Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן פגע בלוח החשמל הדירתי

galantsport

פוסטים מומלצים

במהלך העברת כבל לעמדת טעינה לרכב חשמלי, החשמלאי של השכן פגע בלוח החשמל הדירתי (הנמצא בחדר המדרגות) וכתוצאה מכך נפל החשמל בכל הבית פרט לחדר אחד. 

הוא ניסה לסדר, לקח לו יומיים ולכאורה הכל עובד. 

לא הייתי בבית במהלך המקרה או התיקון. 

שמתי לב שכעת במקום 10 מפסקים + ראשי ופחת יש רק 9 מספקים + ראשי ופחת. 

אחד מהם גם לא מקובע היטב. 

מה עלי לעשות כדי להבטיח את תקינות החשמל בכל הבית בעקבות הנזק שגרם השכן וכיצד אפשר לגרום לשכן לשאת בעלויות? 

לא נראה שהשכן רוצה לשתף פעולה מהשיחות עד כה (לא השכן בשכירות ולא בעל הדירה)

תודה רבה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיצד אתה יודע על הפגיעה? האם יש לך הודאה של השכן על עצם הפגיעה?

אם לא עשית זאת עד עכשיו, להתחיל מיד לתעד כל תקשורת עם השכן ובעל הדירה, להקליט שיחות ולצלם מסכים עם הודעות.

הצעד הראשון הוא לידע אותם על הנזק. אמרת שלקח יומיים לתקן, אתה צריך לוודא האם יש נזק נוסף בגלל העיכוב (מזון שהתקלקל במקרר, מכשירים שלא נדלקים בגלל קפיצות מתח שאולי היו)

לתת להם הזדמנות להביא איש מקצוע מצידם לתיקונו.

אם הם לא מעונינים, תצטרך להביא על חשבונך ואז לתבוע אותם (לכן התיעוד חשוב).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, galantsport כתב:

שמתי לב שכעת במקום 10 מפסקים + ראשי ופחת יש רק 9 מספקים + ראשי ופחת. 

אחד מהם גם לא מקובע היטב. 

יש לך תמונה של הלוח "לפני"? זו הוכחה טובה. 

לפני 19 שעות, galantsport כתב:

מה עלי לעשות כדי להבטיח את תקינות החשמל בכל הבית בעקבות הנזק שגרם השכן וכיצד אפשר לגרום לשכן לשאת בעלויות? 

לא נראה שהשכן רוצה לשתף פעולה מהשיחות עד כה (לא השכן בשכירות ולא בעל הדירה)

תלוי כמה הוכחות יש לך... אפשר להתחיל עם מכתב פשוט מעורך דין. זה שהם לא רוצים לשתף פעולה אתך, לא אומר שהם לא ירצו לשתף פעולה עם עו"ד שיכול לעלות להם הרבה יותר. כדי להבטיח את התקינות, תצטרך להביא חשמלאי משלך שאתה סומך עליו. 

לדעתי, מכתב פשוט- מאחר ובוצע נזק, והתיקון לא החזיר את המצב לקדמותו אלא חלקית, באם לא תנקטו צעדים לתיקון מלא לשביעות רצוני והחזרת המצב הקודם לקדמותו כפי שהיה בדיוק, אזמין חשמלאי מומחה מטעמי לבדיקה ותיקון, והחשבונית שלו תשולם על ידכם. או משהו כזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, lior2321 כתב:

אין פה קשר לשכן.

ודאי שיש, איש המקצוע הוזמן מטעמו והנזק נגרם עקב עבודה שבוצעה עבורו.

זה לא שונה משיפוץ שגורם נזק לשכנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דל"פ-

להביא חשמלאי שיתן מבט שהכל בסדר. זה לא מדע טילים. כמובן שיחזק את מה שרופף.

את החשבונית, לבקש מהשכן לשלם או להשתתף.

הליך תביעה יהיה ארוך ויקר (למשל דיון הוכחות של מה היה לפני).

כמובן שאם מתגלה נזק משמעותי אפשר לתבוע (שיצלם הוכחות). לדעתי סיכוי נמוך. גם ככה ארון מחוץ לדירה = כנראה בניה ישנה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא מבין את הגישה הזו לחפש על מה לתבוע את השכן... 

מה שהייתי עושה זה לבקש את השם של החשמלאי בשביל לבדוק שהוא באמת חשמלאי ברישיון, אם כן אפשר לסגור את הסיפור כך, אם אתה מתעקש לבדוק ע"י חשמלאי משלך לא ברור לי למה השכן צריך לשלם על זה.  צריך לזכור שאם זה באמת בנייה ישנה גם חשמלאי משלך לא תמיד יוכל לדעת מה הקומבינה שנעשתה ע"י החשמלאי האחרון ומה מלפני ככה שתביעה בבימ"ש לא ממש ריאלית.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

הביא חשמלאי שיתן מבט שהכל בסדר

לפני 36 דקות, ELI001 כתב:

לא ברור לי למה השכן צריך לשלם על זה

הנורמה המשפטית ברורה:

1. כששכן מזמין איש מקצוע שיעשה אצלו עבודה, וזו גורמת לנזק אצל אחר, יש לו אחריות. כי הוא זה שהכניס אותו לבנין ונתן לו גישה למערכות וביקש ממנו לבצע את העבודה. הוא לא יכול להתנער ולזרוק אותך להתנהל ישירות מול איש המקצוע.

2. כשאדם גורם לך נזק בשוגג, יש לתת לו הזדמנות לתקן את הנזק ולצמצם עלויות. אם תרוץ ישר להביא מומחים שונים לא בטוח שתקבל את כל הוצאותיך בחזרה אם לא נתת לו הזדמנות סבירה לתקן בעצמו בעלות נמוכה יותר.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, ELI001 כתב:

לא ברור לי למה השכן צריך לשלם על זה

שכן שלך קדח חורים בקיר לתלות מדף, ועבר עם המקדח דרך הקיר שלך. 

עדיין לא ברור? 

יופי. איש מקצוע מטעם השכן עשה את אותו הדבר. בהזמנת ותשלום השכן. 

עדיין לא ברור הקשר? 

מי שאחראי על גרימת הנזק צריך לתקן אותו, זה עד כדי כך פשוט. אולי הפועל עשה את הנזק, אבל הפועל לא היה שם אם לא היה מוזמן לשם לעשות עבודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, Be roo כתב:

2. כשאדם גורם לך נזק בשוגג, יש לתת לו הזדמנות לתקן את הנזק ולצמצם עלויות. אם תרוץ ישר להביא מומחים שונים לא בטוח שתקבל את כל הוצאותיך בחזרה אם לא נתת לו הזדמנות סבירה לתקן בעצמו בעלות נמוכה יותר.

ואם הוא גרם נזק לרכב, מי יבחר את המוסך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנפגע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

אם הוא גרם נזק לרכב, מי יבחר את המוסך?

סוגיה מעניינת, אבל לא מקבילה לגמרי.

יש הבדל בין תאונת דרכים, לבין טעות של איש מקצוע. 

בנוסף, לרכב יש לרוב הסטורית טיפולים במוסך מסויים שבעליו פונה אליו ורוצה להמשיך איתו. לדירה אין היסטורית טיפולים. אם מדובר נניח על לוח חשמל מיוחד שהונדס במיוחד לדירה, אז אולי יש סיבה מוצדקת לדאוג שרק מי שבנה אותו יטפל בו. לרכב יש יצרן והנחיות טיפול וידע ספציפי לדגם ועוד ועוד הבדלים שהופכים תיקון רכב לשונה מתיקון נזקים בדירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי חושש לתת לבעל מקצוע שגרם נזק לתקן, במיוחד אם כבר ביצע תיקון לקוי.

אגב, למה את חושבת שאין לדירה היסטוריית טיפולים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...