Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למומחים בנושא -גילויי נאות של יבואן רכב

sarbar

פוסטים מומלצים

בשעה טובה ולאחר התלבטויות בנושא ונסיעות מבחן רכשנו עבור רעייתי ניסאן קאשקאי 1.3T ACENTA TECH

קיבלה את הרכב עם שיפורים מדרגה , מגניי רוח וכ"ו. את הרכב קיבלה ב- 22.7. היום -7.8 כלומר כשבועיים אחריי

הבנו כי הוצא למכירה הדגם החדש של אותו הרכב.

התקשרתי לסוכנות שממנה ניקנה ברכב, ושוחחתי עם מנהלת המקום, ושאלתי אליה היתה פשוטה,

היכן הגילויי הנאות ולמה לא אומרים ללקוחות את כל הנתונים שיש דגם חדש כבר בארץ? .

היא טענה ולא מפקפק לרגע כי להם לא נאמר דבר עד לפניי כיומיים.

דרישתי אליה היתה להחליף את הרכב לדגם החדש, והוזמנו אליה למחר "לראות מה ניתן לעשות".

שאלתי ליודעי הדבר מפורום מכובד זה.

אני  מניח כי הנושא לא ייפתר בקלות עם קרסו(פריזבי).

והאם קיים פה קייס משפטי על אי גילויי נאות מהותי של יבואן וללכת לכיוון זה, במידה ולא נגיע איתם להסכמה.

וסביר להניח כי יש עוד לקוחות כמו רעייתי ויש גם פן לתביעה ייצוגית.

רק מציין  כי רעייתי הינה לקוחה חוזרת של ניסאן (קאשקאי+2) למי שזוכר.

אשמח לשמוע את דעת המומחים.תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

למה בכלל אתם חושבים שיש לכם קייס?

שהגעתם לראות את הרכב בסוכנות ראיתם את הישנה ואת זה מכרו לכם ואת זה קיבלתם.

למה לא בדקתם האם יש דגם חדש?

• אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אין כאן כל קייס משפטי. ניגשת לחנות, ראית מוצר, מצא חן בעינייך, רכשת, קיבלת בדיוק את מה שהזמנת, נגמר הסיפור. לפי התאוריה, אם רכשת במבה במכולת ולמחרת אוסם יוצאת במבצע של 2 במחיר של אחד, אני אגש למחרת לסופר ואדרוש לי שקית נוספת. 

• רעיון טוב! 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עצוב מאוד. שמעתי כמה פעמים על המקרה הזה, וברובם התובעים לא קיבלו את הדגם החדש. אבל לא נראה לי-

דבר ראשון, לא בטוח שהם ידעו בכלל שיגיע הדגם החדש. לא תמיד יצרניות הרכב דואגות לספר כל דבר חדש ליבואנית.

וגם אם ידעו, למה הם היו חייבים לומר לך? נניח שכן. לאחר מעשה אתה ודאי לא יכול לתבוע אותם, מה שהזמנת קיבלת.

הדור החדש הוצג לראשונה ב17.4 אז ודאי שהם ידעו שאולי הוא יגיע, אבל אין לך תמיכה מהחוק..

בהצלחה רבה.

עוד משהו, מכיוון שהרכב הוצג לפני כמעט 4 חודשים, היה לכם איזושהי אפשרות לברר על הרכב לפני שקניתם אותו. ולכל אתר חדשות רכב שהייתם נכנסים ומחפשים על הקשקאי הייתם רואים את התמונה של החדש ושואלים אותם האם הוא יגיע בקרוב

ובכלל, לא בטוח שזה אפשרי להחליף כי הקשקאי הקודם התחיל מ208K והחדש מתחיל מ176K ונגמר ב203K ברמת הגימור "טקנה" עם שילוב צבעים. והחזר בחלומות הם לא יתנו לך, אז אולי תצטרך לזרוק 5 קיי לפח..

ואם בחרת את הקשקאי הקודם כנראה היתה לך סיבה טובה מה גם שהוא היברידי והחדש 1.3 T.

דרך אגב, מישהו יודע מה הקטע שלהם?? אחרי שהם מוצאים היברידי  בדור החדש הוא בנזין. מוזר מאוד.. אבל מה יש לך להחליף? אני אישית מאוד אהבתי את הקשקאי כי יש לו הנעה מעניינת, מרגישה ממש כמו חשמלית אבל היא לא לגמרי. רכב מעניין..

וגם לדעתי העיצוב החדש פחות יפה

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

"יום יום אני תולש מהלוח דף"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, ברונקו כתב:

דרך אגב, מישהו יודע מה הקטע שלהם?? אחרי שהם מוצאים היברידי  בדור החדש הוא בנזין

הכל נשאר אותו הדבר, גם בדגם הקודם היה 1.3 טורבו עם סיוע חשמלי 12V או 1.5 טורבו היברידי מלא שבניסאן הוא באמת מרגיש כמו רכב חשמלי שכן מנעו הבנזין לא מחובר כלל לגלגלים אלא משמש רק כגנרטור והמנוע החשמלי העיקרי אחראי על הנעת הרכב. פשוט בדגם החדש עדיין לא הביאו לישראל את הגרסה ההיברידית. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על מה הקייס?

זה ברור שתמיד יעדיפו למכור מלאי ישן.

אפילו בסופר שמים את הקוטג' הישן מקדימה וכדי להגיע לחדש צריך לחפור.

להחזיר את הרכב לא יחזירו.

גם אם רק יצאת מהסוכנות.

אז אחרי שבועיים+ אין סיכוי

אבל בלי באסה.

תשמח במה שקנית

ותחשוב איזה פיצוי אתה רוצה לדרוש מהם.

טיפולים בחינם. הארכת אחריות וכו'

זה לא ימתיק את הלימון. אבל לפחות תהיה לך לימונדה

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמעט כל ייבואן ינסה לדחוף לך את הדגם הישן בזמן שבחו"ל כבר יחשפו דגם מחודש יותר.

ואם תשאל אותו על הדגם החדש הוא יגיד לך שהוא לא יודע מתי ההגעה.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, ברונקו כתב:

דבר ראשון, לא בטוח שהם ידעו בכלל שיגיע הדגם החדש. לא תמיד יצרניות הרכב דואגות לספר כל דבר חדש ליבואנית.

ממש לא נכון, היבואן מבצע הזמנת שלדות מס' חודשים לפני תחילת שיווק, אגף החלפים מתחיל ליצור מלאי גם חודשים לפני, הטכני מקבל אב טיפוס לפחות חודש לפני שיווק. 

ברור שהיבואן ידע ונערך להחלפת דגם וזאת שיטה לא לספר לקונים, מה מצופה מהיבואן להיתקע עם מלאי מתיישנים בכל החלפת דגם?! 

לשאלת פותח השרשור היבואן לא מחוייב לתת לו שום פיצוי, כל הטבה שיתן תהיה בגדר חסד במטרה לשמר אותו בעתיד, להערכתי הוא לא יקבל כלום מלבד הצעה לטרייד אין שיסייע ליבואן למכור עוד חתיכה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ הונדה סיוויק האצ'בק 16'

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / קיה פורטה 15'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף פעם לא יגידו ללקוח שעוד מעט יוצא דגם מחודש, אחרת הם לא יצליחו למכור את המלאי הקיים...

צריך לבבר על עדכונים ומתיחות פנים צפויים ברשת

בכל אופן, לא תמיד צריך להתפעל מעדכונים ומתיחות פנים לדגם קיים.

במקרים רבים, העדכונים מבוצעים כדי לרענן את הדגם והם כפויים ומאולצים ופחןת הרמוניים מהעיצוב הראשוני שם הדגם. לפעמים הם כמו טלאי על טלאי.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פה קייס אישי היקר, יש פה צרכנות לא נכונה.

חיפוש זריז באינטרנט היה מעלה שיצא כבר דגם חדש של הקשקאי:

https://www.whatcar.com/nissan/qashqai/hatchback/review/n7

שים לב לתאריך של הכתבה.

או כאן בעברית:

https://www.icar.co.il/news/sk300pzag0/

כמובן שברגע שראית את אותן כתבות יכלת להרים טלפון לקרסו/פריזבי ולשאול לגבי מועד ההגעה לארץ. יש סיבה שלא מעט אנשים יושבים חודשים על גוגל, יוטיוב וקארספורום כמובן, לפני שהם מחליטים להתחדש ברכב.

מלבד זאת, מדובר בסה"כ במתיחת פנים. אם אשתך מרוצה מהרכב אני לא רואה שום סיבה שבגינה אתם צריכים דווקא את החדש.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלת מה שהזמנת, אני לא מבין איפה הבעיה פה.

אם היית בודק לפני והיית מבין שמגיע דגם חדש-היית צריך לחכות ולהזמין את הדגם החדש.

בכל אופן לפי מה שקראתי השינויים הם מינוריים מאוד. תמסור לרעייתך שתתחדש ושתהנה מהרכב!

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...