסרי שעשה טעות,

תכבד את עצמך ואת מי שנפגע ממך, ותחפש מי שיעשה את העבודה של התיקון הכי טוב, ולא הכי זול.

לא אמרתי, אתה לא יודע לקרוא.

מה שכן אמרתי זה שהפוגע כנראה יילך למוסך שהנפגעת רוצה בראשון לציון.

הוא הציע לרמות את חברת הביטוח אתה מסכים איתו ?

יש הלכה ואסור לעשות את מה שהוא הציע.

אני לא מבין בפחחות ולא מתמצא במחירים, פניתי לכמה פחחים בכדי לנסות לעזור לו לחפש פחח הגון במחיר טוב ומצד שני לא לצאת בנזק כספי גדול, אם המחיר יעלה באיכות התיקון ודאי שלא זו הדרך.

אם היה לכם אופציה לקנות משהו בשתי מקומות ובמקום השני יותר זול בהפרש גדול לא הייתם הולכים לשם ? אבל אם יש חשש שזה לא "אותו דבר" לא לוקחים סיכון.

כנראה שאתה כל כך חכם שאתה מחפש לקנות רכב אתה מסתכל על המודעה הכי יקרה.

אחרי בדיקה על הפחח ההוא ראיתי בגוגל שיש עליו הרבה ביקורות טובות, ומעט ביקורות לא טובות לכן הפוגע חושש למיעוט ולא הולך לתקן שם.

שוב אני חוזר תבינו אף אחד לא מחפש תיקון זול, תפסיקו עם כל הדיבורים המטופשים כמו כמה שחושבים שהם גאונים פה.

אם אין לכם מה להגיב עדיף שתחפשו שרשור אחר להתעלק עליו

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
  • רעיון גרוע 1
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...