Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם, כרגע יש לי פיג'ו 308 (רכב ראשון שלי) שנת 2016 שלמרות שאני מאוד אוהב את הנוחות, סביבת הנהג, הגודל וחווית הנהיגה בה
היא כבר עולה לי יותר מידי כסף והרכב לא אמין יותר (עבר שיפוץ ראש מנוע, ועכשיו המזגן עושה בעיות יקרות לתיקון)

אז מחפש משהו שייתן חווית נהיגה דומה לצרפתית אבל בלי חוויות מוסך של צרפתית.

נוסע ממוצע של 7.5K קילומטר בשנה, פקקים ממש בקטנה בשבוע ובסופ"ש נסיעות בין עירוניות לצפון (ר"ג-חיפה או לפעמים ר"ג-רמת הגולן)

מתכנן להחזיק את הרכב לפחות 5 שנים ואפילו יותר אם הוא ישאר אמין, את הפיג'ו שלי בכיף הייתי מחזיק עוד שנתיים שלוש אם היא לא הייתה בעייתית

כרגע עם בת זוג ללא ילדים אבל בגלל שמתכנן להחזיק ברכב הרבה רוצה שיהיה מקום לכיסאות בטיחות במושב האחורי כאשר המושב הקדמי של הנהג בעמדת
נהיגה רחוקה (אני גובה 1.86 אז כסא הנהג יהיה יחסית אחורה)

אני מוכן לשלם קצת יותר בטיפולים כדי לקבל רכב מהנה והייתי רוצה משהו מודרני שנתון 22-21 בתקציב של 100K כאשר ניתן למתוח ל-110 למקרים מיוחדים.

אני מבין שמשפחתית קומפקטית אמינה סטייל ה-308 זה לא משהו שמביאים לארץ היום, מה דעתכם על האופציות הבאות?

סקודה קאמיק 1.5L או סיאט אטקה 1.5L?
אני מבין שהאטקה קצת יותר גדולה ובעיקר מקבילה לסקודה קארוק

מודע לעניין עם גיר DSG ושצריך לדעת איך לנהוג בו, חוץ מזה יש לרכבים האלו עוד מחלות?
שמעתי שלקאמיק יש בעיות עם מערכת מולטימידיה שעושה ריסט?

יש עוד רכבים מעניינים שנראה לכם עונים לתיאור?

תודה מראש לכל העונים

פורסם
לפני כשעה, Elad101 כתב:

אני מבין שמשפחתית קומפקטית אמינה סטייל ה-308 זה לא משהו שמביאים לארץ היום

דווקא יש וקוראים לה סקודה סקאלה. גם סיאט לאון יכולה לבוא בחשבון.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתי הולך לכיוון של ניסאן סנטרה הדגם החדש שמראה אמינות טובה יותר, והגיר פשוט ורציף (לא dsg או משהו בסגנון). 

מרווח לכיסאות בטיחות ותוכל למצוא בקלות אקסמפלרים מתחת ל100 אפילו. 

פלוס של מנוע חזק 2 ליטרים והמראה שלו מבחוץ ובפנים. 

פורסם

הסקאלה היא למעשה סופרמיני בתצורת סטיישן - פאביה מאורכת. תא מטען גדול, אבל לא גבוהה כמו הקאמיק/ארונה ושאר הג'יפונים שהזכרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, zvit כתב:

גם גולף יכולה לבוא בחשבון

חפש מאזדה 3 או cx30.

יחידות הנעה פשוטות: מנוע אטמוספרי 2 או 2.5 ליטר ב- cx30 ותיבת 6 הילוכים פלנטרית יבטיחו אמינות טובה.

מהנה לנהיגה, תא נוסעים איכותי ומאובזר ואבזור בטיחות מלא.

בדוק מחירי ביטוח.

לפני 7 דקות, sperial כתב:

הסקאלה היא למעשה סופרמיני בתצורת סטיישן - פאביה מאורכת. תא מטען גדול, אבל לא גבוהה כמו הקאמיק/ארונה ושאר הג'יפונים שהזכרת.

נראה לי שפות"ש התכוון לגובה פנימי (הוא בגובה 186 ס"מ) ולא לגובה מעל הכביש...

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

הסקאלה היא למעשה סופרמיני בתצורת סטיישן

היא עם בסיס גלגלים ארוך יותר מהגולף וארוכה ממנו ב-10 סנטימטרים גם בפנים מרווחת יותר ממנה בכל פרמטר שתקח כולל רוחב המושב האחורי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvit כתב:

מכיר, מה שכן זה רכב די נדיר בישראל ממה שאני רואה

אני נוטה יותר לכיוון רכב קצת גבוה נטו בגלל שבעתיד אני מניח שיהיה משמעותית יותר קל להכניס ולהוציא ממנו ילדים

לפני 3 שעות, mottis כתב:

גם גולף יכולה לבוא בחשבון

חפש מאזדה 3 או cx30.

יחידות הנעה פשוטות: מנוע אטמוספרי 2 או 2.5 ליטר ב- cx30 ותיבת 6 הילוכים פלנטרית יבטיחו אמינות טובה.

מהנה לנהיגה, תא נוסעים איכותי ומאובזר ואבזור בטיחות מלא.

בדוק מחירי ביטוח.

נראה לי שפות"ש התכוון לגובה פנימי (הוא בגובה 186 ס"מ) ולא לגובה מעל הכביש...

אכן התכוונתי לגובה שלי בעצמי
מכיר את ה-CX30, מה שכן נראה לי שלאור מחיר אחזקת הרכב כל יתרון בפשטות המכאנית יאכל ע"י מחירי הביטוח הקטלניים של מאזדות לא?
לאחותי יש מזדה 3, נהגת ללא תאונות וביטוח בסביבות 6.5K (לעומת 4K שאני משלם כיום על הפיגו)
לגבי הגולף, נראה רכב סופר כיפי אבל לגמרי עובר את התקציב שלי
ממה שאני רואה גולף תעלה לי בסביבות 120K לשנה הזו

עריכה אחרונה על ידי Elad101
פורסם
לפני 40 דקות, Elad101 כתב:
לפני 4 שעות, zvit כתב:

מכיר, מה שכן זה רכב די נדיר בישראל ממה שאני רואה

הסקאלה נדירה בשוק הפרטי, רוב הרכבים נמכרו לציי רכב האמת אבזור Ambition.

אמות גימור גבןהות Sport ו- Style נדירות

מדובר ברכב מצויין עם יחידת הנעה טובה, אבזור בטיחות אקטיבי ושימושיות גבוהה.

החסרון של הסקאלה זה רמת אבזור Ambition הנמוכה, בשנתונים הראשונים מזגן מכאני ומאוחר יותר בקרת אקלים חד אזורית, ללא חיישני גשם ותאורה וללא קיפול מראות חשמלי.

הקאמיק הרבה יותר מאובזרת כהר ברמת האבזור הבסיסית Ambition וכוללת אפילו ניטור שטח מת במראות הצד.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Elad101 כתב:

מכיר את ה-CX30, מה שכן נראה לי שלאור מחיר אחזקת הרכב כל יתרון בפשטות המכאנית יאכל ע"י מחירי הביטוח הקטלניים של מאזדות לא?
לאחותי יש מזדה 3, נהגת ללא תאונות וביטוח בסביבות 6.5K (לעומת 4K שאני משלם כיום על הפיגו)

לא גונבים CX30 כמו מאזדה 3 ( האחרונה במקום שני אחרי קורולה בכמות הרכבים שנגנבו בשנים האחרונות).

לכל דגם הביטוח שונה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

חברה קודם כל תודה רבה לכם על כל תשובה ותשובה

אני מבין שיש לי עכשיו עבודה של לעשות סדרי עדיפויות להתלבט בעיקר בין 3 הרכבים הבאים:

סיאט אטקה - הרכב הכי גדול פה וגם יקר וכנראה שאצטרך לרדת לשנתון 21 בשבילו
סקודה קאמיק - אותו אורך של הרכב הנוכחי שלי אבל תא מטען קטן
מזדה CX30 - אבדוק עליות ביטוח, מן הסתם יאכל הרבה יותר דלק מהשניים הקודמים בגלל המנוע האטמוספרי מצד שני זה פחות משנה לי בגלל הנסועה הנמוכה
                      וכנראה יהיה הרכב הכי אמין מכולם פה בגלל גם הגיר הפשוט יותר, צריך לברר גם את הגודל של התא מטען שלו

עריכה אחרונה על ידי Elad101
פורסם

בגדול, ל 7500 קילומטרים בשנה אפשר לקנות קיה ספורטאז'/ יונדאי טוסון עם מנוע בנזין 2.0. זה הדגם הכי מוצלח מבחינת רמת האמינות (.לא מצטיין בצריכת דלק ). אבל גם כאן הביטוחים כנראה לא בין הזולים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 6 שעות, Elad101 כתב:

סיאט אטקה 1.5L?
אני מבין שהאטקה קצת יותר גדולה ובעיקר מקבילה לסקודה קארוק

אני נוהג באטקה 2024 סטייל מהעבודה.

רכב נהדר מהנה לנהיגה ודי מאובזר, אבל הייתי מעדיף קארוק בגלל איכות תא נוסעים גבוהה יותר, מולטימדיה איכותית יותר ובגלל פתרונות ה-simly clever כמו מחזיק כרטיסי חניה בחלון הקדמי ויותר תאי אחסון.

פורסם (נערך)

ה CX30 רכב מצוין (מחזיק כזה). מהבודדים שנותרו בשוק עם מנוע אטמוספרי/גיר פלנטרי אמינים מאוד. כשרוב הרכבים האחרים עם טורבו/גיר רציף/רובוטי/היברידי (כל אחד - וטעמו האישי). מכויל לקשיחות, אך מהנה ביותר לנהיגה. צריכת דלק נסועה משולבת 13 קמ"ל בנהיגה רגילה, 14.8 קמ"ל בנסיעה סופר רגועה.
תא המטען לדעתי קטן למשפחה. לבודדים/זוג - מספק בהחלט. ביטוח שילמתי שנה שעברה 5,700 חובה+מקיף 2 נהגים בוגרים ללא דרישת מיגון.
הרכב עתיר מערכות בטיחות מתקדמות כבר בגרסת הכניסה. לא מייבאים חדש יותר וחבל - כי לא יגיע לשוק המשומשות בהמשך.
אם תבחר ברמת גימור אקזקיוטיב - תקבל גם תאורה אדפטיבית, גג נפתח, מנופי העברת הילוכים מההגה (שלי מאוד שימושי), החלפת תאורה אור גבוה אוטומטית (מיותר) ועוד כמה וכמה. מצרף המפרט.
zoom zoom.

241023 38442 Mazda CX-30.pdf

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, zvit כתב:

היא עם בסיס גלגלים ארוך יותר מהגולף וארוכה ממנו ב-10 סנטימטרים גם בפנים מרווחת יותר ממנה בכל פרמטר שתקח כולל רוחב המושב האחורי.

תשווה את הסקאלה לגולף סטיישן שארוכה מהסקאלה ב-27 ס״מ (4.63 מ׳ לעומת 4.36 מ׳ של הסקאלה) וגם בסיס הגלגלים של הגולף ארוך ב-2 ס״מ מזה של הסקאלה. ברוחב הכולל הסקאלה רחבה ב-4 מ״מ. אבל בערכים הרשמיים רוחב הספסל האחורי בגולף 1.44 מ׳ לעומת 1.425 מ׳ בסקאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, vladclar כתב:

בגדול, ל 7500 קילומטרים בשנה אפשר לקנות קיה ספורטאז'/ יונדאי טוסון עם מנוע בנזין 2.0. זה הדגם הכי מוצלח מבחינת רמת האמינות (.לא מצטיין בצריכת דלק ). אבל גם כאן הביטוחים כנראה לא בין הזולים.

אלו כבר רכבים די גדולים ופחות קומפקטיים

מכל מה שנאמר פה אני אכין לעצמי איזה גיליון השוואה בין הרכבים כדי להחליט
CX30 - ממה שאני מבין לא ניתן לקפל מושבים אחוריים?

קאמיק - צריך להחליט האם אני יכול לחיות עם תא המטען הקטן יחסית שלו

אטקה/קארוק - אם אני מחליט למתוח קצת את התקציב זה בתאכלס יהיה מבחינתי רכב ללא פשרות, אבל לקחת בחשבון עלות החלפת מצמדים בזמן בו אחזיק את הרכב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...