Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס על חניית נכה באזור קנס מוגדל

פוסטים מומלצים

לפני 15 דקות, aiib כתב:

המילה המדויקת פחות חשובה. חשוב לי לשמוע שאין הגבלה אוטומטית במקרה של אזור קנס מוגדל.

המילה חשובה כי אתה מבין את המציאות הפוך. ההיתר לנכה הוא המקרה המיוחד, הוא הסייג. האיסור הוא המקרה הגורף, לכן אתה זה שצריך להוכיח שאין הפרעה לתנועה, במקום שבו הוגדרה שקיימת כזו בצורה קיצונית ולפיכך נקבע איזור קנס מוגדל.

האדום לבן הוא תשובה לטענתך שלא ראית את התמרור, כי גם אם לא היה קיים תמרור, המקום אסור בחניה בגלל סימון הצבע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 4 שעות, aiib כתב:

להבנתי זה צבוע באדום לבן אבל זה פחות משנה כי אני עם תג נכה ללא הפרעה בתנועה.

זה בדיוק השאלה. האם תמרור שמוצג במקום שקשה לראות אותו הוא חוקי.

התמרור לא מעניין במקרה דנן. אבני שפה צבועות אדום לבן= אסור לעצור. סימון כזה מופיע ככלל במקומות בהם העצירה מפריעה לתנועה. אז אין בכלל מה לדבר על חניה במקומות כאלה. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, fatboy1340 כתב:

התמרור לא מעניין במקרה דנן. אבני שפה צבועות אדום לבן= אסור לעצור. סימון כזה מופיע ככלל במקומות בהם העצירה מפריעה לתנועה. אז אין בכלל מה לדבר על חניה במקומות כאלה. 

לבעל תג נכה מותר לחנות באדום לבן אא"כ יש הפרעה ממשית לתנועה.

לפני 13 שעות, tinoki כתב:

מי הנכה?

מי שהגיע לביקור בבית חולים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, aiib כתב:

לבעל תג נכה מותר לחנות באדום לבן אא"כ יש הפרעה ממשית לתנועה.

תקרא את חוק חניית נכים. אחר כך תקרא שוב את מה שרשמתי לגבי מיקום סימון תמרור אדום לבן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצויין בדוח שהיה תג נכה ?

או לחילופין רואים בתמונות שהתג הונח במקום ?

לכאורה אתה יכול פשוט להגיש ערעור, ולצרף את התמונה איך הרכב לא מפריע לתנועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, fatboy1340 כתב:

תקרא את חוק חניית נכים. אחר כך תקרא שוב את מה שרשמתי לגבי מיקום סימון תמרור אדום לבן.

קראתי. אני מצרף אותו כאן.

לפי ההבנה שלי:

1. נכה רשאי (וכן מותר) לחנות בכל מקום שלאדם רגיל אסור לחנות- אדום לבן, כל תמרור (למעט תחנת מוניות וכדו') 

2. אסור בתנאי שיש הפרעה ממשית לתנועה.

תתקן אותי בבקשה אם אני טועה

GetAttachmentThumbnail?id=AQMkADAwATY3ZmYAZS1mMTgyLTY2ADQ5LTAwAi0wMAoARgAAA6IBH%2B%2FXm%2FRCotNaFoLYfrsHAE%2BhoNB0YmRKmPyD3JVJHekAAAIBDAAAAEyFKm9UwAlNqjEIl66xoeEABvuyD74AAAABEgAQAMKkE2EZvcpMmAhVhPy5Y%2B4%3D&thumbnailType=2&isc=1&token=eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IkU1RDJGMEY4REE5M0I2NzA5QzQzQTlFOEE2MTQzQzAzRDYyRjlBODAiLCJ0eXAiOiJKV1QiLCJ4NXQiOiI1ZEx3LU5xVHRuQ2NRNm5vcGhROEE5WXZtb0EifQ.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.oPX5Fs5EVTQGGIisUOG8xyd9hnL_yxwzrMUaD_QPQI5opW65T1pswB-cBcMcSXA0f-w82LhVz4S-I53UqgaXv5f-A5afGbIHD7n7pR2B-DDFCy8_mRhM44_TYkgfpU_GPJI9Xr7JkC92CTwW11_NcGHwTo1cUY1J9NX8OzVyVYQb_lobCa0psTTovaa4T_7fTtzhvO5vhkm7OODnIME39dEEPLJZlYp4X3j-KzAGCxYBYPUOYca6H4v8I0I-7qtam2Omk8XxTX0dppztgrbb2ytaeg4hTVJdS49qpP6U3ZgAF9iFPc-qNO2GhVj1GQKLmMXrNgnclO5xUz5lFS98_A&X-OWA-CANARY=bdvoV_ZSqCEAAAAAAAAAAFBp06rMu9wY5Azf1M7FhSIK1F7qEOiosXglWdHbBlrab5Y8u4hkL0s.&owa=outlook.live.com&scriptVer=20240802003.16&clientId=63BEEC35FB804F4AB39484A789075347&animation=true

לפני 5 שעות, race driver כתב:

לא. אמור להיות כתוב?

או לחילופין רואים בתמונות שהתג הונח במקום ?

להלן תמונה שאני צילמתי (עדיין לא מופיע הדו"ח באתר) 
image.thumb.png.228ab66518272b9e039410100823d1f5.png

לכאורה אתה יכול פשוט להגיש ערעור, ולצרף את התמונה איך הרכב לא מפריע לתנועה.

נכון... זאת כוונתי. רציתי לשמוע קודם כל חוו"ד מאחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר הסבירו לך שאתה טועה. תקרא היטב את החוק. 1. בנוסף להעדר הפרעה לתנועה, יש עוד 3 תנאים שחייבים להתקיים. 2. קיימים 10 סייגים גם להיתר לחנות במקומות אסור לחניה. 3. אדום לבן זה תמרור האוסר  עצירה. לכן כלל לא רלוונטי לחוק הנ"ל. כי החוק הנ"ל מדבר על איסור חניה שהוא מקל יותר מן הסתם. 4 .ב 99% מסימונים של אדום לבן מסומנים באזורים שהעצירה בהם מפריעה לתנועה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, fatboy1340 כתב:

כבר הסבירו לך שאתה טועה. תקרא היטב את החוק. 1. בנוסף להעדר הפרעה לתנועה, יש עוד 3 תנאים שחייבים להתקיים. 2. קיימים 10 סייגים גם להיתר לחנות במקומות אסור לחניה. 3. אדום לבן זה תמרור האוסר  עצירה. לכן כלל לא רלוונטי לחוק הנ"ל. כי החוק הנ"ל מדבר על איסור חניה שהוא מקל יותר מן הסתם. 4 .ב 99% מסימונים של אדום לבן מסומנים באזורים שהעצירה בהם מפריעה לתנועה. 

נראה לי אתה הראשן שמסביר לי אבל לא משנה...

נכון, יש סייגים, כולם הובאו בצילום שהבאתי. במקרה שלי אין לדעתי אף סייג שמופיע שם.

אדום לבן זה תמרור שאוסר עצירה וחניה וממילא הוא מקום שאסור לחנות בו. אבל לנכה מותר אא"כ הוא מפריע לתנועה. אין שום סייג בחוק לגבי איזה תמרור או שאדום לבן אסור. תעשה חיפוש בגוגל "האם מותר לנכה לחנות באדום לבן" תראה את התוצאות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממש רואה את זה מול עיניי: אבל כבוד השופט, בגוגל כתוב שמותר לחנות באדום לבן...🤣

תעשה לעצמך טובה ואם תצטרך להגיע למשפט, הוועץ בעורך דין או לפחות תקרא מספר פסקי דין בנושא .עדיף מכמה ערכאות שונות.

לפני שעתיים, aiib כתב:

נראה לי אתה הראשן שמסביר לי אבל לא משנה...

נכון, יש סייגים, כולם הובאו בצילום שהבאתי. במקרה שלי אין לדעתי אף סייג שמופיע שם.

אדום לבן זה תמרור שאוסר עצירה וחניה וממילא הוא מקום שאסור לחנות בו. אבל לנכה מותר אא"כ הוא מפריע לתנועה. אין שום סייג בחוק לגבי איזה תמרור או שאדום לבן אסור. תעשה חיפוש בגוגל "האם מותר לנכה לחנות באדום לבן" תראה את התוצאות...

היו עוד כמה שהסבירו חוץ ממני.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, aiib כתב:
לפני 9 שעות, race driver כתב:

לא. אמור להיות כתוב?

לא יודע אם יש נוהג קבוע כזה,

בדוח שקיבלתי לפני חודשיים בתל אביב, כן צויין.

(דיברתי עם הפקח שם, הוא לא הבין את השילוט,

היה כתוב שם שגם בשעות שאינן לפריקה וטעינה, מקום אחד מיועד לנכה,

האינפנטיל חשב שהכוונה שבשעות הפריקה וטעינה אין חניה לנכים....

הגשתי ערעור, לא התקבלה תגובה, מעניין כמה זמן יקח).

תגדיל את התמונה שלך (בלי המחיקה....), ותבדוק האם רואים את התג.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, race driver כתב:

לא יודע אם יש נוהג קבוע כזה,

קראתי עכשיו פסק דין מסוים וראיתי שהיה דיון לגבי האם הפקח ידע או לא ידע שיש תג נכה. וכשאני חושב על זה שוב זה קריטי לדעת כסה דבר. בגלל שאם הפקח לא ידע שיש תג נכה לרכב והוא נתן רק בגלל התמרור הוא לא יוכל לטעון אחר כך נתתי את הדו"ח אעפ"כ בגלל שהייתה הפרעה לתנועה. זה הרי לא מצוין בדו"ח והוא אמור לקחת את זה בחשבון בנתינת הדו"ח האם יש הפרעה לתנועה או לא.

מה שכן אם אני לא טועה ברגע שהוא מכניס את מספר הרכב אמור לקפוץ לו אוטומטית לא?!

לפני 5 דקות, race driver כתב:

תגדיל את התמונה שלך (בלי המחיקה....), ותבדוק האם רואים את התג.

אין סיבה שלא יראו, זה תג בגודל רגיל... אולי טיפונת מוסתר אבל נמצא במיקום הנכון.

image.png.45893e32f66179286439f5a006d09856.png

עריכה אחרונה על ידי aiib
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

והנה התמונות של הפקח... הוא השתדל למצוא זווית פחות מחמיאה אבל זה פחות משנה כי הכביש מתעקל שמאלה.

כמו שחשבתי הוא לא צילם את התמרור שחניתי לפני אלא רק את התמרור בתחילת הרחוב...

image.thumb.png.e6a819250a4db89e328087b2a889dce9.png

image.thumb.png.b7e30286678df1f4a0b9e8c4dbbcf70d.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התחלת לקרוא פסקי דין בנושא, התחלה טובה. 

שים לב שבכולם השופט העיר כי העבירה לא צולמה. לא רלוונטי במקרה שלך. כיום כל הדוחות של פיקוח עירוני מצולמים.

אחד מפסקי דין התייחס לחניה במקום המיועד לפריקה וטעינה, אבל החוק שונה ב2017 כעשור אחרי פסד הנל. אם המשפט ההוא היה מתנהל היום, סביר להניח שהנהג לא היה יוצא זכאי.

באופן כללי דוח פיקוח עירוני אינו מפרט נסיבות העבירה אלא רק את ביצוע העבירה בעזרת סעיף מתאים+צילום. 

ככלל בעבירות אחריות קפידה נטל ההוכחה הוא עלייך. 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...