Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב חשמלי במימון באיזור ה170 אלף או לקנות במזומן רכב ב100 אלף

לולוז

פוסטים מומלצים

שלום, יש ברשותי מאה אלף ש״ח לרכישת רכב בודד.

מתלבט בין שתי אלטרנטיביות עיקריות.

הצרכים שלי הם כמובן נוחות, יש גם ילד,  לא נוסע המון, הייתי אומר בסביבות ה500-700 שקל דלק בחודש 

חשוב לא לצאת מהלןפ של לראות מוסכים עם טיפולים (בלאי ובעיות), ולכן רוצה לעבור לשיטה של לקנות רכב להחזיק מספר שנים בודדות נניח 3-4 ולעבור לבא.

מתלבט בין לקנות רכב חשמלי חדש, עם מימון חודשי, ואחרי שלוש-חמש שנים לעבור לבא, ובמקביל לשים את המאה אלף בתשואה סולידית של 4-5 אחוז שנתי.

אופציה שניה, לקנות רכב ככל הנראה לא חשמלי באיזור המאה אלף בן 2-3 ולהפסיד את החסכון של חשמל מול דלק וסיכוי לתיקון בלאי וכו גבוה יותר , אך לא להפסיד את עיקר  ערך הרכב שיורד בשנים הראשונות שלו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הנסועה שלך נמוכה - לפי הוצאות הדלק אני מניח שלפחות מ-1,000 ק"מ בחודש, כך שההוצאה המופחתת על חשמל לעומת דלק לא תקזז את העלות הנוספת של רכב חשמלי, מה גם שתשלם הרבה מאוד ריבית על ההלוואה וכן צפוי מס נסועה. במקה שלך הוצאות האנרגיה הן חלק שולי בעלויות החזקת הרכב - שהגדולה בהן היא ירידת הערך ואחריה ביטוח, טיפולים ותיקונים ובמקומות האחרונים דלק ורישוי.

במקרה שלך הייתי מחפש רכב בן 3-5 במצב טוב, מגזרת הסופרמיני ומחזיק בה כל עוד היא ממלאת את תפקידה באמינות מספקת - בהחלט יתכן שיותר מ-3-4 שנים. אם יש צפי לילד נוסף בשנים הקרובות הייתי עובר לגזרת המשפחתיות. כמובן שאפשר לבחור גם ברכב מקביל יותר גבוה, מה שקרוי במקומותינו SUV-B או SUV-C.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי לא מספיק בולט בהודעה הקודמת שלי: האם כבר בדקת מה תהיה עלות הלוואה, בימים בהם הפריים עומד על 6% לשנה. מבחינה מספרית נטו תמיד עדיף להוציא מיסך על פני לקחת הלוואה - אבל יש שיקולים נוספים, למשל להחזיק רזרבת ברזל בבנק (ולשלם תמורת קיומה בריבית על הלוואה מינוס הרווחים על הכסף המושקע) 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני במקומך הייתי רוכש יונדאי קונה היברידי 2020-2021, יד ראשונה פרטית, עם קילומטראז' לא גבוה.

היא מספיקה לצרכים שלכם ( גם עם ילד נוסף), חסכונית, אמינה ואחרי כמה שנים עדיין תהיה שווה לא מעט. 

על אותו המשקל גם קיה נירו היברידית, רק שהיא יותר מרווחת.

תבדקו מחירי הביטוח של שני הדגמים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להתקין עמדה

ויש תכנון לילד נוסף

מבחינת דלק זה לא סכום קטן בכלל מדובר באיזור של 600-70״ לחודש זה 7-8 בשנה בשקלול של 3 שנים של עסקה של רכב חדש זה חסכון של 21-24 אלף שקל

5 שנים כבר מגיע ל35, בנוסף פחות טיפולים פחות הוצאות פחות בלאי (כי לשמחה ןחדש) יש פה סכום לא קטן 

ולגבי מזומן או הלוואה זה לא בהכרח נכון השאלה איך משחקים עם הכסף שיש ביד, על כל מקרה לא רלוונטי כי אין מזומן לרכב ב170 אלף

חשמלית יד 2 עם מימון קטן להפרש גם לגמרי יכולה לעבוד, העניין שהגילי אני פשוט פחות אוהב מהלינק אנד קו ופה כבר נכנס תחושה אישית  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לינק אנד קו תהיה יקרה (היא ממש חדשה), אולי זיקר X מהראשונות שהגיעו לארץ - אבל גם שם לדעתי אתה בגזרת ה140K ש"ח.

אני באופן אישי פחות אהבתי את הMG4 אבל גם שם תוכל למצוא איזה מציאה

על הBYD אני פחות ממליץ עקב טווח ראלי קטן ובעיניי היא הייתה פחות נוחה, למרות ששם תוכל למצוא מציאות בטווח של ה 100-110K ש"ח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה חבר, 700 שח לדלק זה לא סכום גדול.

ראית כמה זה פחת על חשמלי? כלומר קנית חשמלי ב170 אלף ב200 אלף. אחרי שלוש שנים, בכמה אתה מוכר?

ב170? ב100? ב80?

ואם ידפקו לך את הרכב, אז בכלללל.

יש דגמים חשמליים שאנשים לא מצליחים להיפטר מהם. מישהו בדיוק השתעשע פה בכמה אפשר לקנות רכב סיני שעדיין באחריות. יש מספרים מפחידים.

המיסוי עלה.

אתה לא אוהב את גילי, אבל גילי לא מחזיקה מחירון לעומת כל היברידית קוריאנית או יפנית. כנל BYD. ואלה עוד דגמים נפוצים, והם עוד יחסית לא דגמים מאוד בעייתים, ועדיין, המחירון בקריסה.

אז תכניס לחישוב פחת ואז תמשיך.

שוב זה המצב היום. לא יודע מה יהיה עוד שנה שנתיים שלוש ולאיזה דגמים. אם BYD שהם יצרן סוללות ענק (או טסלה) יוציאו דורות חדשים של סוללות, אז כל המחירון של הישנים יצנחו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, לולוז כתב:

מבחינת דלק זה לא סכום קטן בכלל מדובר באיזור של 600-70״ לחודש זה 7-8 בשנה בשקלול של 3 שנים של עסקה של רכב חדש זה חסכון של 21-24 אלף שקל

5 שנים כבר מגיע ל35, בנוסף פחות טיפולים פחות הוצאות פחות בלאי (כי לשמחה ןחדש) יש פה סכום לא קטן 

אתה סופר אפונים.

לרכב חדש ירידת ערך גבוהה בהרבה מרכב בן 4, כל ה"חיסכון" שלך הולך לפח. אם הייברידית משומשת ב 90-100K מאבדת (סתם כדוגמא) 1000 שח לחודש, חשמלית חדשה זה יותר בכיוון של 2000 לחודש. כבר 10-12 אלף בשנה ירידת ערך (סכום "שקוף" שאתה לא סופר ביום-יום, אלא רק בעת המכירה).

תקנה מכונית בכסף שיש לך. זה סכום מכובד שיכול לתת לך רכב מודרני מהשנים האחרונות, ועם סבלנות תמצא אחד שמור ועם מעט ק"מ שסביר להניח יסב לך הרבה נחת. חדש עולה כסף (מימון, ירידת ערך וכו').

תחזוקה זה תחזוקה. צמיגים, בלאי, מצבר (12V), מזגן, הגה, חלונות וכו' יש גם בחשמליות. גם תקלות יש לפעמים בחשמליות.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקת כמה ריבית תשלם על הלוואה של 170,000 ש״ח ל-5 שנים? יודע מה _ הלוואה של 70,000 ש״ח ל-3 שנים? אתה צריך לבדוק בבנק שלך, אבל כנראה הרבה יותר מהחיסכון בהפרש בין מחיר החשמל למחיר הבנזין.

זה בכלל בלי להביא בחשבון את עניין ירידת הערך שהודגש על ידי הקיפוד ואיציק, ושהוא ההוצאה העיקרית באחזקת רכב עד גיל 10 ויותר.

וריבית על הלוואה לעולם תעלה ריבית שתהיה גבוהה מהרווחים על השקעה שמרנית (שגם עליהם יש מיסוי), ואם ההשקעה קצת יותר ספקולטיבית יש סיכוי משמעותי להפסיד בה.

• אהבתי 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם רכב היברידי לא שווה לך לקנות...

הנסועה הנמוכה של לא ממדיקה השקעה ברכב חסכוני היברידי או חשנלי.

אם נוסיף לזה עלויות מימון גבוהות במצב המשק הנוכחי - כדאי לך לרכוש רכב בסכום שזמין לך.

ב-100k שח ניתן לרכוש קיה סטוניק 1.4 אמינה ויעילה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלתי את זה שעדיף לא קלנות ב170 בגלל הירידת ערך

לגבי החשמל מול ירידת ערך זה נכון אם קונים רכב חדש לחלוטין, אם קונים בין 3 הירידה הגדולה כבר הייתה, ועדיין אם הוא חשמלי אני חושב שיש פה חסכון גדול על טיפולים וחשמל שיעלה כמעט אפס (יש לנו גם בעבודה עמדת טעינה).

מה אם מורידים נגדיר לזיקר במחיר טוב כמו שאמרנו באיזור ה140 או ג׳ילי באיזור ה120 עושה רושם שזה כבר דיל די טוב שירד סכום מהותי ככה שאולי זה לא יהיה בהכרח יותר משתלם מרכב במאה אלף אבל ההפסד יהיה מינורי והאיכות נסיעה ושקט ממוסכים כן יתקבל

בסוף האפיק הסולידי יותר יגבה את המימון מבחינת ריבית +- , מאה אלף שקל בבנק עם פיקדון מובטח עושה לא פחות מ12 אלף שנתי, או קרן כספית גם עשוה 4 אחוז ואין עליה מס רווחי הון

כן יהיה עדין איזה שהוא הפסד מהמימון אבל הוא די זניח אם נגיד נלקחת הלוואת השלמה של 30-50 אלף שח, לא רואה איך מאה אלף שקל בפקידון לא יעשה יותר מזה ב3 שנים

מה שאני מנסה לאמר זה שאני שוקל גם איך ה״איכות חיים״ (שכולל רכב יותר חדשני נעים  ופחות מוסכים) תפגש עם כמה שפחות הפסד על מימון וירידה ערך

ייתכן ואני טועה ומעלה את הטענה, ומקשיב למה שאתם אומרים די ירדתי מכונית חדשה לגמרי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתקשה להבין אותך. אתה מתכוון לרכוש רכב ב-140 אש״ח שמהם 40,000 ש״ח הלוואה, השאר ממקורותיך. אז אין רווחים על הון, כי הוא עובר לרכישת רכב. אלא אם אתה מחליט לרכוש רכב בן 10 במחיר 40  אש״ח ולשמור על החיסכון.

לגבי רכב חשמלי - אל תשכח הוצאה נוספת של כמה אלפי ש״ח על התקנת עמדת טעינה. ועלות שוטפת של חשמל - זה לא שהחשמל חינם. אז כמה תחסוך? ?מאות שקלים בודדות בחודש? לעולם לא יתקזז עם עלויות המימון של הלוואה. וכמובן הנעלם הגדול, ירידת הערך. הרכבים הסיניים קיימים בשוק הישראלי שנים בודדות, רק בעוד כמה שנים נדע האם הסוללות מחזיקות מעמד או שיצריכו החלפה אחרי כמה שנים בהוצאה 5 ספרתית, או שסתם כן או לא יהיו אהודים על רוכשי רכב משומש.

ושכח מזה שאפיק סולידי יכה את הריבית. כל העיקרון של בנק הוא ניצול הפרש התשואה בין כסף מופקד לכסף שניתן בהלוואות. את המערכת הזו אי אפשר להכות בלי לקחת סיכון משמעותי.

ההמלצה החד משמעית שלי - קנה רכב משפחתי (או C-SUV) בן 3-4 והחזק בו כל עוד הוא מראה אמינות ומתאים לצרכים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק עשיתי בלבול עם החישוב של ההשקעה של החלק הסולידי אם אני לוקח מימון  זה ריבית יותר גדולה  מההחזר בגדול

כנראה שאוותר על חשמלי כרגע ויהיה עוד כמה שנים הבא, אבל לא כל עוד נמראה אמינות, בסוף נכוותי מספיק פעמים גם עם רכב אמין ברגע שעבר לי7-8 שנים התחיל לי כל מיני הוצאות לא צפיות,  אני רוצה לעבור למודל של להחליף כל 3-4 שנים ג אם יעלה קצת יותר בלונג ראן שקט נפשי חשוב לי בהקשר הזה לא הכל זה כלכלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הניסיון שלי הוא שבנסיעה כשלך, סביב 10,000-12,000 ק״מ בשנה, רכבים יכולים להיות אמינים גם עד גיל 10-12 שנים (לא יצא לי להחזיק רכבים יותר מזה). אני לא רץ להחליף רכבים לפי השעון אלא לפי ההתאמה לצרכים, כלומר כל עוד  אין תקלות משביתות כמובן שמעבר לתחזוקה סדירה ונהיגה מתונה צריך להיות קצת בר מזל גם בבחירת דגם הרכב וגם בכך שלא נופלים על לימון.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...