Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Doron_Z כתב:

מה לגבי התנהגות וחדות וחוויה אנלוגית טהורה כביכול שעליה המיתוס של הרכב הזה נבנה? 

דווקא לא. אם תראה ביקורות של אנשים שנהגו בו הרבה כולם יגידו לך שההגה פח זבל בקטע לא סביר (מסכים לגמרי) אבל שהגיר אלוהי (הוא מאוד טוב, שווה לערך למיאטה\ספיידר). שורה תחתונה, הרושם שלי הוא שההייפ הוא פשוט כי זה מוצר שהוא הרבה פחות זמין ונגיש ממיאטה או ברז. מיאטה או ברז אתה פשוט נכנס לסוכנות וקונה. קצת מוריד מהקטע.

הסרטון הזה כאילו עלה בהזמנה אישית לדיון הזה 

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה מוזר שהוא אפילו לא מזכיר את ה brz בסרטון כשהוא אומר שהוא תמיד חוזר למיאטה \S2000 (ואין לו חיבה מיוחדת לגג נפתח, לפחות למסלול). 

ההייפ הוא הרבה בזכות המנוע. גם בסרטון הזה הוא אומר שהחלק הכי פחות מיוחד במאזדה הוא המנוע. 

אני חושב שזאת האטרקציה העיקרית בS2000: קו אדום גבוהה והגתברות כוח שמעותית בדרך לשם.

אני לא יודע איך זה מרגישה במאזדה, אבל בbrz שהיתה לי אהבתי שצריך למשוך לשם, למרות שהמנוע (של הדור הראשון) לא נשמע טוב במיוחד, ולא מאוד חזק.

והאטרקציה הזאת קיימת בעוד רכבים: גם בGT3 (או בספיידר שלך) למשל.

נדמה לי שחלק גדול מהקסם בZ06 לעומת הstingray זה עוד ~2K סל"ד

וגם ב LFA הדבר העיקרי שמזכירים הוא מיקום הקו האדום ואיך שהיא נשמעת בדרך לשם. 

תראה, להקליד זה קל אבל אני חושב שאם הייתי בארצות הברית והייתה לי האפשרות,

ומתוך הבנה שהרכבים הללו לא מפסידים ערך הייתי רוצה לחוות Vtec. כתלות ביכולת הייתי מחפש S2000 \ Integra type R ואולי אפילו NSX, או אפילו civic si \ Rsx Type-S,

אבל אני גר בישראל, שום דבר מזה לא קיים כאן וגם הS2000 \ Ep3 הבודדות לא באמת נמכרות אף פעם, בטח לא במצב שהייתי רוצה לקנות. 

אגב, שאלה: מה האפשרויות אצלכם כשאתה רוצה לבדוק אם התמונה שציירת בראש מציאותית? נגיד במיאטה, אתה יכול לצאת לנסיעת מבחן טובה כדי להבין את האוטו כמו שצריך? ובמכוניות ישנות יש אפשרות לשכור אחת? והאם מקובל לבוא למוכר ולבקש לנהוג?

ועוד דבר שלא הבנתי לגבי פורשה: כשהגעת למסקנה שהספיידר היא יותר מדי בשבילך, לא שקלת פורשה בעלת יכולת אבסולוטית נמוכה יותר? נגיד בוקסטר רגילה, דור שני? זה לא יהיה קרוב יותר למיאטה רק עם מנוע יותר מיוחד?

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

למיאטה יש יתרון הנדסי פשוט על ה BRZ ולא רק עליה - המיקום שבו יושב הנהג קרוב מאוד לסרן האחורי.

התחושה של החיבור לתנועת הסרן האחורי היא אחרת ומהנה הרבה יותר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, כוכב השחר כתב:

דווקא לא. אם תראה ביקורות של אנשים שנהגו בו הרבה כולם יגידו לך שההגה פח זבל בקטע לא סביר (מסכים לגמרי) אבל שהגיר אלוהי (הוא מאוד טוב, שווה לערך למיאטה\ספיידר). שורה תחתונה, הרושם שלי הוא שההייפ הוא פשוט כי זה מוצר שהוא הרבה פחות זמין ונגיש ממיאטה או ברז. מיאטה או ברז אתה פשוט נכנס לסוכנות וקונה. קצת מוריד מהקטע.

הסרטון הזה כאילו עלה בהזמנה אישית לדיון הזה 

כן נכון הנקודת תורפה של הדגם זה הגה גרוע, מהתקופה שהגאים חשמליים לא הבשילו במיוחד וזה ידוע ונאמר גם על ידי אלה שמהללים את הרכב אבל יותר התכוונתי לשלדה, לגיר וכל דבר שהוא מחוץ להגה. מדברים על הרכב כחוויה חושית וללא פילטרים עם שלדה מדהימה גיר מושלם כשהחיסרון היחיד זה הגה לא טוב.

אגב גם בסרטון שקישרת אליו הוא אומר שאחרי המון נהיגה בפורשות קורבטים AMG וכו׳ המסקנה שלו לרכב שהכי נהנה ממנו זה מיאטה ו… S2000 מניסיון טוב שהיה לו על אחת משודרגת והוא שואף להוסיף את הרכב הזה לגראז. אז כנראה שגם הוא שבוי שם בהייפ 😉

פורסם
לפני 8 שעות, mcshmupi כתב:

אגב, שאלה: מה האפשרויות אצלכם כשאתה רוצה לבדוק אם התמונה שציירת בראש מציאותית? נגיד במיאטה, אתה יכול לצאת לנסיעת מבחן טובה כדי להבין את האוטו כמו שצריך? ובמכוניות ישנות יש אפשרות לשכור אחת? והאם מקובל לבוא למוכר ולבקש לנהוג?

ועוד דבר שלא הבנתי לגבי פורשה: כשהגעת למסקנה שהספיידר היא יותר מדי בשבילך, לא שקלת פורשה בעלת יכולת אבסולוטית נמוכה יותר? נגיד בוקסטר רגילה, דור שני? זה לא יהיה קרוב יותר למיאטה רק עם מנוע יותר מיוחד?

נסיעות מבחן פה זה קל מאוד, גם על פורשה. ככל שהרכב יותר יקר יגבילו את הנסיעה יותר, בד"כ 5-30 דק'. מכוניות ישנות יותר קשה, אבל תמיד יש מישהו שמכיר מישהו שיכול לסדר לך. הביטוח פה הרבה יותר נוח עם מה שנקרא "נהג מזדמן" אז אנשים פה לא מאוד קשים עם לתת לך סיבוב (לפחות מהניסיון שלי).

כשאני הגעתי למסקנות שלי על הספיידר הרכבת כבר נסעה, נגיד GTS, ששקלתי ברצינות אחרי שמכרתי את הספיידר, כבר עלתה יותר מהספיידר מה שלא הסתדר לי טוב בראש. הגרסאות עם המנועי טורבו לא עושים שכל כי בגלל ירידת ערך הם יוצאים יותר יקרים מ GTS\ספיידר.

לפני 6 שעות, Doron_Z כתב:

כן נכון הנקודת תורפה של הדגם זה הגה גרוע, מהתקופה שהגאים חשמליים לא הבשילו במיוחד וזה ידוע ונאמר גם על ידי אלה שמהללים את הרכב אבל יותר התכוונתי לשלדה, לגיר וכל דבר שהוא מחוץ להגה. מדברים על הרכב כחוויה חושית וללא פילטרים עם שלדה מדהימה גיר מושלם כשהחיסרון היחיד זה הגה לא טוב.

אגב גם בסרטון שקישרת אליו הוא אומר שאחרי המון נהיגה בפורשות קורבטים AMG וכו׳ המסקנה שלו לרכב שהכי נהנה ממנו זה מיאטה ו… S2000 מניסיון טוב שהיה לו על אחת משודרגת והוא שואף להוסיף את הרכב הזה לגראז. אז כנראה שגם הוא שבוי שם בהייפ 😉

לא הייתי מגדיר אותו כשווי בהייפ כי הוא עדיין לא קנה S2000, הוא מדבר מנסיעה פה נסיעה שם, או נסיעה במסלול, שקל לשמור את הרכב על 6000+ רפמ. ברגע שתהיה לו S2000 כדיילי הוא יגיע לאותן מסקנות לדעתי. בינתיים הוא הלך ושם את הכסף שלו על מיאטה למרות שידע טוב מאוד מה זה S2000.

פורסם

האטרקציה העיקרית ב-S2000 היא הנדירות שלה וזה שהיא הייתה החלום של חלקנו (רובנו?) כשהיינו צעירים, או אפילו ילדים, ויש חתיכת הרגשת הישג בלקנות חלום ילדות. אפילו אני חטאתי בזה מספר פעמים.

לי לא יצא לנהוג בהונדה, אבל חברים יודעי הגה שנהגו, אומרים מפורשות שמיאטה/ברז מהנות וטובות יותר.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

האטרקציה העיקרית ב-S2000 היא הנדירות שלה וזה שהיא הייתה החלום של חלקנו (רובנו?) כשהיינו צעירים, או אפילו ילדים, ויש חתיכת הרגשת הישג בלקנות חלום ילדות. אפילו אני חטאתי בזה מספר פעמים.

לי לא יצא לנהוג בהונדה, אבל חברים יודעי הגה שנהגו, אומרים מפורשות שמיאטה/ברז מהנות וטובות יותר.

בדיוק זה.

פורסם
לפני 21 שעות, mcshmupi כתב:

יש להם שם שירות שנקרא Turo שמאפשר להשכיר רכבים מאנשים פרטיים אז אתה יכול בכיף לקחת מיאטה לכמה ימים טובים ולהכיר את הרכב לעומק בכל רמה כמעט.

אין מה לעשות, בכל מה שקשור לרכבים ארצות הברית זה כמו דיסניוורלד לעומת אצ׳קלונה בישראל.

פורסם

מזל טוב תתחדש וכו׳ וכו׳ לא נחפור לך זה בטח כבר מעייף בשלב הזה 😆

בנוגע לרכב דיילי נוסף - זה בא ממקום לחסוך בקילומטרים כדי לא לשחוק את המיאטה או נטו מנוחות שקשה לך לבצע נסיעות יומיומיות עם מיאטה לעבודה? ואם זה נוחות זה בעיקר הגיר הידני או NVH?

אישית אני דוגל ברעיון שרכב מהנה הוא גם הכי כיף לדיילי ונותן קצת פלפל ליום יום המשעמם ברמה שמחוץ לשעות הפנאי אחרי העבודה החלק הכי כיפי שמחכים לו זאת הנהיגה הלוך וחזור ויש לזה ערך גבוה בחיי היום יום.

אם בכל זאת חייב דיילי ואתה לא בא ממקום נטו פונקציונלי ויעיל והכי כלכלי (אחרת לא היתה התלבטות עם מאזדה 3) - הייתי הולך על איזו טייפ R או אינטגרה טייפ S שעליך ספציפית יושבת יותר טוב. אם יש בעיה עם ידני אז מאזדה 3 טורבו היא לגמרי האופציה הכי טובה הבאה.

פורסם
לפני 50 דקות, Doron_Z כתב:

מזל טוב תתחדש וכו׳ וכו׳ לא נחפור לך זה בטח כבר מעייף בשלב הזה 😆

בנוגע לרכב דיילי נוסף - זה בא ממקום לחסוך בקילומטרים כדי לא לשחוק את המיאטה או נטו מנוחות שקשה לך לבצע נסיעות יומיומיות עם מיאטה לעבודה? ואם זה נוחות זה בעיקר הגיר הידני או NVH?

אישית אני דוגל ברעיון שרכב מהנה הוא גם הכי כיף לדיילי ונותן קצת פלפל ליום יום המשעמם ברמה שמחוץ לשעות הפנאי אחרי העבודה החלק הכי כיפי שמחכים לו זאת הנהיגה הלוך וחזור ויש לזה ערך גבוה בחיי היום יום.

אם בכל זאת חייב דיילי ואתה לא בא ממקום נטו פונקציונלי ויעיל והכי כלכלי (אחרת לא היתה התלבטות עם מאזדה 3) - הייתי הולך על איזו טייפ R או אינטגרה טייפ S שעליך ספציפית יושבת יותר טוב. אם יש בעיה עם ידני אז מאזדה 3 טורבו היא לגמרי האופציה הכי טובה הבאה.

חחח ממש לא לשמור על המיאטה. גם לא עניין של ידני. מיאטה זה פשוט לא אוטו נוח, לא לגב לא לאוזניים וכו' - המצב השתפר דרסטית עם Airpods Pro, ממש משמעותית, אבל זה עדיין לא קרוזר נוח. ברמת הרעיון אני דוגל במה שאתה דוגל, אבל יש לי את באמת אחד מהכבישי נהיגה הכי טוב שנהגתי בהם אי פעם (והייתי במקומות) 7 דק' נסיעה מהבית, זה מייתר את הצורך בפאן בדרך לעבודה. 

טייפR או אינטגרהS מפספס את הפואנטה - זה אמור להיות דיילי רגוע עם אפס ספורטיביות, מקסימום נוחות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, כוכב השחר כתב:

אם הייתי חייב לנחש ולהמר הייתי אומר שהמיאטה הזו לא תימכר אבל שכן בוודאות תצטרף אליה דיילי כלשהי. אולי מאזדה3 או טסלה3.

הרכב הנוסף שתצרף ממש לא מעניין... ;-)

בדינמיקה של ההיצע, ה ND3 ללא ספק מכונית להחזקה לעד.

מאזדה עוד יכולים להפתיע עם ה NE, אבל הרף שהעלו לעצמם גבוה מאוד.

תהנה מהיפיפיה.

פורסם
לפני 3 דקות, מיץ פטל כתב:

מאזדה עוד יכולים להפתיע עם ה NE, אבל הרף שהעלו לעצמם גבוה מאוד.

יפתיעו, נשדרג, במידה וזה יהיה שווה את זה. אבל אם השנים האחרונות לימדו אותנו משהו, זה שכל היצרנים ללא יוצא מן הכלל הוציאו דגמים פחות טובים, לא להפך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...