Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז ככה יש לי רעיון לאפליקציה שרציתי לפתח הבעיה שאני חסר ידע בפיתוח אפליקציות

לכן חשבתי לפנות לfiverr נכנסתי לאתר שוחחתי עם מפתח תוכנה מהודו והסכום שהציע לי סבבה לגמרי

השאלה איך ניתן לדעת מבחינת איכות והכול שהאפליקציה תעבוד כמו שצריך בשוטף? כמובן שרוצה לעלות אותה לגוגל סטור

ולעשות ממנה רווחים בהמשך מישהו התנסה פה בעבודה מול fiverr?

תודה

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני שעתיים, renault5 כתב:

השאלה איך ניתן לדעת מבחינת איכות והכול שהאפליקציה תעבוד כמו שצריך בשוטף?

פשוט מאוד.
אתה משלם למישהו (או עושה את זה בעצמך) שיפרמל את הדרישות שלך להודי בצורה טובה כדי שיהיה מדד שהאפליקציה תשפט לפיו.
אחר כך אתה משלם להודים שישתמשו באפליקציה ויכתבו לך דו"חות מסודרים באיזה דרישות האפליקציה עומדת ובאיזה לא.
אחר כך אתה חוזר להודי ומבקש שיתקן את מה שצריך.
אחר כך אתה חוזר להודים ומבקש שיבדקו שוב.
התהליך הזה חוזר על עצמו עד שאתה מרוצה.

אחר כך אתה משלם למישהו (או עושה את זה בעצמך) שינהל את האופרציה מול גוגל.
התהליך הזה חוזר על עצמו כל פעם שאתה רוצה להוסיף פיצ'ר.

מקווה שלא שכחתי משהו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

מקווה שלא יחסמו אותי מהפורום

בקיצור, הודים לא לוקחים, לא משנה עבור מה, תכנות, שיווק, כתיבת תוכן, הזול עולה ביוקר.

אתה גם לא באמת יכול לפתח את זה בלי ידע טכני מינימלי, מהנסיון שלי אפילו עם ידע ולמרות הוראות מפורשות כשלקחנו OUTSOURCE עשו עבודה נוראית שהראתה חוסר מקצועיות כמו קריאות SQL זהות בתוך לולאות, ממש, נוראי, ואלה היו האנשים שבטופ עם הרבה ביקורות.

והסיפור לעיל הוא לא על הודים בכלל, עם הודים היה לי נסיון מזעזע יותר.

קח שותף עם ידע טכני זה הפתרון הכי טוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 5

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

אם אתה שואל את השאלה, זה לא בשבילך...

המשפט הזה היה נכון גם לפני 15 שנה כשהאפליקציות עוד היו פשוטות יחסית, היום זה פי 10 יותר מסובך ועולה פי 15. אני אסביר:

בלי שום קשר למוצר עצמו, אנחנו בתור משתמשים התרגלנו באפליקציות לסט שלם של יכולות/התנהגויות שאנחנו לוקחים אותן כמובנים מאליהם בתור משתמשי קצה. כל מיני דברים שקשורים לטפסים, חוויית משתמש בלחיצה, חיוויים וכו'. זה קשה בטירוף גם למי שמכיר את החומר. רף הכניסה ממש גבוה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מציע לך לוותר על מפתח הודי מפייבר, ואם כבר לנסות בכיוון של מפתח מזרח אירופאי עם ניסיון מוכח. 

בנוסף, אתה צריך להחליט אם אתה מפתח אפלקציית ווב, כלומר אתר אינטרנט שמותאם לטלפון, או אפליקציה שמותקנת על המכשיר ואז הפיתוח מתחלק לאנדרואיד ול iOS, כלומר אייפון. 

אם הלכת על אפליקציה, אתה תלוי גם בהפצה, כלומר גוגל פליי, או אפל סטור, והמקבילות הסיניות שלהם שהם עולם בפני עצמו. 

יש דברים לחשוב עליהם מעבר לפיתוח, כדאי שתתיעץ עם בעל ניסיון. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 4 שעות, avngas כתב:

אין לי מה להגיד, אבל הפוסט שלך הזכיר לי את הכתבה שקראתי היום:

https://letsai.co.il/groq-appgen-2/

מגניב ביותר תודה רבה

לפני שעתיים, avizaz כתב:

מקווה שלא יחסמו אותי מהפורום

בקיצור, הודים לא לוקחים, לא משנה עבור מה, תכנות, שיווק, כתיבת תוכן, הזול עולה ביוקר.

אתה גם לא באמת יכול לפתח את זה בלי ידע טכני מינימלי, מהנסיון שלי אפילו עם ידע ולמרות הוראות מפורשות כשלקחנו OUTSOURCE עשו עבודה נוראית שהראתה חוסר מקצועיות כמו קריאות SQL זהות בתוך לולאות, ממש, נוראי, ואלה היו האנשים שבטופ עם הרבה ביקורות.

והסיפור לעיל הוא לא על הודים בכלל, עם הודים היה לי נסיון מזעזע יותר.

קח שותף עם ידע טכני זה הפתרון הכי טוב.

אני מבין בגלל זה שואל לא ישר לוקח :)

תודה לך על התשובה

לפני שעתיים, hans כתב:

אם אתה שואל את השאלה, זה לא בשבילך...

המשפט הזה היה נכון גם לפני 15 שנה כשהאפליקציות עוד היו פשוטות יחסית, היום זה פי 10 יותר מסובך ועולה פי 15. אני אסביר:

בלי שום קשר למוצר עצמו, אנחנו בתור משתמשים התרגלנו באפליקציות לסט שלם של יכולות/התנהגויות שאנחנו לוקחים אותן כמובנים מאליהם בתור משתמשי קצה. כל מיני דברים שקשורים לטפסים, חוויית משתמש בלחיצה, חיוויים וכו'. זה קשה בטירוף גם למי שמכיר את החומר. רף הכניסה ממש גבוה.

אני מבין כן תיארתי לעצמי תודה !

לפני שעה, SurfHigh כתב:

מציע לך לוותר על מפתח הודי מפייבר, ואם כבר לנסות בכיוון של מפתח מזרח אירופאי עם ניסיון מוכח. 

בנוסף, אתה צריך להחליט אם אתה מפתח אפלקציית ווב, כלומר אתר אינטרנט שמותאם לטלפון, או אפליקציה שמותקנת על המכשיר ואז הפיתוח מתחלק לאנדרואיד ול iOS, כלומר אייפון. 

אם הלכת על אפליקציה, אתה תלוי גם בהפצה, כלומר גוגל פליי, או אפל סטור, והמקבילות הסיניות שלהם שהם עולם בפני עצמו. 

יש דברים לחשוב עליהם מעבר לפיתוח, כדאי שתתיעץ עם בעל ניסיון. 

כן אפליקציית ווב שתעבוד גם על אתר אינטרנט וגם במובייל אבל נבדוק ירדתי מהנושא של ההודי 

פורסם

אפשרי לעבוד מול הודים ביעילות יחסית, אבל רק אם יש לך אפיון מלא, עיצוב, ואתה טכנולוג בעצמך ויודע להיות עם היד על הדופק.

בשביל לקבל את הטובים שבהם צריך לשלם יותר ממה שכנראה קיבלת כהצעה. ובכל מקרה אתה חייב לעבוד בלהיות מנהל הצוות שלהם.

אוקראינים יותר טובים, אבל עולים הרבה יותר.

אני עוסק בתחום, מוזמן ליצור קשר בפרטי אם תרצה לקבל יותר פרטים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 15 שעות, renault5 כתב:

מגניב ביותר תודה רבה

קח נקודה למחשבה:

הלינק הוא שילוב בין פרסומת לבין טקסט לקידום בגוגל.

עד כמה המוצר יעיל, זה משהו שצריך לבדוק לעומק.

אין לי ניסיון- אני לא מהתחום. אני הייתי מנסה ללכת על פרילנסר מקומי, יש הרבה כאלו זמינים (רציתי בעבר לעשות משהו בעצמי, שבסוף לא יצא לפועל). 

לקחת "מישהו", מאתר שמרכז "מישהם" זמינים ל"כל דבר", לא נשמע לי כמו פתרון כל כך מוצלח. אתה לא יודע על מי תיפול. 

AI אולי יכול לעשות דברים בעצמו, אבל לא בשל דיו כדי לתת מוצר איכותי ומלוטש- ואתה אפילו לא תהיה מסוגל לדעת מה לא תקין, מה לא טוב, מה ממש גרוע למשתמשים וכולי כי פשוט אין לך ידע ויכולת בנושאי הקוד, ממשקי משתמש וכדומה. זה עוד יותר מקבל משנה תוקף כשמדובר על משהו שאתה רוצה למכור אחר כך. ישמוש ב AI לכתיבה יכול להיות אחלה כלי למי שיש לו יכולות וידע, אבל רוצה קצת עזרה וקיצור של שעות הקלדה לדקות בלבד עם יכולת דיבגינג עצמאית אחר כך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 שעות, renault5 כתב:

אז ככה יש לי רעיון לאפליקציה שרציתי לפתח הבעיה שאני חסר ידע בפיתוח אפליקציות

הכוונה היא להרוויח כסף מהאפליקציה?

כי אם כן, אז הרבה הרבה לפני שחושבים בכלל מי יפתח את האפליקציה, זה לחשוב על תוכנית עסקית, האם יש לזה שוק, האם יש מתחרים וכו׳.

רעיון זה לא מספיק.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בלי פרטים אי אפשר להגיד יותר מדי.

אבל אני אגיד את זה ככה - רוב המפתחים ההודים הטובים -> עובדים בCorp עבור מרכזי פיתוח של חברות אמריקאיות והשכר שלהם לא כ״כ שונה ממפתחים טובים בארץ - אולי בטווח של 10-20% הפרש לעומת ישראל (והם מעולים - אני לא מדבר על בינוניים ומטה). בנוסף לזה יש הבדל תרבות וניהול משמעותי שאם אין לך ניסיון בניהול טכנולוגי - יהיה פה פער גדול מאוד.

בקיצור - רעיון לאפליקציה זה נחמד , אבל ביצוע וידע זה משנה יותר. (כמו שהאנס כתב - משתמשים מצפים להרבה וזה גם הפרטים הקטנים של איך זה עובד).

אם אין לך שום הבנה באיך המערכת עובדת והדרישות אלא רק מה שאתה רוצה שהאפליקציה תעשה - הייתי יורד מזה או מנסה ללמוד לבד להבין לפחות לרמה שאתה יכול ליצור דרישות מפורטות ואיזה חישוב ראשוני של תוכנית עסקית לראות שאתה לא סתם זורק כסף.

לעשות אתר ווב קודם אם אתה יכול בתור Proof of concept - עדיף אגב משמעותית. הגענו למצב של עודף אפליקציות שאם אין לך משהו מאוד יחודי - אנשים לא מתלהבים מלהוריד עוד אפליקציה.

(אני מפתח למובייל ובעולם הזה כבר 15 שנה מדברים קטנים ועד כמה וכמה אפליקציות במקום הראשון בחנות בקטגוריות שלהן לאורך השנים - לא , אין לי שום רצון לבנות משהו למשהו או שום אינטרס)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 19 שעות, פינדר כתב:

הכוונה היא להרוויח כסף מהאפליקציה?

כי אם כן, אז הרבה הרבה לפני שחושבים בכלל מי יפתח את האפליקציה, זה לחשוב על תוכנית עסקית, האם יש לזה שוק, האם יש מתחרים וכו׳.

רעיון זה לא מספיק.

כן יש תוכנית עסקית ויש מתחרים בשוק אבל תמיד יש יתרונות לעומת המוצר המתחרה שחסר לו דברים

:)

לפני 15 שעות, Liviur כתב:

בלי פרטים אי אפשר להגיד יותר מדי.

אבל אני אגיד את זה ככה - רוב המפתחים ההודים הטובים -> עובדים בCorp עבור מרכזי פיתוח של חברות אמריקאיות והשכר שלהם לא כ״כ שונה ממפתחים טובים בארץ - אולי בטווח של 10-20% הפרש לעומת ישראל (והם מעולים - אני לא מדבר על בינוניים ומטה). בנוסף לזה יש הבדל תרבות וניהול משמעותי שאם אין לך ניסיון בניהול טכנולוגי - יהיה פה פער גדול מאוד.

בקיצור - רעיון לאפליקציה זה נחמד , אבל ביצוע וידע זה משנה יותר. (כמו שהאנס כתב - משתמשים מצפים להרבה וזה גם הפרטים הקטנים של איך זה עובד).

אם אין לך שום הבנה באיך המערכת עובדת והדרישות אלא רק מה שאתה רוצה שהאפליקציה תעשה - הייתי יורד מזה או מנסה ללמוד לבד להבין לפחות לרמה שאתה יכול ליצור דרישות מפורטות ואיזה חישוב ראשוני של תוכנית עסקית לראות שאתה לא סתם זורק כסף.

לעשות אתר ווב קודם אם אתה יכול בתור Proof of concept - עדיף אגב משמעותית. הגענו למצב של עודף אפליקציות שאם אין לך משהו מאוד יחודי - אנשים לא מתלהבים מלהוריד עוד אפליקציה.

(אני מפתח למובייל ובעולם הזה כבר 15 שנה מדברים קטנים ועד כמה וכמה אפליקציות במקום הראשון בחנות בקטגוריות שלהן לאורך השנים - לא , אין לי שום רצון לבנות משהו למשהו או שום אינטרס)

תודה רבה לביו

פורסם

הבעיה העיקרית שבלי ידע טכני ולדעת לשבור את הבעיה למרכיבים קשה לדעת דברים כמו כמה יעלה לעשות את זה בסקייל , האם צריך פיתוח ותחזוקה של backend , שימוש בשרתים / שירותים אחרים , עדכונים כל פעם שאפל וגוגל מוציאות עדכונים , תיקונים קריטיים וכו.

ברגע שאתה במצב הזה למצא משהו שיפתח משהו ראשוני זה על גבול התיאורטי ולא יתן לך מוצר ביד - ואתה מהמר על תוצר שתקבל ביד ויכול לא לעבוד יומיים אח״כ.

בעיה

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איך פייבר בשמירה על סודיות? אפשר להיות בטוחים שהמפתח ההודי (לדוגמה) לא מעתיק את האפל' ומוכר אותה אח"כ עם השינוייים שלו?

• מבאס 1
  • תוכן חדש...