Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

1  כמה זמן לתת למנוע בבוקר לפני התחלת נסיעה?

2. כמה זמן לתת למנוע לנח אחרי נסיעה?

3. האם הטורבו בהכרח ימות לאחר כמה שנים? הבנתי שזה חלק מאוד מאוד יקר (15 אלף שח בmg zs) ולכן אשמח למידע אמין ובדוק לגבי טיפול יומיומי בטורבו

תודה

פורסם

1. תתניע, שים חגורה ומוזיקה וסע לדרכך. במתינות עד שהמנוע והשמן מתחממים (אם אין מד טמפ' לשמן, מעט אחרי שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה).

2. אין צורך. אל תלחץ בכמה דקות שלפני החניה.

3. בוודאי. גם כל חלק אחר ברכב. גם אנחנו נמות אחרי כמה שנים :Devil:. ראה המלצות בשרשור לעיל.

פורסם

first-time-meme-first-time.gif

הקטע? לעשות עליך כסף. קפיטליזם וכזה.

להחזיק רכב בארץ זה ענין יקר. עלות החלק הספציפי בחו"ל היא לפחות חצי.

וזה כנראה לא החלק היחיד שיכול להיות יקר ביחס למחיר הרכב (בוודאי כשהוא לא חדש יותר והמחירון שלו יורד, אבל מחיר החלף נשאר דומה למקור). שלא לדבר על חלקים למיניהם ברכבי יוקרה.

פורסם

הטענה שהטורבו הולך אחרי כמה שנים לא בטוח שנכונה. 

האוטו הקודם שלי טורבו דיזל נמכר עם 344 אלף ק"מ וטורבו מקורי, הנוכחי עם 306 אלף ק"מ וגם טורבו מקורי.

פורסם

הטורבו ימות בסופו של דבר בערך כמו המנוע, הגיר, מחשב הרכב, הגומיות של המשולשים ומערכת המולטימדיה.

הטכנולוגיה לייצר רכב שיעשה מליון קילומטר בלי שמשהו יתקלקל קיימת וקיימת, ליצרן אין אינטרס כזה ולכן זה גם לא יקרה.

אבא שלי היה חבר אגד במחלקת תובלה, יצא לפנסיה בסוף שנות ה80, הו אנהג על לילנד שעברה הסבהלמשאית ולמרות שתוכננה לשאת 5000 קילו היא נסעה עם 15-20 טון עליה באופן קבוע. ועדיין עבר 2 מיליון קילמטר על המנוע עד שהוחלף, וזו אגב היתה התקלה היחידה שהיתה לו מהרגע שקיבל אותה בתחילת שנות ה70 ועד שיצא לפנסיה והעביר אותה למחליפו בתפקיד.

ברכבים רבים על מנת חלחסוך עלויות מורכבים חלקים מאיכות ירודה, הם מתוכננים להחזיק איקס קילומטרים בשימוש סביר, אחרים מועדו להחזיק יותר או פחות.

מבחינתך כל מה שאתה יכול זה לצמצם בלאי עד כמה שניתן, מעבר לטיפולים שוטפים בזמן לפי הוראות יצרן ועם שמנים וחלפים איכותיים.

במקרה של הטורבו יש כמה צעדים שאתה יכול לעשות על מנת לצמצם את הסיכוי שהוא ישבוק בזמנך.

1) כלל אצבע לא רק לטורבו, אל תתניע, תכניס לדרייב ותצא בסערה מהחניה, תן לרכב להגיע לטמפרטורת עבודה, קח בחשבון ששמן המנוע מתחמם לאט יותר ולכן אחרי ששעון החום הגיע לנקודה שלו תחכה עוד 5-10 דקות עד שהשמן יתחמם גם הוא. במידה ויש לך שעון חום שמן מנוע זה מצויין (אצלי יש ואני בהחלט מתחשב במה שמצויין בו). 

2) כשאתה מגיע ליעד אחרי נסיעה, תנסה קודם כל לא ללחוץ בדקות האחרונות לפני ההגעה, כמה שפחות תאמץ את הטורבו עדיף, הטורבו ממשיך לייצר חום ו"לבשל" את השמן גם אחרי שהפסיק להסתובב בגלל החום האגור בו, כאשר המנוע עובר משאבת השמן מקררת את הטורבו אבל כאשר המנוע מכובה משאבת השמן סגורה ובצנרת הטורבו ישנו שמן "עומד" שממשיך להתבשל כמה דקות אחרי כיבוי המנוע.

3)הגעת היעד ? תנסה לעמוד עם מנוע בסרק 2-3 דקות, הטורבו בסרק לא מסתובב ולא יוצר חום, השמן מסתחרר ומקרר את הטורבו וגם מתחלף לשמן קר וטרי יותר בצנרת. כך תמנע אפשרות של בישול השמן במעברים.

תתפלא כמה עולים חלקים אצלך באוטו כך שהטורבו יקר אבל ממש לא כזה יקר ביחס למנוע, לגיר שלך, למחשב הרכב, אפילו למערכת המולטימדיה שאם תקלקל תחזיר אותך אחורה בחלק העליון של הארבע ספרות אם תלך לתקן אותה במוסך היבואן.

לשאלה למה שמים חלק כלכל יקר כשיודעים שהוא יתקלקל זה סעיקר בגלל הקדמה, פעם נסענו על מכוניות ששקלו 800 קילו, היה להם מנוע טיפש עם קרבורטור, כשלחצת על הברקס לחלקם היה פשוט כבל שמחובר לבלמים, ההגה היה הגה כוח שצריך 2 ידיים עם הרבה כוח כדי לסובב אותו והיה למשפחתית סטנדרטית 70 כס בלחץ, המזגן הי המאורר כחול על הדש בורד וכדי לפתוח חלון היית מסובב מנואלה בדלת והחלון היה נפתח.

הגזים שיצאו מהאגזוז צבעו לך את הריאות בשחור (אני ציני בכוונה) ועל הדרך טיפול שגרתי היה כל 5000 ק"מ.

היום אתה נוסע על רכב פי 2 יותר כבד, הרבה יותר גדול, שמוציא הספק שלפני 25 שנה היה שייך לקטגוריה של מכוניות ספורטיביות, מהאגזוז יוצאים פרחים וריחות של שושנים, יש לך מזגן, חלונות חשמל, הגה שאתה מסובב עם האצבע וכוח מיחשוב גדול יותר ממה שהיה מורכב על חללית אפולו שלקחה אסטרונאוטים לירח.

מה לעשות שהקדמה הזו עולה כסף (בארץ יותר ממה שצריך), וככול שדברים מורכבים יותר כך הם מתקלקלים יותר באופן טבעי.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
פורסם

אתה מדבר ספציפית על הרכב שלי? הלחצת אותי עם המנוע(גם ככה כולם מלחיצים אותי שזה רכב דפוק והמנוע שלו לא ישרוד עוד כמה שנים לעולם)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי אמר לך את זה? אתה סתם ממציא לעצמך חרדות.

תשתמש ברכב, תהנה ממנו, שמור עליו כמו שהסבירו פה ותטפל בו בזמן לפי הוראות היצרן. מעבר לזה למה אתה מחפש בעיות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, socket775 כתב:

אבל באמת מדובר במנוע כלכך גרוע? אתמול עשיתי טיפול והמוסך אמר שהכל תקין

יש ממה לפחד מהמנוע הזה ?

הרכב נהדר, מאוד פופולרי ולא שמענו פה הפורום על בעיות מיוחדות.

מי קשקש לך שטויות ? לא רכב דפוק לא מנוע דפוק ולא נעליים, תטפל בו יפה והוא ישרוד שנים רבות.

אין שום סיבה להלחץ מהטורבו ולא מהיצרן.

אל תזלזל בטיפולים, תמשיך עם מוסכים מורשי יבואן גם לאחר תום האחריות, תאכלס לא חסכת הרבה אם נכנסת למוסך מורשה שמטפל בכל סוגי הרכב אל מול מוסך מורשה יבואן שיודע איזה קוד שמן בדיוק לשים לך ולא להסתפק רק ב5W30, ויודע איזה פילטר בדיוק צריך לשים לך ולא שם לך פילטר סיני (משעשע כי זה רכב סיני) עלום שם שיעשה לך בעיות בעתיד וכו וכו...

פורסם

לצערי כל מי שאני מכיר כולל פה בפורום אמרו שיש תביעה ייצוגית כי המנועים מתים ללא סיבה ומנוע עולה 36.000

אבל אני ממש שמח מהרכב וגם אתמול בטיפול אמרו שהמנוע והגיר נראים ממש טוב ללא שום נזילות או בעיות 

הלוואי שהרכב יחזיק מעמד 5-6 שנים לפחות ❤️

פורסם
לפני כשעה, socket775 כתב:

לצערי כל מי שאני מכיר כולל פה בפורום אמרו שיש תביעה ייצוגית כי המנועים מתים ללא סיבה ומנוע עולה 36.000

אבל אני ממש שמח מהרכב וגם אתמול בטיפול אמרו שהמנוע והגיר נראים ממש טוב ללא שום נזילות או בעיות 

הלוואי שהרכב יחזיק מעמד 5-6 שנים לפחות ❤️

כבר קנית את הרכב, אין טעם לשבת לך על המצפון.

יש כלים שסבלו מבעיית ראש מנוע, ככול הנראה הרבה פחות ממה שנדמה כיוון שמדובר ברבב מאוד פופולרי על הכביש.

תטפל כראוי, אל תתקמצן על חלפים, תוודא תמיד שמן ומפלס מים, זאת המלצה לכל רכב ולאו דווקא לשלך, כל יום ראשון אני בודק ברכב שמן, מים ומפלס נוזל בלמים, כל יום בהתנעה של הבוקר לפני הנסיעה הראשונה אני מעביר את הבורר בלוח השעונים לצג שבודק את לחץ האויר בצמיגים (אצלי זה מופיע כל צמיג בנפרד) ורואה אם ישנה איזושהי הפתעה מתפתחת, שווה לאמץ את ההרגל הזה ולתפוס בעיות בהתפתחותם ובעודם קטנות לפני שהופכות להיות בעיות גדולות.

פורסם (נערך)

אני ממש מקווה. 

לא בא לי להוציא 36,000 על מנוע

אשתי ממש מאושרת מהרכב ויש לנו ילד בדרך 😁

אגב, המוסך המורשה שולל לחלוטין בעיה טכנית מהיצרן במנוע ואומר שלא שמע על זה מעולם. מוזר. 

עריכה אחרונה על ידי socket775

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...