Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למומחים בנושא -גילויי נאות של יבואן רכב

sarbar

פוסטים מומלצים

מחוק הגנת הצרכן:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

32.  (א)  נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.

36.  הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ומה ההטעייה? המוכר הציג מוצר, הרוכש רכש מרצונו החופשי, המוצר זהה למוצר שהוצג, עסקה סגורה.

אם מחר ייצא דגם חדש זה מוצר חדש שלא עיה על המדף ביום חתימת ההסכם.

מישהו זוכר את החשאיות שהיתה נהוגה בחברות הסלולר עד מהפיכת ה- sim free לפני השקת דגם חדש?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוכר הציג את הדגם שהיה זמין באותו זמן, אז היה גילוי נאות. הדגם החדש הוצע (לפי פות״ש) שבועיים מאוחר יותר. לא שהמובילית עם הדגם החדש עסקה בפריקתו בחזית אולם התצוגה.

תמיד יש איזה קו חיתוך שעסקות נסגרות לפניו או אחריו. יכול להיות שינוי במחיר, יכול להיות שינוי במוצר - אבל כל עוד המוצר שסופק זהה למוצר שנמכר ולא חל שינוי במחיר זה תקין. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עכשיו נכנס לחנות סמסונג ומבקש לקנות מכשיר הכי טוב מסדרה S.

משלם ויוצא עם S24 Ultra.

פותח את האריזה, מתקין יישומים, מתקשר, גולש...

אחרי שבועיים  אני מגלה שהתחילו למכור S25 Ultra.

אני ניגש לחנות סמסונג ודורש להחליף את המכשיר התקין, שכבר השתמשתי בו,

ל S25 Ultra חדש באריזה בטענה להטייה, שלא סיפרו לי, מציג חוק הגנת הצרכן.

נשמע הגיוני?

מה ההבדל?

גם כאן לא בדקתי מתי מגיע  S25...

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, כמו שענו לך, אין שום קייס ואין לך שום סיבה להתלונן.

לכל מוצר יש מחזור חיים שבסופו הוא מוחלף על ידי מוצר חדש. 

אני לא מכיר את הדגמים, היוצא והנכנס של הקשקאי.

אבל במכוניות ומוצרים טכנולוגיים כמו טלפון, אני ממש לא ממליץ להיות הראשון שקונה דגם חדש.

קודם כל בדרך כלל המחיר עולה. אם יש טכנולוגיות חדשות, כגון מנוע/ גיר/ מערכות בטיחות - לעיתים הרוכשים הראשונים צריכים להתמודד עם הבאגים של מוצרים לא אפויים. במהלך שנות הייצור של הדגם משפרים את הדברים האלה בדרך כלל.

בנוסף, בסוף חייו של דגם חלק מהיצרנים מוסיפים הרבה איבזור, שבתחילת דרכו של הדגם היה בתוספת תשלום, בחינם, על מנת להשאיר את הדגם "הישן" אטרקטיבי בשוק. לאחר מכן הדגם המחליף שוב מגיע ערום כשכל התוספות חוזרות להיות בתוספת תשלום.

בקיצור, בדגם חדש אתה משלם אקסטרה על הזכות להיות שפן ניסיונות של היצרן.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

בסוף חייו של דגם חלק מהיצרנים מוסיפים הרבה איבזור, שבתחילת דרכו של הדגם היה בתוספת תשלום, בחינם, על מנת להשאיר את הדגם "הישן" אטרקטיבי בשוק.

פות״ש קיבל את תוספות האבזור ״בחינם״ ( כלאמר כלולות במחיר ששילם, שום דבר לא בא בחינם) 

השינוי בין הדגמים מינורי, מה גם שטרם הגיע הדגם עם ההנעה שיש בדגם שקיבל.

הדבר שונה בהחלפת העיצוב המלאה. כשקניתי את הספורטאז פרימיום הנוכחי של אישתי במאי 2022, עוד היו במלאי מכוניות מן הדגם והעיצוב הקודם. 

קראתי וראיתי סרטונים שתיעדו את הגעת הרכבים החדשים (היה סירטון שהורד מהר, של נהג מובילית שחשף את המכוניות הראשונות שהיגיעו לנמל חיפה, ככל הנראה לתקינה) ולכן ״ישבתי ״ על איש המכירות ובעלי הסוכנות עד שהכניסו אותי ל״רשימת המתנה״  עם תרגיל קטן של הזמנת הרכב הקיים והסבת ההזמנה לחדש מיד שנפתח לסוכנות במערכת ההזמנות. 

זה ממש לא המקרה של פות״ש, הוא אפילו לא היה מודע לדגם החדש, ואני לא בטוח שנציג המכירות בכלל יכול היה לפתוח הזמנה לדגם המחודש ביום בו הוזמן הרכב של פות״ש.

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.8.2024 בשעה 13:07, amosbmw כתב:

קודם כל, כמו שענו לך, אין שום קייס ואין לך שום סיבה להתלונן.

לכל מוצר יש מחזור חיים שבסופו הוא מוחלף על ידי מוצר חדש. 

אני לא מכיר את הדגמים, היוצא והנכנס של הקשקאי.

אבל במכוניות ומוצרים טכנולוגיים כמו טלפון, אני ממש לא ממליץ להיות הראשון שקונה דגם חדש.

קודם כל בדרך כלל המחיר עולה. אם יש טכנולוגיות חדשות, כגון מנוע/ גיר/ מערכות בטיחות - לעיתים הרוכשים הראשונים צריכים להתמודד עם הבאגים של מוצרים לא אפויים. במהלך שנות הייצור של הדגם משפרים את הדברים האלה בדרך כלל.

בנוסף, בסוף חייו של דגם חלק מהיצרנים מוסיפים הרבה איבזור, שבתחילת דרכו של הדגם היה בתוספת תשלום, בחינם, על מנת להשאיר את הדגם "הישן" אטרקטיבי בשוק. לאחר מכן הדגם המחליף שוב מגיע ערום כשכל התוספות חוזרות להיות בתוספת תשלום.

בקיצור, בדגם חדש אתה משלם אקסטרה על הזכות להיות שפן ניסיונות של היצרן.

בנוסף לכל הדברים החכמים הללו, וגם אם הדגם החדש הצליח באפיה ואין לו באגים מיוחדים, אתה תהיה שפן הנסיונות לא רק של היצרן אלא גם של המוסך.

איך להחליף פילטר אויר, מזגן, שמן.

תופעות רגילות של הדגם שיפרשו כתקלה, ולהיפך.

אולי יש הדרכות בקליטת דגם חדש, אני מטיל ספק בכך שכל העובדים במוסך עוברים אותן, ומקשיבים.

זה לא אותו הדבר כמו להחליף את הרכיבים הללו בפעם ה 1000.

• אהבתי 1

166, קאפה, GTV, קופה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

עידכון  אחרון בנושא - גילויי נאות 

ובכן לאחר הידיינות  ארוכה עם אנשיי החברה הסיכום הינו , כי באפשרותנו להחזיר את הרכב ולקבל את הדגם החדש, אולם, ללא ההנחה שניתנה לנו. שכללה גם אביזרים נילווים.

או אפשרות לרכוש את ה-x טרייל  כמעט באותו המחיר של הדגם החדש של הקאשקאי ,או xטרייל 0 ק"מ במחיר הקאשאי שאנחנו רכשנו.

בסה"כ לא משנה במה נבחר, היבואן הפעם הפתיעה לטובה וכל הכבוד לו פריסבי - קרסו.

ראיתי לנכון לעדכן אתכם בנושא ושוב תודה למרות שרובכם הייתם סקפטיים.

וברור לכולנו כי היבואן לא מפסיד , אבל אנחנו קיבלנו תשובהמ ספקת.

• אהבתי 2
  • מעניין 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sarbar כתב:

היבואן הפעם הפתיעה לטובה וכל הכבוד לו פריסבי - קרסו.

מה כאן לטובה?
הנפיצו מחיר מחירון לדגם החדש ומשחקים איתך סביב 3 אופציות כולן באותו המחיר.

תהנה ממה שתבחר. וסע בדרכים טובות.

שים בצד את המחיר, ממילא בעוד כמה שנים זה כבר לא יהיה האישיו.

תזהר מהתמחור שלה האפס קילומטר, אתה יד שניה ! בראשונה זו חברה ! (קרסו עצמה) אלא אם אתה נרשם כיד ראשונה. ( יד קודמת 00 !) 

• רעיון טוב! 2

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי משאיר את הרכב שכבר בבעלותכם ולא מחזיר שום דבר, אלא אם יש לכם מה לעשות עם רכב 7 מקומות ( X- Trial).

הכוונה שהמקומות 6+7 יהיו בשימוש מדי פעם.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...