Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש איזשהו "ערך" היום, לצילום במצלמת פילם ?

חולגי

פוסטים מומלצים

בתאריך 10.8.2024 בשעה 23:41, falou כתב:

מבחינת התוצר, לא. אין שומדבר שפילם יכול להפיק ואי אפשר לעשות דיגיטלית. 

מבחינת תהליך היצירה, יש הבדל גדול מאוד וגם התהליך משפיע על התוצר. 

זה דומה מבחינה זו לצילום בסלולרי. בהנחה שאני מצלם באור טוב תמונה שיסתכלו בה במסך של סלולרי ותעובד בלייטרום, האם יש. למצלמה הייעודית שלי יתרון במבחן התוצאה?

לא ממש. 

אבל כשאני מחזיק מצלמה ומצלם דרך עינית אני מצלם אחרת, רואה אחרת סצינות והתוצאה מאוד שונה. בעיקר, אני הרבה יותר מכוון ויוצר את התמונה שאני רוצה. בסלולרי התוצאה לרב יותר מקרית (לא אכנס להסבר למה) 

עצם זה שיש לך מס' תמונות מוגבל, שאתה מוגבל לפרופיל הצבע ושאר האיכויות הטכניות של המדיום, שאי אפשר לשנות פילם באמצע ואתה תקוע עם מה שיש, שאתה מפתח לבד בתהליך ידני שלעבד בו קשה יותר וכו'... לכל אלו השפעה על התוצר. 

אלו מגבלות שמביאות יצירתיות (בניגוד למה שחושבים, מגבלות מעודדות יצירה, לא חופש) 

דוגמא קיצונית היא סאלי מאן, שמצלמת במצלמת ענתיקה עם לוחות ענקיים. בארץ יש את רוסטם ברימוב. 

אז... האם יש הצדקה לפילם? 

כן. אבל לא אם אתה פשוט רוצה תמונות... 

יש לצילום בפילם גם ערך שיווקי. יש צלמים מקצועיים שזה אחד נקודות המכירה שלהם, פשוט כי זה טרנד. 

מסכים ומוסיף

הצילום בפילם - כאשר מספר התמונות מוגבל ואין משוב מיידי על התמונה שצולמה (ואם שולחים לפיתוח ולא מפתחים לבד, גם אין אפשרות עריכה) מצריך מחשבה לפני הצילום - כיוון חשיפה , קומפוזיציה ומסגור נכונים ורק אז לוחצים.

אני התחלתי כחובב מתקדם עם מצלמת זניט E ועדשה יחידה - עם מד אור חיצוני לא מדוייק, מה שחייב להשתמש בחוק Sunny f/16 כדי לחשב חשיפה ואפילו הצמצם לא היה אוטומטי והיה צריך לסגור אותו ידנית לפני הצילום - כל זה הצריך הרבה מחשבה ותכנון ונתן לי בסיס שלקחתי ל-SLR'ים מתקדמים יותר ול-DSLR

השאלה היא באמת כמה מקומות שמפתחים פילם עוד יש בארץ - נראה לי שיש בילבול בין הדפסה לפיתוח ומקומות שלכאורה "מפתחים" תמונות למעשה רק מבצעים הדפסה מקבצים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

גם אני התחלתי עם אותה זניט. אני מנחש ששלך היתה עם עדשת ה 55 מילימטר F3.5 הבסיסית. אני קיבלתי איתה בנוסף גם עדשת 50 מילימטר F2 הרבה יותר איכותית.

מבחינת מד האור הוא היה בסדר גמור מבחינת דיוק רק שכמו כל מדי הסלניום הוא היה רגיש לסינוור.

הים אין טעם להשתמש בפילם כי אחרי הפיתוח אתה ממילא סורק אותו למחשב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, iluxxxa כתב:

בגלל זה כתבתי, מצלמות פילם מסוימות, שיש להן ערך בגלל סיבה כזו או אחרת.

נמכרות בפועל. יש דגמים שקשה להשיג, מה שמעלה את המחיר שלהן.

לאילו מצלמות למשל, התכוונת ? (שואל)

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פחות או יותר כל מצלמות שהיו יקרות כחדשות, והיו שוות בערך כלום כשהתיישנו כי לא היה מה לעשות איתן.

זה בערך כמו שהיום אף אחד לא ישלם כסף על טלויזיות CRT, למרות שיש טלויזיות שעלו בזמנו הון.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניחוש שלי זה רק על מצלמות של לייקה ודגמי דגל של slr כל השאר זבל.

ואני בספק אם מדובר באמת על אלפי דולרים.

לגבי עדשות כחלק מתחביב הצילום שלי (שנזנח בינתיים) רכשתי מתאמים ועדשות מיקוד ידני ישנות יחסית. 

כאלו שהיו שוות פעם משהו... 50 1.4 למשל.

ההבדל בינם לעדשות מודרניות שמיים וארץ לטובת החדשות.

קחו לדוגמא ניקון סדרה d שעבדה עוד עם מצלמות הפילים אבל לא עתיקות ממש ותשוו עם סדרה g ותבחינו מייד בהבדל.

עלויות הייצור הוזלו כי כמו בכל דבר הטכנולוגיה עושה את שלה. ולכן היום קל למצוא עדשות "סיניות" מאלי אקספרס שמבחינת Vfm אין להם מתחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

ניחוש שלי זה רק על מצלמות של לייקה ודגמי דגל של slr כל השאר זבל.

ואני בספק אם מדובר באמת על אלפי דולרים.

תבדוק לדוגמא Contax G2. על מצלמה שעלתה משומשת 300$ לפני כעשור, ביקשו קרוב ל3000$ בשיא הביקוש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שקצת סטינו מהנושא המקורי ועברנו לערך כספי של מצלמות פילם 😀

מסקרנות, בדקתי ב-eBay מחירים מבוקשים למצלמות SLR פילם,  חוץ מהחשודות המיידיות - ניקון מסדרה F פוקוס ידני ומעט לייקות, מצאתי בראש הרשימה מצלמות של חברת Alpa שזו פעם ראשונה שאני שומע עליה - מסתבר שזו חברה שויצרית שמייצרת ציוד צילום איכותי - מתרכזת כיום בפורמט בינוני וגדול.

אם מרחיבים את החיפוש למצלמות פילם בכלל אז מככבות בו בעיקר מצלמות לייקה במחירים מטורפים ☹️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

ניחוש שלי זה רק על מצלמות של לייקה ודגמי דגל של slr כל השאר זבל

יש מאמייה, וינטאז' כמו רוליפלקס וכו' 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מדבר על ה DLR. אלה תמיד היו פריט אספנים במיוחד בגדלי ה 6X6 ומעלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...