Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דירה בבניין בן 3 שנים באזור השרון. יש כמות גבוהה יחסית של אבנית במים ("משקעים" בקומקום וכדומה). לא חריג אבל יותר ממה שרגילים מדירות קודמות.

רוצה לשים מסנן על הברז הראשי לדירה, בעיקר כדי למנוע נזקים עתידיים.

לא משתמשים במי ברז לשתייה.

האם פילטרים למיניהם עם סיליפוס עושים את העבודה, והאם יש בהם צורך כדי "לשפר" את המים עבור מכשירי חשמל, דוד שמש ועוד?

אחד השכנים לדוגמה שם פילטר של עמיעד וטוען שהוא מרוצה:

https://www.amiadhomefilters.com/our-products/amiad-alpha/

פורסם

סיליפוס הוא חומר רעיל ! ההשפעה שלו על הגוף היא מתמשכת לאורך זמן.

אין ממש פתרון לאבנית (אבנית = סידן) , שאגב הגוף צריך אותה, רק שבכלים זה לא אסתטי. והיא נוטה להצטבר על גופי חימום.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

וואלה?

אין לי מושג אם זה נכון או לא, אבל יש לך מקורות יותר מלומדים מטיקטוק של אינסטלטור?

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

אין ממש פתרון לאבנית (אבנית = סידן) , שאגב הגוף צריך אותה, רק שבכלים זה לא אסתטי. והיא נוטה להצטבר על גופי חימום.

הכמויות שיש בארץ נחשבות גבוהות מדי. בעיקר באיזור רמת הגולן. עלול לגרום לאבנים בכליה למשל.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

וואלה?

אין לי מושג אם זה נכון או לא, אבל יש לך מקורות יותר מלומדים מטיקטוק של אינסטלטור?

תעשה חיפוש באמצעות צ׳יפופו. נותן מקורות אמינים.

אני לא מזלזל  באינסטלטור הזה, עד היום כל מה שתאר ואמר, נכון , לגבי שימוש בכלים, צורות חיבור, חיזוק, אטימה, איתור ... 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני גם מכיר את האינסטלטור הנ"ל, והוא אכן עושה רושם מקצועי ברוב הסרטונים שראיתי.

מצד שני, לחלק מסנני הסיליפוס יש גם אישור fda למשל, ולהבנתי המסננים הללו אפילו קיימים בחלק מברי המים, כך שהם נמצאים בשימוש נרחב.

השאלה היא אם יש מסנני אבנית ללא סיליפוס?

עוד אופציה להבנתי היא להתקין את המסנן רק על קו המים החמים, במידה והדבר אפשרי.

זה נותן פתרון לדוד, חלקית לברזים ולראשי מקלחת.

פורסם

היה פה ממש לא מזמן שירשור על סיליפוס בברי מים. כולל הסרטון של השרברב הזה והתגובות שלי. 

מי שלא רוצה שיהיה לו סיליפוס במי השתייה ועדיין להגן על הדוד והמכונת כביסה, יכול לקנות מיכל ייעודי לקו המים של המכשירים הללו. 

וכן, יש עוד אפשרויות שלא כוללות סיליפוס, אבל אין לי שמץ של מושג לגבי היעילות שלהם- והם עולים הון לא קטן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, taranta כתב:

עלול לגרום לאבנים בכליה למשל.

לא נכון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 19 שעות, zaf כתב:

תעשה חיפוש באמצעות צ׳יפופו. נותן מקורות אמינים.

אני לא מזלזל  באינסטלטור הזה, עד היום כל מה שתאר ואמר, נכון , לגבי שימוש בכלים, צורות חיבור, חיזוק, אטימה, איתור ... 

הוא אינסטלטור מאוד מקצועי אבל הוא לא רופא ולא טוקסיקולוג.

הכירורג שניתח אותי גם כירורג מעולה אבל אני לא אפנה אליו לייעוץ איך פותחים קיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

:rofl:

"לוקח פטיש ברכיים מתחיל בום בום, נזהר על גידים פנימי כן? עושים בזזזז וכואב ביד"

:rofl:

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

דווקא יש הרבה חפיפה בדיסצפלינות בין אינסטלטור ומנתח לב

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 6.1.2025 בשעה 16:08, zaf כתב:

אהבתי שהבאת פה קביעה חד משמעית וגיבית את זה בסרטון מהטיקטוק כאילו זו הוכחה מדעית.

עכשיו תביא הוכחה מחקרית הולמת.

בפועל עד כמה שידוע לי אין מחקר חד משמעי שתומך בכך.

אבל בכל מקרה לסינון אבנית צריך אוסמוזה הפוכה, כל השאר זה חצי קלאץ׳, כלומר לא באמת מסנן את האבנית עד הסוף.

פות״ש מוזמן לרשום בגוגל, חברה כמו aquaphor למשל מייצרת מגוון של מערכות אוסמוזה, בשביל לשתות מהמים האלה צריך להוסיף מינירליזטור על הקו שמחזיר את המינרלים שסוננו, אפשר לחבר את זה כברז שתיה ובנוסף למדיח וכו׳.

Miata ND2

פורסם
לפני 7 דקות, Or05230 כתב:

עכשיו תביא הוכחה מחקרית הולמת.

בפועל עד כמה שידוע לי אין מחקר חד משמעי שתומך בכך.

לא רוצה 😜

• מצחיק 1

פורסם

סילפוס לא מסנן הוא מוסיף לומר למים שמונע מהאבנית להצטבר.

דווקא חשבתי להרכיב כזה לחלק מהבית גם ככה אני לא שותה מהדוד

פורסם

סיליפוס הוא מחליף יונים. כמו מרכך המים במדיח. מחליף נתרן תמורת סידן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...