Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום לכולם 

כבר תקופה ארוכה שאני שובר את הראש בגלל איבוד מים במיכל עודפים 

תמיד חסר אבל רק במיכל 

ברכב הזה אין פקק ברדיאטור,

מיכל עודפים ללא נזילות 

פקק תקין 

אין סימנים של שמן במים 

אין נזילות מהצינורות 

אני פשוט ממלא נוזל בין הסימון של max ל minimum בעמידה שהרכב דלוק המפלס נשאר , לאחר נסיעה קצרה פותח מכסה להציץ. שוב חסר

הגיוני שאפילו הרכב לא מתחמם ?

רצוי לציין שתמיד אני רואה קצת לכלוך/בועות צפות בתוך המיכל 

רוצה לשלול אטם ראש מנוע 

יש מצב סתימה בצינור שמחזיר את המים למיכל ?

הרכב הוא :citroen ds4 so chic 2013

עריכה אחרונה על ידי sonego78
פורסם
לפני 8 שעות, sonego78 כתב:

רצוי לציין שתמיד אני רואה קצת לכלוך/בועות צפות בתוך המיכל 

תבדוק את זה יותר לעומק. בועות בנוזל קירור זה סימן לאטם ראש מנוע פגום. המים נכנסים לצילינדר, וגזי הפליטה נכנסים למערכת הקירור - כך מפלס המים יורד, ואתה רואה בועות במיכל.

אם אתה רואה בעבוע מובהק (בפרט כזה שמתגבר עם הסל"ד), זו בפירוש הבעיה. אם לא, זו עדיין יכולה להיות הבעיה - קיימות ערכות המזהות גזי פליטה בנוזל הקירור.

חוץ מזה - וידאת שאכן אין נזילות? יכול להיות שהנזילה מתחילה רק בטמפרטורה מסוימת, ולכן אתה לא רואה אותה לפני התחלת הנסיעה? תבדוק אחרי שאתה מסיים נסיעה האם יש טפטוף מתחת לאוטו (שאינו מהמזגן).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, chrono כתב:

תבדוק את זה יותר לעומק. בועות בנוזל קירור זה סימן לאטם ראש מנוע פגום. המים נכנסים לצילינדר, וגזי הפליטה נכנסים למערכת הקירור - כך מפלס המים יורד, ואתה רואה בועות במיכל.

אם אתה רואה בעבוע מובהק (בפרט כזה שמתגבר עם הסל"ד), זו בפירוש הבעיה. אם לא, זו עדיין יכולה להיות הבעיה - קיימות ערכות המזהות גזי פליטה בנוזל הקירור.

חוץ מזה - וידאת שאכן אין נזילות? יכול להיות שהנזילה מתחילה רק בטמפרטורה מסוימת, ולכן אתה לא רואה אותה לפני התחלת הנסיעה? תבדוק אחרי שאתה מסיים נסיעה האם יש טפטוף מתחת לאוטו (שאינו מהמזגן).

תודה רבה על תשובתך 

בוודאות אין נזילות 

זורק תמיד קרטון בתחתית לראות 

כרגע קניתי פקק מקורי למיכל עודפים. אמרתי נתחיל מהקטן, אמלא שוב מים אחליף את הפקק ואבדוק, יש מצב המערכת מתמלאת אוויר כל פעם שפותחים את הפקק כדי למלא ?

רצוי לציין שהמלפס. יורד רק בנסיעה כשהרכב דלוק ועומד המפלס במיכל לא יורד 

לפני 19 שעות, yairw כתב:

הפקק של מיכל העודפים עלול להראות תקין, אך תקול, לא סיפור יקר, הייתי מתחיל שם

קניתי כרגע אחד מקורי, אחליף והעדכן בתוצאה

תודה רבה !!!

IMG_20240915_102858.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

*עדכון* 

זה לא הפקק הלכו 60 ₪ 😂

שוב הוספתי מים במיכל 

עד למקסימום. הנעתי את הרכב ל10 דקות 

הנוזל נשאר כמו שהוספתי 

סגרתי הכל נסעתי נסיעה של 3 דקות .פתחתי מכסה מנוע והופ אין מים במיכל 

כמובן שבדקתי באיזור הטרמוסטט . וכל המערכת קירור אין זכר לנזילה 

אני מציין עוד פרט אולי יביא איזה כיוון 

כשהרכב קר אני פותח את הפקק אני מרגיש את הלחץ במיכל ואז משתחחר וכמות קטנה של מים יוצאת בלחץ לתוך המיכל .אפילו מצליחים לצאת מהפקק למרות שהוא לא פתוח הרבה 

מצטער על החפירה תודה ושבוע טוב . נקווה שזה לא האטם !!🇮🇱

עריכה אחרונה על ידי sonego78
פורסם

אין לזה קשר ישיר לנסיעה. תנסה לתת למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה - אחרי שאתה מניע, תחזיק את הגז על 2500-3000 סל"ד במשך כמה דקות, ותראה האם המפלס מתחיל לרדת (הכי טוב אם תעשה את הבדיקה עם עוד מישהו). בוודאות אפשר להגיע למצב שהמפלס יורד כשהרכב עומד, ואז זה עניין של לזהות מאיפה המים נוזלים - ואם אין שום נזילה שאתה מזהה, זה אטם ראש מנוע והם הולכים לתוך הצילינדרים.

• מעניין 1
פורסם

תודה חברים !!

לא עדיף בשביל הראש השקט לבצע בדיקת לחץ הפוכה וקומפרסיה  ?

ונניח אני מפרק את הפלאגים יש מצב חלק יהיו רטובים ?

מה שמצביע על פריצה 

תודה מראש והמשך יום טוב לכולם !!

פורסם

לא רטובים, אבל אם אחד (או חלק מהם) נקיים מאוד בהשוואה לאחרים, זה מצביע על נוזל קירור הנכנס לצילינדר (תיאורטית גם אם כולם נקיים והפריצה היא לאורך כל האטם - אבל אז לך תדע אם זו הבעיה, או שסתם הפלאגים החדשים).

באופן כללי, הבעיה עם בדיקת קומפרסיה היא שהאטם יכול לאטום טוב כשהמנוע קר, אבל להכניס נוזל כשהוא מתחמם. אז צריך לדואג לעשות אותה כשהמנוע בטמפ' עבודה - לא יודע אם זה לא בעייתי.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...