Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש איזשהו "ערך" היום, לצילום במצלמת פילם ?

חולגי

פוסטים מומלצים

זוכר את זה מהזניט שהיתה לי אי שם בסוף שנות השבעים.

המהירות היתה למעשה המרווח בין שני הוילונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 13 שעות, חולגי כתב:

האם יש איזשהו ערך לצילום כזה, חוץ מהערך הנוסטלגי

מבחינת התוצר, לא. אין שומדבר שפילם יכול להפיק ואי אפשר לעשות דיגיטלית. 

מבחינת תהליך היצירה, יש הבדל גדול מאוד וגם התהליך משפיע על התוצר. 

זה דומה מבחינה זו לצילום בסלולרי. בהנחה שאני מצלם באור טוב תמונה שיסתכלו בה במסך של סלולרי ותעובד בלייטרום, האם יש. למצלמה הייעודית שלי יתרון במבחן התוצאה?

לא ממש. 

אבל כשאני מחזיק מצלמה ומצלם דרך עינית אני מצלם אחרת, רואה אחרת סצינות והתוצאה מאוד שונה. בעיקר, אני הרבה יותר מכוון ויוצר את התמונה שאני רוצה. בסלולרי התוצאה לרב יותר מקרית (לא אכנס להסבר למה) 

עצם זה שיש לך מס' תמונות מוגבל, שאתה מוגבל לפרופיל הצבע ושאר האיכויות הטכניות של המדיום, שאי אפשר לשנות פילם באמצע ואתה תקוע עם מה שיש, שאתה מפתח לבד בתהליך ידני שלעבד בו קשה יותר וכו'... לכל אלו השפעה על התוצר. 

אלו מגבלות שמביאות יצירתיות (בניגוד למה שחושבים, מגבלות מעודדות יצירה, לא חופש) 

דוגמא קיצונית היא סאלי מאן, שמצלמת במצלמת ענתיקה עם לוחות ענקיים. בארץ יש את רוסטם ברימוב. 

אז... האם יש הצדקה לפילם? 

כן. אבל לא אם אתה פשוט רוצה תמונות... 

יש לצילום בפילם גם ערך שיווקי. יש צלמים מקצועיים שזה אחד נקודות המכירה שלהם, פשוט כי זה טרנד. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, Buki כתב:

יצא לי עוד כשהייתי נער לצלם ולפתח תמונות עצמאית, בשביל זה הייתי ננעל לכמה שעות בחדר אמבטיה עם תאורה אדומה. 

אתה לא תאמין מה הזכרת לי. 

אי שם, לפני שנים רבות בגלקסיה רחוקה רחוקה, כשעוד הייתי אפרוח שוחר מדע בטכנודע, היתה לנו שם סדנת צילום. 

עם המצלמות האלו של החור בתור צמצם שצריך להניח במשך דקות ארוכות על משהו יציב כדי שהפילם ייחשף לאור. 

ולאחר מכן גם פיתחנו את הפילם בעצמנו במעבדה.

זה לא פיתח אצלי את הנושא כתחביב, ואני מצלם יחסית מעט גם היום כשהמצלמה שבסלולרי זמינה בכיסי 24-7.

כבר שכחתי מזה לגמרי...

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, ברווז כתב:

עם המצלמות האלו של החור בתור צמצם שצריך להניח במשך דקות ארוכות על משהו יציב כדי שהפילם ייחשף לאור

קאמרה אובסקורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, ברווז כתב:

עם המצלמות האלו של החור בתור צמצם שצריך להניח במשך דקות ארוכות על משהו יציב כדי שהפילם ייחשף לאור. 

אבל זה היה סתם לצורך חוג הצילום והבנת הרעיון.

כבר עשורים קודם לכן היו מצלמות קומפקטית מצויינת עם מבחר עדשות, ועם קצת ניסיון אפשר היה להוציא צילומים טובים מאוד עם זמני חשיפה קצרים. בעיקרון מעל זמן חשיפה של 1/15 שניות בערך רצוי להתקין את המצלמה על חצובה, זה כבר זמן ארוך יחסית ויש השפעה של רעידות היד על הצילום. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Buki כתב:

אבל זה היה סתם לצורך חוג הצילום והבנת הרעיון.

נו, כן. 

היה מגניב. 

זה הכל. 

שכחתי מזה לחלוטין עד היום, אחרי שקראתי שאתה הסתגרת שעות באמבטיה, עבור, אה, פיתוח תמונות (כמו שהצעירים קוראים לזה בימינו כנראה). 

אני לא יודע אם יש הבדל באיכות בין פילם לבין דיגיטלי בימינו. באמת שלא. אני בדיעה האישית שזה היום לא יותר מגימיק, ואולי חלק מתחביב. 

מצד שני, יש שאומרים שתקליטי ויניל למשל נשמעים יותר טוב מדיסקים. אז אולי גם פה יש הבדל כלשהו שאני לא מודע אליו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם הלכתי לחוג צילום. היו רק שני משתתפים בחוג, אני וחבר טוב שלי. 

כמה פעמים הברזנו ולא הופענו לשיעורים, אבל המדריך שזו הייתה בשבילו עבודה נוספת בערב, כל פעם התקשר ושאל מה קורה ולמה לא באים. 

כי ידע שאם לא נגיע, יסגרו את החוג והוא יפסיד את ההכנסה הזו. 

אז לא היה נעים לנו ממנו וכן הופענו, בסוף זה תפס...

• מצחיק 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא, אבל אחי היה צלם חובב בצעירותו. עם חדר חושך בבית לפיתוח וסמי-מעבדה מסביב.

לא זוכר איזו מצלמה ישנה הייתה לו (היו כמה) שאיתה הוא צילם אותי באמצע ה-80' +-.

התמונות במקור היו גדולות כי גם הפילם היה גדול למיטב זכרוני,

והפיתוח כנראה איכותי, כי עד היום הן שורדות יפה ושמורות אצלי,

ולא דהו כמו תמונות רבות אחרות שפותחו בצלמניות.

אז אם כבר שרשור מצלמות ישנות - שיהיו גם כמה תמונות ישנות של "פעם היינו..."

P1010004.JPG

P1010008.JPG

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחודשים האחרונים יש התעוררות ו-Craving מסוים למצלמות פילם. אולי בגלל הטיקטוק, אלוהים יודע. כנ"ל לגבי מדפסות מיניאטוריות ולמצלמות Instax (הרימייק של פוג'י לפולארויד המיתולוגית). מקליקים, יוצאת התמונה, ממתינים כדקה ויאללה למקרר או איפה שרוצים לתקוע את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חודשים? התכוונת שנים.. 🙂 

בינתיים זה תופס כל כך חזק שחלק מפסי היצור של פילם שכבר מזמן היו סגורים, נפתחים מחדש ולא עומדים בעומס.

מצלמות פילם מסוימות שלפני כמה שנים אנשים היו זורקים לזבל, נמכרות היום באלפי דולרים באיביי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 3 שעות, iluxxxa כתב:

חודשים? התכוונת שנים.. 🙂 

בינתיים זה תופס כל כך חזק שחלק מפסי היצור של פילם שכבר מזמן היו סגורים, נפתחים מחדש ולא עומדים בעומס.

מצלמות פילם מסוימות שלפני כמה שנים אנשים היו זורקים לזבל, נמכרות היום באלפי דולרים באיביי.

God bless the hipsters 🧔

• מצחיק 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרק מתוך הפודקאסט המצויין "עושים טכנולוגיה".

"המהפכה האנלוגית הראשונה":

https://www.osimhistoria.com/osim-tech/ep168--anological_revolution

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, iluxxxa כתב:

אני לא חושב שזה מדויק. מה שהלך לזבל כנראה עדיין הולך לשם, או במקרה הטוב נמכר בסכומים דו-ספרתיים. מה שנמכר באלפים זה קומץ דגמים ספציפיים, וכנראה גם במצב מכני וקוסמטי הולם. כלומר, זה לא שכולנו פה זרקנו את המצלמות שלנו בניקיון פסח ובעצם יכולנו עכשיו להיות מיליונרים.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, iluxxxa כתב:

חודשים? התכוונת שנים.. 🙂 

נמכרות בפועל או מוצעות למכירה באלפי דולרים.

יש הבדל.

עריכה... אני רואה שהקדימו אותי בשתי שניות.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, Derish כתב:

אני לא חושב שזה מדויק. מה שהלך לזבל כנראה עדיין הולך לשם, או במקרה הטוב נמכר בסכומים דו-ספרתיים. מה שנמכר באלפים זה קומץ דגמים ספציפיים, וכנראה גם במצב מכני וקוסמטי הולם. כלומר, זה לא שכולנו פה זרקנו את המצלמות שלנו בניקיון פסח ובעצם יכולנו עכשיו להיות מיליונרים.

בגלל זה כתבתי, מצלמות פילם מסוימות, שיש להן ערך בגלל סיבה כזו או אחרת.

לפני 54 דקות, Ron Poh כתב:

נמכרות בפועל או מוצעות למכירה באלפי דולרים.

יש הבדל.

עריכה... אני רואה שהקדימו אותי בשתי שניות.

נמכרות בפועל. יש דגמים שקשה להשיג, מה שמעלה את המחיר שלהן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...