Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב חשמלי במימון באיזור ה170 אלף או לקנות במזומן רכב ב100 אלף

לולוז

פוסטים מומלצים

בתאריך 9.3.2025 בשעה 22:43, לולוז כתב:

קיבלתי את זה שעדיף לא קלנות ב170 בגלל הירידת ערך

לגבי החשמל מול ירידת ערך זה נכון אם קונים רכב חדש לחלוטין, אם קונים בין 3 הירידה הגדולה כבר הייתה, ועדיין אם הוא חשמלי אני חושב שיש פה חסכון גדול על טיפולים וחשמל שיעלה כמעט אפס (יש לנו גם בעבודה עמדת טעינה).

מה אם מורידים נגדיר לזיקר במחיר טוב כמו שאמרנו באיזור ה140 או ג׳ילי באיזור ה120 עושה רושם שזה כבר דיל די טוב שירד סכום מהותי ככה שאולי זה לא יהיה בהכרח יותר משתלם מרכב במאה אלף אבל ההפסד יהיה מינורי והאיכות נסיעה ושקט ממוסכים כן יתקבל

בסוף האפיק הסולידי יותר יגבה את המימון מבחינת ריבית +- , מאה אלף שקל בבנק עם פיקדון מובטח עושה לא פחות מ12 אלף שנתי, או קרן כספית גם עשוה 4 אחוז ואין עליה מס רווחי הון

כן יהיה עדין איזה שהוא הפסד מהמימון אבל הוא די זניח אם נגיד נלקחת הלוואת השלמה של 30-50 אלף שח, לא רואה איך מאה אלף שקל בפקידון לא יעשה יותר מזה ב3 שנים

מה שאני מנסה לאמר זה שאני שוקל גם איך ה״איכות חיים״ (שכולל רכב יותר חדשני נעים  ופחות מוסכים) תפגש עם כמה שפחות הפסד על מימון וירידה ערך

ייתכן ואני טועה ומעלה את הטענה, ומקשיב למה שאתם אומרים די ירדתי מכונית חדשה לגמרי

אשמח להפניה לבנק, או כל גוף פיננסי רציני אחר שנותן 12 אחוז שנתי על מאיה בשקלים. ( וסליחה, מה זה בדיוק פקדון מובטח ? )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 13 דקות, רועי5 כתב:

אשמח להפניה לבנק, או כל גוף פיננסי רציני אחר שנותן 12 אחוז שנתי על מאיה בשקלים. ( וסליחה, מה זה בדיוק פקדון מובטח ? )

התכוונתי בסוף 3 שנים לא כל שנה, נפלתי בלשוני, החישוב היה אחרי 3 שנים

פקדון מובטח זה לדוגמה לשים באפיקים כמו וואן זירו או גם בבנקים שנותנים לך היום 4 אחוז שנתי מובטח, קרי לא תלוי בבורסה כזאת או אחרת שאתה לוקח הימור שירד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, רועי5 כתב:

( וסליחה, מה זה בדיוק פקדון מובטח ? )

זה פקדון מיוחד שנותן לך תשואה של לפחות 12% שנתי על 100,000 ש"ח וההסכם נכתב על הקרח :-P

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, לולוז כתב:

התכוונתי בסוף 3 שנים לא כל שנה, נפלתי בלשוני, החישוב היה אחרי 3 שנים

פקדון מובטח זה לדוגמה לשים באפיקים כמו וואן זירו או גם בבנקים שנותנים לך היום 4 אחוז שנתי מובטח, קרי לא תלוי בבורסה כזאת או אחרת שאתה לוקח הימור שירד.

הריבית מובטחת לא הפקדון, זה ממילא לא זז בתוכניות מהסוג הזה. ותודה, חסכת לי התקף לב, היתי בטוח שאנשים גורפים פה כסף בכיף בלי סיכונים ורק לי לא סיפרו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.3.2025 בשעה 09:39, לולוז כתב:

אופציה שניה, לקנות רכב ככל הנראה לא חשמלי באיזור המאה אלף בן 2-3 ולהפסיד את החסכון של חשמל מול דלק וסיכוי לתיקון בלאי וכו גבוה יותר , אך לא להפסיד את עיקר  ערך הרכב שיורד בשנים הראשונות שלו

אפשרי למצוא רכב חשמלי יד 2 באזור ה-100 אלף. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, TheTaxAvenger כתב:

אפשרי למצוא רכב חשמלי יד 2 באזור ה-100 אלף. 

כן יש כמה אבל הבנתי מההמלצות פה שבשביל הכמות ק״מ שלי והסימן שאלה של החשמליות פחות הומלץ 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איביזה עם 12,000 ק"מ https://www.yad2.co.il/vehicles/item/7r6yszva

מאזדה CX3 10,000 ק"מ https://www.yad2.co.il/vehicles/item/3ey3wgxb

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/iq121zex

BYD DOLPHIN

סרס EV3 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/bu97bic5

להחזיק רכב יקר בימינו דורש ארנק עם כסף לבלת"ם. קנה בסכום שיש לך ואל תכנס להלוואות אם זה לא עניין של חיים ומוות. לא מכיר אותך אבל זו עצתי לך

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, לולוז כתב:

כן יש כמה אבל הבנתי מההמלצות פה שבשביל הכמות ק״מ שלי והסימן שאלה של החשמליות פחות הומלץ 

מבחינת חיסכון, מעבר לרכב חשמלי אולי לא משתלם לך אבל חוויית הנהיגה ברכב חשמלי היא עולם אחר לגמרי עם שקט מוחלט, זמינות כוח מיידית, נסיעה חלקה, בלי רעידות ופחות תחזוקה. לדעתי, ברגע שיש אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית אין סיבה לקנות רכב שהוא לא חשמלי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Michazzz פות"ש זקוק לרכב שיספיק לשני ילדים. האיביזה (ואפילו אחותה הגבוהה ארונה) לא יספיקו. הוא צריך משפחתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור מי שגידל ילדים בשנות ה-90, ועכשיו רואה אותם עם הילדות שלהם - הדרישות גדלו: מושבי הבטיחות יותר גדולים ומתוחכמים, העגלות יותר גדולות, גם הרכב נדרש להיות יותר גדול.

בשנות ה-90 הסתדרתי עם 2 מושבי בטיחות ואשה במושב האחורי ועוד סל קל במושב הקדמי - ביונדאי אקסנט מדור ראשון. כיום, עם setup דומה, אם בכלל יהיה אפשר ליצור אותו - ישלחו אותי לכלא (ובצדק). הבנים שלי, כל אחד עם תינוקת אחת, בקושי מסתדרים עם i20 וארונה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

בתור מי שגידל ילדים בשנות ה-90, ועכשיו רואה אותם עם הילדות שלהם - הדרישות גדלו: מושבי הבטיחות יותר גדולים ומתוחכמים, העגלות יותר גדולות, גם הרכב נדרש להיות יותר גדול.

בשנות ה-90 הסתדרתי עם 2 מושבי בטיחות ואשה במושב האחורי ועוד סל קל במושב הקדמי - ביונדאי אקסנט מדור ראשון. כיום, עם setup דומה, אם בכלל יהיה אפשר ליצור אותו - ישלחו אותי לכלא (ובצדק). הבנים שלי, כל אחד עם תינוקת אחת, בקושי מסתדרים עם i20 וארונה.

שום דבר לא גדל באמת. זה הכל שיווק ושטיפת מוח. ואף אחד לא ישלח אותך לכלא. אל תדאג. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את מה שעשיתי בשעתו באקסנט פשוט אי אפשר לעשות היום בסופרמיני, ואני בספק אפילו לגבי משפחתיות. 

ה"כלא" נועד, כמובן, להדגיש דברים. הדרישות עלו מאוד, קיבוע המושבים שונה. בשעתו, קיבוע עם חגורות בטיחות, עם הרבה שפיל. היום עם האיזופיקס זה יציב כמו יסודות של רב קומות שיצוקים בסלע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...