Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מערכת בתוך חיפושית ישנה.

כשהמוזיקה מתנגנת עם סאב וופר, אני מרוצה מהסאונד. אבל לפעמים אני רוצה להרגע ולא לשמוע עם באסים חזקים אז אני מבטל את הסאב דרך המערכת ושומע רק דרך הרמקולים הקדמים. במצב כזה המוזיקה לא נשמעת טוב. לא מרגישים את המיד באס, למרות שאני רואה את הממברנה זזה חזק. כשאני מגביר את הווליום ואת הבאס, אז בשלב מסויים זה פשוט מתחיל להיות צורם ולא יפה. לדעתי רמקולים של 50RMS אמורים להשמע יותר חזק. ניסיתי לשחק עם הכיוונים ב-HU וגם במגבר, אבל לא מרוצה מהסאונד (כשהסאב מנותק). 

לדעתי רמקולים כאלה עם מגבר כזה אמורים להוציא סאונד יפה וחזק. 

החשד שלי הוא שאולי אין מספיק חלל בתוך הקיק פאנלים.

מה אתם אומרים, איך אני יכול לשפר את המיד באס ואת העוצמה של הרמקולים.

זו המערכת:

מגבר של Alpine BBX-F1200

סאב 12" של DRAGSTER שמחובר בגישור למגבר ביציאות 3/4

רמקולים 2-WAY של קנווד מדגם KFC-D161 בגודל 6.5 אינץ שמחוברים למגבר בערוצים 1/2

הרמקולים האלה יושבים בתוך קיק פאנלים מפיבר או מפלסטיק. גם על הפח וגם על החלק הפנימי של הקיק פאנלים הדבקתי יריעות בידוד של STP.
יחידת ראש Pioneer DEH-P580MP

אלו הקיק פאנלים:
https://www.amazon.com/Speaker-Panel-Aircooled-Beetle-Compatible/dp/B00E1QCUTI/ref=sr_1_1?crid=2P4SKFVOU53AZ&dib=eyJ2IjoiMSJ9.5CWSZxdY1L7ru_987CTXU-1GsSeI4IwjJ2tq4S6mn1EfDePRzf6cW6e7FlEDNNTU4aFg5QeiMyOHy73uSxxbx25CP9ihttXVD4PagnhWLJ3IrmymExLBER-sVuOLK5fh41VFJf5utOvfpQ98AzXlppf6V4ZQMfPHSkP-95ac-9TKpo2xsKo2YExxWg2tD0s_GZkdptf5XnqEewzn91FMFC9KfbhNXKltTqjsplxzWKo.YF9b0-hVyYNu6nsIYV8lgmjBV5qU884bFTCVSfopsNw&dib_tag=se&keywords=vw+beetle+speakers+pods&qid=1734900074&sprefix=vw+beetle+speakers+pods%2Caps%2C315&sr=8-1
זה המגבר:

https://www.amazon.com/-/he/Alpine-BBX-F1200-מקסימום-ערוצים-Class/dp/B07BMFPY3S

אלו הרמקולים:
https://www.amazon.com/Kenwood-KFC-D161-2-Way-Speaker-System/dp/B07NWV2YV9?pd_rd_w=jAaN3&content-id=amzn1.sym.59910fa8-b73c-408a-aa5f-d0b4e0aa42cb&pf_rd_p=59910fa8-b73c-408a-aa5f-d0b4e0aa42cb&pf_rd_r=PC1VBWEBKW557HTJKPA6&pd_rd_wg=s3hpJ&pd_rd_r=dbcde8cb-0b22-4f7a-bd04-6f560c26d039&pd_rd_i=B07NWV2YV9&ref_=pd_bap_d_grid_rp_0_5_t&th=1

וזו ההתקנה:

image.thumb.jpeg.412f6f8cce5ee13207f60ad8ddd4b504.jpeg

פורסם

אתה מצפה ליותר מדי מהרמקולים.

הם לא יצליחו לשחזר תדרים שהסאב מספק לך בצורה טובה.

בוודאי סט קואקסלי 6.5 עם טווח תדרים שמוצהר שמתחיל ב-75 הרץ (וגם זה לא ידוע באיזו הנחתה מדובר), עם רגישות נמוכה יחסית (88dB/W/1m) שנמצא בתוך חלל שאולי קטן לו מדי (אולי תוספת פוליפיל תעזור/תשנה קצת משהו, למרות שנתון לויכוח).

במקום לכבות את הסאב, מה לגבי להנמיך אותו? עם חיבור והגדרות נכונות, ניתן לכאורה לעשות זאת דרך ה-HU.

מה הכיוונים ב-HU לפי עמודים 33-38 ו-41 (וקצת לתוך 42) לפי חוברת ההדרכה?

מה הכיוונים במגבר (תמונה)?

בכל מקרה, ממליץ גם לבדוק שלא חוברו בטעות בפאזה הפוכה אחד מהשני (או אפילו לבדוק אם היפוך מכוון יעזור או לא, בגלל ביטולים כאלו ואחרים שאולי מתרחשים באזור הראש שלך).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סליחה על העיקוב, פשוט הרכב לא בשימוש יומיומי. 

פירקתי את הרמקולים כדי לבדוק את הנושא של חיווט הפוך. מחובר בסדר.

מצרף את התמונות של הכיוונים.20241226_082254.thumb.jpg.2515453ad78e536d0b7f299ce59f9a19.jpg

20241226_085847.jpg

20241226_085852.jpg

20241226_085900.jpg

20241226_085905.jpg

20241226_085908.jpg

20241226_085911.jpg

20241226_085918.jpg

20241226_082238.jpg

פורסם
בתאריך 22.12.2024 בשעה 23:22, fixxxer כתב:

יש לי מערכת בתוך חיפושית ישנה.

image.png.99b697726b579fef61fcd4ced3c9f90e.png

חיפושית ישנה נתפס כרכב אייקון אצל אודיודבילים לרכב! 

בגלל הגג העגול והפח הסופר מסיבי של הרכב הזה. 

קודם כל לגבי הרמקולים הקואקסיאליים האלה - 

50 וואט RMS זה יכולת הספיגה שלהם ולא תפוקה - שיחסית לרמקול שאמור לספק באס - זה כלום, נתחיל כאן. 

הדבר הנוסף הוא שהמשימה שהרמקולים האלה מתבקשים לעמוד בה היא גדולה מידי - זה תכלס מידריינג'ים 6.5 עם טוויטר שהוברג דרך הסליל שלהם וחתכו אותו עם קבל. 

והם גם אמורים לענות על צרכים של מידבאס שגם את זה עם XMAX כל כך קטן וסליל כל כך קטן - הם ממש יתקשו לעשות - רוב הרמקולים מהסוג הזה מתחת ל90 הרץ לא יעילים בכלל.

ומה שאתה מצפה מהם להיות - זה זה:

image.png.4d5435419d37fa6890fd8f4d2f54d534.png

שזה מידבאס שהוא תכלס וופר ולמען האמת נחשב לפי היצרן בייבי סאב (זה וופר מצויין שהוא גם מידבאס סביר והוא האהוב עליי עד היום ונמצא באחד מהרכבים שלי אבל זה רק בכדי לסבר דוגמא). 

לגבי ביטולים 

ממה שרשמת, אתה מכבה את הסאב - אז לא מדובר כאן בביטול אלא אם כן - רמקול אחד שלך הפוך כלפי הרמקול השני. 

הייתי מנסה לרגע להפוך את החיווט רק לאחד משני ה6.5 ואז לשמוע ללא סאב - לוודא שהם לא מבטלים בעצם זה את זה במקום לדאוג לביטול בינם לבין הסאב שנראה שאין כי כאשר אתה מפעיל את הסאב אתה מסופק. 

לגבי רעיונת נוספים 

1. לשים לסאב שלט ווליום על המגבר שלו - אל תכבה אותו לגמרי - תרגיע אותו. 

2. לבטל את ה6.5 הקיימים ולהתקין סט קומפוננט 2 חלקים ראוי עם מידבאסים שמסוגלים לספק לך באס ראוי גם ללא סאב ואולי גם להוסיף קצת חומר מילוי לתיבות. 

3. להוסיף סאב אקטיבי קטן בבאר הרגליים רק לצורך זה. 

לגבי עוד רעיונות נוספים 

אם אתה אוהב את המקוריות של הרכב - הHU הזה בוודאי נתפס אצלך כנזם באף חזיר - הייתי מחזיר לשם את הרדיו המקורי ומביא מגבר שיש לו מקלט BT מובנה או מגבר משולב DSP ומסליק אותו ומתחבר אליו בצורה דיגיטלית - אלחוטית, כבל USB - בצורה מוסלקת. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בשלב הזה אני לא מעוניין להחליף את הרמקולים הקדמיים. לא רוצה להתחיל לחפש איך אני מחביא את הקרוסים שלהם ולא רוצה לראות טוויטרים על הדשבורד.

לגבי הHU, אני דווקא מאוד אוהב את הפיוניר דולפינים האלה. זו הנוסטלגיה בשבילי (אני בן 42). הם מתחילים לחזור ברכבי אספנות וערכם מתחיל לעלות. חיברתי לו לכניסת הצ'יינג'ר מודול בלוטוס. 

עכשיו שמתי לב שאני שומע מונו ולא סטריאו. נכנס לסרטונים ביוטיוב שבהם משמיעים צד ימין בנפרד וצד שמאל בנפרד (אומרים LEFT ואמור להשמע רק מרמקול שמאל, וכך הלאה) ואני שומע את הימין והשמאל משני הרמקולים. 

ניתקתי RCA אחד (פעם לבן ופעם אדום) של רמקולים קדמיים גם מהמגבר וגם מהHU. עדיין שומע מרמקול אחד שהוא אומר גם LEFT וגם RIGHT.

אין מצב שבלבלתי פלוס והמינוס בין שני הרמקולים, כי יש לי חוטים כפולים שונים לחלוטין בצבעים בין הימין לשמאל.

לא מצאתי בHU ולא במגבר בורר STEREO/MONO.

יכול להיות שהמודול בלוטוס עובד רק במונו? צירפתי תמונה של המודול, נקנה באלי אקספרס.

20241226_102941.jpg

פורסם

תיקח טרק כלשהו - עם CD אפילו שאתה שומע בו צלילים מובהקים בימין ואחרים רק בשמאל ותנגן ישירות ממנו. זה יענה לך על השאלה. 

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 שעות, fixxxer כתב:

יכול להיות שהמודול בלוטוס עובד רק במונו? צירפתי תמונה של המודול, נקנה באלי אקספרס.

מה הוא מוציא בפועל, לך דע. אפשר לוודא מה יוצא ממנו בפועל אולי אם ממש ידרש.

Pioneer IP-Bus pinout

יכול להיות שהטלפון שלך מזהה אותו כדיבורית בלבד? ולכן אולי האות מונו למשל. אולי אפשר לכפות סטריאו בהגדרות ה-BT בטלפון לחיבור (או לבטל את חלק הדיבורית אם אפשר ולראות אם משהו משתנה) או Developers options אם מדובר באנדרואיד.

לגבי הכיוונים ב-HU ומגבר:

• בערוצים 1/2 במגבר, הקרוס על OFF, נכון? אפשר עקרונית גם לשים על HPF ולהוריד אותו ל-50 הרץ, רק בתור "רשת בטחון", בנוסף להמשך - תגדיר ב-HU את ה-HPF על 80 או 125. תחסוך מהרמקולים לנסות לנגן בתחום שהם לא מסוגלים לו, אולי זה יעזור להם קצת יותר בתחום שהם כן.
    • תתאם בין הרמקולים לסאב את התדר, או לפי מה שנשמע יותר טוב.
    • די מוגבל הכיוון ב-HU מ-80 קופץ ישר ל-125. אפשר לשקול להתבסס בלעדית על אלו של המגבר, אבל קצת קשה לדעת איזה תדר מכוון שם בלי ציוד ייעודי, למרות שאפשר תאורטית עם מולטימטר
  • בהכללה, עדיף כמה שפחות שימוש ב-Loudness ב-HU או Bass EQ במגבר. עשוי להתחיל להכניס עיוותים בווליום נמוך יחסית. ב-HU לצורך הענין, High מגביר ב-11dB בתדרים 100 ו-10K הרץ. זה המון. לא הייתי עובר את Low (רק 3dB+ בערך). אולי עובר אח"כ עם ה-EQ הפרמטרי (EQ-EX בחוברת הפעלה) ומתקן קצת איפה שצריך.
  • כיווני גיין הייתי מוודא רק. יש לך במדריך של אדי/לאנוספורס התייחסות לכמה אפשרויות. ה-HU מוציא לכאורה מקס' 2.2V וצריך לבדוק באיזה ווליום זה קורה ונשאר נקי.
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לגבי המונו/סטריאו. בדקתי עם מודול נוסף שיש לי. המודול ללא אופציית הדיבורית.
חיברתי אותו והסטריאו חזר.
חיברתי את המודול שעם הדיבורית ויש מונו. 

יש לי טלפון עם אנדרואיד. ניסיתי לחפש בהגדרות הבלוטוס, אבל אין שם הרבה אופציות. רק לשנות שם, להגדיר אם ההתקן הוא שיחות או שמע או גם וגם ואופציית בחירה של סוג התקן: אוזניות/רמקול/אחרים. היה מוגדר על אוזניות ושיניתי ל"אחרים" ולא השתנה שום דבר.
image.thumb.png.d1cd0bcefdc4bfffb4948733984077bb.png

פורסם

אין על הסינים 🙄

לפני שעתיים, fixxxer כתב:

להגדיר אם ההתקן הוא שיחות או שמע

ואם אתה מגביל רק לשמע? עדין רק מונו?

ניסית אפשרויות מפתחים? (למרות שאצלי זה לא מצליח לכפות שינוי כשמחובר לאוזניות למשל. אדי טען בזמנו עם דברים שלו שכן, לא מאמין לו 😅).

תחת Networking ו-Audio Channel Mode.

פורסם
לפני 15 שעות, Tom_22 כתב:

ניסית אפשרויות מפתחים? (למרות שאצלי זה לא מצליח לכפות שינוי כשמחובר לאוזניות למשל. אדי טען בזמנו עם דברים שלו שכן, לא מאמין לו 😅).

אני התייחסתי בזמנו לתמיכה בLDAC - אפשרי לגמרי, בטלפונים ישנים חלקם יוכלו חלקם לא בתנאי שגרסאת האנדרואיד היא 11 או 12 ומעלה - לא זוכר בדיוק איזו אחת מהן. 

לגבי לכפות מונו או סטריאו אני חושב שזה מוגבל ע"י המודול ולא ע"י הטלפון שלו. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

ידוע.

אז אצלי עדין אנדרואיד מיושן, גרסה 8. לא משנה מה אני בוחר באפשרויות מפתחים מבחינת מקודד, קצב דגימה וכיוצב', ברגע שמחבר את האוזניות, הוא משנה למה שמתאים לו. לא יודע אם זה באג, משהו בסט-אפ הספציפי אצלי או פשוט ככה זה משום מה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...