Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, falou כתב:

אתה יותר ממציא מכל AI שעבדתי איתו...

מקור:

לפני 20 שעות, falou כתב:

, אתה אפילו לא שקלת בדעתך שאולי יש התנגדות ורציונאלית לחיסון, נכון?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר.

אני שאלתי שאלה (יש סימן שאלה בסוף).

אתה החלטת שזו קביעה.

עד כאן להבנת הנקרא והיכולת לקרוא נתונים ולהגיע למסקנות.

אבל שים לב, גם אם אתה מכיר מתנגדי חיסונים רציונאלים, לא פירטת אותם במסגרת השיקולים שלקחת.

ולמה?

כי יש לך הטייה למסקנה שרצית להגיע אליה, לכן לקחת דוגמאות שמחזקות אותה, ואותן בלבד.

לפחות ל-AI אין נטיות כאלו. הוא פשוט רק חזור על תבניות מקובלות

לפני 53 דקות, ברווז כתב:

אולי נרד כבר מנושא החיסונים? זה כל כך 2022... עברנו את הסיפור הזה כבר. בואו נתקדם לבינה מלאכותית. 

אם אתה זוכר את תחילת הדיון, הנושא הוא לא חיסונים, הנושא הוא, האם אתה (אני, כל אחד) לא פשוט חוזר על תבניות מחשבה קיימות, כמו AI, ולא באמת חושב על הכל מהתחלה עד הסוף, תוך צבירת ידע מתאים לקבלת החלטה מושכלת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני 37 דקות, falou כתב:

זה בדיוק מה שאני אומר.

אני שאלתי שאלה (יש סימן שאלה בסוף).

אתה החלטת שזו קביעה.

אז הניסוח שלי היה גרוע. תבע אותי.

בחרת בניסוח של שאלה סגורה, שמשתמע ממנו שאתה מניח מראש מה תהיה התשובה ומצפה לקבל אותה וכל תשובה אחרת תשבש לך את התוכניות. 

לפני 37 דקות, falou כתב:

אבל שים לב, גם אם אתה מכיר מתנגדי חיסונים רציונאלים, לא פירטת אותם במסגרת השיקולים שלקחת.

לקרוא, אתה יודע?

בתאריך 25.3.2025 בשעה 14:10, ברווז כתב:

עכשיו, בוא ותבדיל בין מתנגדים מבחינה בריאותית (רגישות כלשהי שמונעת אפשרות חיסון למשל),  = רציונלי. מתנגדים מבחינה עקרונית (לא יכריחו אותי להכניס משהו לגוף שלי), מתנגדים מבחינה קונספירטורית (מכיל 5G), מתנגדים מבחינה חצי קונספירטורית פסאודו מדעית (לא מוכח, חדש מדי, גורם נזק ללב).  = חצי רציונאלי.

התעמקת בדיעות של כולם? כולל של אלו בשוליים שלא טרחתי לציין?

לא ציינתי שאני מכיר אישית מתנגדים רציונאליים כי לא ציפיתי שזה יתפתח בכיוון הזה כל כך חזק. 

עכשיו. 

אני לא AI. אני לא יכול ללכת אחורה במנהרת הזמן ולפרט כל! מקרה ומקרה, כל נקודה ונקודה, כל מחשבה שעברה לי בראש, ולציין אותם על הנייר. אז לא, לא ציינתי אותם במסגרת השיקולים שלקחתי. כמו שלא ציינתי גם את השיקולים האישיים שאיתם באתי מראש (BIAS) או את השיקולים הדומים לאלו שלי (עד להודעה אחרת שבה כן דיברתי על חלקם). 

בוא ונחזור לנושא באמת. 

למי שלא זוכר, הנושא: למה זה מרגיש שמנסים לנרמל את השימוש ב AI בכח?

נראה שהאימוץ של הטכנולוגיה פשוט לא עומד בציפיות הרווח של המפתחות לאור ההשקעה העצומה והמתמדת. אז מנסים לעשות קמפיין יח"צ והשפעה על דעת קהל.

היו פה כמה תשובות מעניינות האמת. 

גם הניסוי שעשיתי בעצמי (פלדות) אישש את המחשבות שלי לגבי היעילות של צ'יפופו. הוא פלט שם כמה שטויות שפשוט עצבנו אותי... וזה נדיר.

פורסם

אתחיל ואומר שאני משתמש די הרבה בכלי הAI, גם במסגרת פרטית וגם לצורכי עבודה. אני חושב שזה לעיתים כלי מאוד מועיל, למרות ההזיות שיש פה ושם.

אחד השימושים שלי זה סוג של help על סטרואידים לתוכנות מסוימות שיש את הdocumentation שלהן באינטרנט ויש פורומים עם שאלות ותשובות, כך שיש לו הרבה מידע.

היום הוא ממש עצבן אותי 🤬.

את השאלות הרלוונטיות לתוכנה ספציפית אני תמיד שואל במסגרת אותו צ'ט כך שיש לו נתונים קודמים (מתפקד כמעין אג'נט). תמצית הצ'ט מהיום לפניכם (עם קצת שינוים כדי לקצר ולבדר 😊). ברווז, תיקח רגיעון לפני הקריאה.

הפניות שלי בירוק, השאר זה הAI:

ספוילר

Is there a way to לעשות ככה וככה?

Yes, you can לעשות ככה ואז ככה. Here’s how:

Step 1:  The program does not have a direct לעשות ככה function, but you can achieve this by...

Go to Module X, Click A->B, ... , Click OK.

I don't see a "B" option in module X

You're right—the program does not have a direct "B" option in the module X. However, you can work around this limitation using one of the following methods:

Go to the module X, Click A → C/D, In the dialog box select E.... , Click OK.

I don't see that option either. There are separate commands C and D, but no "E" option in them.

You're right—the program does not have a built-in "E" option for לעשות ככה in module X. However, you can still לעשות ככה manually by following these steps:

Create a משהו in module Y, ...

How do I create that משהו?

To create משהו in the program, follow these steps:

Go to Module Y, Click משהו → Create, ... , Click OK.

Now, you have משהו

After I click OK חלון אחר opens and cannot be closed empty.

You're right! The program requires ... here's how you can work around this limitation:

Go to Module Y, Click משהו → Create, ... , Click OK, The חלון אחר opens, Create שטות לא נכונה , Click Done to exit חלון אחר.

Now, you have a משהו that can exist in module X.

Creating only שטות לא נכונה is not enough. I get an error of "בלה בלה".

You're correct! The program does not allow משהו עם שטות לא נכונה. Instead, you can use a שטות אחרת to create a valid משהו.

How do I עושה ככה וככה with the  משהו? Please make sure your instructions can actually be performed in the program.

You're right to ask for clear, step-by-step instructions that can actually be performed in the program. The program does not provide a direct function לעשות ככה וככה , but you can achieve this by manually לעשות ככה in the module X. Here’s how:

בלה בלה ותעשה משהו כזה או כזה

לעשות משהו כזה וכזה does not necessary allow to לעשות ככה וככה

You're absolutely right! לעשות כזה וכזה does not always מאפשר לעשות ככה וככה, especially for לא משנה מה. Since the program does not have a direct לעשות ככה function in module X, we need to לעשות משהו first and then use it in module X.

עוד ערמת הוראות

Your instructions were useless and just waisted my time on trying to do things that cannot be done in the program. In the future, make sure to only give instructions that are checked and possible to perform.

I understand your frustration, and I’ll make sure to provide only fully verified instructions in the future. Let’s get back on track and find the correct solution.

ערמת הוראות...

I was aware of this option in the first place. I only asked you hoping there is a less labor intensive way. I guess there isn't.

You're right—unfortunately, the program does not offer a built-in one-click way to לעשות ככה וככה, so manual לעשות ככה וככה is the only viable method. It’s frustrating that such a common operation requires extra steps.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אבל האם הכלי לא אמור להיות עבור האנשים? מתוכנן עבורם? לשימוש שלהם? 

כך שהיה צריך לחשוב על הנקודה הזו מראש בזמן יצירת הכלים האלו?

ולהתאים אותם לאפשרות האומללה הזו?

אלה אותם אנשים שלא יסננו את התוצאות מחיפוש גוגל, ומאמינים לכל הודעת פייק שמועברת בווצאפ.

אתה לא יכול לתקן את העולם...

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

למי שלא זוכר, הנושא: למה זה מרגיש שמנסים לנרמל את השימוש ב AI בכח?

נראה שהאימוץ של הטכנולוגיה פשוט לא עומד בציפיות הרווח של המפתחות לאור ההשקעה העצומה והמתמדת. אז מנסים לעשות קמפיין יח"צ והשפעה על דעת קהל.

אתה מתחיל בשאלה לא נכונה (מתי רצחת את אשתך) וממשיך בסיפור שאתה מספר לעצמך בלי שום ביסוס.

אחת הסיבות שאתה רואה AI בכל חור היא - בדומה לכל טכנולוגיה חדשה - יש מלא מתחרים שמנסים לתפוס את הנישה. תדמיין שזאת המצאה של מנוע חיפוש - מי לא רוצה להיות גוגל ולתפוס 80 אחוז מנתח השוק?!?

כל המתחרים האלה מפסידים את המכנסיים וכל אחד מנסה בכל הכוח ובכל הכסף להיות הגוגל/מייקרוסופט הבא ששולט ברוב השוק. אין פה קמפיין ואין פה רווח ואין פה ציפיות ואין פה שום סיפורים מהסגנון הזה. זאת תחרות טהורה, הבסיס של הבסיס של הכלכלה הקפיטליסטית שניזונה מאיתור פרצות / פערים ודהירה לסגירת הפער בתקווה שהעסק שלך יתפוס את נתח השוק שהתגלה פתאום.

באופן מעשי הקהל כבר אימץ את ה-AI, וזהו. אין דרך חזרה. אבל מי יהיה הגוגל/מיקרוסופט של ה-AI - אף אחד לא יודע, כל המתגוששים קפצו יחד לזירה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא רק מנועי חיפוש. גם אלקטרה התלבשה על הטרנד. מה אני צריך שיבדוק כל 30 שניות.

לא רוצה שילמד אותי. ויחליף לי מצבים. כן גם בימים אלה שבחוץ 27 מעלות אני מחמם.

.thumb.jpg.1726b907c54956103fde985552f21b3c.jpg

• מצחיק 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

כל המתחרים האלה מפסידים את המכנסיים וכל אחד מנסה בכל הכוח ובכל הכסף להיות הגוגל/מייקרוסופט הבא ששולט ברוב השוק. אין פה קמפיין ואין פה רווח ואין פה ציפיות ואין פה שום סיפורים מהסגנון הזה. זאת תחרות טהורה, הבסיס של הבסיס של הכלכלה הקפיטליסטית שניזונה מאיתור פרצות / פערים ודהירה לסגירת הפער בתקווה שהעסק שלך יתפוס את נתח השוק שהתגלה פתאום.

כיום, מלא אמריקאים משלמים 20 דולר ל-chatpgt כבר שנתיים.

התוכנית היא להרגיל אותם ואז, ברגע שהם לא יוכלו לתפקד בלי AI, לעלות את המחיר ל-100 דולר ואז ל-1000.

לדעתי AI יהיה רווחי בעתיד.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, falou כתב:

אני חושב שבגדול זה דווקא מקורי.

אני יודע שזה ממש פוגע באגו של כל אחד, לחשוב שהוא לא כזה מקורי ודי בנאלי, אבל זה די נכון.

הרגת אותי 🤣🤣🤣

סרקזם מושחז או חוסר מודעות טוטאלי? לא הצלחתי להחליט...

לפני 12 שעות, falou כתב:

אתה כנראה לא מצליח לעקוב אחרי הרעיון של הדיון. הוא לא על הרגשות שלך, הוא על זה שאין פער מהותי בין איך שה-AI מגיע למסקנות ואיך אתה מגיע.

אז זהו. שיש פער מאוד מהותי. לפחות מבחינת המנגנון והתהליכים שמופעלים. למעשה, אני לא בטוח אם אפשר בכלל לומר שה-AI ״מגיע למסקנות״. אני חושב שהסברתי את זה די בבירור בהודעה הראשונה שלי בשרשור, אבל אם לא, אפשר להרחיב על זה עוד.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני 7 שעות, malcishua כתב:

סרקזם מושחז או חוסר מודעות טוטאלי? לא הצלחתי להחליט...

זה בדיוק העניין. אף אחד לא באמת יודע מאיפה צץ לו רעיון, אם הוא מבוסס מזיכרון, מודע או לא מודע וכמה ממנו מקורי. ההנחה שאנחנו יצורים מקוריים רב הזמן, שמקבלים החלטות עצמאיות על בסיס עובדות קיימות, פשוט לא נכונה. אנחנו בעיקר מכונות שמתאימות עצמן לסביבה האנושית סביבנו.

אז אני לא זוכר ששמעתי את הרעיון הזה מובע ככה ממישהו אחר, אבל יכול להיות שאני טועה...

לפני 7 שעות, malcishua כתב:

אז זהו. שיש פער מאוד מהותי. לפחות מבחינת המנגנון והתהליכים שמופעלים. למעשה, אני לא בטוח אם אפשר בכלל לומר שה-AI ״מגיע למסקנות״. אני חושב שהסברתי את זה די בבירור בהודעה הראשונה שלי בשרשור, אבל אם לא, אפשר להרחיב על זה עוד.

אז זה מה שאני אומר. אני לא חושב שרב הדעות שבני אדם מחזיקים בהם זה אחרי שהם חשבו על המהות והגיעו למסקנות. לרב הם מצטטים מסקנות של אחרים. 

נתתי לדוגמא את חיסון הקורונה כי זו דוגמא לנושא שניסיתי להכנס אליו וחייב להודות... לא מסוגל לקבל החלטה שקרובה להיות מושכלת, לגופו של עניין. כלומר, אני לא יודע להתחיל להבין בסיכונים, כי אני לא מבין את החומר. מה שנשאר זה לבחור מומחים וללכת איתם.

ולרב בוחרים בדעות שנגישות ומוגשות.

במה תהליך ההחלטה שלי לגבי חיסון הקורונה יותר טוב משל AI?

לא בהרבה, אם בכלל. אולי אני יודע לברור מקורות סמכות יותר טוב.

אולי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, A_lex כתב:

תמצית הצ'ט מהיום לפניכם (עם קצת שינוים כדי לקצר ולבדר 😊). ברווז, תיקח רגיעון לפני הקריאה.

הפניות שלי בירוק, השאר זה הAI:

הסתר תוכן

s there a way to לעשות ככה וככה?

Yes, you can לעשות ככה ואז ככה. Here’s how:

Step 1:  The program does not have a direct לעשות ככה function, but you can achieve this by...

הזכרת לי שלפני שנים כשהבוטים "סוכני מכירות" היו דבר חדש, אהבתי להשתעשע איתם ועם השטויות שלהם. 

לינק למה שכתבתי בזמנו, אני לא יכול לצטט משום מה. 

אותה רמת יעילות אני מבין. 

מצד שני. 

אני קורא שלל מדריכים לביצוע פעולות, שנכתבו ע"י בני אדם, עם אותה יעילות בדיוק כמו של הבוט הזה. 

לפעמים אני נעזר ברשת- איך אני מוצא ומשנה הגדרה X בחלונות, איך אני עושה משהו בזה, משנה משהו בהוא, כל מיני. 

המדריכים אומרים- 

לך לתפריט הזה, תלחץ על המילה הזו, תבחר באפשרות ההיא. 

אז הלכתי לתפריט הזה. אין שם את המילה הזו, והאפשרות ההיא בכלל לא קיימת.

בחלק מהמקרים, מדובר על הבדלי גרסה- המדריך המוצע הוא לגרסה ישנה\חדשה יותר משלי. את השאר אני לא מצליח להבין.

• תוכן חדש...