Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא פיספסתי, השמאי כן.

לא טרח להסתכל, וגם לא חיכו שהרכב יתייבש. 

 

יש דו״ח מסירה עם תמונות, מצרף פה את התמונות שתראו באיזה מצב הרכב (על מכסה הדלק אלו מדבקות) 

 

אבא שלי מגיע עם חינוך סובייטי ולמרות היותו קרוב ל-30 שנה בישראל, שומר על רכבים יותר ממה שהוא שמר עלי 🙂

 

הוא רצה לבטל את העסקה, אבל במי היא פוגע פה? שילם מקדמה, ויש קנס אם הוא מחזיר את הרכב מוקדם יותר.

68AAF572-EDAD-4E7F-B030-2DE32E7BB4A8.jpeg

E4FE26ED-405E-44CC-ACB9-48E56CD72E7B.jpeg

A830DC74-54C2-4088-9619-3DFA2C98435A.jpeg

7F7B7D39-699E-4126-8EB2-6670AFB10EBA.jpeg

 

עריכה אחרונה על ידי ExtraD

🤔

  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, ExtraD כתב:

הוא רצה לבטל את העסקה, אבל במי היא פוגע פה? שילם מקדמה, ויש קנס אם הוא מחזיר את הרכב מוקדם יותר.

 

היא פוגעת בו לטווח הקצר ובכמה אלפי שקלים, מאידך-אני בטוח שברגע שתתחיל עם תהליך ביטול העסקה החדשה-הפלא ופלא גם החיובים ההזויים יתבטלו במקביל.

ובכל זאת, אני אישית הייתי משלם כמו גדול ובורח מהעסקה כל עוד נפשי בי כי לך תדע מה מחכה לך בסוף העסקה הנוכחית עם התנהלות כזו...

  • מעניין 1
פורסם (נערך)

לדעתי מוגזם להפסיד על זה כמה אלפי שקלים של קנסות (ולדעתי דווקא ביטול עסקה יגרום להם לעמוד יותר על שאר החיובים).

לגבי הרכב הקודם, תקראו טוב את החוזה, אם הצדק איתכם אל תוותרו ואל תשלמו סתם (נשמח גם אנחנו לראות אותו).

תסיימו את התקופה של הרכב הנוכחי, ותיפרדו לשלום.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, אחד שמבין כתב:

 

היא פוגעת בו לטווח הקצר ובכמה אלפי שקלים, מאידך-אני בטוח שברגע שתתחיל עם תהליך ביטול העסקה החדשה-הפלא ופלא גם החיובים ההזויים יתבטלו במקביל.

ובכל זאת, אני אישית הייתי משלם כמו גדול ובורח מהעסקה כל עוד נפשי בי כי לך תדע מה מחכה לך בסוף העסקה הנוכחית עם התנהלות כזו...

ביטול עסקה בשנה ראשונה בדרך כלל זה 3 חודשים קנס, אני מנחש מדובר על סדר גודל של 11,000-12,000 קנס.

כמה שלא ידפקו אותו שם, זה לא יגיע לסכום הזה.

 

פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

4. החברה יכולה לטעון לנזקים שהיה צריך להודיע עליהם במועד קרות הנזקים, ובגלל שלא הודעתם בזמן הנזק הוחמר ולכן דורשים מכם תשלום. אני בספק אם זה המקרה.

יכולים לטעון טענות רבות.

נניח שהרדיאטור קיבל מכה, לא דיווח, המשיך לנסוע והלך מנוע. על זה המדובר.

אין קשר למקרה של פות”ש.

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

להמשיך עסקת ליסינג אצל ספק כזה זו טעות. ולכן עד שלא הייתי מדבר עם מישהו בכיר בחברה, שאומר לי בקולו "תשמע, טעות, יש לך ביטול השתתפות, אתה לא צריך לשלם שקל" לא הייתי שקט להיות בחברה ששולחת נציגים לפנות ללקוחות ככה. אם לא מתקיימת שיחה כזו, הרי שזה מונחה מלמעלה, וזו המדיניות המוכתבת של הנהלת החברה. לא הייתי רוצה להיות לקוח שלהם אפילו לא לדקה נוספת

אמן.

חתום על התחייבות חדשה. כדאי לזכור זאת בסיום החוזה.

 

חידה: מי יודע מה הסלוגן של חברת הליסינג הנ”ל?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, ExtraD כתב:

אתחיל בגיוס לקוחות עבר שלהם לתביעה ייצוגית, כיוון שלפי הדירוג שלהם, יש מספיק לקוחות עם בטן מלאה עליהם.

 

עדכן אותנו אם יש התקדמות בנושא

בהצלחה

  • אהבתי 1
פורסם

הביקורת הכי מושקעת שם מהיום היא שלי :cool:
היו 3 שנים בלי בעיות בגדול, לקיה היו בערך 7 תקלות אבל תמיד באו להחליף לרכב חלופי באותו היום, לא באמת היה צריך שירות מעבר.
אם במהלך התקופה היה משהו כזה אז כמובן שלא היה ממשיך איתם לחוזה חדש.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

🤔

פורסם

 

נסה לתפוס אותו

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בימ”ש לא יאשר ייצוגית לקבוצה מצומצמת וידועה של תובעים / ניזוקים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 30.1.2025 בשעה 06:40, discoTD5 כתב:

יש כאן כמה דברים שצריך לשים אליהם לב.

1. האם באמת יש בהסכם המקורי סעיף ביטול השתתפות עצמית וביטול השבה לקדמות. שני הסעיפים יחד צריכים להיות מתומחרים, ואתם הייתם אמורים לשלם עליהם מדי חודש בחודשו. 

2. במידה והסעיפים הללו קיימים, ואכן שילמתם בעבורם אז כן. יש כאן נסיון עוקץ, מהמגעילים שנתקלתי בהם. 

3. לא משנה מתי השמאי בדק את הרכב. הרכב הוחזר לחברה כשהוא תחת סעיפי ביטול השתתפות עצמית והשבה, ובזה האירוע נסגר. 

4. החברה יכולה לטעון לנזקים שהיה צריך להודיע עליהם במועד קרות הנזקים, ובגלל שלא הודעתם בזמן הנזק הוחמר ולכן דורשים מכם תשלום. אני בספק אם זה המקרה.

5. להמשיך עסקת ליסינג אצל ספק כזה זו טעות. ולכן עד שלא הייתי מדבר עם מישהו בכיר בחברה, שאומר לי בקולו "תשמע, טעות, יש לך ביטול השתתפות, אתה לא צריך לשלם שקל" לא הייתי שקט להיות בחברה ששולחת נציגים לפנות ללקוחות ככה. אם לא מתקיימת שיחה כזו, הרי שזה מונחה מלמעלה, וזו המדיניות המוכתבת של הנהלת החברה. לא הייתי רוצה להיות לקוח שלהם אפילו לא לדקה נוספת.

 

עקרונית, ההשבה לקדמות היא הכנסה מטורפת של חברות הליסינג, על גב הלקוחות שהתפתו למחיר הזול בכניסה לעסקה, ולא הבינו שישחילו אותם באלפי שקלים בתום העסקה.  

 

 

ממש מדוייק.

בדוק את הביטוח. 

לגבי הקמ, בגלל שאתה ממשיך אצלם, ההגיון אומר שהם צריכים לעשות חישוב קמ יחסי לזמן העסקה. אם זה עסקה של 60 אלף קמ והחזרת את הרכס מוקדם יותר ועם 59,999 הגיוני שתשלם חריגה.

 

לגבי השמאי, ההגיון אומר שכל נזק גלוי, היה צריך להיות מתועד במועד ההחזרה.

השאלה האם לבחור שהחזרתם לו את הרכב יש תמונות של הפגמים המסכנים האלה בצבע. או תמונות כלליות כמו שאתה צילמת.

אם כן, ההגיון שלי אומר שהוא היה צריך לציין את זה בדוח ההחזרה. אם הנציג לא יודע לבדוק צבע, אז צריך שמאי במועד ההחזרה...

בנוסף, אם השמאי היה זמן מאוד קצר אחרי שמסרת את הרכב ב24 לחודש, אבל הדוח נשלח ב25, זה יקשה על העסק משפטית. שופט יאמין להם שהרכב לא זז במגרש חנייה ושלא נוצרו עליו 4 פגמים בצדדים שונים. תשווה קמ בין ההחזרה לבין הדוח שמאי. ותבין מה כתוב בדוח ההחזרה. אם כתוב שאין רגקטים או כתוב שהרכב יבדק עם שמאי והאם זה גם כתוב בחוזה השכרה (מניח שכן).

בקיצור  זה שיטת מצליח. על המחירים אין טעם לערער, זה סטנדרט של לוי יצחק. גם אם זה מכחול וחמש דקות.

השאלה אם היה לכם סעיף השבה לקדמות.

בגלל זה בדיוק אני תמיד מתעקש לקבל בחול אישור שהרכב תקין, גם אם אני מחכה 10 דקות.

  • אהבתי 1
פורסם

בוקר טוב,

 

הרכב הוחזר עם 58,000 ק״מ וקצת, לא קרוב ל60. 

 

אין השבה לקדמות בחוזה שבדקתי, אבל התמונות שעלו פה צולמו ע״י הנציג שאסף את הרכב, הרי ניתן לראות בהם שאין נזקים.

 

כמו כן, התמונות של השמאי בוצעו כשרכב רטוב ורק אחרי שטיפה, גם אם היו שפשופים, אי אפשר היה לראות.

 

לגבי הייצוגית, ברור שלא אקדיש את חיי עכשיו לחפש אנשים שיש להם זמן מיותר לתביעות, אבל הם לא יודעים את זה וגם במקרה של לפתוח קבוצת פייסבוק עם ״נפגעי פריים ליס״ זה מסוכן להם כחברה, לדעתי. 

 

ועכשיו שאלה - נגיד וחברת ליסינג מסוימת, נקרא לה ״פליים ביס״, לוקחת ובאופן גורף ע״י אותו שמאי או כמה שמאים, מחייבת אנשים בשיטתיות  לשלם בתום עסקה על ״נזקים״ שהם בעצם בלאי סביר, אין כאן מה לעשות? 

 

 

🤔

פורסם

יש מצב שאתה יכול להתלונן בארגון השמאים או משהו כזה.

אין פה משהו שהשמאי המציא. וכן, השמאי עובד בקבלנות איתם. הם לא משלמים 1500 שח לקישקוש הזה כדי להוציא 5000 שח מהלקוח.

לא ממש יעזור לך. תיקח אותם לבית המשפט ותריב איתם מהו נזק? מהו שימוש סביר? פה צריך להבין מה כתוב בחוזה. הכיוון של להתווכח איתם על חוזה אחיד, האם אושר עי בית משפט (פעם היה קטע כזה), סעיפים מפלים? האם הודגש ללקוח ההדיוט את המשמעות של השבה לקדמות וחוסר ביטוח?

 

נניח שהיית שוכר רכב יוקרה. זכותם לחייב עם חוזה על כל דבר.

אולי כל מי שרוצה רכב יוקרה רוצה רכב שנראה כאילו יצא מהאוניה הרגע?

הכל תלוי בחוזה, אבל לדעתי גם על הנציג חובה להבהיר סעיפים שיש סיכוי סביר שיעלו ללקוח כסף בעתיד.

מתישהו בחול היה רכב ששכרתי, והפקידה אמרה לי, שתדע אנחנו מקפידים על כל נזק. במקרה אחד אמרתי סבבה ושיש לי ביטוח שלי, במקרה אחר שמתי עוד 80 יורו למרות שהיה לי ביטוח מהארץ כי ירד מבול והרכב היה בחוץ.

 

אני לא יודע מה זה אומר 0 השתתפות עצמית? ומה המשמעות כשאתה לא משלם "ביטול השבה לקדמות"? אז אם היית פותח תלונה על כל מוקד נזק כזה? לא היו מחייביפ אותך? מניח שזה 0 השתתפות עצמית עד מספר מסויים של אירועים בשנה או בחוזה.

 

מכיוון שזה שיטת מצליח , אולי אתה צריך להתפשר איתם. כי כנראה שהם גם יכולים לחייב אותך. 

מנסה להבין - אם היית מזמין טוש צבע וצובע את הרכב, אז השמאי לא היה מוצא מה לחייב??

 

לפני שלוש שנים, יצא לי לראות כמה רכבים מתוקנים פחחות אצל מספר חברות ליסינג בינוניות בצורה הכי מגעילה שיש, מסתבר שהיו בליסינג פרטי, אנשים שביטחו לבד,  ושעשו את התיקון כנראה הכי זול במקום להפעיל ביטוח.

 

וחשוב - ואתה צריך להבין מה הביטוח על הרכב החדש. אחרת אותו תרגיל יעשו לך עוד שלוש שנים. לחלופין, את כל השריטות לצבוע. מכות ודפיקות זה יותר בעייתי. מניח שגם אפשר למצוא מישהו שיתקן זול ומגעיל. השאלה אם מותר לך לתקן לבד מבחינת החוזה.

 

  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...