Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס על חניית נכה באזור קנס מוגדל

פוסטים מומלצים

לפני 2 דקות, fatboy1340 כתב:

התחלת לקרוא פסקי דין בנושא, התחלה טובה. 

שים לב שבכולם השופט העיר כי העבירה לא צולמה. לא רלוונטי במקרה שלך. כיום כל הדוחות של פיקוח עירוני מצולמים.

אחד מפסקי דין התייחס לחניה במקום המיועד לפריקה וטעינה, אבל החוק שונה ב2017 כעשור אחרי פסד הנל. אם המשפט ההוא היה מתנהל היום, סביר להניח שהנהג לא היה יוצא זכאי.

באופן כללי דוח פיקוח עירוני אינו מפרט נסיבות העבירה אלא רק את ביצוע העבירה בעזרת סעיף מתאים+צילום. 

ככלל בעבירות אחריות קפידה נטל ההוכחה הוא עלייך. 

בכל הפסיקות שהבאתי הייתה הסכמה של כל הצדדים שהחניה נעשתה בצמוד לאדום לבן. (ממילא אין משמעות לצילום כשאין ויכוח שהייתה חניה באדום לבן) הוויכוח היה האם הוא הפריע לתנועה או לא, האם חרג לתוך מעטפה או לא, האם היה בתוך שטח טעינה ופריקה או רק באדום לבן.

הווי אומר מכולם: אין איסור חניה באדום לבן מצד עצמו אלא רק באופן שיש סיבה אחרת או הפרעה לתנועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פספסת את הנקודה שהשופטים הסבירו בפסקי דין. הצילום לא נועד להוכיח איפה בוצע העבירה, אלא עובדת הפרעה לתנועה. ובמשפט תעבורה/ענינים מקומיים זה קריטי. אבל שוב, כיום כל הדוחות מסוג זה מצולמים ולכן אפשר להציג לשופט איפה בדיוק חנה הרכב והאם היווה הפרעה. לא מזמן העלו פה בפורום פסק דין של בעל תו נכה עקשן, שניסה להוכיח כי חנייתו לא היוותה הפרעה לתנועה, ואף הגיע עד עליון. אך בגלל שהעבירה תועדה, כל הערכאות גלגלו אותו מהמדרגות.

אתן לך דוגמה ספציפית. לפני כמה שנים התחלתי לרשום דוח לרכב עם תו נכה שחנה על מדרכה בצמוד לספסל ובכך חסם את כל המדרכה לחלוטין. כאשר צילמתי את העבירה , בדיוק הגיע אבא עם ילד בעגלת ילדים ונאלץ לרדת לכביש כדי להמשיך . לקראת סיום רישום הדוח, הופיע בעל הרכב, התחיל לצעוק "תג נכה וכד. אני אלך למשפט וכד'" . שילם את הדוח כמו ילד טוב כמובן.

ללא צילום העבירה ורק עם ציון הכתובת של ביצוע העבירה, ייתכן והיה קושי להראות שלא נגרמה הםרעה להולכי רגל.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, fatboy1340 כתב:

פספסת את הנקודה שהשופטים הסבירו בפסקי דין. הצילום לא נועד להוכיח איפה בוצע העבירה, אלא עובדת הפרעה לתנועה. ובמשפט תעבורה/ענינים מקומיים זה קריטי. אבל שוב, כיום כל הדוחות מסוג זה מצולמים ולכן אפשר להציג לשופט איפה בדיוק חנה הרכב והאם היווה הפרעה. לא מזמן העלו פה בפורום פסק דין של בעל תו נכה עקשן, שניסה להוכיח כי חנייתו לא היוותה הפרעה לתנועה, ואף הגיע עד עליון. אך בגלל שהעבירה תועדה, כל הערכאות גלגלו אותו מהמדרגות.

אתן לך דוגמה ספציפית. לפני כמה שנים התחלתי לרשום דוח לרכב עם תו נכה שחנה על מדרכה בצמוד לספסל ובכך חסם את כל המדרכה לחלוטין. כאשר צילמתי את העבירה , בדיוק הגיע אבא עם ילד בעגלת ילדים ונאלץ לרדת לכביש כדי להמשיך . לקראת סיום רישום הדוח, הופיע בעל הרכב, התחיל לצעוק "תג נכה וכד. אני אלך למשפט וכד'" . שילם את הדוח כמו ילד טוב כמובן.

ללא צילום העבירה ורק עם ציון הכתובת של ביצוע העבירה, ייתכן והיה קושי להראות שלא נגרמה הםרעה להולכי רגל.

ברור לגמרי מה שאתה אומר! אני יודע שברגע שיש הפרעה (ממשית) לתנועה לא עוזר תג נכה.
אני רק באתי לענות על טענה שנשמעה כאן שברגע שיש אדום לבן לא עוזר תג נכה.
הבאתי את פסקי הדין שגם אדום לבן נכלל במקומות שנכה רשאי לחנות בהם כל עוד שאין הפרעה לתנועה!

אגב, אני בכלל הגעתי מהכיוון השני שבו לא מופיע התמרור (ועשיתי פרסה וחניתי) האם זה סיבה לפטור או שעלי ללכת לתחילת הרחוב ולבדוק שאין בו תמרור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקשיב, אתה מחפש זיכוי בפורום, או בבימ”ש?

מאידך, אין לך הרבה מה להפסיד: שלח בקשה לביטול לעירייה. לא ילך - לך למשפט וטען שלא היתה הפרעה.

אני מקווה שהשופט לא נמצא פה בפורום בכדי שלא יבין שזה לא הנכה של הרכב, אחרת הוא יכול לדפוק לך קנס מוגדל.

לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

שילם את הדוח כמו ילד טוב כמובן

אתה  באמת בודק סטטוס דו”ח? הייתי מנדב אותך למפכ”לות

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, tinoki כתב:

תקשיב, אתה מחפש זיכוי בפורום, או בבימ”ש?

אני רוצה להגיע מגובש עם עצמי ולהיות בטוח בעצמי לפני הגשת ערעור או בקשת הישפטות 

(לדוגמא, אחרי השיחה כאן אני אשקול פעמיים אם להישפט בגלל הנכה השני. לא העלתי על דעתי שזה יכול להיות בעיה עד שאמרו לי כאן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, tinoki כתב:

אתה  באמת בודק סטטוס דו”ח? הייתי מנדב אותך למפכ”לות

שולחים לנו סיכום שנתי/חצי שנתי. כמה שולמו, כמה בוטלו וכד'. 

לפני 7 דקות, aiib כתב:

אני רוצה להגיע מגובש עם עצמי ולהיות בטוח בעצמי לפני הגשת ערעור או בקשת הישפטות 

(לדוגמא, אחרי השיחה כאן אני אשקול פעמיים אם להישפט בגלל הנכה השני. לא העלתי על דעתי שזה יכול להיות בעיה עד שאמרו לי כאן)

אין דבר כזה ערעור. אפשר לבקש לבטל הדו"ח ואפשר לבקש להשפט.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם התמונה של התמרור שיש בדו"ח היא כשבועיים לפני מתן הדו"ח זו טענה מבטלת דו"ח?

לכתוב את זה בבקשת הערעור או לשמור לבית המשפט ובבקשת הערעור רק לכתוב את עניין התג נכה?

@tinoki

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, aiib כתב:

אם התמונה של התמרור שיש בדו"ח היא כשבועיים לפני מתן הדו"ח

מה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, tinoki כתב:

מה?

יש בדו"ח 2 תמונות, תמונה אחת של הרכב ותמונה נוספת של התמרור בתחילת הרחוב שבה לא רואים את הרכב אבל רואים את התמרור.

נראה שלא היה לפקח כוח כל פעם לרדת לתחילת הרחוב ולצלם אז הוא צילם לפני תקופה ומצרף את זה לכל דו"ח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, aiib כתב:

אם התמונה של התמרור שיש בדו"ח היא כשבועיים לפני מתן הדו"ח זו טענה מבטלת דו"ח?

@tinoki

בוודאי. אבל יש שלב מקדים - לך בלילה עם דיסק, תוריד את התמרור ואז תטען שהתמרור לא היה שם בעת העברה.

• מצחיק 2
  • לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, taranta כתב:

בוודאי. אבל יש שלב מקדים - לך בלילה עם דיסק, תוריד את התמרור ואז תטען שהתמרור לא היה שם בעת העברה.

בעוד 4 שנים (מועד המשפט...) לא רלוונטי כ"כ מה היה לפני כ"כ הרבה שנים. כל עוד שאין תיעוד שהיה באותו היום.

לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנצל"ש,

ראיתי שהוזכר כאן חניה במקום של פריקה וטעינה,

מעיון חפוז בתקנות עושה רושם שיש שני סוגים,

פריקה בלבד - אסור גם לנכה, פריקה וטעינה - מותר לנכה,

מהם בדיוק שני הסוגים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, race driver כתב:

מנצל"ש,

ראיתי שהוזכר כאן חניה במקום של פריקה וטעינה,

מעיון חפוז בתקנות עושה רושם שיש שני סוגים,

פריקה בלבד - אסור גם לנכה, פריקה וטעינה - מותר לנכה,

מהם בדיוק שני הסוגים ?

איפה ראית את זה?

אני ראיתי את הנוסח הבא:
image.thumb.png.8b45fa84d244218f9aad780a5508c571.png

מישהו יודע להסביר את זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...