Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל חייב שייכנס לגוויס 3 מקום (מה זה העברית הזו?).

טיימר אם אופציה ברמה של יום בשבוע גם טוב.

ואם מוכרחים משהו חכם - יש כבר מתג שיודע לעבוד מעבר ל 2.4 ghz?

וכאמור,  חייב להיכנס לגוויס 3 מקום.

פורסם

לאיזה שימוש?

יש לי סוויצ'ר כשקע ל"תמי 4", להדלקה וכיבוי מתוזמנים.

יש לי סוויצ'רים לתריסים חשמליים.

יש לבת שלי סוויצ'ר לדוד מים ("בויילר").

שני האחרונים נכנסים לקופסא "גוויס 3 מקום".

פורסם

למי שתוהה אם פות"ש חטף שבץ:

כוונת המשורר היא ככל הנראה למתג חכם הנשלט ע"י אפליקציה ומאפשר כיבוי והדלקה של מכשירים חשמליים מרחוק ו/או לפי לו"ז קבוע מראש. סוויצ'ר זה שם מותג הנפוץ בישראל למוצר מסוג זה.

גוויס 3 מקום - כנראה שמדובר בקופסה מתוצרת Gewiss המותקנת בתוך הקיר ומסוגלת לאכלס שלושה מודולים ברוחב סטנדרטי מאותו יצרן. ניתן לראות דוגמה כאן.

אדוני שואל אם אנו מכירים אלטרנטיבה עדיפה. אני אישית לא מומחה בתחום, אבל אם מישהו יכול להסביר לו על Zigbee ושות' - זה המקום.

• אהבתי 1
פורסם

אם לא עם רשת, אין תשלוט בתזמון? חוגה ידנית מכנית כמו במתגי שבת של פעם? אני לא מכיר כזה לגוויס וגם לא כזה שנותן שליטה לפי ימים, רק לפי שעות.

אם אתה מחפש מתג עיוור (ולא שקע לחבר אליו עוד מכונה) יש לסוויצר:

https://ksp.co.il/mob/item/59241?utm_source=google&utm_campaign=shopping_campaign&utm_medium=cpc&appkey=1006&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA88a5BhDPARIsAFj595iNlsFu__6GqHtqfWDDiMc5H749wIR2oESJYRjvv6UrfoWFgRIYhRIaArcWEALw_wcB

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודותי להעונים.

אכן מדובר על שליטה בדוד חשמלי.

אכן בסוויצר הכוונה כשם גנרי לשלטים חכמים"

אכו בגוויס 3 מקום (אני לא אחראי לעיוות הלשוני הזה) הכוונה לקופסה של גוויס המותקנת בקיר ובה מקום ל 3 מתגים.

להבהיר, היה לי סוויצר.  עברתי דירה.  מעדיף משהו שלא מחובר לכל העולם.  היו לי גם טיימרים פשוטים שמאפשרים מספר רב של תוכניות.  הייתי מסתפק בכזה אבל הם בנויים להתקנה בלוח הראשי בעיקר ואלה שלקוםסאות לא שמעו על גוויס.

אז פניתי לחכמת ההמונים.

פורסם

יש מתגים סיניים חכמים של tuya שניתן להתקין עליהם קושחה חלופית שנקראת tasmota שגורמת להם לעבוד מקומית בלבד, בלי גישה לענן, השליטה בהם היא מתוך הרשת הביתית מהדפדפן לפי כתובת האייפי שהרכיב מקבל, הוא מחצין שרת ווב קטן לשליטה, והם תומכים בתזמונים.

אפשר גם להוסיף אפשרויות להתחבר לרשת הביתית

כשאתה מחוץ לבית (vpn). זה הסטאפ שיש אצלי. אם אתה לא טכני ולא אוהב התעסקויות לא הייתי נכנס לזה, סוויצ׳ר זה אחלה מוצר

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

@Amired מה שהוא אמר.  {אם אני מתחזק 3 מחשבי Archlinux [ובדרך לרביעי] אז זה יכול להיות משהו מרענן).

פורסם

אני רק אוסיף שקופסה של גוויס היא לא אקסיומה. אפשר בקלות יחסית לשנות את הקופסא לסוג אחר, אם יש מוצר שמתאים לצרכיך ולקופסא. (חציבה קטנה, אפילו ידנית - פטיש ואזמל/מברג, וקצת שפכטל. אין צורך בעבודות חשמל, פרט להורדת המתג בארון).

אני דווקא עשיתי את המעבר ההפוך, מקופסה רגילה (55?) לגוויס 3 מקום כדי להתקין את סוויצ'ר גרסה V3. בזמנו לקופסה הרגילה התאים רק הV2, שהשמועות אמרו שהוא מאוד לא אמין. חיי עם הסוויטצ'ר הזה כבר קרוב לחמש שנים בלי בעיות.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Amired כתב:

אם לא עם רשת, אין תשלוט בתזמון?

יש לסוויצ'ר אופציה לטיימר עם קפיצות של 15 דקות מהמכשיר עצמו, בלי חיבור לרשת.

אבל אם רוצים התחלה וסיום בשעות קבועות - זה רק דרך האפליקציה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dani666 כתב:

@Amired מה שהוא אמר.  {אם אני מתחזק 3 מחשבי Archlinux [ובדרך לרביעי] אז זה יכול להיות משהו מרענן).

לפני 8 שעות, innvision כתב:

מעניין, יש לך אולי קישור לפרוייקט לדוגמה ?

אין לי ממש פרויקט לדוגמא, אבל יש המון מידע על זה ברשת.

יש באתר של Tasmota רשימה של מכשירים נתמכים עבור ישראל:

https://templates.blakadder.com/il.html

מה שרלוונטי לדוד למשל זה:

https://templates.blakadder.com/semicom_LM-HP.html

https://templates.blakadder.com/smartgrade_AC_5005.html

שימו לב לאזהרה למטה לגבי התמיכה במכשירים חדשים מדי, ובאופן כללי אין משהו מיוחד בתמיכה בישראל, כל מה שמתאים לחשמל בישראל יעבוד, תלוי מה השימוש שאתם רוצים. מה שייחודי לישראל זה בעיקר שקעים חכמים שיש לנו צורת שקעים משלנו עם ההארקה שלא דומה לאירופה. בשאר הרכיבים זה פחות משנה. לצורך העניין מתג לדוד כל עוד הוא תומך 230V באמפר גבוה מספיק (לרובנו יש מפסק 16A במעגל של הדוד) ומנתק גם פאזה וגם אפס ולא רק פאזה (דרישה ישראלית) זה אמור להספיק.

לי יש מתג גנרי של Tuya מעליאקספרס, הם היו נתמכים פעם, יכול להיות שכבר לא ויכול להיות שעדיין כן ובשביל המחיר שווה לנסות, מקסימום לא יעבוד:

https://www.aliexpress.com/item/1005007084213450.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.2834iUbgiUbglo&algo_pvid=6cd54839-0ec9-4d5d-983b-63d117bfc57f&algo_exp_id=6cd54839-0ec9-4d5d-983b-63d117bfc57f-1&pdp_npi=4%40dis!USD!22.24!10.68!!!160.09!76.84!%402141113617314206831337158eec4b!12000039345436298!sea!IL!744756620!X&curPageLogUid=ABBH7YUIoP66&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

יש להם כלי שנקרא Tuya Convert שמעיף את הקושחה שקיימת על המכשיר וצורב Tasmota עם הוראות מאוד ברורות איך לחבר אותו לWIFI הביתי אחרי שהוא עולה (כמו כל מכשיר embedded אחר, הוא מחצין רשת WIFI משלו, מתחברים אליו כמו לראוטר, מגדירים אותו, הוא מתאפס ומתחבר לרשת הביתית). לא כל הרכיבים נתמכים בכלי הזה ויש רכיבים שצריך איזשהו חיבור סיריאלי כדי לצרוב, אני נמנע מכאלה. רשום בדף של המכשיר באיזו שיטת התקנה הוא תומך.

בכל דף של מכשיר באתר שלהם יש גם את ההגדרות שצריך להגדיר בהפעלה הראשונה של Tasmota כדי שהוא יבין על מה הוא רץ (הגדרות ה- GPIO), הקושחה היא גנרית - זה יכול להיות דימר, מתג, נורה, שקע חכם או כל דבר אחר והוא צריך להבין בתור מה הוא מתפקד.

מכאן הוא מחובר לרשת הביתית ומתפקד ואפשר לגלוש ל- IP שלו ב- LAN מכל מכשיר שמחובר לרשת הביתית. שרת ה- WEB המובנה שלו מאפשר לשלוט בתזמון הפעלות, הגדרות WIFI, אם צריך גם Console, חיבור ל- MQTT לאינטגרציה עם מערכות חיצוניות (כמו Home Assistant) וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • אהבתי 3
  • תוכן חדש...