Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצטרף לממליצים להחליף לצמיגי חורף, הבדלי האחיזה מורגשים.

נסעתי לא מעט ברכבי השכרה בצפון איטליה באזור האלפים, ויותר מהשלג (לרוב יש מפלסות ומפזרים מלח כדי שלא יווצר שלג) הבעיה היא קרח וזינוקים מהמקום.

רכב ללא 4 על 4 מתקשה עם צמיגי קיץ ולכן אני הייתי קונה סט ג'אנטים נוסף ומחליף באזור אוק' \ נוב' לסט החורפי.

אגב, מה עם פונטו קבריולט באיטליה? התארגנת כבר על אחת? :)

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, פליקס כתב:

מצטרף לממליצים להחליף לצמיגי חורף, הבדלי האחיזה מורגשים.

נסעתי לא מעט ברכבי השכרה בצפון איטליה באזור האלפים, ויותר מהשלג (לרוב יש מפלסות ומפזרים מלח כדי שלא יווצר שלג) הבעיה היא קרח וזינוקים מהמקום.

רכב ללא 4 על 4 מתקשה עם צמיגי קיץ ולכן אני הייתי קונה סט ג'אנטים נוסף ומחליף באזור אוק' \ נוב' לסט החורפי.

אגב, מה עם פונטו קבריולט באיטליה? התארגנת כבר על אחת? :)

טוב נשמע שלא יזיק, נראה אם יצוצו ג'נטים יפים מקוריים של אפסילון למכירה עם צמיגים עליהם או איזה דיל שווה כזה אחר עד החורף הבא.

בבית הזה שאני שוכר עכשיו יש לי רק חניה פרטית אחת, אחרי שאסיים פה עם כל הבירוקרטיות וההתמקמות ואקנה איזה בית עם אין סוף חניה נביא איזה פיאט ברקטה או פנדה 4x4 או שניהם :)

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• פיתרון
פורסם

בשנה ומשהו האחרונות יצא לי לבלות מספר חודשים באזור שלך (מחזיק בבית בlago Iseo). 

גם כשהיינו בחודשי החורף כל עוד אתה לא עולה לאלפים/דולומיטים אני חושב שאין באמת צורך בצמיגי חורף. 

מצד שני במידה ואתה מתכנן טיולים גבוהים באזור ללא ספק שווה להחזיק בסט צמיגי חורף. 

ברגמו עיר מגניבה, שיהיה בהצלחה! 

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז עדכון למי שמוצא את השרשור הזה בחיפוש ורוצה תשובה מהניסיון. 

אני כבר שנה באיטליה עוד 15 ימים, עם הצמיגי קיץ נסעתי כל הזמן כל החורף והיה מושלם. 

כשמחפשים על הנושא באיטנרנט אז מוצאים כלמני פוסטים שאנשים כותבים שמתחת ל6 מעלות הרגיש להם כמו מגרש החלקה ותיאורים כאלה - זה הכי רחוק מהמציאות שיש. לא יודע איזה צמיגי זבל יבש הם שמו אבל זה פשוט לא נכון בשום צורה.

גם במינוס 2 בלתי אפשרי היה להוציא את האוטו מאיזון בנסיעה מתגרזנת-סטנדרטית בכבישים ציבוריים. 

החלקתי יותר פעמים עם הc1 שהיתה לי בישראל בגשם מאשר ה0 פעמים שהחלקתי עם הלנציה הזאת. הטמפרטורה הנמוכה לא השפיעה בשום צורה, ואני תמיד הכי מהיר בכל כביש וכל כיכר ונהנה למתוח גבולות.

עם האוטו הזה הייתי בחורף רק באיזור המישורי (מילאנו, ברגמו) ומקומות שהם כחצי שעה עד מקסימום 45 דקות לכיוון ההרים, שזה לא מביא אותך לגבהים גדולים אבל אגמים ושלוליות כבר קופאים אחרי כמה ימים קרים בלי גשם. בהתחלת החורף כשעוד לא היה שלג אבל היה כבר קר גם עם הלנציה הייתי במקומות שבהמשך החורף עשו בהם סקי. עשיתי איזה 15 אלף ק״מ בזמן שהאוטו אצלי מחודש אפריל. 

אשתי נוסעת עם הלנציה לעבודה כל בוקר ומנקה את הקרח מהחלון ואז מתגרזנת בלי להחליק ומשבחת את יכולות הבלימה שלה... (מעתיקה ממני)

נקודות שאולי רלוונטיות רק למקרה שלי - בקושי ירד גשם כל החורף, אבל מתי שיורד גשם אז אוטומטית הטמפרטורה גבוהה יותר ואין סיכוי לקרח. והצמיגים כמו שאמרתי חדשים ובמידה שגדולה יחסית ל60 כ״ס של האוטו 195-55-15.

קניתי שרשראות שלג כדי שיהיה בתא מטען לכבישים שיש להם את השלט שמחייב שרשראות או צמיגי חורף, כמובן שחוץ מפעם אחת לניסיון הרכבה לא נגעתי בהם.

כדי להגיע פה לשלג צריך לנסוע מאוד בכוונה אל השלג, לחורים מרוחקים שעתיים נסיעה, וגם כשמגיעים כבר לשלג אז הכל מפולס ונקי וכנראה שהיה אפשר לנסוע עם הלנציה עם הצמיגי קיץ ליד השלג הזה ישר אל האתרי סקי. אבל קניתי צעצוע נוסף שהשתמשתי בו לטיולי נוף הרים בעונת החורף:

PXL_20241215_105234674.jpg

PXL_20241215_105706123 (1).jpg

IMG_20241227_082842_640.jpg

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

החורף הזה חם יחסית בסטוקהולם אבל אתה מוזמן לסיבוב בעיר בימים קרים אחרי גשם. זה לא מגרש החלקה אבל אתה בקלות יכול למצוא את עצמך על גדר או מחליק לתוך צמת לא פנוייה- מקומות שיש בהם יותר תנועה ועצירה נוטים ליצר יותר קרח חלק.

פורסם

אחלה תמונות!!

שלג...

אכן חורף חם יותר מהממוצע...מי אמר התחממות גלובלית?

אני לא יודע מה החוק באיטליה?

אבל בנורווגיה אין אופציה, 4 צמיגי שלג חובה בחורף, לפחות 5 חודשיים.

וכן יש הבדל בין צמיג קיץ וחורף.

ומה שמסוכן זה קרח שחור.

לא הייתי מעלה על קצה דעתי להסתובב עם צמיג קיץ בחורף בנורווגיה בשום שלב, אלא אם הייתי רוצה להתאבד.

ולי היו צמיגים עם נעצי מתכת, לאחיזה יותר טובה לקרח.

אבל כן, מעלה זיכרונות התמונות שלג שלך, חיים אחרים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 1 דקה, Rשף כתב:

החורף הזה חם יחסית בסטוקהולם אבל אתה מוזמן לסיבוב בעיר בימים קרים אחרי גשם. זה לא מגרש החלקה אבל אתה בקלות יכול למצוא את עצמך על גדר או מחליק לתוך צמת לא פנוייה- מקומות שיש בהם יותר תנועה ועצירה נוטים ליצר יותר קרח חלק.

רציתי לכתוב שבסדר בטח קר יותר והגיוני, אבל אז בדקתי טמפרטורות ממוצעות בשוקהולם ונראה שזה אולי מעלה או 2 פחות מאצלי. לא יודע, ממש לא הרגשתי שום סיכוי להחלקה כאן. אין קרח על הכביש, אולי זה קשור לחורף היבש, ירד ממש מעט גשם. 

במקומות קרים יותר כמו נורווגיה כנראה שהייתי קונה all season אבל אני עכשיו יודע שבברגמו ודומים, איפה שנדיר מאוד טמפרטורות קפיאה ובשעות היום כנראה שהמינימום יהיה 5-6, שם צמיגי קיץ בלי שום דילמה. לא יודע איך האוטו היה מתנהג עם all season אבל זה בטוח מקריב ביצועים כל השנה בשביל החודש וחצי חורף, וחבל.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 57 דקות, liorwohl כתב:

במקומות קרים יותר כמו נורווגיה כנראה שהייתי קונה all season

לא תופס.

צמיגים כאלו לא טובים לתנאי שלג בנורווגיה, וגם לא מומלצים/אסורים.

אתה נאלץ להחזיק 2 סטים, קיץ וחורף.

ויש צמיגי נעצים שלהם יש תנאים נוספים, הגבלות.

ושרשראות, על פי אזור, ותמיד טוב להחזיק בתא מטען.

בדקתי, באיטליה אין חוק שמחייב צמיגי חורף, יש רק אזורים שאם יש שלט מסויים, בתקופות מוגדרות,צריך לשים שרשרת.

יאריס 2005

פורסם
לפני שעה, liorwohl כתב:

רציתי לכתוב שבסדר בטח קר יותר והגיוני, אבל אז בדקתי טמפרטורות ממוצעות בשוקהולם ונראה שזה אולי מעלה או 2 פחות מאצלי. לא יודע, ממש לא הרגשתי שום סיכוי להחלקה כאן. אין קרח על הכביש, אולי זה קשור לחורף היבש, ירד ממש מעט גשם

אנחנו מסתובבים עם חולצה קרה בחוץ... למען ההגינות לפני מספר שבועות היה מינוס חמש עשרה מעלות וחצי מטר שלג (לא ביחד, כאמור למעלה קר=יבש).

הבעייה עם צמיגים היא לא רק הקרח אלא גם הגומי שנעשה פחות גמיש, ייתכן שיש לך צמיגים מוצלחים יותר או פשוט מזל.

פורסם

בשלג יש עומק חריצים מינימלי של 3 מ"מ.

אחרת הצמיג נסתם, ומשם לתעלה.

כנראה באמת שהחורף באיטליה ברובו, הוא לא חורף נורדי. ההבדל הוא גדול.

יאריס 2005

פורסם
בתאריך 31.1.2025 בשעה 15:10, liorwohl כתב:

טוב אז עדכון למי שמוצא את השרשור הזה בחיפוש ורוצה תשובה מהניסיון. 

אני כבר שנה באיטליה עוד 15 ימים, עם הצמיגי קיץ נסעתי כל הזמן כל החורף והיה מושלם. 

כשמחפשים על הנושא באיטנרנט אז מוצאים כלמני פוסטים שאנשים כותבים שמתחת ל6 מעלות הרגיש להם כמו מגרש החלקה ותיאורים כאלה - זה הכי רחוק מהמציאות שיש. לא יודע איזה צמיגי זבל יבש הם שמו אבל זה פשוט לא נכון בשום צורה.

גם במינוס 2 בלתי אפשרי היה להוציא את האוטו מאיזון בנסיעה מתגרזנת-סטנדרטית בכבישים ציבוריים. 

החלקתי יותר פעמים עם הc1 שהיתה לי בישראל בגשם מאשר ה0 פעמים שהחלקתי עם הלנציה הזאת. הטמפרטורה הנמוכה לא השפיעה בשום צורה, ואני תמיד הכי מהיר בכל כביש וכל כיכר ונהנה למתוח גבולות.

עם האוטו הזה הייתי בחורף רק באיזור המישורי (מילאנו, ברגמו) ומקומות שהם כחצי שעה עד מקסימום 45 דקות לכיוון ההרים, שזה לא מביא אותך לגבהים גדולים אבל אגמים ושלוליות כבר קופאים אחרי כמה ימים קרים בלי גשם. בהתחלת החורף כשעוד לא היה שלג אבל היה כבר קר גם עם הלנציה הייתי במקומות שבהמשך החורף עשו בהם סקי. עשיתי איזה 15 אלף ק״מ בזמן שהאוטו אצלי מחודש אפריל. 

אשתי נוסעת עם הלנציה לעבודה כל בוקר ומנקה את הקרח מהחלון ואז מתגרזנת בלי להחליק ומשבחת את יכולות הבלימה שלה... (מעתיקה ממני)

נקודות שאולי רלוונטיות רק למקרה שלי - בקושי ירד גשם כל החורף, אבל מתי שיורד גשם אז אוטומטית הטמפרטורה גבוהה יותר ואין סיכוי לקרח. והצמיגים כמו שאמרתי חדשים ובמידה שגדולה יחסית ל60 כ״ס של האוטו 195-55-15.

קניתי שרשראות שלג כדי שיהיה בתא מטען לכבישים שיש להם את השלט שמחייב שרשראות או צמיגי חורף, כמובן שחוץ מפעם אחת לניסיון הרכבה לא נגעתי בהם.

כדי להגיע פה לשלג צריך לנסוע מאוד בכוונה אל השלג, לחורים מרוחקים שעתיים נסיעה, וגם כשמגיעים כבר לשלג אז הכל מפולס ונקי וכנראה שהיה אפשר לנסוע עם הלנציה עם הצמיגי קיץ ליד השלג הזה ישר אל האתרי סקי. אבל קניתי צעצוע נוסף שהשתמשתי בו לטיולי נוף הרים בעונת החורף:

PXL_20241215_105234674.jpg

PXL_20241215_105706123 (1).jpg

IMG_20241227_082842_640.jpg

לטובת אנשי העתיד שיקראו את ההודעה הזו וילכו להתגרזן: אל.

לא מתגרזנים בכביש ציבורי בכלל ובחורף בפרט.

הניסיון של פות''ש אנקדוטלי לחורף ספציפי מהחמים שנראו בעת המודרני... גם אזור מגוריו חמים יחסית ולא דורש צמיגי חורף כנראה לפי חוק.

במקומות קרים שמועדים לקרח יש לנהוג במשנה זהירות, ותמיד לשים צמיגים יעודיים אם החוק מחייב לכך.

לטמפ' ממוצעת אין שום חשיבות.

הכביש יכול להיות עם שכבת קרח עליו גם כאשר טמפ' האויר גבוהה מנק' הקפאון.

הערת שוליים:

לנסיעה בשלג לא צריך ג'יפ או רכב הנעה כפולה, מספיק צמיגי חורף טובים.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...