Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק לי נמאס שכל הזמן, בכל מקום, דוחפים את ה AI במורד הגרון ?!

ברווז

פוסטים מומלצים

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

הAI הוא פשוט כלי שמנסה להתבסס על חוכמת ההמונים ולחקות אותה.

זה תוצר הלוואי של איך שהוא עובד.

מה שמדהים בכלי זה עד כמה החשיבה של כולם דומה ושבלונית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 39 דקות, falou כתב:

תגיד... חיסון קורונה לקחת, נכון?

אתה יודע להסביר למה, נכון?

אתה מבין למה חיסון הקורונה עובד?!

התשובה לשלושת הסעיפים היא כן. 

אתה החלטת משום מה שאני לא התעמקתי מספיק בנושא או "התעמקתי" כמו רוב האוכלוסייה, במחקרים מעמיקים שבוצעו בפייסבוק ע"י מישהו שקרא מאמר ברדיט שכתב מישהו שהוא חבר של רוקח.

לפני 39 דקות, falou כתב:

אתה חוזר על מה שקראת. אתה לא באמת מבין את הבסיס לקבלת ההחלטה

ותן לי לנחש, לא התעמקת בלנסות להבין מתנגדים לחיסון ומה הנימוקים שלהם, נכון?

ניחשת לא נכון. אפילו רחוק מהאמת. 

עכשיו, בוא ותבדיל בין מתנגדים מבחינה בריאותית (רגישות כלשהי שמונעת אפשרות חיסון למשל), מתנגדים מבחינה עקרונית (לא יכריחו אותי להכניס משהו לגוף שלי), מתנגדים מבחינה קונספירטורית (מכיל 5G), מתנגדים מבחינה חצי קונספירטורית פסאודו מדעית (לא מוכח, חדש מדי, גורם נזק ללב). 

התעמקת בדיעות של כולם? כולל של אלו בשוליים שלא טרחתי לציין?

לפני 39 דקות, falou כתב:

זה ה-Human Condition מזהה תבניות מחשבה מקובלות ומתאים עצמך אליהם, כדי להתקיים בתוך החברה.

מה שתיארת פה, מוגדר מבחינה קלינית כסוג של פסיכופתיה למיטב זכרוני- אנא תצדיקו אותי אם אני טועה... 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, falou כתב:

וואללה?

רוצה להתערב?

להוציא נושאים שיש לך ידע סינגולרי שאתה מבין בו והרב לו, ומאפשר לך לבצע ניתוח ייחודי של העובדות, כל השאר הדעות שלך, הם של אחרים.

לדוגמא, האם סיטרואן מייצרת מכוניות לא אמינות?

אתה יודע אם הן אמינות לא? יש לך ניסיון אישי? יכולת לנתח מכאנית? קראת סטטיסטיקה מבוססת של האמינות שלהם?

לא.

אתה מתבסס על דעות שקראת בפורום, להן אתה מייחס יותר/פחות אמינות לפי קריטריון סובייקטיבי כזה או אחר, ואתה חוזר עליהן.

מה לגבי שאלות כמו "האם השמש מחממת?", "האם אני רואה מישהו שקיבלת מכה ובוכה - זה מעצב או שמחה?" או "האם בלילה רואים פחות טוב"? יש כמובן אינספור שאלות שהתשובה עליהם היא ניתוח של עובדות שאני חווה ללא קשר לאחרים (ולא, הדיון הוא לא האם המילה "חם" מגדירה את מה  שהיא מגדירה כי שמעתי אנשים אומרים את המילה הזו כשהם הרגישו את אותה תחושה שלי - זה לא הדיון וזה לא קשור ל AI).

הידע הסינגולרי הוא הרבה יותר ממה שאתה מתאר, ו AI עוד לא נמצא שם (גם לא קרוב לפי לא מעט מומחים בתחום)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אתה החלטת משום מה שאני לא התעמקתי מספיק

אתה עוד פעם סוטה מהנושא.

אולי בחיסון קורונה התעמקת (ספק, לא חושב שיש לך את הכלים לקבל דעה מושכלת לגבי הבטיחות של מנגנון RNA), ברב הנושאים האחרים לא.

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

עכשיו, בוא ותבדיל בין מתנגדים מבחינה בריאותית (רגישות כלשהי שמונעת אפשרות חיסון למשל), מתנגדים מבחינה עקרונית (לא יכריחו אותי להכניס משהו לגוף שלי), מתנגדים מבחינה קונספירטורית (מכיל 5G), מתנגדים מבחינה חצי קונספירטורית פסאודו מדעית (לא מוכח, חדש מדי, גורם נזק ללב). 

התעמקת בדיעות של כולם? כולל של אלו בשוליים שלא טרחתי לציין?

החלוקה שלך למקבלים לעומת סוגי מתנגדים, כולל הקיטלוג שלהם שנעדר כל התנגדות רציונאלית/רלוונטית, מוכיח שהתחלת עם דעה מוקדמת והמשכת איתה.

אני שמעתי את הריאיון של רוגן עם מתנגד החיסון, אחד ממפתחי הטכנולוגיה שלו בשנות ה-80'. 3 שעות

מודה... לא הבנתי כלום ענייני. אין לי את ההתחלה של הידע הבסיסי בכלל להבין על מה הוא מדבר.

אבל... אצלך הוא בכלל לא קיים. כל ההתנגדות לא רציונאלית, כי מראש קיבלת את התפיסה (המובנת בתקשורת) שכל מתנגד הוא לא רציונאלי.

משל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, falou כתב:

כי מראש קיבלת את התפיסה (המובנת בתקשורת) שכל מתנגד הוא לא רציונאלי.

וכל תומך הוא רציונלי בהכרח?

יש את התומכים מלחץ חברתי. אלו שמלחץ סביבתי (תעודות חיסון = כניסה לקניונים ושות'). אלו שמתוך בחירה אישית א (לא רוצה להיות חולה) או מתוך בחירה אישית ב (לא רוצה להיות חלק משרשרת ההדבקה). יש עוד. כולל כל מיני פסיכים למיניהם, שאצלהם הסיבות להתחסנות על גבול ההזוי - כך שממש לא כל התומכים הם רציונליים. 

אתה ממשיך לצאת מנקודות הנחה שגויות, ומטפח דיעה מאד מאד ספציפית שלא נראה שניתן להניע אותך ממנה. 

לצורך העניין חקרתי די הצורך כדי לבוא על סיפוקי לגבי נושא החיסונים בכדי שאוכל לקבל החלטה מושכלת. יחד עם שקלול עוד נתונים נסיבתיים אישיים. לומר שאני מומחה מספר 1 בארץ לנושא החיסונים? לא קרוב לזה אפילו. לומר שאני יודע איך זה עובד? בגדול (שזה מספיק לי), כן. למה זה יכול ועלול לגרום? אני לא אימיונולוג, והמידע הזה ברובו הוא שמועות וקונספירציות ללא די והותר מאמרים מדעיים שיכולים לתת מידע. 

במקרה הזה ספציפית אני חייב לומר- הקשבתי הרבה יותר למתנגדים מאשר לתומכים. 

למה לתמוך, אני כבר יודע ומבין לבד את הרציונל שלי. למה לשלול? פה הייתי צריך ללמוד "מבחוץ". להוסיף עוד טיעונים לארסנל, לפני שאוכל לקבע את הדיעה האישית שלי. 

והנה בא פאלו! ואומר שלא שקלתי בכלל את הטיעונים של המתנגדים... בדיוק אלו הטיעונים ששמתי עליהם יותר דגש כי הם אלו שחסרים לי כדי לקבל החלטה.

ולמה למען השמן אתה חושב שאני לא מחיל את התהליך על זה לגבי שאר הדברים בחיים שלי? 

תעשה חיפוש בפורום, תוכל למצוא לפחות הודעה אחת שלי שבה אני מסביר את משנתי על תהליכי ה"התעמקות" שלי בנושאים שבהם אין לי די ידע. 

ואם כבר אתה עושה חיפוש. ממליץ לך גם לחפש את ההודעות שלי שבהן כתבתי במפורש שאין לי דיעה, כי אני לא מבין מספיק בתחום. היו כמה כאלו, כמה שבהן כתבתי ששיניתי את דעתי בעקבות [מידע חדש], ועוד כמה דברים בסגנון שאתה שולל ממני באופן שרירותי כאילו שהם לא מתקיימים כלל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני לא זוכר איך הגעתי לפירמת הצמיגים החביבה עלי (קונטיננטל) בפעם הראשונה. כנראה ייעוץ מהפורום או שבדקתי לאיזה רכב יש צמיגים כאלו מהמפעל, כי חיפשתי מידע. נשאתרי איתם, כי אהבתי את התוצאות

מה ההבדל בין זה לai?

קראת שקונטיננטל זה טוב והחלטת לקנות. לא עשית נסיעות מבחן על כל מותגי הצמיגים, לא עשית תואר בהנדסת חומרים כדי להבין מי מהמותגים מייצר את הגומי הכי טוב ולא עשית סימולציות של שחיקה לאורך x שנים לעומת עלות צמיג ביחס לאינפלציה של השקל כדי להבין איזה צמיג הכי משתלם כלכלית.

קנית מה שאמרו לך שטוב. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, SlowRide כתב:

מה ההבדל בין זה לai?

בפעם הראשונה, כמו שכתבתי (ולקחת כציטוט)- אין הבדל.

Just now, SlowRide כתב:

קראת שקונטיננטל זה טוב והחלטת לקנות. לא עשית נסיעות מבחן על כל מותגי הצמיגים, לא עשית תואר בהנדסת חומרים כדי להבין מי מהמותגים מייצר את הגומי הכי טוב ולא עשית סימולציות של שחיקה לאורך x שנים לעומת עלות צמיג ביחס לאינפלציה של השקל כדי להבין איזה צמיג הכי משתלם כלכלית.

קנית מה שאמרו לך שטוב. 

בפעם הראשונה. נכון. 

קצת התעמקתי, ממש קצת, בלבדוק אילו רכבים יוצאים מהמפעל עם הצמיגים האלו. אם זה מספיק טוב למפעל, להוציא רכב עם הצמיגים האלו, זה אמור להיות מספיק טוב בשביל ברווז. דיעה+הנחה. 

השתמשתי. הרגשתי, הבנתי, למדתי. 

החלפתי (פעם אחת). למדתי והבנתי עוד דברים. 

חזרתי לקונטי.

יכול להיות שיש עוד צמיגים שיהיו לא פחות, או הרבה יותר, טובים. גם בטווח המחיר הזה ספציפית. 

לא יודע. לא רואה טעם להתעמק בזה יותר ממה שהתעמקתי בזה (אחרי כל ההודעה הקודמת שכתבתי שבה אני מסביר כמה אני מתעמק, זה נשמע מצחיק האמת). הסיבה שאני לא רואה טעם להתעמק בזה יותר היא שאני מרוצה ממה שאני מקבל, יודע מה "גבולות הגיזרה", יודע למה לצפות ולא מופתע מהתנהגות לא צפויה. מספיק לי לצרכיי של הגעה מ-A ל-B. 

אם הייתי רוצה רכב "למסלולים", לא הייתי בודק את נושא הסימולציה שציינת כי זו לא המטרה, אבל בהחלט הייתי נכנס יותר לעומק גם להרכב הכימי של הצמיגים (לפני שתקפוץ, אני עושה את זה גם לגבי פלדה לסכינים למשל), בודק תוצאות מבחנים שנעשו לאורך חיים, תנאי שימוש ועמידות, ועוד שלל נתונים טכניים שביום יום שלי אני ממש לא צריך. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

ומה אתה חושב שג'יפיטי יעשה אם תשאל אותו לאיזה צמיג יש את הרכב החומרים הכי מתאים למסלול? חוץ מליזום בדיקה פיזית במעבדה, בדיוק את זה. יחפש מידע על השאלה הספציפית. ככל שתבקש ממנו להעמיק יותר, הוא יעמיק עד כמה שיש מידע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, SlowRide כתב:

יחפש מידע על השאלה הספציפית.

או. 

איפה הוא יחפש? 

גם! ברדיט (אין סוף דיעות שונות). גם! בפייסבוק (אותה בעייה). גם! במאמרים. גם! בפרסומות. 

אז, אני אמור לסמוך על התוצאה שהוא יפלוט? שמבוססת על תמהיל של פרסומות, משתמשים ברדיט ופייסבוק וגם קצת מחקרים מדעיים אמיתיים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

איפה הוא יחפש? 

איפה שאתה תחפש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אתה יכול פשוט לשאול את ג'יפיטי איזה צמיגים עדיף לקנות והוא כנראה יתן לך תשובה די דומה למה שתקבל פה.

קצת סקרנת אותי ובהשראת השרשור הזה והשאלה הזו ניסיתי את ChatGpt

ציטוט

מהם הצמיגים מומלצים לשברולט ספארק 22 מידה 185/55 R15 82H ?

ציטוט

לשברולט ספארק 2022 עם מידת צמיג 185/55 R15 82H, יש כמה אפשרויות טובות בהתאם לסוג השימוש שלך (עירוני, בין-עירוני או נסיעות ארוכות). הנה כמה מותגים ודגמים מומלצים:

1. מישלין Energy Saver+ – צמיג שמיועד לחיסכון בדלק וביצועים טובים בעיר ובכבישים מהירים. יש לו דירוג גבוה מבחינת אורך חיים ויכולת הבלימה.

2. פירלי Cinturato P1 Verde – צמיג קל וידידותי לסביבה, עם יכולת בלימה מצוינת ועמידות לאורך זמן. מתאימים מאוד לשימוש עירוני ונסיעות קצרות.

3. קונטיננטל ContiEcoContact 5 – צמיג עם ביצועים טובים בכל תנאי מזג אוויר, חיסכון בדלק וביצועים טובים בכבישים יבשים ורטובים.

4. ברידג'סטון Turanza T005 – צמיג עם יכולת תמרון גבוהה ונוחות נסיעה. טוב לשימוש יומיומי ונסיעות ארוכות.

5. דנלופ SP Sport Bluresponse – מציע איזון טוב בין ביצועים, נוחות וחיסכון בדלק.

אם אתה מתכנן לנסוע הרבה בכבישים מהירים, כדאי לשים דגש על צמיגים עם יכולת יציבות גבוהה וביצועים טובים בבלימה. אם השימוש יהיה בעיקר בעיר, אתה יכול להעדיף צמיגים עם נוחות ושקט בנסיעה.

וגם

ציטוט

מה עם עם צמיג סיני של Zmax?

ציטוט

צמיגים של המותג Zmax הם צמיגים סיניים, והם נמצאים בדרך כלל במחירים נמוכים יותר בהשוואה למותגים הגדולים והמוכרים כמו מישלין, פירלי וקונטיננטל. לגבי איכותם, המותג זכה לדעות מעורבות בשוק. בעוד שמדובר בצמיגים שמציעים תמורה טובה למחיר עבור נהגים שמחפשים פתרון זול, כדאי לדעת כי צמיגים סיניים בדרך כלל לא מציעים את אותה רמת ביצועים, עמידות וחדשנות טכנולוגית כמו הצמיגים של המותגים המובילים.

בקרב צמיגי Zmax:

• יכולת הבלימה והיציבות עשויה להיות פחותה, במיוחד בתנאי רטיבות.

• איכות החומרים עשויה להשתנות בין דגם לדגם, ולכן יש לוודא שאתה רוכש דגם ספציפי עם ביקורות חיוביות.

• אם אתה לא נוסע הרבה בכבישים מהירים או בתנאים קיצוניים (כגון גשם כבד או חום קיץ), ייתכן שזה יהיה פתרון טוב לתקציב נמוך.

אם אתה מחפש צמיגים בזול, Zmax עשויים להיות אופציה, אך יש לקחת בחשבון את הפשרות בביצועים ובאורך החיים. כדאי לבדוק את הביקורות על הצמיג הספציפי שאתה שוקל כדי לוודא שהוא מתאים לצרכים שלך.

תשווה עם התשובות בפורום...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Mech Morphix כתב:

ומה מקורות המידע שלך?

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

איפה שאתה תחפש.

שלילי. 

אני לא אחפש בפייסבוק\רדיט. 

אני בהחלט לא אלך לפרסומות. 

מאמרים, מבחנים וכדומה- כן. דברים אמפיריים, ולא "זה הצמיג הכי טוב שהיה לי EVER!!1!" שכתב מישהו פעם אחת בפייסבוק ונעלם. 

כן סיקרנתם אותי. אז ניסיתי משהו. 

image.thumb.png.865c8f0b8c7e0b99f4ba986f4499fd0e.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, ברווז כתב:

או. 

איפה הוא יחפש? 

גם! ברדיט (אין סוף דיעות שונות). גם! בפייסבוק (אותה בעייה). גם! במאמרים. גם! בפרסומות. 

אז, אני אמור לסמוך על התוצאה שהוא יפלוט? שמבוססת על תמהיל של פרסומות, משתמשים ברדיט ופייסבוק וגם קצת מחקרים מדעיים אמיתיים?

כשמאמנים מודל לא נותנים משקל זהה לכל הדברים, ולכן גם GPT ייתן משקל יותר משמעותי למאמר שמציג תוצאות מעבדה מאשר לפרסומת שמישהו פעם ציטט.

יושבים על כל מודל כזה עשרות אם לא מאות מהנדסים ועושים בדיוק את הדברים האלו.

עריכה: הכוונה כמובן לאימון של השלב הראשון - יצירת המודל הבסיסי, לפני שהוא הופך ליישום מסחרי כמו GPT

עריכה אחרונה על ידי GTאי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 2 דקות, GTאי כתב:

כשמאמנים מודל לא נותנים משקל זהה לכל הדברים, ולכן גם GPT ייתן משקל יותר משמעותי למאמר שמציג תוצאות מעבדה מאשר לפרסומת שמישהו פעם ציטט.

יושבים על כל מודל כזה עשרות אם לא מאות אנשים ועושים בדיוק את הדברים האלו.

ועדיין, במיוחד עבור דברים שלא מגובים במחקרים אלא יותר איזוטריים -

הוא לא ידע למשקל נכון כמו בנאדם ולהפריד בין תשובות נכונות להנפצות והטרלות, כמו להשתמש בדבק בתור רוטב לפיצה וכולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...