Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לסקודה פאביה והסקאלה מחיר אטרקטיבי ואבזור בטיחות מושקע ולכן אני שוקל רכישה. אני מכיר לא מעט סיפורי בעיות חשמל בסקודה משנים קודמות וכמובן יש את נושא הגיר הרובוטי.

מדובר ברכישה עבור נסיעה עירונית באזור 5000 ק״מ *בשנה* לכל היותר.

אשמח לשמוע רשמים לגבי הרכבים האלה עם דגש על אמינות.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Noybee
פורסם

כמו שהיה גם בעבר, לאורך השנים יכול להיות המכטרוניק שיזדקק להחלפה ומצמדים שפחות אוהבים עירוני/פקקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין אחריות מורחבת לדבר הזה.
הגיר הזה הוא כבר גיר סופר נפוץ שאת רוב המחלות והרגישויות שלו פתרו.
עדיין, מדובר בגיר כפול מצמדים. הוא יהיה פחות עמיד בנסיעה שעיקרה פקקים מאשר גיר אוטומטי פלאנטרי רגיל "כמו של פעם" עם ממיר מומנט.
האם הייתי פוסל בגלל הגיר הזה רכב שמתאים לי? פעם אולי היום כנראה לא, בגלל שהגיר כל כך נפוץ יש כנראה מספיק בעלי מקצוע שידעו לטפל בכל בעיה שתצוץ ובמחיר הגיוני (אלפים בודדים). גם חלפים יש בלי סוף.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, Noybee כתב:

אני מכיר לא מעט סיפורי בעיות חשמל בסקודה משנים קודמות

מעניין - איזה בעיות חשמל אתה מכיר? משנת 2008, היו לי שלוש סקודות ברצף לאורך עשור. במשפחתי המורחבת היו עוד סקודות. לא מכיר בעיות חשמל במכוניות הללו. 

לפני כשעה, farkash7 כתב:

הגיר הזה הוא כבר גיר סופר נפוץ שאת רוב המחלות והרגישויות שלו פתרו.

+1 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעתיים, Noybee כתב:

יש אחריות מורחבת לזה? אם לא, מה העלויות?

מצמדים בערך 3 אלף, שיפוץ מכטוניק אזור ה 4.5 וחדש אזור ה 8-9 אלף. 

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סקודה פאביה/סקאלה עם מנוע טורבו ותיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים, פחות מתאימות לנסיעה בעיר/פקקים, במיוחד בעליות.

אפשר לרכוש, אבל השחיקה של הקלאץ' של תיבת ההילוכים בתנאים האלה גבוהה יותר, ואז צריך להשקיע בהחלפת קלאץ'.

זה יכול להיות גם אחרי 20 אלף, ואולי פחות. אבל, ניתן לסגל סגנון נהיגה ששומר על הקלאץ' ואז הוא יכול להחזיק הרבה יותר.

לי היתה סיאט איביזה עם מנוע ותיבת-הילוכים זהים, שהחזיקה כך מעל 90 אלף.

חוץ מזה, 

יש רכבים שהרבה יותר מתאימים לנסיעה בתנאים כאלה - כל ההיברידים למיניהם.

ואם אתה יכול/מסוגל להתמודד עם מה שכרוך בכך - רכבים חשמליים בול מתאימים לתנאים האלה.

עכשיו, אפשר בטח למצוא כאלה במבצעי סוף-שנה, במחיר תחרותי.

אם אתה בכ"ז הולך על בנזין, אז רכבים שנחשבים לאמינים ויוכלו להתאים יותר לתנאים האלה, מאותה קבוצה (מכוניות סופר-מיני)

טויוטה יאריס (אם בכלל ניתן למצוא במלאי עם מנוע בנזין או היברידי,ובמחיר אטרקטיבי)

סוזוקי סוויפט

מאזדה 2

מבין 2 האחרונים, המאזדה יותר זריזה ומתנהגת, אבל פחות חסכונית בדלק, ויותר מיושנת.

וכל רכב שאתה בוחר - קח לפני זה לנסיעת מבחן כדי לראות אם הרכב מתאים לציפיות שלך, ואיך אתה מרגיש איתו.

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

הגיר של הסקודה מצריך הסתגלות. כשהייתה לי הרגשתי מעין מכות בנסיעה עירונית איטית והחלפות הילוך לא חלקות. חובה נסיעת מבחן לפני. אבל לא נתקלתי בבעיות בגיר בשנתיים וחצי שהייתה אצלי. 

פורסם

עפי שכבר כתבתי בעבר, הטכנולוגיה של ה- DSG כבר די בשלה, כך אני מרגיש מנסיון האישי שלי.

אני נוהג כבר ברכב הליסינג (מהעבודה) השלישי שלי תוצרת VAG עם גיר DSG.
אני גר בירושלים ועובד בת"א, אני עומד הרבה בפקקים של י-ם ות"א כולל פקקים בעליה בדרך לירושלים.
הראשון היה אוקטביה 2017 1.2 שבה לאחר 75K ק"מ הגיר עבר עדכון תוכנה והיא הוחזרה ב- 2020 לחברת הליסינג לאחר  עוד 50K ק"מ בהם הגער תפקד כחדש (סה"כ 120K ק"מ).
הרכב השני היה אוקטביה 2020 1.5 דור 3 שהיתה אצלי 4 שנים במהלכן נסעתי 132K ק"מ והגיר תפקד כחדש עד היום בו הוחזר הרכב לחברת הליסינג.
מתחילת 2024 אני נוהג באטקה, הספקתי לעבור כבר 36K ק"מ והגיר מתפקד כחדש.
כשיגיע הזמן להחליף את הרכב השני שלנו שנוסע כ-2000 ק"מ בשנה - הוא כנראה יהיה סיאט ארונה או האטקה לאחר סיום תקופת הליסינג במידה ונקבל הצעת מחיר טובה... עד לפני כשנה המועמדת הטבעית להחלפת הרכב הפרטי היתה סטוניק 1.4 עם גיר פלנטרי, אבל לאור השיפור שאני מרגיש בתפקוד ואמינות גיר ה- DSG - שיניתי את דעתי.

בתאריך 17.12.2024 בשעה 12:25, ntd כתב:

וץ מזה, 

יש רכבים שהרבה יותר מתאימים לנסיעה בתנאים כאלה - כל ההיברידים למיניהם.

ואם אתה יכול/מסוגל להתמודד עם מה שכרוך בכך - רכבים חשמליים בול מתאימים לתנאים האלה.

עכשיו, אפשר בטח למצוא כאלה במבצעי סוף-שנה, במחיר תחרותי.

אם אתה בכ"ז הולך על בנזין, אז רכבים שנחשבים לאמינים ויוכלו להתאים יותר לתנאים האלה, מאותה קבוצה (מכוניות סופר-מיני)

טויוטה יאריס (אם בכלל ניתן למצוא במלאי עם מנוע בנזין או היברידי,ובמחיר אטרקטיבי)

סוזוקי סוויפט

מאזדה 2

מבין 2 האחרונים, המאזדה יותר זריזה ומתנהגת, אבל פחות חסכונית בדלק, ויותר מיושנת.

לא "שווה" להשקיע בחסכון בדלק לנסועה של 5K ק"מ בשנה.
הסוויפט גם מיושנת למרות הגרסה המחודשת והיא צפופה עם תא נוסעים באיכות נמוכה.
מאזדה 2 בהחלט מומלצת, אבל גם היא לא מרווחת ובעיקר יש גרסאות עם מוביאיי...

פורסם
לפני כשעה, avhyh כתב:

הגיר של הסקודה מצריך הסתגלות. כשהייתה לי הרגשתי מעין מכות בנסיעה עירונית איטית והחלפות הילוך לא חלקות. חובה נסיעת מבחן לפני. אבל לא נתקלתי בבעיות בגיר בשנתיים וחצי שהייתה אצלי. 

אולי נסעת בדגם ישן יחסית או באחד שעבר תיקון לא מוצלח. אני לפעמים נוסע ברכב של אבא שלי שהוא מודל 2014 ועם המצמדים המקוריים, וההעברות חלקות ולא מורגשות. אין קפיצות וההילוכים עוברים כמו ביום הראשון.

חובת נסיעת מבחן בכל רכב אבל אם הוא קונה חדש אני לא רואה שום סיבה לדאגה.

פורסם

אני גם נהגתי ונוסע בתור נוסע על dsg והגיר חלק.

פורסם (נערך)

אני אישית  ועוד אפתח על זה שרשור לא ממש נהנתי מהdsg. קניתי ארונה fr 1.5 2022 (ואולי זה בכלל קשור למנוע המנומנם יחסית באופן פעולתו) והגיר הרגיש לי קופצני ולא ״צפוי״

במהירויות נמוכות יחסית ובסביבה צפופה. כלומר גם עם הסתגלות לנהיגה נכונה עם הגיר ונכונות ״לעבוד״ קשה יותר על מנת לשמור על הקלאצים הרגיש לי כאילו אני עובד יותר בשביל הרכב במקום שהרכב יעבוד בשבילי.

יציאות מהמקום מהוססות (ונהגתי הכי עדין שאפשר - שוב אולי קשור גם למנוע ) והגיר ממהר להחליף הילוכים כמה שיותר מהר ואז שוב בלימה והורדה של ההילוכים פשוט מרגיש שהמקום הטבעי של הרכבים מהסוג הזה בנויים יותר לכבישים מהירים מאשר סביבה עירונית משתנה. זה הפריע לי אישית עד כדי כך שמכרתי את הרכב ועברתי לגיר פלנטרי רגיל. (מאזדה cx30 )

בקיצור - חובה נסיעת מבחן משולבת גם בתוך תוואי עירוני על מנת להבין אם זה מתאים. 

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

היתה לי דעה די מוצקה לגבי הגיר הרובוטי של קבוצת פולקסווגן, בגדול מדובר בגיר הכי נמכר בעולם בימים אלו והוא עבר מספיק גלגולים כדי להחשב גיר בשל ואמין.

אולם בחודשים האחרונים נתקלתי בלא מעט רכבים שכן חוו תקלה במכטרוניק ברכבים בשנתונים וקילומטראז שהייתי בטוח שהם כבר חפים מהבעיה.

קודיאק 2020 עם 73000 ק"מ, פאביה עם 65000 ק"מ מודל 2021, אוקטביה עם70000 ק"מ מודל 2021 ועוד כמה שאני לא זוכר את הפרטים המדוייקים עליהם.

הדוגמאות הנ"ל קצת שינו את תפיסתי בנוגע לגירים האלו, נכון שהבעיות שהיו למספר גדול מאוד של רכבים בתחילת הדרך כבר אינן, והשינוי במיקון המכטרוניק בשנת 2019 כפתרה חלק גדול מאוד מהבעיות, אבל יש לי הרגשה שהן לא נפתרו לגמרי.

אם זה קשור לצורת נהיגה, להתנהלות עם הגיר, לאופי הנהג והנסיעות אני לא יודע להגיד. אבל קשה לי להגיד שהגירים האלו חפים לגמרי מבעיות אמינות.

פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 16:25, ArikB כתב:

אולי נסעת בדגם ישן יחסית או באחד שעבר תיקון לא מוצלח. אני לפעמים נוסע ברכב של אבא שלי שהוא מודל 2014 ועם המצמדים המקוריים, וההעברות חלקות ולא מורגשות. אין קפיצות וההילוכים עוברים כמו ביום הראשון.

חובת נסיעת מבחן בכל רכב אבל אם הוא קונה חדש אני לא רואה שום סיבה לדאגה.

אוקטביה 2021 חדשה מהחברה.

חברים קנו סקודיאק2021 עם פחות מ 100k ק''מ מחברת ליסינג אחרי כמה חדשים הוחלף גיר. באוקטביה ביציאה מהמקום אפשר היה להכין קפה לפני שהרכב התחיל לזוז. גיר שצריך הסתגלות זה ברור. ואני לא מדבר עם אמינות. 

פורסם

שאלה קצת אחרת ברשותך: מה זה אומר מחיר אטרקטיבי, זה סופר מיני ב140 א'ש בכל זאת.

אני גם מחפש להתחדש, יש איזה מבצעים שלא שמעתי עליהם?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...